MILAN ponedeljek, 22. december 2008 ob 08:45

Hjooj
moga bi meti šolje 56 numero

Nela ponedeljek, 22. december 2008 ob 13:50

MHA je napisal/a:
Oviden je v Busha vrga iraški novinar sfoje copate. Zej so že naredli igrico iz tega. Hjooj


Evo igrico.... Juhuhu

Igrica

Hehe Hehe Hehe Hehe Hehe

Dejan ponedeljek, 22. december 2008 ob 18:34

Jernej je napisal/a:
MHA je napisal/a:
Oviden je v Busha vrga iraški novinar sfoje copate. Zej so že naredli igrico iz tega. Hjooj

Samo toga iraskega novinara caka zapor, ceraj san cüjo na TV baje do 5let! Buum
Dosta ZDA-ja so pravili ka bi naj rajsi sami copat vrgli na predcednika Busha! Hihihi


Grozi mu zapor od 5 do 15 let.

Toto igrico pa je nareda človik, ki je pred leti nareda milliondollarhomepage.com pa z jo zaslüžja milijon dolarov. Toto igrico pa je nareda prešji pondelek, v četrtek pa je že na ebayi stron z igrico odda za 7818 dolarov. Tip se ve iti Nasmeh

MILAN ponedeljek, 22. december 2008 ob 19:40

Butl NEKEJ PA JE LE DOBJA

MHA ponedeljek, 22. december 2008 ob 22:26

Dejan je napisal/a:
Tip se ve iti Nasmeh

Jaaa redno se ve iti. Bush je redno popularen precednik.

stajerc13 ponedeljek, 29. december 2008 ob 16:40

ŠE DALJŠE LETO ?


Se vam je zdelo leto 2008 nenavadno dolgo? Nič čudnega, saj 2008 dejansko je najdaljše leto vse od 1992, čeprav tega nismo vedeli do pred šestih mesecev.

Za nenavadno dolžino tega leta obstajata dva razloga. Prvi je jasen - 2008 je prestopno leto. Zaradi vrtenja Zemlje, moramo vsaka štiri leta dodati en dan na konec februarja. Zemlja se na leto zavrti približno 365,25 krat. V osnovi, da bi obdržali letne čase "sinhronizirane" z znanimi datumi v koledarju, moramo dodati ta dodatni dan. Verjetno ne bi želeli imeti spomladi enkrat januarja?

Sicer bo leto 2008 daljše od tipičnega prestopnega leta. Novo leto bodo Angleži (in vsi zahodno od njih) praznovali sekundo pozneje kot ponavadi. Razlog tega je v sami definiciji časovnih enot.

Nekoč smo mislili, da je rotacija Zemlje dober standard za merjenje časa. Takrat je bila ena rotacija Zemlje definirana kot 24 ur in sekunda je bila 1/86400 del dneva. S spoznavanjem atoma, smo našli boljšo enoto. Ugotovili smo, da atomi vibrirajo na zelo stabilnih frekvencah (število nihajev v nekem časovnem obdobju), po drugi strani pa se rotacija Zemlje počasi umirja. Še več, premiki kontinentov na njej in notranji premiki materije spreminjajo njeno hitrost (včasih jo malenkost upočasnijo, včasih pa pohitrijo).Spremembe so sicer drobne, ampak jih znamo sedaj tudi izmeriti. Zato je rotacija Zemlje slab standard za merjenje časa.

Leta 1967 so se znanstveniki tako odločili preklopiti na atomski čas. Sekunda je sedaj definirana z 9.192.631.770 vibracijami atoma elementa cezij-133. To število je bilo izbrano, da bi bila nova definicija sekunde čimbolj blizu stari. Po tej definiciji Zemlja vsak dan povprečno zakasni za približno 2 tisočinki sekunde. To doda malenkost manj kot sekundo na leto. Jasno gre samo za povprečje, saj se Zemlja vrti s spremenljivo hitrostjo.

Mednarodni servis, ki skrbi za nadzor rotacije Zemlje (International Earth Rotation Service - IERS) sledi vsem tem malenkostim in ko je potrebno, doda eno sekundo v leto. Prvo "prestopno sekundo" so dodali leta 1972. Sekunda se doda ob pol noči po GMT (čas v Angliji). Včasih jo dodajo na konec junija, ponavadi pa kar na konec leta. Pri IERS lahko predvidijo prestopno sekundo približno šest mesecev pred spremembo.

Pri nas bo torej prišlo do spremembe ob 1:00 dne 1. januarja 2009. Sekvenca sekund bo torej šla takole: 00:59:59, 00:59:60, 01:00:00. Med leti 1972 in 1998 smo imeli prestopno sekundo skoraj vsako leto, od takrat je bila potrebna korekcija šele leta 2005 in naslednja bo letos. Po našem času (Srednjeevropski čas oz. CET) bo to sicer prihodnje leto, ampak po standardu meritve časa pa letos.

Kako boste izkoristili dodatno sekundo? Nasmeh



vir:obalanet





Veselko

Dejan petek, 9. januar 2009 ob 16:27

Bi se šli kopat v toti bazen? -> Video Bazen v Tokiju Hahaha

MHA petek, 9. januar 2009 ob 17:04

Heh, tak jih je kak mrovel na küpi.

Dejan petek, 9. januar 2009 ob 23:34

Tota voda venda več neje glih preveč osvežujoča pa čista Norec

MHA sobota, 10. januar 2009 ob 15:55

Bogme res ne. Mrtvo mrtev F toto vodo nebi nikdor ša, sej pa so eden ovega čohali s hrpti.

MHA petek, 23. januar 2009 ob 12:16

Otrok nehote pljunil v očetovo skledo

Ottawa - MMC RTV SLO/STA

11-mesečni otrok, ki se je igral s telefonom, je povsem naključno zavrtel številko policije. Ko so možje postave prišli, so odkrili nasad marihuane.

Neverjetna zgodba se je zgodila v Kanadi. Dojenčku je uspelo med igro odtipkati številko 911. Ko se je dežurni policist javil, se mu je zdelo čudno, ker klicatelj ni spregovoril niti besede, nato pa prekinil. Možje postave so izsledili klic in potrkali na vrata hiše v kraju White Rock na zahodu države.

Ker nihče ni odprl, so vstopili in odkrili obnemelega očeta, ki je vztrajal, da jih ni on poklical.

Vseeno so se malo razgledali naokoli in v dveh zaklenjenih sobah odkrili plantažo marihuane s 500 sadikami. 29-letni oče je bil aretiran, proti njemu pa je bila vložena kazenska ovadba zaradi pridelave nedovoljenih substanc.


Butl

erof sreda, 4. februar 2009 ob 14:49

Glasbena uspešnica: Skladbo Chart Music je navdihnila finančna kriza

- Nemški eksperimentalni glasbenik Johannes Kreidler je napisal glasbeno delo s pomočjo grafov padajočih vrednosti delnic na pomembnih svetovnih borzah. Čeprav finančni podatki ponavadi niso vir za črpanje glasbenega navdiha, so uporabniki na spletni strani YouTube Kreidlerjevo kompozicijo pohvalili, v enem tednu po objavi pa si je glasbeni video ogledalo že več kot 160.000 obiskovalcev.

Nemški eksperimentalni glasbenik Johannes Kreidler je napisal glasbeno delo s pomočjo grafov padajočih vrednosti delnic na pomembnih svetovnih borzah.

Johannes Kreidler - Charts Music - Songsmith fed with Stock Charts

stajerc13 ponedeljek, 16. februar 2009 ob 11:51

Kakor pišejo v današnjem delu je prejšnjo soboto izolski potapljač Damir Komandina pri Rexu pod vodo opazil več kot desetmetrskega kita grbavca. Uradno gre za prvo tako opažanje pri nas in za izjemni dogodek tudi sicer, saj so ga doslej v Sredozemlju uradno opazili lepetkrat.

Kita so prejšnji teden večkrat opazili med Trstom, Koprom in Izolo. Najprej je bil opažen pred Trstom, v ponedeljek ga je videl Koprčan tip ob svojem čolnu, v soboto pa ga je opazil Damir Komandina, medtem ko se je odpravljal na ribolov s puško na območju potopljenega Rexa.

Kiti grbavci so zaščitena vrsta, po ocenah naj bi jih bilo vse skupaj le 70 tisoč primerkov (12 tisoč v Atlantiku).


Več v Delu...

Ribič

stajerc13 sreda, 25. februar 2009 ob 15:48

poglednite kakšno fontano momo mi v Kopri na noven turbo krožišči....


http://mail.google.com/mail/?account_id=miro.stajerc%40gmail.com#inbox/11facc8004b8052f

tota sreda, 25. februar 2009 ob 17:05

Štajerc, meni tega ne odpira... Či maš ga v svojen poštnen predali, te venda drügi nemremo notri, ali kak to ide?No ja Ali pa sen jas preveč leva, ke se tote tehnologije tičeJokec

Legionar sreda, 25. februar 2009 ob 18:15

Mislin ka je da narobe link...

MHA torek, 24. marec 2009 ob 17:59

Ženica, ki bo praznovala 130 let

MMC RTV SLO

Kazahstanka po imenu Sahan Dosova naj bi bila najstarejši živeči človek, saj bo v petek dopolnila že neverjetnih 130 let.

Dosovo, ki je od svoje najbližje "zasledovalke" starejša za 16 let, so odkrili na popisu v mestu Karaganda, ki leži v severnem delu Kazahstana. Strokovnjaki za demografijo so bili še dodatno preseneči, ko so njeno ime našli v seznamu popisa, so ga leta 1926 opravili na zahtevo nikogar drugega kot sovjetskega voditelja Josipa Stalina. Sahan je bila že takrat stara 47 let.


Ostarela ženica, ki še vedno nima nobenih resnih zdravstvenih težav, ni še nikoli obiskala zdravnika in jedla sladkarij, pravi pa, da je odvisna od skute. Razlog za dolgo življenje naj bi bil tudi njen smisel za humor.


Več o joj pa jene slike lehko vidite tü ->klik

tota torek, 24. marec 2009 ob 18:16

Svaka čast. Respekt

MHA torek, 24. marec 2009 ob 19:43

Ala ji vera Jaaa

MHA četrtek, 30. april 2009 ob 18:37

Opozorilo: Ne pojejte LCD zaslona

Washington - MMC RTV SLO

Napisi, ki opozarjajo na nevarnost posameznih izdelkov, so še kako potrebni. A včasih se jim lahko preprosto le nasmejimo.

V ZDA so tako že dvanajstič podelili nagrade za najbolj odštekane opozorilne znake (Wacky Warning Labels), zmago pa je odnesel napis na prenosnem stranišču, ki se ga namesti na avtomobilsko kljuko.
Na njem tako piše "Bolje je, da ga ne uporabljate, medtem ko se vozilo premika". Pri tem stranišču gre v praksi le za sedalo, ki vam omogoča, da svojo potrebo opravite v naravi, a nekoliko bolj udobno.

Steve Shiflett iz Hamptona, ki je predstavil napis, je prejel 500 ameriških dolarjev. Lovci predstavljajo ciljno publiko za ta straniščni sedež, ki ga izdeluje podjetje Convenient Sports International iz Teksasa. "Podjetje je zelo počaščeno zaradi priznanja," je povedal njegov predstavnik Mike Willis. Opozorilo so mu dodali kakšni dve leti nazaj, saj so ugotovili, da ga je najmanj en kupec predelal. V praksi sicer sedež ni narejen, da se ga na kljuko fiksira, ampak le položi, nekateri lovci pa so ga čvrsto pritrdili in se z njim vozili naokoli. "Bilo smo zaskrbljeni - kaj pa če, kaj pa če..."

Navodila pa taka
Daniel Berganini iz Minnesotte je osvojil drugo mesto in 250 dolarjev, prinesel pa je neki kemični preparat za odstanjevanje bradavic. Odštekano opozorilo se skriva v proloženih navodilih za uporabo: "Ne uporabljate (preparata), če ne morete jasno prebrati navodil za uporabo."

Tretje mesto so razdelili med lastnika škatle za kosmiče na kateri piše "Izdelek vedno uporabljate v prisotnosti odraslega" in tistega, ki je predstavil kastracijske obročke za živino, kjer na ovitku piše "Uporabiti le za živali". Oba sta prejela 100 dolarjev. Eden izmed finalistov je bilo tudi opozorilo na LCD zaslonu, kjer piše "Ne pojejte LCD zaslona". Med preteklimi zmagovalci se je znašel traktor z napisom "Nevarnost: izogibajte se smrti" in pralni stroj, na katerem je bilo opozorilo, "da vanj ne dajajte ljudi".

Opozorila so neumna, a rešujejo življenja
Tekmovanje je letos potekalo že 12. po vrsti, organizirali pa so ga zaradi številnih "nesmiselnih" tožb, ki vsako leto preplavijo ameriški pravosodni sistem.

Tekmovanje, čigar glavni sponzor je Fundacija za enakopravno civilno pravičnost (Foundation for Fair Civil Justice), ima tudi resno plat, pravi organizator Bob Dorigo Jones: "Želimo izpostaviti, kako na civilnih sodiščih vlada zmešnjava, to tekmovanje pa preko humorja odpira vprašanja, kako družine in proizvajalci zapravijo za nesmiselne tožbe." Ima pa tekmovanje tudi kritike, ki so cel izbor označili za "nesmiseln". "Dejstvo je, da opozorilni znaki rešijo številna življenja," pravi Joanne Doroshow, izvšna direktorica newyorškega Centra za pravico in demokracijo (Center for Justice & Democracy).



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.