Makaveli četrtek, 29. november 2007 ob 00:26

hehe...sen misla ka de na toten forumi mir..samo moren toto sliko nalepitiHaha





drugače mene žižek zanimle res kaksno slabo izkusnjo si meja...si bit bija??

mile četrtek, 29. november 2007 ob 00:27

ma piši ti v katerem hočeš narečju.
zaenkrat te vsi razumemo, če pa ima kdo občutek, da pišeš "preveč strokovni izrazov", tisti pa si naj eno pivo ali dva spije, pa bo mogoče kasneje razumel Nasmeh

zzizek četrtek, 29. november 2007 ob 00:36

Saj nema veze ka je blo, je pa povezano ravno s to animoznostjo, kero je blo zaslediti že na samem forumu. Edina pozitivna izkušnja je bila, da ne rečem nažalost, izključno ta ko me je Jernej preko OS sporočila pozdravil.

Sicer pa to s pokrajinami nima veze: kot pravim - tudi sam ostalih stvari nočem vlečti na plano, raje se posvetimo temi, v kateri je bilo žal izrečenih že preveč ostrih. Za ostalo, na seveda komunikativnem nivoju, mate OS. Nasmeh

Dejan četrtek, 29. november 2007 ob 00:38

Jaz ti tega nesen reka, ka dej sliko gor al kej koli. To se ti s tistin zmeni, ki ti je to reka. Je pa res, ka je tota stron bole domoča, ka se večinoma fsi poznamo kej smo gori in je tüdi za ostale vredi ka vemo kdo je, s kon se pogovorjamo, itd. Niman pa rad, ka se keri registrira gor pa vpiše Janez Novak, te pa po forumi bedarije kvosi. Či češ kej napisati, stoj za ten s svojin provin imenom in priimkon. Tote podatke vidin samo jaz, ne posredüvlen jih tretjin oseban al pa kejkoli. Pač man rad, ka ven s kon man oprafka. Moji podatki pa slike so tüdi fseposod objovleni pa se ne bojin, či bon kej takšega napisa tü gor, ka de me keri lovija.

Ja nekših ekstravagantnih besed res nesi pisa, moš pa fčosih kakše težke. Pa lehko pišeš po prekmarsko tü gori, ve te mo razmili. Nesmo tak daleč narazen, ka se ne bi razmili med soboj. Pravila pa nega, ka bi moga po prleško tü gor pisati.

To kej sen pa pret fse vküp napisa, o anketi, itd., pa je pač zaradi tega, ker nekej gučiš o nekši sovražnosti nos Prlekof do vos Prekmarcof. Te pa ti glasüvleš ka je blo brez veze pa makar te neje blo. Nej pač drügi vidijo, ka je na srečaji Prlekof brez veze. To si jas pač tak razlogan. Jaz nečesa pač ne izpolnüvlen al neke glasüvlen, gi me neje blo polek al o tisten niman pojma.

Pa ne mislin se več s ten ukvarjati pa štükati se tüdi nečen, zato ka sen bol mirne narave.

Peace Kul Pomežik

Zvončica petek, 30. november 2007 ob 01:13

ANIMA- je duša (lat),
ANIMALEN- je živalski
ANIMIZEM- je zopet prvi koren besede s prijazno razlago....si mislin ka je toti pogosto uporabljeni izraz animoznost potreben dodatne razlage avtorja....čeglih si mislin glede na kontekst keri pomen je ponucani.......ka pa se narečja tiče se lehko piše v jen, resen nimaš kej....samo te ga še moreš pret znatiJezik če si pač prtepenec ga ne lodaš....pa to nema veze.Mo pa vezo če se vtikovleš v prleške zadeve če maš močno zasidrano koreje indi ali pa sploh nigi ali pa samo v priftošli....teko. Drekomešalcov je puno pa mojo stalno puno za povedati pa nič ne povejo.......shizofreniki pa se morejo zdraviti (ka se več ne čutijo ogrožene)...prosneto po mi pike na Uji ne delajo..

Dejan petek, 30. november 2007 ob 01:49

SSKJ:
animoznost -i ž (o) knjiž.
nenaklonjenost, sovražnost: moje stališče do njega je brez vsake
animoznosti; animoznost med igralcema

erof petek, 30. november 2007 ob 05:43

mož-ženi
...čudne sanje sem mel,sanjalo se mi je da sem šel v ljubljano
...žena: kaj pa to takega.....
...mož:Če pa sem že pašuš/pasport rabil......(druga pokrajina)

MILAN petek, 30. november 2007 ob 08:26

Jezik
poleg naših politikof bomo resen meli še pasoše
Tiho

MILAN petek, 30. november 2007 ob 08:28

Zloba Zloba Zloba Zloba
ste vidli kak so PRIMORCI zrogovilili
ka čejo meti ime pokrajine ka je bili na veke.

Aplavz Aplavz Aplavz Aplavz

mislin ka de dosti takših rumlof.
Mislec Mislec Mislec Mislec

Zvončica petek, 30. november 2007 ob 23:57

Nemaš kej...kapo doj pred takšo složnostjo...ne pa naši ke nevejo če bi se p..... ali p.....Zloba No, naš župan je izvzet. sen pa gne komentar v večeri .itala ka so Prleki dosegnoli dosti ka se ime ohrani pa potegnoli vse znone cügle v LJ ka se je bor kao obečalo kej se je....živi bili pa videliMislec

MILAN sobota, 1. december 2007 ob 08:07

Pisk
tak zej pa smo mi na vrsti ka začnemo prtiskovati na tiste keri se nekej skrivokajo.Mislec

MHA sobota, 1. december 2007 ob 12:50

Pogled iz viničarije
Za zdaj zmaga v Ljutomer

Tvorec pokrajinske zakonodaje, minister Ivan Žagar, je osrečil Ljutomerčane. V razpravo med poslance državnega zbora je namreč podal sveženj pokrajinske zakonodaje, ki je glede na prvotni predlog doživela spremembe predvsem v imenih ter sedežih pokrajin. Po tem, ko so Ljutomerčani videli, da se pripravlja ustanovitev pomurske pokrajine s sedežem v Murski Soboti, so napeli vse moči, poiskali vse "dobre može in žene" v slovenski prestolnici in tudi drugje ter vsaj delno uspeli.

Želja je sicer bila samostojna pokrajina z imenom prleška, ki bi imela sedež v Ljutomeru, vendar sta vodstvo ljutomerske občine kot tudi ljutomerski občinski svet uvidela, da se imajo druge občine z desnega brega reke Mure za prleške le takrat, ko s skupnimi projekti pridobivajo razna nepovratna sredstva. Morda so v drugih "prleških" občinah že prej videli nesmisel ustanovitve lastne pokrajine, zato niti niso kazale prevelikega zanimanja oziroma so želele ostati v sklopu sedanje pomurske regije. Ljutomerski politiki so, ko so videli, da samostojne pokrajine ne bo, začeli težiti k temu, da se vsaj na nek način ohrani ime Prlekija. Nikakor si namreč niso želeli dopustiti, da bi jim zanamci zamerili neaktivnost pri ohranjanju imena, ki je vsaj delno ta del Slovenije naredilo prepoznavnega. Poleg prleške tünke, ki se vedno pogosteje znajde na slovenskih mizah, so tu še številni veliki možje, ki so iz prleškega konca ponesli svoje in domovinsko ime širom po Sloveniji in Evropi. Z ljutomerskega konca so to Franc Miklošič, Karol Grossman in drugi, z veržejskega Slavko Osterc in Franc Kovačič, da ne omenjam številnih pomembnežev svojega časa, ki prihajajo iz današnje občine Sveti Jurij ob Ščavnici.

Vztrajanje je obrodilo sadove, Ljutomeru je uspelo prepričati Žagarja in njegovo ekipo, da so v predlogu, ki bo sedaj šel skozi državnozborsko proceduro, ime spremenili. Pokrajina naj bi se imenovala prekmursko-prleška, pokrajinska sedeža pa se obetata Murski Soboti, uprave, in Ljutomeru, sveta.

Ljutomer je vsaj za zdaj zmagovalec, zmagoslavje pa mu lahko pokvarijo lobisti iz drugih občin, predvsem na desnem bregu reke Mure. V Apačah, Gornji Radgoni, Radencih ter delno v Svetem Juriju ob Ščavnici nočejo slišati, da so Prleki, pa tudi Prekmurci niso. Ob tem, da se vsaj, kar se imena tiče, v tej pokrajini "ne najdejo", nekatere boli tudi spoznanje, da se Ljutomeru obeta sedež pokrajinskega sveta. Očitno nas čaka vroča zima.




vir: Večer, MIHA ŠOŠTARIČ


V Apačah, Gornji Radgoni, Radencih ter delno v Svetem Juriju ob Ščavnici nočejo slišati, da so Prleki, pa tudi Prekmurci niso.

Te pa nej grejo k primorski Hjooj Zid

Zvončica nedelja, 2. december 2007 ob 02:12

Mogoče pa bole k Avstriji pikirajoZloba

MILAN nedelja, 2. december 2007 ob 10:46

Aplavz
morti pa so samojoki
SOMI ZOSE
tak kak srjonci.Hjooj

Makaveli nedelja, 2. december 2007 ob 18:29

lehko bi še omenja prvi slovenski tabor...glede radgone pa tega če nečejo biti prleki ki momo več z štajerci kak pa prekmurci tak ka bi se vsikak mogli odlociti za nas če se jin kao ide ka so oni štajerci...venda nedo na konci potegnili z prekmurci ki nimajo z jimi nič skupnega

MILAN nedelja, 2. december 2007 ob 20:56

Pisk
TO SE REČE KA JE POLITIKA K...a
narod pa nič krif.
Hjooj Hjooj Hjooj

Jernej torek, 4. december 2007 ob 09:06

http://www.kulturnik.si/web/venue/347880/

poglednite...sami vidite napako!

qwer torek, 4. december 2007 ob 10:09

Osebno mi je cisto prav, ce ste ljutomercani zadovolni z novim predlogom vlade. Dobili ste ime in sedez sveta, kar je vec kot ste sami lahko pricakovali.

Moje mnenje je, da UE Ljutomer sam ne more predstavljati Prlekije. Ni UE Ormoz, ne nekaterih obcin iz UE Ptuj in UE G.Radgona. To ni to zakar ste se Prleki borili. Poleg tega ste se sploh napacno spravili zraven. Morali bi zahtevati Prlekijo v celem, ce ne pa Prlekijo znotraj Stajerske. Samo tak in nikakor drugace. Kaj imate pa zdaj? Prlekijo(Ljutomer) pod diktaturo Prekmurske Sobote. Ce je vam prav pa jo imejte.

Kar se obcin UE G.Radgona tice je cist prav,da se ne strinjajo s tem predlogom, ker enostavno ne spadajo sem noter. Dajte skupaj domacina iz Slamjaka(Ljutomer) pa domacina iz Nasove(Apace), ce se bosta ta dva kaj razumela, pol imamo res lahko skupno pokrajino.

Dolocene aktivnosti v obcinah UE G.Radgona ze tecejo. Pricakujemo potporo ljudstva in zmago na referendumu za umestitev nasih obcin pod Maribor in Stajersko.Ljudsvo vsake obcine se naj samo odloci kam spada. To je edino pravilno in posteno do njih samih.

mile torek, 4. december 2007 ob 11:14

Jernej je napisal/a:
http://www.kulturnik.si/web/venue/347880/

poglednite...sami vidite napako!


kaj naj pogledam, da se vse kaj ima veze s kulturo dogaja v lendavskem kulturnem domu ?

ostale priredive kot so koncerti pa v prekmurju ?
ko pa klikneš na Ljutomer pa ti ne izlista nobenega koncerta in nobenega kulturnega dogodka.
tako pač je.

Dejan torek, 4. december 2007 ob 12:19

To ka na kulturniki ne piše, kej se gi pri nas dogaja, še ne pomeni ka se resen nič ne dogaja. Toti kulturnik som pobira dogodke dol iz spletnih strani MC-jev s pomočjo XML-ov, ker sen som sodelüva pri ten, ka se je to naredlo. Dogodki na kulturniki pa so večina iz večjih MC-jov (Krško, Kibla, Kiberpipa, Ljudmila, MIKK, ...), pri meših MC-jih, kak je tüdi naš na Kamenščaki, pa to fse dela en človek in normalno ka nega teko dogodkov vpisanih. Tisto ka pa je v Lotmerki nekši MC (http://www.simljutomer.si) pa je ne omembe vredno...

Ka pa se tiče tega, ka smo na kulturniki fsi v Prekmurji, pa sen totin že 100x to poveda ka se nej to loči, samo tan v Lublani ne vejo ge je Bežigrad, ne ka bi znali kej je Štajerska, Prekmurje, Prlekija, ... Je pa mi toti isti človik kak stoji za ten, na wikipedii zbrisa dol fse slike od Prlekije (med jimi tüdi zemlevid), namesto ka bi si pret pogledna kak pa kej. Ka bi fsej vida ka kraji kak so Lotmerk, Radgona, Apače, ... neso prek Müre.



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.