Na Razkrižju so z velikim veseljem sprejeli Slovensko baklo

Razkrižje je ob tem postreglo s športno-plesnim nastopom in mlinci.

Prlekija-on.net, sobota, 20. april 2024 ob 10:13
Slovenska bakla na Razkrižju

Slovenska bakla na Razkrižju

Tretji dan popotovanja Slovenske bakle se je začel ob biseru naravne dediščine Ivanovem izviru, v objemu prleškega gozda. Na samem robu Slovenije v Centru Zavirje v Razkrižju je bilo v petek izredno pestro in prijetno. Začelo se je s pozdravnim nagovorom župana Občine Razkrižje Stanka Ivanušiča, ki v tem obmejnem kraju županuje že 7. mandat, vse od ustanovitve občine, in predsednika Športne zveze Ljutomer Miroslava Rauterja.

Govorom je sledil kulturni program učencev Osnovne šole Janeza Kuharja. Šestošolci so navzočim predstavili igrive pesmice o gibanju in športu s prepletom športnih elementov pod mentorstvom učiteljice Renate Vlaović. Nato so se nosilci bakle in spremljevalci podali v tek ob nogometnem igrišču in ob trinajstih predajah uživali prav vsi, najbolj pa gotovo najmlajši udeleženci. ž

Članice Turistično narodopisnega društva Razkrižje so za vse zbrane pekle lokalno kulinarično posebnost, razkriške mlince. Župan je na novem mostu na reki Ščavnici predal baklo podžupanu naslednje občine na baklini turneji Janku Špindlerju, podžupanu Občine Ljutomer.

Slovenska bakla v Ljutomeru

S Slovensko baklo v Ljutomeru teklo več kot 220 športnikov in športnic





Več v Šport