Številni pohodniki so se podali na Jeruzalem

Pohodniki so se odpravili na ta pohod iz prleških krajev, tako ljutomerske kot ormoške strani.

Prlekija-on.net, sreda, 1. maj 2024 ob 20:22
Prvomajski pohod na Jeruzalem

Prvomajski pohod na Jeruzalem

Na mednarodni praznik dela in delavske solidarnosti, 1. maja, se prleški in tudi drugi pohodniki vsako leto tradicionalno podajo na pohod na Jeruzalem. Tudi letos so se številni ob lepem vremenu odpravili na ta pohod iz prleških krajev, tako ljutomerske kot ormoške strani. Pohodniki se nato ustavljajo na posameznih postojankah za okrepčilo pred "vzponom" na Jeruzalem.

Vsi pohodniki se nato srečajo na koncu poti, na Jeruzalemu in na Svetinjah, kjer je vsako leto veselo, nasmejano, razigrano ter živahno med obema krajema v številnih kleteh, gostiščih in hišah.

Na Jeruzalemu je letos ponovno bilo poskrbljeno za bogato ponudbo, saj so se pohodniki pred dvorcem lahko okrepčali z govejim golažem, čevapčiči in prleško gibanico, za osvežitev pa je bil na voljo odličen prleški špricar. Živahno je bilo tudi na parkirišču pri dvorcu, tam so za bogato ponudbo poskrbeli gasilci PGD Miklavž pri Ormožu, ki so ponujali čevapčiče in hladno pijačo.

Odprta je bila tudi prodajalna spominkov ter omogočena pokušina vrhunskih prleških vin v prostorih Turistično informacijskega centra ob Dvorcu Jeruzalem.

19. prvomajski pohod na Gomilo

Gasilci PGD Trnovci pripravili že 19. pohod na Gomilo





Več v Družabno