Pepek z brega petek, 8. september 2006 ob 15:38

Meni se trdno vidi, ka tü niše praf nejč toga ne zno, kej se dela, pa ge se dela, ne ka bi znali kak dugo de se delalo.Mislec

Zvončica sobota, 9. september 2006 ob 23:19

Tak gnes sen se šla na lastne noge prepričat kej se godi s toto ormoško...no vmes sen si skorok jezik spotrla gda sen dvema avstrijcoma probala razložiti kak se mimo Čarlija do Jeruzalema pride(ka sta srmačeka mislila ka moreta prvo pelati v Ormož pa od tan v Jeruzalem)No ja Ubog No te pa je sledila akcijaAplavz ke se venda nede več ponovila...lepo sen se opremila z enin vekin sladoledon pa vut na sprehod po sredini ormoške...cesta je podobna tisti kak pred 100 leti....bode že negda tak kak treba.samo vüpan ka se jih na toti račün nede preveč razsipalo na cesti.

Dejan sreda, 13. september 2006 ob 16:27

Jaz pa sen se prešji teden zagna v Lotmerk tan proti Stročji vesi pa sen pozoba ka je Ormoška doj zapreta, te pa sen se tan po tistih enosmernih voza skoz. Tan se cilo tovorjoki notri sprovlajo pa se tan vozijo Mislec

MHA sreda, 13. september 2006 ob 17:03

Pa avtobusi pa ves vrag se po tistih ulicah rivle. Ko pa pridejo de enosmerne ulice, te pa preštima ka skozi nede moga, te pa se more vrükverc vün Haha Haha Te pa klejejo eden ovega Haha
Ve do pomali vse doj zaprli, da že prta brütifi koplejo.

MHA ponedeljek, 2. oktober 2006 ob 19:41

Evo mal van posredüvlen nove podatke

R1-230, Križevci-Ljutomer, Ormoška cesta v Ljutomeru, popolna zapora zaradi del do 30.10., dnevno med 7. in 16. uro.

R1-230, Križevci-Ljutomer, pri Ljutomeru, polovična zapora zaradi del do 27.10.(izgradnja kolesarske steze). Promet poteka izmenično enosmerno(semaforji).


Naja en cejt de še to fsesküp trpelo...

MHA četrtek, 5. oktober 2006 ob 13:33

Pred sen hoda mal špijonerat na Ormoško, delafci tiste robnike tak pologajo kak či bi meli motore v riti

MHA sreda, 18. oktober 2006 ob 19:09

V petek do začeli asfalterati na Ormoški AplavzPriklon Aplavz Priklon Aplavz Priklon

Dejan četrtek, 19. oktober 2006 ob 12:10

Tak ka se bomo po volitvah že lehko vozili prek Vprašaj Aplavz

Zvončica petek, 20. oktober 2006 ob 23:41

Lehko de prva vožja glih na sam den "D"Haha

MHA torek, 7. november 2006 ob 18:56

Prva vožja je mimo, pa prve lûkje so tudi že vidne Zloba
Ene lûkje so za dvo šolja veke Haa

Pepek z brega torek, 7. november 2006 ob 19:03

Te pej ti moreš precik veko numero šoljof nositi, ka si toto lükjo samo za dvo šolja veko proglosa.

MHA torek, 7. november 2006 ob 19:17

Či si vida kakše lûkje so?

Dejan sreda, 8. november 2006 ob 13:30

Sej do še te venda fini asfalt gor potegnoli al ke čokajo. Al so ga že?

Pepek z brega sreda, 8. november 2006 ob 13:36

Bojše ka počokajo do spomlodi.
Tak bodo te meli celo zimo cejt štinderati, kero inštalacijo so pozobili potegnoti, ka nedo krez mesec dni že po novega asfalta gor trgali, tak kak to navodno je.Zloba

MHA sreda, 8. november 2006 ob 14:38

NE ven ke čokajo z finin asfalton Mislec

San je Pepekova varianta nejbojša, počokejmo do spomlodi Aplavz

Kak bi se reža, či bi pred sneg padna, kak bi ovi bli fertig Haha

fargo sreda, 8. november 2006 ob 16:19

Berem to zanimivo temo,in bi rad dodal kronologijo dogajanja na Ormoški cesti v Ljutomeru, gledano z vidika tistih,ki zagotavljamo nujno medicinsko pomoč na terenu.

Ob začetku izvajanja del sem se po telefonu pri pristojnih na Občini pozanimal o zagotavljanju intervencijske poti med deli na Ormoški cesti.
Posredovana mi je bila tel. številka vodje gradbišča.Gospod,vodja gradbišča mi je po telefonu zagotovil, da bodo NMP obveščali ob vsaki spremembi (popolni zapori, delni zapori.....).Ob enem mi je zagotovil, da v elaboratu imajo zavedeno pot za intervencijska vozila.
Razumljivo je, da so dela zahtevala popolno zaporo ceste,ker na žalost ni bližje poti smo kot vsi vozniki uporabljali pot preko Juršovke.

Prišel je dan, ko so cesto asfaltirali z grobo plastjo asfalta in med vikendi,popoldan in ponoči neuradno spustili promet po Ormoški cesti.
Vsi vemo in vidimo, da so se začela izvajati dela, ki bi omogočala enosmerni promet po tej cesti, vendar so se gospoda izvajalci del očitno odločili ovirati promet vse do tedaj ko jim to omogočajo papirji (dovoljenja,roki...)
Čez dan so tako z ovirami (znaki) cesto zaprli, pa čeprav so se po njej maloštevilni delavci praviloma zelo počasi sprehajali (saj, bilo je mrzlo)
Slabo
Ob nujni intervenciji smo se ustavili oviro odmaknili in šli naprej, in od izvoza do Jeruzalemske ceste, porabili približno
3 minute.
To so očitno opazili odgovorni na gradbišču, in nam verjetno v spodbudo in v pomoč pri delu za ovire postavili polne palete betonskih robnikov.
Tako so EKIPI NUJNE MEDICINSKE POMOČI onemogočili hiter prehod na drugo stran mesta.

O tem sem v petek ob okrog 8.ure obvestil OKC M.Sobota,Ob enem jih je zanimalo če smo ta dan imeli kakšno nujno intervencijo,tam skozi....
Poslali so patruljo, ki je ugotovila približno to:
- izvajalec del ima vse potrebne dokumente,cesta je uradno popolnoma zaprta do ....., urejen je obvoz . (skratka vse je z njihove strani OK.)

V soboto so izvajalci del spet marljivo položili (protitankovske) ovire, spet sem okrog 8.ure poklical na OKC in se pritožil nad stanjem.
Gospoda na OKC M.Sobota sem seznanil s situacijo, ob enem sem mu rekel, da se meni kot laiku zdi, da bi izvajalci del morali imeti natančne oznake z napisom (prehod dovoljen intervencijskim vozilom)
Gospod na OKC,se mi je za informacijo prijazno zahvalil, in mi povedal, da bodo zadevo preverili. Epilog te preverke mi ni poznan.

Torej gledano s strani Policije je vse OK. (verjamem, važni so le dokumenti)

Očitno imamo tudi nekulturne voznike ki odmikajo table in se vozijo s avtomobili skozi, že vredu, delno razumem zakaj težje ovire, kje pa so potem označeni prehodi INTERVENCIJSKA POT.

Zanimivo bi bilo vedeti:
-zakaj niso izvajalci del elaborat,ali vsaj njegov del ki zajema intervencijske poti uradno predstavili izvajalcem nujnih služb.
-zakaj med deli ni bilo niti ene označbe intervencijska pot.
-kdo tako rad postavlja (protitankovske) ovire,in se igra z življenji
-zakaj se ta nekdo ni držal telefonskega dogovora in ni niti enkrat javil spremembo glede popolne zapore.

Podobno je bilo ko so potekala dela nasproti tovarne Mura in so popolnoma zaprli cesto,na intervencijo na Kolodvorsko cesto smo se vozili skozi Cezanjevce-Lukavce-Noršince.Ker se niso dogovorili za umik cvetličnih korit in omogočili in označili vsaj intervencijsko pot.
Po mojem osebnem posredovanju razmer na inšpektorat,ker je tudi v tem primeru šlo za državno cesto(ministrstvo za ceste,direkcija za ceste)so zadevo uredili in označili, očitno pa izvajalec del ni bil sankcioniran, saj s svojim početjem očitno ogroža Prleke tudi v primeru Ormoška cesta.


Včeraj so kolegi hiteli na pomoč nenadno oboleleli osebi na Jeruzalemsko cesto na srečo so se zadnje BARIKADE uspeli izogniti po pločniku, torej je odgovorni za BARIKADE osebi potrebni nujne pomoči ukradel le kako minutko....

Torej očitno obstajajo ljudje, ki jim zakonodaja dovoljuje, igranje z življenji (oziroma zakonodaja miži ob napakah), ob svoji nepremišljenosti so celo tako slikoviti, da z barikadami Ljutomeru dajejo videz Knina v začetku devedesetih.

Lp,
Damjan

MHA sreda, 8. november 2006 ob 17:37

Jaz ne ven zake je sploh zej cesta cela zapreta Zid Zloba
Takak je reka kolega fargo, drügo ne delajo kak se san z bagron vozijo sen pa to, pa delafci se neke špilajo z zemlo, pa to je tüdi fse.

Komot bi lehko bila cesta delno zaprta.

Pepek z brega sreda, 8. november 2006 ob 21:49

Meni se vidi MHA, ka si ti ne praf razmija, kej sen reka glede velikosti šoljof pa lüken na Ormoški.

Napisa sen:
Pepek z brega je napisal/a:
Te pej ti moreš precik veko numero šoljof nositi, ka si toto lükjo samo za dvo šolja veko proglosa.

To se provi, ka bi moga meti fest veke šolje, da so lükje tüdi veke.

Pa ven je fseeno, da tak znomo kak je na stvari.Ubog

MILAN četrtek, 9. november 2006 ob 08:20

Aplavz Tak zej pa je te priša cejt ka de se cesta odprla. Pa kak te glih pred drugin krogon volitev.Viš ka nešče Reče ka je ne sposoben župan.Tak sposoben pa tak spreten ala mu vera.
SAMO KEJ JE TU ODAJZA,TAKŠE PROMOCIJE SI DALEČ,DALEČ NEMRE NIŠČE NEMRE PRIVOŠČITI.
"TO SEN JAS PA NAŠI KERI MOMO VSE V SVOJIH ROKAH."
Kak bi rekli brača SRBI "LUKAVO".Šokiran

ZATO PA LE LIBLENI VOLILCI FSI NA VOLITVE PA MO TE PO ZA ŠTIRI LETA MELI EN FALAT ASFALTA
VOLITI PA TOTE KERI SO OH IN UHJezik
SEN PREPRIČANI KA BOJŠIH NEMAMO -OPSA-NEČEMO JIN DATI ŠANSE KA BI LEHKO ŽE POR STVARI PRED NAREDLI NE PA TAK KAK JE TO.
NARODJezik NARODJezik NARODJezik NARODJezik NARODJezik

MHA četrtek, 9. november 2006 ob 12:02

Haha Pepek sen te kaperoAplavz San sen mislo ka si si že folga ogledati znamenitosti - lükje.



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.