king4ever petek, 9. november 2007 ob 10:20

Keko sen vida mate tu gor neko peticijo glede pokrajin,no, vse lepo in prav, samo pokrajine tak al tak bodo ker so si to naši vrli lublančani zmislili. Edino kar me moti je, da bo Prlekija v pokrajini Pomurje, WTF, vete kaj to pomeni? Nič dobrega za Prlekijo, pa lehko rečete kaj čete, vsi razvojni penezi in vse ostalo de ostalo v Soboti ali na drugi strani Mure, k nam pa bodo priletele samo drobtinice. Tak da menin ka bi lehko še eno peticijo vzporedno podpisovali, ka če že pokrajine morejo biti, te naj bo Prlekija svoja pokrajina.

Dejan petek, 9. november 2007 ob 11:11

Domnevan, ka si nesi pret preštja fseh totih prešjih 11 strani tote teme, ka bi vida za kej smo mi bili. Fsi si želimo svojo pokrajino Prlekijo, samo.... sanja svija kukuruz...

king4ever petek, 9. november 2007 ob 12:12

Ja, to sen resno ne vida, sam nikak mi neje jasno ka nas po vsej sili čejo poriniti v toto pomurje, rajši sen pod štajersko, no sicer pa če de prišlo do tega, se selin druganPisk iz tote naše lepe prlekije, sicer pa, tablic na avti že dugo neman več MS, ker pol bilo kam prideš te majo za prekmurca,neje meni tega treba.

Jernej petek, 9. november 2007 ob 12:20

Ges tüdi man tablice W za Wien (Dunaj) pa san nej Avstrijec! Mislec Jok

..eno ma z ovim nikse veze..

MHA petek, 9. november 2007 ob 12:30

Po toblicah te resen fsi porinejo pod prekmarje. Enkrat sen enemi v Lotmerki vida ka je meja toblice LJ pa lotmerški grb gor nalepleni Ideja
Pa ne ven či si nen jaz tüdi tak nareda Vuuhuu

Dejan petek, 9. november 2007 ob 12:45

Jaz man pa na tablicah SG, kar pomeni SLOVENSKE GORICE Vuuhuu Samo lotmerški grb si gor napopan pa sen kompleten.

Zvončica petek, 9. november 2007 ob 22:36

Dobre finte moteAplavz Aplavz Aplavz Aplavz

qwer ponedeljek, 12. november 2007 ob 11:09

Pokrajin bo 8, od Mure pa do Save pa STAJERSKA.

Tak pa nikak drugace. Prlekija pa lahko samo imenitno dopolni raznolikost narecij v bodoci pokrajini!!!

Štajerska
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Štájerska (tudi Spódnja Štájerska, Slovenska Štájerska) je del zgodovinske pokrajine Štajerske v severovzhodni Sloveniji (Zgornja Štajerska je v Avstriji). Štajerska leži, med razvodnico, med Savo in Savinjo na zhodu, Savo na jugu, mejo s Hrvaško na vzhodu, Muro na severovzhodu in mejo z Avstrijo na severu. Večja mesta so Celje, Ptuj, Velenje, največje ter gospodarsko središče Štajerske pa je Maribor. Ostala pomembnejša mesta so še Laško, Ljutomer, Gornja Radgona, Brežice, Sevnica, Slovenska Bistrica,Slovenske Konjice. Štajerska je pretežno gozdnata in hribovita pokrajina, ki se na vzhodu najprej zniža v gričevje Slovenskih Goric, nato pa v nižavje Panonske nižine.


Zgodovina Štajerske
Štajerska se je izoblikovala postopoma. Njen osrednji del je bila Karantanska marka, ki je ležala ob srednji Muri.

Okoli leta 1000 se je od Koroške ločilo več grofij na porečju zgornje Mure in se pridružilo Karantanski krajini. Leta 1147 se je pridružila tudi Podravska krajina; Štajerska je bila nato leta 1180 povzdignjena v vojvodino.

Almanah ponedeljek, 12. november 2007 ob 11:14

qwer

Bog daj tvoji reči haska.

Takoj podpišem....

qwer ponedeljek, 12. november 2007 ob 12:02

Almanah, z vcerajsnjimi rezultati smo ze korak blizje, kajti vse opozicijske stranke so proti 14 pokrajinam in so za 8 pokrajin. Zdaj je treba biti samo proti temu nesmiselnemu in nerealnemu drobljenju in stvar zavleci v volilno l.2008, ker ce gledamo vcerajsnje rezultate volitev, se bo verjetno vladajoca garnitura menjala in bomo mi, ki zagovarjamo manj pokrajin v prednosti. Edino kar nam se ostane je, da umetno POLITICNO POMURJE razdelimo na PREKMURJE, UE G.RADGONA IN UE LJUTOMER pa umestimo ta kam zgodovinsko spadata pod STAJERSKO. In to je to.

Almanah ponedeljek, 12. november 2007 ob 13:05

Pikolino, ne ven ge si ti pred hoda.....Dere smo se borili za samostojno pokrajino Prlekijo pa to, če pa de resen samo 8 pokrajin, pa sem takn tak za to ka smo pod Štajersko. Saj to je trenutno še edino možno , ker če je 8 pokrajin te je Prlekija premala, k prekmurcom pa nikak ne spadamo in na to nesmemo pristati.

qwer ponedeljek, 12. november 2007 ob 13:31

Poglej zakon o pokrajinah je tak ali tak zgresen. Ce se ze moramo deliti bi se morali na dezele. Ze pod Marijo Terezijo so znali slovensko ozemlje razdeliti med dezele mi sami pa te ga ne znamo.Samo bi zemljevid avstrijskih dezel iz l.1914 prekopirali im bi blo vse ok. Samo kaj ce Zagar pravi, da je 14 pokrajin politicno realnih, politika pa vemo kaj je.
Sem za pokrajino Prlekija ampak samo znotraj Dezele Stajerske. Poleg tega sami Prleki natancno ne vete, od kod do kod je Prlesko narecje sploh seze. Samo UE Ljutomer ne more biti pokrajina, UE G.Radgona je vec ali manj v Slo.goricah, tudi Ormoz in Ptuj,tako, da ostane samo ena opcija in to je STAJERSKA.

Ce pa to nebi bilo mogoce in bi ostalo pri 14 pokrajinah pa predlagam, da razmislite o moznosti, da UE Ljutomer gre pod Ptuj v t.i.Vzhodno Stajersko, UE G.Radgona pa pod Maribor oz.Stajersko. Vse kakor je to boljse in sprejemljivejse kot da gremo pod Pomurje!!

MILAN torek, 13. november 2007 ob 09:12

Pisk
PRLKIJA-ŠTAJERSKA

Aplavz Aplavz Aplavz

Jernej torek, 13. november 2007 ob 09:28

Ka pa vas zupan na to rece? Mislec pokrajina Prlekija pod Stajersko? Ne je un za Pomurje?

Pepek z brega torek, 13. november 2007 ob 09:30

Aplavz Aplavz
Hvala bogi, ka se je nejša še eden künštni Prlek, ki pametno štindera.Aplavz Aplavz

Ven smo prafzapraf mi takše ideje že pret vün metali, samo smo jih ne znali tak lepo razložiti.

Mislin, ka nan je takše rešitef še nejbole blüzi, da fčistar samostojna pokrajina na žalost pač nemo mogli biti - Nas je pač premalo. (Či bi se pret fcoj spravili, bi nas lehko bilo precik več)Pomežik

Dere de se po volitvah oblost zamejala (v kej več skoro niše ne dvomi), te bodo korte na novo premešane in te se moremo redno gor postaviti.Gor Gor Gor

Almanah torek, 13. november 2007 ob 10:10

Ma Jurša še sam ne ve zakaj je! On se ne sme in noče nobenemu zameriti, tak ka.....

Je pa župan en človek, nas pa 12 tisoč teko o ten...Če mo vkup držali pa rekli ka smo za to ka gremo pod Štajersko, te nede moga drugega kak se tega držati, vačig de v skrajnem primeri letja...

qwer torek, 13. november 2007 ob 12:17

Sem mel malo problemov s prijavo ampak sva z dejanom vse zrihtala tak, da je zdaj vse ok.
Kot vidim razmisljate podobno kot jaz in verjemite, da je to nasa prihodnost, ne bodo nam v ljubljani rekli kaj smo mi, saj to sami predobro vemo in smo ponosni na to. Zdaj kaj predstavlja problem, da negiramo Pomurje so prvic PREKMURCI, ki mi ni jasno zakaj vztrajajo pri Pomurju, upam, da dobim kaksno njihovo mnenje o tem zakaj nas vlecejo s sabo? Drugic Radgonski zupan, ki zagovarja Pomurje kot regijo in vlece celo UE G.Radgona v njo, ker je tam v MS neki regijski predsednik pomurja, ki mu megli oci in presojo, tretjic: SD!!! zakaj??? zato, ker podpira radgonskega zupana in Pomurje tudi v predlogu za 8 pokrajin, pravtako je problematicen prekmurec iz radenc poslanec F.Horvat, ki kot prekmurec, ki prebiva na stajerji zagovarja Pomurje, in nenazadnje tudi vsi prebivalci UE Radgona in Ljutomer, ki nimajo odgovornosti in zavesti ali pa problema ne poznajo. Tezka naloga, ki pa ni neresljiva.

MILAN torek, 13. november 2007 ob 12:42

Pisk
P R L E K I J A
DEŽELA ŠTAJERSKA

Rožica Rožica Rožica

qwer torek, 13. november 2007 ob 12:52

Najprej je potrebno poskrbeti, da dobimo STAJERSKO, potem, ko bomo le to imeli pa znotraj nje tudi PRLEKIJO, ki bo imela mocan vpliv v dezelnem zboru v Mariboru saj bo predstavljala vsaj 20% prebivalstva dezele.

To bi bila slovenska dezela z najvecjim potencialom v drzavi.

Almanah torek, 13. november 2007 ob 13:42

qwer

Glej to kar pišeš je vse res in mi to tudi znamo, samo je pa tu en problem, s katerim se moramo soočiti, kako aktivirati širšo množico ljudi, da bi to izpeljali. Kako pregovoriti lokalne medij ala Radio Maxi, Radio Prlek, itd....da bodo to propagirali.
Torej kako to naše nezadovoljstvo spraviti na višji nivo...če bomo tukaj imeli dobro strategijo potem je šansa, drugače smo nemočni.

Zdaj pa kako to izvesti, hmmmmm,

Šansa je, da bi vsak pri svoji politični stranki poskušal opozoriti, jaz sem npr. pri LDS opozoril, kaj jaz vem fargo bi mogoče lahko pri SD, nekdo spet pri Desusu, g.Tomija Nemca bi trebalo spomniti od kod je ka bi na to opozoril pri SLS itd....

To je ena možnost...



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.