stajerc13 ponedeljek, 24. november 2008 ob 11:27

Zaradi okvare na vodovodu je treba vodo na območju Trubarjeve in Tumove ulice v Kopru do preklica prekuhavati. Kot so sporočili z Rižanskega vodovoda, je namreč na omenjenem območju prišlo do okvare na vodovodnem omrežju.

Zaradi popravil je bila v petek motena tudi oskrba z vodo.



Slabo Pivo Panika

MHA ponedeljek, 24. november 2008 ob 16:07

Toti Rižanski vodovod pa mo brš skos nekše okvare. Mislec

stajerc13 torek, 25. november 2008 ob 10:56

Koprski tožilec Bojan Pečnik je umaknil obtožnico zoper Borisa Popoviča, Anta Guberaca, Georga Subana, Zdravka Hočevarja, Marcela Kačinarija in Borisa Strleta, ki so bili obtoženi storitve različnih kaznivih dejanj v koprskem nogometnem klubu.

Med očitanimi dejanji naj bi si Popovič protipravno pirlastil tudi 70.000 nemških mark od prodaje dveh mladih koprskih nogometašev italijanski Parmi ( Luka Sikur in Zlatko Dedič opp. ) Med zasliševanjem prič naj bi tožilec ugotovil, da ni dovolj dokazov, da so obtoženci res storili očitana kazniva dejanja. Nekateri obtoženci so na glavni obravnavi spremenili svoje izjave, težo pa so imele tudi izjave nekaterih prič. Popovičev odvetnik Franci Matoz pričakuje danes oprostilno sodbo in pravi, da so tak razplet pričakovali.

Več v Dnevniku


Vuuhuu Mislec

stajerc13 torek, 25. november 2008 ob 11:33

stajerc13 je napisal/a:
3.svetovna vojna leta 2010...

mislite da je res?
http://24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/3-svetovna-vojna-leta-2010.html


Mislec


Da si boste bolj na jasnem...meni osebno ne rabi jasnovidec, da bi dojel, da današnja kriza pelje v vojno in nič drugega. Temu pa se zahvalite tistim, ki jih hodite volit.
Vzemite si časa, morda vam bo jasno vse skupaj: http://video.google.com/videoplay?docid=-5651935654651363736&hl=sl


Mislec

stajerc13 torek, 25. november 2008 ob 16:28

AVTO NA VODO....


Japonci so predstavili avtomobil, ki ga poganja voda. Generator iz vode izloči elektrone in jih pretvori v električno energijo.

Generator, ki iz vode proizvaja električno energijo. “Glavna karakteristika tega avtomobila je, da ne potrebuje nikakršnega dodatnega pogona. Vozite ga lahko, dokler imate s seboj vsaj liter vode,“ je povedal Kiyoshi Hirashawa, izvršni direktor podjetja Genepax, ki je predstavilo avtomobil, s posebnim generatorjem. Ko natočite vodo, generator iz vode izloči elektrone in jih pretvori v električno energijo.

“Prednost je v tem, da ne potrebujete pripomočkov za polnjenje baterij,“ pravi Hirashawa. Po podatkih podjetja, ki je izum že patentiralo, se lahko z litrom vode vozite eno uro s hitrostjo 80 km/h.

Genepax bo avtomobil predstavil na bližajočem se srečanju G-8, ki bo na Japonskem. Potekajo tudi že pogovori z nekaterimi japonskimi avtomobilskimi podjetji, zato morda ni daleč dan, ko bo bencin le še (drag) spomin …

Več:
http://24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/avto-na-vodo.html


...diesel is dead...


Veselko Klanjam Čarovnik Tut tut

stajerc13 četrtek, 27. november 2008 ob 11:52

stajerc13 je napisal/a:
Dejan je napisal/a:
stajerc13 je napisal/a:
MHA je napisal/a:
In kak bi te nej toto turbo krožišče vidlo vün? Mislec Morti te že drügo leto formulo tan meli Hihihi


za formolo1 neven..Hehe bon pa pripopa gor sliko samo ka jo ke dobin..


Hihihi


moš praf Dejan glede turbo krožišæa v Kopri...
toto kero si prilepja je še najbolj podobno...sem pa to najša ka si malo preštejete glede krožišč..

http://en.wikipedia.org/wiki/Roundabout#Turbo_roundabouts


Pred tedni so v dnevniku Žurnal24 izpostavili črno gradnjo vodometa na sredi koprskega turbo krožišča. Šele po poročanju ostalih lokalnih medijev se je aktivirala tudi gradbena inšpekcija in šele takrat je Mestna Občina Koper vložila vlogo za izdajo gradbenega dovoljenja.

Očitno prepozno, saj je gradbeni inšpektor prejšnji teden razglasil koprski vodomet za črno gradnjo in kakor določa zakon o graditvi objektov zahteval prekinitev gradnje ter odstranitev objekta.

“Takoj, ko smo izvedeli za inšpekcijsko odločbo, smo ustavili dela. Zdaj so tam le še delavci CPK, ki v imenu Direkcije Republike Slovenije za ceste polagajo tlak okoli fontane,” je za Žurnal povedal Jože Andrejašič, predstavnik podjetja Adriaing, ki je gradilo vodomet. Po njegovih besedah je koprski vodomet že končan, morali bi spustiti samo še vodo.

Hjooj Butl

stajerc13 torek, 2. december 2008 ob 11:00

LADJEDELNICA iZOLA SE SELI V ŽAVLJE....

Vse naj bi bilo že pripravljeno za selitev ladjedelnice čez mejo v Italijo, v industrijski kanal pri Žavljah. Preselitev ladjedelnice naj bi se zaključila v prvih mesecih leta 2009. To bo omogočilo odprtje industrijskega centra v Trstu, ki bo skrbel za proizvodnjo velikih in luksuznih jaht. Te ne bodo mogle presegati sicer dolžine 100 m, toliko kolikor meri plavajoča konstrukcija, ki je trenutno še zasidrana v Izoli. Ladjedelnica Izola sicer obsega še štiri hektare zemljišč in 8.000 kvadratnih metrov poslovnih prostorov. Na izpraznjenem območju v Izoli naj bi v kratkem zrasla turistična marina za jahte, hotel, wellnes center in morda tudi stanovanja.

Ladjedelnica bo torej premeščena v industrijski kanal pri Žavljah. Tam bo skupaj s podjetji Quaiat in Vitrani s.p.a. - civil and naval interiors omogočila povečanje, specialziranje in diverzifikacijo navtične industrije.Trst je to leto obiskalo 20 luksuznih turističnih ladij.


Žalosten

vir:obala.netNa zadnje urejal: stajerc13, dne: torek, 2. december 2008 ob 10:02

Nela sreda, 3. december 2008 ob 12:25

Vlomi v avte... Mislec


Vlomi

...je da so hitri. No ja

stajerc13 sreda, 3. december 2008 ob 12:48

Največji dobrodelni dogodek koprske kleti, vsakoletna licitacija 12-ih izbranih barik sodčkov, je letos doživela že deseto uspešno ponovitev. Zvezda današnje dražbe je bil barik sodček številka 12 z merlotom letnika 2007 iz lege Purissima, ki je na dražbi dosegel najvišjo ceno 25,00 EUR na liter. Klet vsako leto del izkupička podari Pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Izola, s ponedeljkovo dražbo pa bo ta znesek bogatejši za 11.025,00 EUR. Ob ponedeljkovi priložnosti je uprava družbe predstavnicam Splošne bolnišnice Izola poklonila simbolični ček v višini 40.000,00 EUR, kar je del kupnine v dobrodelne namene, ki jer na račun kleti pritekel v letu 2008.

Že desetič zapored (prvič leta 1999) je klet pripravila dobrodelno dražbo barikov in desetim dražiteljem ponudila 12 sodčkov z vinom preteklega letnika. Glavni enolog kleti Iztok Klenar s posebnim izborom sodčkov vsako leto pripomore k zanimivosti dražbe, dražitelje pa k dvigovanju cene uspešno vzpodbuja tudi že tradicionalni voditelj Mitja Meršol.

Med letošnjimi sodčki je bilo vino sorte chardonnay (1 sodček), malvazija (2 sodčka), sodček refoška, cabernet sauvignon (6 sodčkov) ter 2 sodčka merlota. Izklicna cena za liter vina iz 225-litrskega barik sodčka iz hrastovega lesa je znašala 10,00 EUR, dražitelji pa so ceno lahko zviševali za najmanj 1,00 EUR. Degustaciji je sledila licitacija, ki se je zaključila v slabih 15-ih minutah, saj so si dražitelji že med degustacijo izdelali zelo jasno mnenje, katero vino želijo v svojih kleteh. Največji izkupiček je kleti prinesel sodček merlota letnika 2003 z lege Purissima, katerega končna cena je znašala 25,00 EUR na liter in ki si ga je zagotovil Jernej Petač iz Gostilne Mihovec, Zgornje Pirniče, sicer že večkratni kupec barikov.

Iztok Klenar, glavni enolog in član uprave Vinakoper d.o.o.: »Sodček številka 12 se ponaša z bogatim, polnim merlotom iz lege Purissima. Prav v tem vinogradu smo najprej zasadili francoske klone te sorte z gojitveno obliko dvojni guyot, pogoji pa so tam več kot enkratni, da se je sorta razvila do svojega vrhunca. Starost vinograda je letos dosegla 10 let in prav to je tisti čas, ko začne trta dajati najboljše rezultate. Kar 90% vse čarobnosti se je pri tem vinu zgodilo v vinogradu, v kleti smo ga skrbno negovali, a smo glede na njegovo enkratno kakovost, ki ga je grozdje že prineslo s seboj, imeli malo dela.«

Že od prve dražbe klet Vinakoper del kupnine, ki presega izklicno ceno, tradicionalno s svojimi kupci poklanja pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Izola. Do preteklega leta je tako skupni dobrodelni izkupiček vseh dražb znašal približno 180.000,00 EUR, s ponedeljkovo dražbo pa bo ta znesek višji za 11.025,00 EUR. Ob zaključku licitacije je uprava kleti predstavnicam SBI predala simbolični ček v vrednosti 40.000,00 EUR, kar so dobrodelna sredstva, ki so se kot del kupnine stekla na račun kleti v letu 2008. Uprava kleti Vinakoper je ob zaključku današnje jubilejne dražbe poklonila simbolično obeležje, ki so ga izdelali otroci Pediatričnega oddelka SBI Francu Jezeršku iz Hiše kulinarike Jezeršek, ki je v desetih letih dražb barikov odkupil največje število sodov (10), z današnjo dražbo pa je njegova zbirka bogatejša še za 3 sode.

PR vinakoper

Tut tut Slovenija

erof sreda, 3. december 2008 ob 21:58

Adventni venček

stajerc13 četrtek, 4. december 2008 ob 13:50

erof je napisal/a:
Adventni venček





takšnega bi še jaz kupja...samo ga nigi nega za dobiti..Hehe

MILAN četrtek, 4. december 2008 ob 20:53

Hjooj ven pa si to lehko son narediš

MHA petek, 5. december 2008 ob 12:01

Edino namesto ogja, bi mogla slamica biti.

kobreti nedelja, 7. december 2008 ob 12:20

erof je napisal/a:
Adventni venček




Erof!! Fercek vun gnes je treba drugo spiti, no sen misla reči prižgatiNasmehNa zadnje urejal: kobreti, dne: nedelja, 7. december 2008 ob 17:49

stajerc13 petek, 12. december 2008 ob 10:24

Celjski župan Bojan Šrot in bivša direktorica Zavoda za planiranje Monika Sečnik naj bi s prodajo in poznejšim odkupom kina Dom občino oškodovala za 179.435 evrov. Na celjskem okrožnem sodišču se je z zaslišanjem cenilca gradbene stroke Petra Črtomirja Gorjanca in prič nadaljevalo sojenje celjskemu županu Bojanu Šrotu in Moniki Sečnik. Očitano jima je kaznivo dejanje malomarnega in nevestnega dela ob prodaji kina Dom. V preiskavi so že pred leti ugotovili izdajanje fiktivnih računov za celjsko občino v povezavi z deli na nepremičninah v lasti celjske občine.

Monika Sečnik trenutno dela na občini Izola, kjer jo je pripeljal Darko Grad. To poletje je imela »verbalni incident« s predstavnikom italijanske manjšine. Po zakonu ne bi takrat smela zasesti mesto v javni upravi, saj ni znala italijanskega jezika. Če se je do sedaj naučila kaj besed drugega uradnega jezika na dvojezičnem območju za zdaj še ni znano.

vir:24 ur


ne razmin ka takšni goljufi stalno najdejo takšno delo ka še napre stojijo pri koriti...Hjooj

MHA četrtek, 18. december 2008 ob 12:10

Oviden je v Busha vrga iraški novinar sfoje copate. Zej so že naredli igrico iz tega. Hjooj

MHA nedelja, 21. december 2008 ob 13:31

Mirko Tuš in srečni nagrajenec v vesolje

Celje - MMC RTV SLO/STA

Mirko Tuš, lastnik verige Tuš, ki ima v lasti tudi Tušmobil, je rezerviral prvi polet Slovenca v vesolje, s sabo pa bo popeljal še enega naročnika oz. uporabnika storitev.

Rezervacijo za polet v letu 2010, ko bo Tušmobil po svojih pričakovanjih drugi največji mobilni operater v Sloveniji, je Tuš v petek potrdil pri družbi Virgin Galactic.

V tem desetletju, ko so se turistični obiski vesolja šele začeli, bo Tuš, kot so sporočili iz podjetja, sedmi turistični potnik v vesolje, eden izmed srečnih naročnikov Tušmobila pa bo osmi turist v vesolje.

V Tušmobilu sicer še pravijo, da je s to odločitvijo Tuš na njemu izviren način sporočil svetu, da izzivov za njegovo osebno in poslovno prihodnost še zdaleč ni konec. Medtem ko se je njegov Engrotuš letos prebil na drugo mesto med slovenskimi trgovci na drobno, ima takšne ambicije tudi v konkurenci mobilnih operaterjev, še pravijo v Tušu.


Keri ste naročniki ali pa še bote naročniki Tušmobila, mote možnost k ate lehko šli v vesolje. Vuuhuu

Jernej nedelja, 21. december 2008 ob 13:44

MHA je napisal/a:
Oviden je v Busha vrga iraški novinar sfoje copate. Zej so že naredli igrico iz tega. Hjooj

Samo toga iraskega novinara caka zapor, ceraj san cüjo na TV baje do 5let! Buum
Dosta ZDA-ja so pravili ka bi naj rajsi sami copat vrgli na predcednika Busha! Hihihi

MHA nedelja, 21. december 2008 ob 14:02

Duma pa je provi heroj grota.

Nela nedelja, 21. december 2008 ob 15:43

To sen jaz tudi vidla, pa sem se mogla smejati, Hehe samo zo mi blo, da ga neje trufijo. Hihihi Bush pa je te se pameten delo, pa je na to do komentar, da drugo neje vida kak stevilko solja 42. Butl



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.