Člani društva Johann Janez Puch iz Ljutomera so opravili prvo vožnjo in blagoslov

Vožnjo so pričeli v Ljutomeru, po opravljenem bogoslužju na Jeruzalemu pa se je kolona vozil popeljala po prleških gričih proti Veržeju in Logarovcem.

Prlekija-on.net, nedelja, 28. april 2024 ob 19:25
Blagoslov in otvoritvena vožnja JJ Puch

Blagoslov in otvoritvena vožnja JJ Puch

Praznično sobota, 27. aprila, se je Ljutomer prebujal v sončno, a vetrovno jutro in člani društva Johann Janez Puch so se z nasmehom na obrazih začeli zbirati pred društvenimi prostori. Blagoslov voznikov in vozil ter otvoritvena vožnja 2024 se je začela kmalu po deveti uri.

Ponovno so si segli v roke in se ob zvoku Puchove ure, natanko ob deseti uri, odpeljali proti Jeruzalemu. Na parkirišču pred cerkvijo na Jeruzalemu, so se jim pridružili še nekateri člani, člani društva Središče ob Dravi ter nekateri drugi udeleženci. Članov društva JJP je bilo 71, preostalih pa 45.

Ob enajsti uri je bila sveta maša v spomin na preminule člane društva JJP, katero je vodil župnik Andrej. Letos je imel v gosteh tudi temnopoltega župnika Luisa iz Nigerije, ki jih je presenetil z odličnim znanjem slovenskega jezika. Po maši je bil na parkirišču blagoslov voznikov in vozil.

Po opravljenem bogoslužju se je kolona vozil popeljala po prleških gričih proti Veržeju, kjer so si ogledali rokodelski center domače in umetnostne obrti (DUO center Veržej). Prijazna Urša jih je popeljala čez prostore in jim predstavila obdelovanje gline oz. lončarstvo.

Nato so se Puchovci, že kar malo lačni, odpeljali v Logarovce do turistične kmetije Kolar Darinke, kjer so jih lepo sprejeli. Domač ambient, odlična postrežba in okusna hrana. Prijetna družba, zvok harmonike in iskreni pogovori med prijatelji, ki že vrsto let organizirajo in se družijo na tradicionalnih Puchovih prireditvah je bil znak, da bo leto 2024 ponovno veselo in uspešno za veseljake Puchovce.




Več v Družabno