erof sreda, 12. marec 2008 ob 16:16

Rodila deklico skoraj svoje velikosti
Novorojenka je le 26 centimetrov manjša od matere

Stacey Herald s hčerko Makaio.
VIDEO
Američanka Stacey Herald trdi, da je najmanjša ženska na svetu, ki je postala mama komaj 26 centimetrov manjši novorojenki.

33-letna Stacey je namreč visoka le 72 centimetrov, njena hčerkica pa 46. "Vse življenje so mi govorili, da ne bom mogla imeti otrok. Nosečnost za žensko moje velikosti naj bi bila smrtno nevarna tako za mamo kot za otroka. Vendar pa del mene tega preprosto ni mogel verjeti," je povedala srečna novopečena mamica.
Zakonca Stacey in Wil Herald že imata eno hčerko, ki pa ima isto bolezen kot mama. 16-mesečna Katira ima namreč redko kostno bolezen, kar pa ne velja za najmlajšo Makaio, ki naj bi zrasla do "normalne" velikosti. Will, ki za Stacey pravi, da je čudovita mama in žena, pa je dejal, da si želita še sina.

prlek1825 sreda, 12. marec 2008 ob 23:08

zanimivo! to je vredi če bog neda enim lidim sreče pri zdravji ke mojo tak dobro volo do živleja!

bravo, le tak dale!

erof četrtek, 13. marec 2008 ob 10:13

To pa je ena stran o čudnih norih izumovMislec



www.suck.uk.com Gor

erof četrtek, 13. marec 2008 ob 19:58

Prenosnik s kristali Swarovski

Apple in Swarovski sta združila moči. Ponujata prenosni računalnik, obdan s kristali, ki stane skoraj 40.000 evrov.

Prenosni računalnik za skorajda 40.000 evrov ...

Gre za prenosnik MacBook Air, ki ga ponujajo pod imenom Bling my thing. Prenosni računalnik je obdan z okrog 12.000 kristali Swarovski, nekateri deli pa so dodatno pozlačeni.
Če vas slučajno mika, da bi imeli tovrsten računalnik, boste morali pohiteti; vsaj zaenkrat bodo na tržišču ekskluzivno ponudili le 20 primerkov. In cena? Pripravite 39.750 evrov ...MacBook Air so sicer predstavili šele v začetku letošnjega januarja. V “normalni“ izvedbi tehta 1,36 kilograma in velja za najtanjši prenosni računalnik na svetu. Ima 13,3-inčni zaslon, 80GB trdega diska, delovni pomnilnik 2GB, baterija pa naj bi zdržala 5 ur.

erof četrtek, 13. marec 2008 ob 20:01

Neverjetno, a resnično

Julian Beever je umetnik, ki po večjih svetovnih mestih navdušuje s svojimi tridimenzionalnimi poslikavami.


VIDEO


S tridimenzionalnimi poslikavami v večjih svetovnih mestih je Julian Beever navdušil skoraj vse mimoidoče turiste, ki v prvem trenutku ne verjamejo, da gre pravzaprav le za sliko.V videu poglejte nekaj najbolj neverjetnih umetnin...

erof petek, 14. marec 2008 ob 15:06

Deklica z dvema obrazoma kot boginja

– Prebivalci neke vasi na severu Indije verjamejo, da je deklica z dvema obrazoma in štirimi očmi, rojena pred nekaj dnevi, božja reinkarnacija. Njena družina pričakuje pomoč.

Deklica je bila rojena v ponedeljek v predmestju New Delhija. Od takrat prebivalci siromašne vasi, kjer prebivajo dekličini starši, po cele dneve samo pojejo in plešejo in s tem prosijo za dekličin blagoslov in boljše življenje.

Medtem pa dekličini starši upajo, da jim bo država pomagala pri čim prejšnji operaciji. Zdravniki so potrdili, da se je deklica rodila popolnoma zdrava in da se obe z materjo počutita dobro.

VIDEO: Deklica postala bog

erof petek, 21. marec 2008 ob 20:05

Pri Slavonskem Brodu na Hrvaškem so v reki Savi našli zelo neobičajno in nepoznano ribo.

Neobičajna riba, ki so jo našli v reki Savi.
Riba s bodljama... nepoznata vrsta pronaðena u Savi
Riba, ki ima po glavi in vzdolž telesa številne bodice, je dolga 47 centimetrov, poroča hrvaški spletni portal dnevnik.hr. O najdbi so obvestili Inštitut za ribištvo v Zagrebu, kjer pa niso uspeli potrditi identitete najdene ribe.


Riba ima po telesu številne bodice.

MHA petek, 21. marec 2008 ob 20:43

To je te nekša kaktus riba. Ribič

erof nedelja, 23. marec 2008 ob 08:56

Očala za nočno vožnjo
Brez sprememb percepciji barv


www.tagheuer.com/eyewear/

- Švicarski izdelovalec ročnih ur Tag Heuer svoj moto »Švicarska avantgarda od leta 1860« preizkuša tudi na področju naprednih očal za posebne okoliščine. Denimo noč. Njegov najnovejši draže Night Vision so očala, izdelana v imenu voznikov, ki »ga tiščijo« ravno v najslabših svetlobnih razmerah. Četudi ime namiguje na futuristično opremo specialnih enot, ki se spogledujejo v ojačani zeleni svetlobi, gre pravzaprav za očala, prilagojena skromni svetlobni jakosti. Inženirji so pri zasnovi rumenkastih leč upoštevali potrebne korekcije v zmanjšanega vidnega polja v šibki svetlobi, zlasti med vožnjo v večernih urah.

Da ne gre le za dizajnerski trik, so očala prvotno razvili za 24 ur Le Mansa, priljubljeno vztrajnostno dirko s športnimi avtomobili v Franciji, in šele nato komercialno različico. Velikost je prilagojena tudi voznikom motornih koles oziroma vsem dirkačem, ki bi jih nosili pod čelado. Stranski okvir je izdelan iz titana in opremljen s protidrsnimi ročaji. Posebej oblikovane bledo rumene leče naj bi občutno zmanjšale bleščanje in odboj zunanjih luči, zaradi visoke prepustnosti svetlobe pa naj bi dodajale kontrast temno modremu in zelenemu okolju, brez sprememb v barvni percepciji. Če človeško oko v povprečju sprejema le približno deset odstotkov svetlobe (kolikor je pade na mrežnico), je v temi še toliko slabše. Night vision lahko zato mirno pristane med drugimi pomembnimi orodji (kot je pipec ipd.), saj bo švicarska pomoč še kako dobrodošla vsem, ki dlje časa preživijo na temnih cestah, na snegu ali na »ultravijolični« plaži.

Očala Night Vision( www.tagheuer.com/eyewear/ ) naj bi prišla na trg v tej polovici leta, cena še ni znana. Glede na vrsto izdelka in proizvajalca pa bo najverjetneje prebavljiva le za petičneže.Na zadnje urejal: erof, dne: 23.03.2008 ob 07:58

MHA nedelja, 23. marec 2008 ob 12:16

Ukraden avto vrnjen lastniku po 38 letih

San Diego - MMC RTV SLO

Eugene Brakke iz Los Angelesa bo dobil nazaj svoj ukraden ford mustang - 38 let po tem, ko je policiji prijavil, da so mu ga ukradli.

Brakke je krajo avtomobila prijavil maja 1970, mesec pozneje pa je najstnica Judy Smongesky isti avto dobila za darilo ob svoji maturi od očeta, ki ga je kupil od trgovca z rabljenimi avtomobili. Da je njen avto, za katerega je lepo skrbela skoraj štiri desetletja, ukraden, je izvedela šele, ko ga je skušala prodati. Policija v San Diegu je potrdila, da je mustang na seznamu ukradenih vozil. "To je njegov avto, čeprav ga je vozil štiri, jaz pa 38 let", je povedala Judy.

Avto ni več tak kot nekoč; zlato je zamenjala srebrnomodra barva, števec pa kaže 482.780 kilometrov več.


Po 38 letih je avto doba nazej Hjooj Me zanimle kak je reagero, dere je policija k jemi domu prišla, pa rekla, nejšli smo vaš avto Haha

MHA torek, 25. marec 2008 ob 11:05

Da je volila, je hodila 14 dni


Thimphu - MMC RTV SLO

Najbolj predana volivka? Nedvomno 65-letnica iz Butana, ki je zato, da je oddala svoj glas, prehodila neverjetnih 600 kilometrov.

Prebivalci so lahko glasovali le v svojem rojstnem kraju, zato so se mnogi odpravili v oddaljene gorske vasice, da so sodelovali na prvih parlamentarnih volitvah, na katerih je dinastija Vangčuč predala absolutno oblast ljudstvu.

Tčevang Dema je dejala, da ji je bilo med prvo vožnjo z avtomobilom pred štirimi leti tako slabo, da razdalje od takrat premaguje kar peš. Za pot je potrebovala 14 dni.
Butanska prestolnica Thimphu je bila v nedeljo povsem izpraznjena, trgovine in lokali pa so bili zaprti, saj so ljudje množično odpotovali domov.

erof sreda, 26. marec 2008 ob 19:34

AVTO KI DELUJE NA VODO


Vuuhuu

MHA sreda, 26. marec 2008 ob 22:07

Kljub dobitku bo ostala čistilka


Edinburgh - MMC RTV SLO

Neka Škotinja, ki je na loteriji zadela več kot milijon funtov, je trdno odločena, da se ne bo odpovedala svojemu poklicu čistilke.

38-letna Soraya Lowell, ki je v nedeljo zadela glavni dobitek, vreden 1,167.795 funtov, je, čeprav je čez noč postala milijonarka, odločena, da službe ne bo pustila.

"Rada delam, rada imam sodelavke in tudi one me imajo rade. Čeprav je bila novica, da sem zadela milijon funtov šok, bom jutri vseeno v službi," pravi Soraya.
Mati štirih otrok je pojasnila, da ji mož Frankie najprej sploh ni verjel, ko ga je poklicala in mu povedala, da sta bogata. Kaj bo z denarjem, za zdaj še ne ve, pravi pa, da sta jo starejša otroka že prosila, naj jima kupi avtomobil.

Sorayi je ob dobitku že čestital tudi Steve Baldwin, predstavnik loterije, in dodal, da ji bo z veseljem izročil ček.


Vendar de si san novo metlo küpila, te pa dale pucat.

Nela sreda, 26. marec 2008 ob 23:54

Našli pogrešanega dečka

Riga | 26.3.2008 | STA / N.D.

Po skoraj 16 letih so našli dečka, ki so ga ugrabili, ko je bil star komaj mesec in pol.

Latvijska policija je našla 16-letnika, ki so ga ugrabili, ko je bil še dojenček. Trenutno je v rejniški oskrbi, kmalu pa se bo ponovno srečal s svojo biološko materjo.
Policija je pred šestimi leti opustila preiskavo zaradi pomanjkanja sledi. Pred časom pa so policisti v preiskavi ločenega primera aretirali žensko, ki je dečka vzgajala v kraju blizu meje z Belorusijo. Med preiskavo so se pojavila vprašanja o dečkovi identiteti, saj ni imel ne rojstnega lista ne osebne izkaznice. To jih je pripeljalo do primera ugrabitve iz leta 1992.

Dečka so ugrabili, ko ga je mati pustila v otroškem vozičku pred trgovino, sama pa odšla nakupovat. Ko se je vrnila, ni našla več ne otroka ne vozička.

Ženska, ki je vzgajala omenjenega dečka, trdi, da je nedolžna. Policiji je pojasnila, da ga je njen mož, ki je umrl pred leti, pripeljal domov.
Dečka je edinec tako za biološke kot krušne starše. Po odkritju njegove identitete, potrjene z analizo DNK, so ga vzeli iz šole in mu priskrbeli psihološko pomoč.


To te buje! Heoa

Dejan četrtek, 27. marec 2008 ob 00:10

Malega pa je te tüdi pred trgovino pistila, tak kak da bi pesa priveza vüni Hjooj

MILAN četrtek, 27. marec 2008 ob 07:32

Hjooj
to je dokaz ka smo lidje resen nespametni
deca pačmorejo meti kontrolo neglede ke so.

erof sreda, 2. april 2008 ob 18:35

Pesticidi v evropskih vinih

Dunaj, 02.04.2008

Avstrijska organizacija Global 2000 je naredila analizo 40 vzorcev vin. V vseh so našli sledove pesticidov.

Analize vzorcev vin, ki so jih pridelali vinarji iz evropskih držav, so precej zaskrbljujoče. V povprečju je vseh 40 vin vsebovalo sledove vsaj štirih pesticidov. Skupno so v vinih našli kar 24 različnih vrst pesticidov, od katerih jih je EU pet uvrstila na seznamu kancerogenih snovi, povrh vsega pa še močno vplivajo na hormone.

Tudi pri izbiri vina je treba biti pazljiv, saj se v njem lahko nahaja precej pesticidov, nevarnih za človekovo zdravje.

Testirali so 10 avstrijskih, 13 francoskih, 10 nemških, štiri italijanska vina ter po eno avstralsko, čilensko in južnoafriško vino. Večina od teh spada v srednji cenovni razred. Prav v vseh so našli sledove pesticidov.

Avstrijska organizacija je opozorila, da vinogradniki porabijo več pesticidov, kot katerikoli drugi kmetijski pridelovalci. Kot primer navajajo študijo francoskega ministrstva za kmetijstvo, ki je ugotovilo, da se z grozdja v vino lahko prenese kar 15 različnih vrst pesticidov.

Predstavniki Globala 2000 so pozvali vse politike in trgovce, naj prepovejo uporabo nevarnih pesticidov v prehrambeni industriji.

erof sreda, 2. april 2008 ob 18:38

Hjooj

Najboljše prvoaprilske šaleNa zadnje urejal: erof, dne: 02.04.2008 ob 17:42

MHA sreda, 2. april 2008 ob 19:56

Katera kamela bo najlepša?



Abu Dhabi - MMC RTV SLO

Zadnje dni se v Abu Dhabi zgrinja na desettisoče kamel, saj tam poteka izbor za najlepšo kamelo na svetu.

V Združenih arabskih emiratih že šesto leto zapored v okviru festivala Mazayin Dhafra organizirajo lepotni izbor, na katerem sodelujejo kamele (in njihovi lastniki) iz večine okoliških držav - v Abu Dhabi prihajajo iz Bahrajna, Kuvajta, Omana, Katarja in Savdske Arabije.

Nagrade za najlepše oziroma za njihove lastnike so zelo mamljive. Organizator, šejk Khalifa bin Zajed, je v nagradni sklad prispeval, preračunano, skoraj šest milijonov evrov in več kot sto razkošnih avtomobilov.

Na lepotnem tekmovanju lahko sodeluje vsaka kamela, ki ima rodovnik, a ne sme imeti kakšne nalezljive bolezni ali telesne hibe. Sodniki bodo na koncu izbrali najlepše iz vseh starostnih skupin.

Tako želijo v ZAE-ju opozoriti na tradicionalne puščavske vrednote in na to, da ugled kamel, ki so jih nekoč častili in imenovali puščavske ladje, danes pada.

erof sobota, 5. april 2008 ob 14:14

še se spotite miša v murkih zej pa zares žaba v šalotiHahaha

Na zadnje urejal: erof, dne: 05.04.2008 ob 13:15



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.