romes sobota, 23. junij 2007 ob 13:42

uf. to pa je resen žalostno...

Dejan sobota, 23. junij 2007 ob 21:09

Ja, so nas po djali to kon nas ne bi trebali Khmm

fargo sobota, 23. junij 2007 ob 22:15

Moj prispevek k Pokrajini Prlekiji .....................

fargo sobota, 23. junij 2007 ob 22:57

okvir reg.tablic

MILAN nedelja, 24. junij 2007 ob 07:31

Nasmeh
ja ne samo okvir resen de moglo tak biti

Almanah torek, 26. junij 2007 ob 14:23

Kak vse vkup zgleja nede ne pomurske in ne prleške pokrajine.

Poslanci morejo zodji zakon o pokrajinah sprejeti z 2/3 večino, kar pa nede tak lehko.

Samo to še ne pomeni ka lehko zej hejamo s tem, ker slej ko prej de si po nehče zmisla neke pa de po sranje.

Mi pičimo dale....


Gor

Jernej torek, 26. junij 2007 ob 20:18

Ja de-centralizacija Ljublane bode se tak dosegnola!Mislec

Zvončica sobota, 30. junij 2007 ob 00:05

Zodjič sen te vseeno šla zijala odovat na tisti sestanek o pokrajini v hotel...tak ali tak sen bila edina navodna pa brez vabila prisotna...no, prvi vtis mi je bija dober ke se guča Jurša tiče, najbojši pa je bija ziher Nemčov Tomi ke je malo bole razdelano vse vküper spravja.....oni Gulič je že pred debato opozorja ka se tü pri totih odločitvah kon keri paše nesmijo vkloplati zgodovinska ali pa lokalpatriotska čustva ka to nema s ten nikše veze..HALO????Dol Ka pa te mo veze če to nima???? Tihi je se malo raskürja pa je reka ka smo bili negda del Štajerske (seveda), pa ka to bole spadamo kak k nekši umetni tvorbi PomurjeAplavz Lebar pa je postava joko zanimivo pitaje...ke pa so te vobleni prekmurski predstavniki???...ka nobenega neje bloSlabo tak ka se že pret ve kak de potli gda bi nan oni virtiliJok No v glovnen napovedovlejo ka še totih pokrajin duuuuuugo nede....gdo bi jin verva?? Tak ka se treba dale grebsti.Kul Kul zanimivo pa je vseeno to, ka smo prva prleška občina ke sploh o ten debatira....ostali spančkajo.No, gnes so te Verženci rekli JA za Prleško-prekmursko pokrajino....

Almanah ponedeljek, 23. julij 2007 ob 11:18

Ormožani so za pokrajino Štajersko
Smiselno bi bilo oblikovati manj pokrajin, menijo ormoški občinski svetniki


Foto: (Igor Napast)
Ormoški občinski svet predlaga, da se Ormož umesti v pokrajino Štajersko s sedežem v Mariboru,

Na osmi redni seji občinskega sveta v Ormožu so minulo sredo razpravljali tudi o predlogu vlade Republike Slovenije v zvezi z območji pokrajin v Sloveniji. Predlog predvideva 14 pokrajin, Ormož pa bi po tem predlogu bil uvrščen v Spodnje Podravje s sedežem na Ptuju. Že na ponedeljkovi javni razpravi je bilo zaznati, da omenjeni predlog ni po volji Ormožanom, na mizo pa so svetniki na sredini seji prejeli pripravljena stališča, ki so jih po razpravi soglasno sprejeli.

Ormoški župan Alojz Sok je skupaj z občinsko upravo pripravil številna stališča, ki bodo po sredinem sprejemu romala na sedež vlade. Tako se Ormož strinja z ustanovitvijo pokrajin, vendar se zavzema za manjše število večjih pokrajin. "V primeru delitve Republike Slovenije na pokrajine občinski svet Ormož predlaga, da se ustanovi pokrajina Štajerska s sedežem v Mariboru in da se v to pokrajino umesti tudi Ormož," je najpomembnejše stališče, ki je presenetilo tudi nekatere občinske svetnike. Ormož je namreč večina videla v pokrajini Spodnje Podravje, morda tudi v 15. pokrajini z imenom Prlekija. Iz Ormoža še predlagajo, da se ob delitvi Slovenije na pokrajine ne zmanjšajo pristojnosti in naloge sedanjih upravnih enot, pričakujejo, da delitev ne bo povečala državne uprave in finančnih virov, ob tem pa si v Ormožu želijo, da se bodo pokrajinske naloge porazdelile tako, da bodo tudi območja, v katerih ne bo sedeža pokrajine, dobila del pokrajinskih pristojnosti. Ormožani tudi predlagajo, da so enote za volitve v pokrajinski svet oblikovane tako, da bo moč odločanja enakomerno porazdeljena na celotnem območju bodoče pokrajine.

Miroslav Tramšek (LDS) je bil prijetno presenečen ob predstavljenih stališčih. "Pripravljena so tako, kot to v Liberalni demokraciji Slovenije že dalj časa zagovarjamo. Ustanovitev čim večjih pokrajin. Smo namreč proti drobljenju," meni Tramšek. Emil Trstenjak (SLS) je imel pomislek glede sedeža pokrajine. "Maribor je zaspano mesto, Ptuj pa v zadnjem obdobju napreduje. Mogoče bi veljalo razmisliti in sedež dodeliti Ptuju," je razmišljal Trstenjak, Branko Šumenjak (SDS) pa bi želel, da bi pokrajina Štajerska segala vse do reke Mure. Stanko Pignar (LDS) se je v razpravi spraševal, ali je sploh možno nasprotovati predlogu vlade in podpirati ustanovitev manjšega števila pokrajin, Zlatan Fafuliæ (SD) pa je izpostavil, da je Ormož regionalno nekako bolj povezan s Ptujem kot z Mariborom.

Ob koncu razprave je župan Sok povedal, da mnenje občinskih svetov o delitvi Slovenije na pokrajine ni zavezujoče za vlado, sam pa bo kot poslanec v državnem zboru zagovarjal odločitev ormoškega občinskega sveta. "Pojavlja se bojazen, da bomo iz enega centralizma dobili štirinajst novih. Število pokrajin se mora zmanjšati," meni Sok, ki je na vprašanje, kako daleč so pogovori o ustanovitvi pokrajine Prlekije, odgovoril, da razen Ljutomera ni nobene druge občine, ki bi zagovarjala ustanovitev te pokrajine. Sok je ob tem še dodal, da še vedno niso znane pristojnosti, ki se bodo prenesle na pokrajine, za uvedbo katerih bo treba spremeniti kakšnih 60 zakonov.


Kaj pa si o tem mislite?? Meni se ideja ne zdi slaba??

Dejan ponedeljek, 23. julij 2007 ob 16:22

Makaveli je napisal/a:
Razprava o pokrajinah v Ljutomeru
Dom kulture, Ljutomer, ob 19:00
Župan Občine Ljutomer Franc Jurša obvešča občane Občine Ljutomer, da bo organizirana javna obravnava za podajo mnenj k Predlogu območij pokrajin v Sloveniji z imeni in sedeži, in sicer v ponedeljek, 23. julija 2007, ob 19. uri v Domu kulture Ljutomer.

Vljudno vabljeni.




če je že ki napisano se opravičuvlen!

Kata Strofa torek, 24. julij 2007 ob 10:07

je keri bija fčera v Domi Kulture? Kakši sklepi so se sprejeli?

Almanah torek, 24. julij 2007 ob 10:49

Bilo je tak:

Nekaj jih je bilo za pokrajino Prlekijo in Prekmurje, nekaj več pa za pokrajino Štajersko. Saj kot sen tudi sam včera poveda, nemremo meti pokrajine Prlekije in Prekmurje brez pol Prlekije, beri Ormož, Sv.Tomaž, Središče....

Gošnjak je predlaga ustanovitev civilne iniciative, za dosego naših ciljev in to je ka se opredelimo kot Štajerci in kot subpokrajina Prlekija. Saj nam od leta 1957 ko je Ljutomer izgubil status okraja , Murska Sobota ni prinesla nič dobrega, medtem pa ko smo bili v zgodovini brez njih pa smo bili močen center.

Prevladuje mnenje za Štajersko, ali pa za ukinitev postopkov glede nastajanja pokrajin.

fargo torek, 24. julij 2007 ob 13:15

Včeraj nas je bilo na rezpravi o Pokrajinah zelo malo, večinoma smo bili predstavniki strank in list.

Pameten predlog je dal g.Gošnjak (LRMV), ki predlaga ustanovitev civilne iniciative.
Aplavz
Tudi razmišljanje g.Nemca (UE Ljutomer)je bilo realno
Aplavz

Nekredibilno je izpadel mladi gospod,ki se je predstavil za občinskega svetnika, kateri je poleg tega, da je za neprisotne župane prleških občin javno povedal "sram jih bodi", predlagal celo ZAPRTJE MOSTOV ČEZ MURO.(alo dragi moji piše se leto 2007 in ne 1991, mi smo v Prlekiji in ne nekje v kninski krajini
Zid

OSEBNO MENIM:
Razpišimo poizvedovalni referendum, preverimo kaj je ljudska volja, do tedaj pa se naj vladi predlaga začasna ukinitev postopkov glede nastajanja pokrajin.



Torej vkup se poberimo, pustimo na stran vse politične interese, bodimo v Lotmerki PRVIČ enotni, in ohranimo indetiteto Prlekije.
Haha

Almanah torek, 24. julij 2007 ob 14:28

Evo fargo , pa se je začelo, s takimi izjavami proti drugim prlekom nič ne pripomoreš k enotnosti prlekov, saj ti bo ta mladenič ziher zameril. On ma pač svoja razmišljanja in po mojem ima po eni strani prav, da je lahko župane sram, da jih ni bilo včeraj na razpravi.

Koliko vem , pa se od Vaših ni nobeden oglasil.

Z vsem spoštovanjem do tebe, ker te res cenim, ampak ne kritizirat.Gor

Srečno

Dejan torek, 24. julij 2007 ob 14:59

Dvomin ka bode gdakoli kej iz totih pokrajin. Po mojen mnenji pa bi itak bojše blo, ka bi bilo recimo 7 pokrajin: Prekmurje, Štajerska, Koroška, Gorenjska, Notranjska, Dolenjska pa Primorska. Glede na to, ka je Slovenija tak mala, se ne bi smeli več drobiti. Že itak je fsakša ves, svoja opčina.

fargo torek, 24. julij 2007 ob 17:31

Almanah, ravno to je problem kultura dialoga nas Prleke marsikdaj razdeli
Nekateri, ki se mogoče malenkost dalj časa "gremo" politike spoznavamo, da je kultura dialoga prvo.(veš tudi jaz sem nekoč izrekel kakšno za katero sem čez čas spoznal, da bi bilo boolje, da je nisem (sem bil mlad, mogoče tudi zaveden.....)
Nič nimam proti omenjenem gospodu, spoštujem ga kot od ljudstva izvoljenega svetnika, menim pa da so bile določene njegove besede,malce nerodno izrečene.

Seveda smo že slišali iz ust nekaterih, ki se financirajo iz občinskega proračuna marsikatero "hujšo" (Prekmurska okupacija...., kar je bilo res žalostno.

Ej,zakaj pa se niste javili za repliko ko so določeni očitki leteli direktno na vas ?

Mi smo svoje stališče povedali na Vaši javni tribuni, katera je bila proti tej lepo obiskana.(Vsaka vam čast),včeraj pa so bili zbrani samo predstavniki občinskih strank in list in smo se samo ponavljali.
Tudi župan ni imel nekega svojega stališča,kot,da bi ga za vsako debato malce korigiral.

Ker si me že izzval:

Stališče Socialnih demokratov Ljutomera, glede na vse pretuhtane okoliščine:
Podpiramo začasno ukinitev postopkov glede nastajanja pokrajin,razpis poizvedovalnega referenduma, ker bi ta imel vsaj moralno težo v LJ.
Podpiramo pa vsa nadaljna prizadevanja za ustanovitev Prlekije kot samostojne Pokrajine.(civilna iniciativa........)
V primeru manjšega števila velikih Pokrajin, pa Vzhodno,oz.Štajersko Pokrajino v kateri bi bili skupaj z Prekmurjem.


Naj ponovim tisto kar sem že povedal na radiju Maxi in M.val:
"Mislim, da ni Prleka, ki si nebi želel lastne Pokrajine........"

Naj ponovim, da so mi včeraj zelo kredibilno delovali g.Nemec,g.Gošnjak in g.Ivanušič.


Vsi, ki smo zdaj "pametni"pa ne smemo pozabiti, da so bili prvi iniciatori, da se je sploh na občinskem svetu začelo govoriti o Prlekiji Pokrajini Mladi Liberalni demokrati Ljutomer, s predsednikom M.K.na čelu.Ja fantje to so mala dejanja z VELIKIM (zgodovinskim) pomenom.
Aplavz

Jernej torek, 24. julij 2007 ob 19:47

fargo je napisal/a:
Almanah, ravno to je problem kultura dialoga nas Prleke marsikdaj razdeli
Nekateri, ki se mogoče malenkost dalj časa "gremo" politike spoznavamo, da je kultura dialoga prvo.(veš tudi jaz sem nekoč izrekel kakšno za katero sem čez čas spoznal, da bi bilo boolje, da je nisem (sem bil mlad, mogoče tudi zaveden.....)
Nič nimam proti omenjenem gospodu, spoštujem ga kot od ljudstva izvoljenega svetnika, menim pa da so bile določene njegove besede,malce nerodno izrečene.

Seveda smo že slišali iz ust nekaterih, ki se financirajo iz občinskega proračuna marsikatero "hujšo" (Prekmurska okupacija...., kar je bilo res žalostno.

Ej,zakaj pa se niste javili za repliko ko so določeni očitki leteli direktno na vas ?

Mi smo svoje stališče povedali na Vaši javni tribuni, katera je bila proti tej lepo obiskana.(Vsaka vam čast),včeraj pa so bili zbrani samo predstavniki občinskih strank in list in smo se samo ponavljali.
Tudi župan ni imel nekega svojega stališča,kot,da bi ga za vsako debato malce korigiral.

Ker si me že izzval:

Stališče Socialnih demokratov Ljutomera, glede na vse pretuhtane okoliščine:
Podpiramo začasno ukinitev postopkov glede nastajanja pokrajin,razpis poizvedovalnega referenduma, ker bi ta imel vsaj moralno težo v LJ.
Podpiramo pa vsa nadaljna prizadevanja za ustanovitev Prlekije kot samostojne Pokrajine.(civilna iniciativa........)
V primeru manjšega števila velikih Pokrajin, pa Vzhodno,oz.Štajersko Pokrajino v kateri bi bili skupaj z Prekmurjem.


Naj ponovim tisto kar sem že povedal na radiju Maxi in M.val:
"Mislim, da ni Prleka, ki si nebi želel lastne Pokrajine........"

Naj ponovim, da so mi včeraj zelo kredibilno delovali g.Nemec,g.Gošnjak in g.Ivanušič.


Vsi, ki smo zdaj "pametni"pa ne smemo pozabiti, da so bili prvi iniciatori, da se je sploh na občinskem svetu začelo govoriti o Prlekiji Pokrajini Mladi Liberalni demokrati Ljutomer, s predsednikom M.K.na čelu.Ja fantje to so mala dejanja z VELIKIM (zgodovinskim) pomenom.
Aplavz


Res je ci bi Prleke nej blo se Prekmurje nebi ostaloj Sloveniji cuj priklobilo!

Samo res je tüdi ka je Prekmurska Partizanska Brigada osvobodila Ljutomer v drügoj svetovnoj vojni!

Meni je vredi ka je Pomurje ..Prekmurje in Prlekija
..samo ci hocejo Prleki svojo pokrajino meti..nej jo ostanovijo te mu pac dale naprej si dobri sosedi vsaki svojoj pokrajini!

Vüpam ka de van uspelo! Gor

Kata Strofa sreda, 25. julij 2007 ob 15:49

Slovenija de se trebala razdeliti na pokrajine do 2013, či ni drügo zaradi toga, ka mo še lehko cecali evropski cecek (beri: sredstva kohezijske politike). No, meje razvite slovenske regije.

Slovenija je zaenkrat kak cela (SLO=ena regija) upravičena do cecaja za cilj 1 (BDP/glovo mora biti pod 75% evropskega povprečja). Zaradi razvoja držove pa tudi toga, ka grejo kcoj držove, ki so dosti meje razvite (Bolgarija, Romunija), se glede cecaja položaj Slovenije poslabšüvle, zaj je že na cca. 85% evropskega povprečja.

Najhüjši problem bi bija, ka bi plačüvali več v Brüsel kak pa dobili vün z jihovega briftošla po leti 2013.
Zato je treba ustanoviti pokrajine, ker so fejst veke razlike že med samimi regijami v SLO, ka se nede račünalo povprečje za celo SLO, pač pa po pokrajinah - o ten je tudi guča fčera Goran Šoster na Dnevniki, či je gdo gleja. (Vzhodna - Zahodna kohezijska regija).




Mislec

Zvončica sobota, 28. julij 2007 ob 00:25

Keko nan je Prlekon do lastne pokrajine se je zodjič vidlo v kinodvorani....SRAMOTAVuuhuu Vuuhuu Vuuhuu Vuuhuu Če ne bi bilo političnih bi bila dvorana prozna....keko sen vidla nas je bilo navodnih civilov joko malo ne ven če sen po ne bila edina ke sen na vühe vlekla.....te pa nan je Prlekon za pokrajinoZloba Zloba Zloba Sicer pa moren ke vsemi pret napisanemi rečti ka se mi drža pa aktivnosti našega župana ( v mojo lastno presenečenje) strašno dopodnejo...kapo doj...je pa resen ka se je glovni cuk kda bi se če lehko kej vplivalo na situacijo že loni odpela mimo.....GDA SMO SE ŽE TÜ MENILI KA BI TREBALO NEKAJ NARETI...pa je blo rečeno ka je še dooooooooosti cejta...zej pa te to....eh...Prleki Ubog

Jernej torek, 31. julij 2007 ob 12:17

Zvončica je napisal/a:
Keko nan je Prlekon do lastne pokrajine se je zodjič vidlo v kinodvorani....SRAMOTAVuuhuu Vuuhuu Vuuhuu Vuuhuu Če ne bi bilo političnih bi bila dvorana prozna....keko sen vidla nas je bilo navodnih civilov joko malo ne ven če sen po ne bila edina ke sen na vühe vlekla.....te pa nan je Prlekon za pokrajinoZloba Zloba Zloba Sicer pa moren ke vsemi pret napisanemi rečti ka se mi drža pa aktivnosti našega župana ( v mojo lastno presenečenje) strašno dopodnejo...kapo doj...je pa resen ka se je glovni cuk kda bi se če lehko kej vplivalo na situacijo že loni odpela mimo.....GDA SMO SE ŽE TÜ MENILI KA BI TREBALO NEKAJ NARETI...pa je blo rečeno ka je še dooooooooosti cejta...zej pa te to....eh...Prleki Ubog

Na zalost je dosta krat tak blo bilo ge na sveti
..ka narod kaj scej te pa na kunci ci treba kaj zrihtati nikoga blizi nega!

...samo dosta krat je res tak ka politika svojo pot gre ne gledej ka mi scejmo! Mislec



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.