Zvončica sobota, 18. avgust 2007 ob 22:27

Prek Müre gre cejt drgačik....Angel

zzizek nedelja, 19. avgust 2007 ob 02:32

Z Vestnikon si ne belite glave, njihova kredebilnost je že zdavnaj na psu. So ekstremno naklonjeni levici in to se odlično odraža v njihovem poročanju, ki je odvisno od stranke, v kateri se nahaja župan kraja, s katerega se tudi poroča. Kot primer, v MS se je sprejel eden glavnih sklepov o določitvi območja javno – zasebnega partnerstva za izvedbo projekta »Turistični in rekreacijsko športni center Fazanerija Murska Sobota«, katerega investicijska vrednost znaša cca. 5 milijard bivših tolarjev, a so slednjemu v svojem tedniku namenili kvečjemu nekaj stavkov v spodnjem kotu rubrike 'lokalno'. Na tem mestu lahko dodam, da se v omenjenem časniku zavira še slehrn napredek, pa najsibo to v tem primeru vaša občina ali po drugi strani spet Soboška, za katero v času županovanja Štihca tako ali tako ni bilo napisane samcate dobre besede. Vestnik se nikakor ne da poistovetiti s prebivalci levega brega Mure. Slednje bi bilo takorekoč groteskno.

Bazen je brez dvoma odlična pridobitev in obenem dokaz, da se navkljub raznim političnim igricam da dosečti veliko.

MILAN nedelja, 19. avgust 2007 ob 10:06

Pomežik
fejn ka se nejdejo takšni keri razmišlajo napredno in tudi vüpajo to zapisati,Dosti več bi se naredlo in sodelovanje bi bilo bojše če bi večina lidi začela tak razmišljati.S ten bi tudi nesposobnin politikon pokozali ka jih ne šmirglamo.
Čestitan zzizekAplavz

Nela nedelja, 19. avgust 2007 ob 19:49

Kaj se hodite kaj kopat ali ne?

Dejan četrtek, 23. avgust 2007 ob 00:18

Jas sen se enkrat ša, ka sen vida kak je. Zej pa ga je tak nekej vreme sralo s totin dežon. Pa dosta venda več letos nede šans za kopaje Mislec

Almanah četrtek, 23. avgust 2007 ob 11:18

Milan , ne nasedati na lepe besede nekaterih prekmurcev, ker ko pa se gre za kakšno sodelovanje, dere so penezi poleg, te pa znajo biti sobočanci prokleto pesji!!
Zadnji primer je bilo ustanavljanje nove firme v sklopu Mure, sen zna ime, pa sem že pozoba, šlo se je za novo dizajnersko firmo Mure. Občine bi naj dale peneze, sedež in vse delo pa bi bilo v Soboti, ko pa se nobena občina ( razen Soboške ) nije odločila iti hcoj, pa so nas strašili, ka nan bodo Muro v Lotmerki zaprli...

Ka ne gučin kakšni problemi so bili v preteklosti že z gimnazijo, so jo šteli že dvakrat rukniti, hvala bogi jin je ne uspelo, ker še eni v Lotmerki tu pa tan neke naredijo.

Pa ven, ka de me zizek, zej pa znegira, pa mi je vseeno...ker tak je!

Makaveli četrtek, 23. avgust 2007 ob 15:28

Almanah je napisal/a:
Milan , ne nasedati na lepe besede nekaterih prekmurcev, ker ko pa se gre za kakšno sodelovanje, dere so penezi poleg, te pa znajo biti sobočanci prokleto pesji!!
Zadnji primer je bilo ustanavljanje nove firme v sklopu Mure, sen zna ime, pa sem že pozoba, šlo se je za novo dizajnersko firmo Mure. Občine bi naj dale peneze, sedež in vse delo pa bi bilo v Soboti, ko pa se nobena občina ( razen Soboške ) nije odločila iti hcoj, pa so nas strašili, ka nan bodo Muro v Lotmerki zaprli...

Ka ne gučin kakšni problemi so bili v preteklosti že z gimnazijo, so jo šteli že dvakrat rukniti, hvala bogi jin je ne uspelo, ker še eni v Lotmerki tu pa tan neke naredijo.

Pa ven, ka de me zizek, zej pa znegira, pa mi je vseeno...ker tak je!



lol kar gimnazijo so hteli...hehe...ziher jin gre v nos ka lotmerška gimnazija soboško po dugen pa po šuroken raztrga(isto je lotmerška po letos bila prva v pomurji)....

zzizek petek, 24. avgust 2007 ob 00:40

Almanah,

zgleda da res ne bomo dočakali dneva, ko bo popustila tvoja prekmurcofobija.

Kot prvo, tvoja blokada sprejemanja česarkoli, kar ni domače (mikro-lokalpatriotsko) se kaže že v prvem odstavku, ko etiketiraš prijateljski, razumen prispevek z nečim, česar se je na vse kriplje potrebno braniti, namreč Prekmurci morajo v naših očeh ostati za zmerej vse prej kot pa ljudje.

Sodelovanje, torej. Če ta pojem že omenjaš, se je kot prvo potrebno seznaniti z dejanskimi, neomajnimi viri in ne z nekimi kvazi, gostilničarski fabulami, katerih namen je podobno kot tvoj: z zaničevanjem in podkrepitvijo lokalnih stereotipov še bolj zaostriti odnose, tako da posledično v sebi čutiš neko samozadovoljstvo, pa čeravno se s temi naprtijami doseže vse prej kot pa karkoli pozitivnega.

Diskusije ne nameravam pripeljati na osebni nivo, še manj pa mi je pri srcu posluževanje posploševanja lastnosti na vse prebivalce določene pokrajine; navsezadnje sem v Lotmerku doživel izjemno neprijetno situacijo, ki bi človeku tvojega tipa sigurno ustvarila pečat, katerega se ne bi znebil nikoli. A ker se sam ad-hok argumentov in spuščanja na osebni nivo nerad poslužujem, bom raje na kratko povzel ti dve stvari, ki jih omenjaš.

Torej, glede Mure. Tega o nekem maščevanju z rezultatom zaprtja ljutomerskega obrata sploh ne bom komentiral, kajti takih istorij bodo tvoja ušesa deležna le pri tipu ljudi, kot sem jih opisoval prej, ne bodo se pa pojavila ne v širši javnosti, ne kot uradna stališča, še najmanj pa z dejanjem izvršitve. Popoln nonsens.

Da preidem k bistvu. Ustanovitelji družbe MODEUS Inovacijsko dizajnerski center d.o.o. so:

1. Mura d.d. Murska Sobota
2. Mura-EHM d.o.o. Murska Sobota
3. Muralist d.o.o. Murska Sobota
4. Trendline GmbH
5. Regionalna razvojna agencija Mura
6. Beltinka Beltinci d.o.o.
7. RLS Moda d.o.o. Gornji Petrovci
8. Epas d.o.o Gornja Radgona
9. G-TEX d.o.o. Križevci
10. Mitrikons d.o.o. Turnišče
11. Tekstina d.d. Ajdovščina
12. Prevent Mislinja d.o.o.
13. INQUA d.o.o. Murska Sobota
14. Pomelaj, zadruga za razvoj podeželja, Velika Polana
15. Visoka šola za dizajn Ljubljana
16. Fakulteta za strojništvo Oddelek za tekstilne materiale in oblikovanje Maribor
17. Naravoslovno tehniška fakulteta Oddelek za tekstilstvo Ljubljana
18. Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota
19. Občina Murska Sobota
20. Občina Gornji Petrovci
21. Občina Turnišče
22. Občina Beltinci
23. Občina Gornja Radgona.

SEDEŽ podjetja bo na Cvetkovi ulici v M.Soboti, kjer bo Mura v začetnem obdobju zagotavljala osnovne prostorske, tehnične in kadrovske pogoje, kasneje pa se bodo prostori odkupili in usposobili za namene delovanja.

Zakaj je sedež v Soboti je upam da samoumevno, kar se pa tiče delovnih mest pa je samo pojmovanje ustanovitve tega centra z mislijo, da bo slednji prinesel veliko novih delovnih mest (kajpak izključno sobočancem), popolnoma zgrešeno. Priporočeno branje: http://www.mura.si/novice.nsf/ed7eb31491c2ff18c1256a0a0049d7a6/4076f9f476766766c12572b2002ab39f?OpenDocument

Nasplošno so vse dandanes novitete izjemno kompleksnega pomena in razumevanje slednjih na način, kot se ga kot primer poslužuje Almanah, je zgrešeno za celih 180°. Prav groteskno bi bilo razumeti cilj ustanovitve Modeusa kot sredstva za povečanje delovnih mest Sobočancem s finančnim črpanjem virov iz vseh koncov. Oh, joj..

Srčno upam, da mi je z zgoraj napisanim v vaše glave uspelo vcepiti vsaj delček razmišljanja, ki bi ga bilo potrebno, da bi se stvari v teh medsosedskih odnosih obrnile na boljše. A kaj ko še v isti sekundi izgubim upanje in vidim, da je še tako enostavno nasesti tudi trditvam v tonu, kot je tale: "v preteklosti že z gimnazijo, so jo šteli že dvakrat rukniti". Kaj ta poved sploh predstavlja? Zame je to še ena v nizu megel, ki se na desnem bregu zgleda da "prodajajo" kot za med. Nobena institucija, podjetje, posameznik se ni zavzemal(o) za ukinitev/preselitev oz. kakršnokoli zaviranje delovanja ljutomerske gimnazije. Gimnazija nam je s svojimi uspehi lahko vsem skupaj le v ponos, saj se z metodo omejitev uspe na šolo pripeljati ogromno potencialov, katere dijaki v določenih primerih tudi uspešno izkoriščajo. Je pa, vsaj z moje strani, potrebno omeniti dejstvo, ki je v zadnjem času neizogibno. Sam spoštujem šolo in njene dosežke, a sem po drugi strani nažalost primoran prezirati aroganco, ki se pojavlja v odnosu na soboško gimnazijo, in to s strani dijakov samih. Predvidevam da slednja izvira iz načina dela; vcepljanje občutka vzvišenosti, večvrednosti prepogosto pripelje do nepotrebnih konfliktov. Če na tej točki še komur ni jasno o čem govorim, naj pozorno prebere post nad mano in jasno mu bo vse "ka lotmerška gimnazija soboško po dugen pa po šuroken raztrga". Zakaj je vsa ta tekmovalnost sploh potrebna? Veliko končnih produktov, t.j. zlatih maturantov, je lociranih v Prekmurju, pa sam to ne štejem kot nek argument, ki bi prlekom in njihovi gimnaziji manjšal kredibilnost.

Veliko je tega, veliko tega je bilo tudi že predebatiranega, a se stvari žal ne bodo spremenile, če se ne bo spremenila izključno miselnost prebivalcev, in to z obeh bregov naše in vaše Mure. Nenehni konflikti nas ne bodo pripeljali nikamor.

Telko zaenkrat,
uživajte Pomežik

Dejan petek, 24. avgust 2007 ob 01:20

Ne se štükati porkafix! Memo se radi Ljubezen Haha

Pa temo ste malo zlüftali zej s ten. Nadalüvlite to tan negi v drügih temah, vači de Pisk

Almanah petek, 24. avgust 2007 ob 08:47

Glede Modeusa sen bil poleg , ko so hoteli, da bi ljutomerska občina šla zraven z vložkom 430.000 eurov, pa tudi sen bija poleg ko so nam rekli, da če ne bomo šli bodo do leta 2010 Muro v Ljutomeru zaprli, o tem obstajajo zapisi...

Za gimnazijo, pa če kerega zanima, naj gre do ravnatelja gimnazije in ga vpraša, pa bo dobil odgovore, kako je bilo in zakaj.....

Od lepih besed še nihče ni bil sit...



Glede bazena pa je tak, jaz še vedno mislim ka bi moga biti pokrit, te bi se ga vsaj splačalo meti, zej je to bolj tak......Upam ,ka bodo drugo leto naredli ogrevanje vode in pa otroški bazen....te bi to nekak zglejalo...

MILAN petek, 24. avgust 2007 ob 09:21

Kul Šokiran
malo sen preštja toto pisaje o MODEUSI
MATERS SEN HÜT.

OPET JE TAKŠNO PISAJE KAK DA SMO V lOTMERKI VSEGA krivi.
ŽE DUGO CEJTA POZNAN STVARI
PA STALNO ISTA PESEM
BOTE TIHO TOTI "ŠTAJERCI" niti nos ne imenuvlete PKLEKI(z velko)

na svoji koži sen preštima kej se reče če te prkmarci ne
vzemajo za svojega.

Mislin ka momo bojše stvari kak pa bi o ten.
Če pa češ na toti stroni mešati pa bi bilo lepše ka bi vgasna.

zzizek petek, 24. avgust 2007 ob 10:09

Ne moreš si predstavljati, kako vesel bi bil slehernega linka (vira). Za oboje. Tvoja kredibilnost je na psu že od samega začetka in vse kaže na to, da se situacija ne bo spremenila. Se umikam; na ta način ni kaj za razpravljat.

Almanah petek, 24. avgust 2007 ob 10:37

Ja kak ti naj dam link, misliš ka si o takših stvareh pišejo po forumi ali kaj? Ka se zmenijo, daj dobimo se ob osmih na forumi pa se bomo zmenili kak pa kaj, potlan pa še bomo dali za javnost izjavo direkt gor na internet, ka do vsi vidli...


Za gimnazijo pa sen ti da vir, idi do ravnatelja pa boš vse zveda....

Pa tak kak je Dejan napisa, tu bi se naj pisalo o bazeni, ta ka s tem post-om, bi zaključa toto temo tu, lehko pa odpereš temo prav na to, pa bova tan pisala....

zzizek petek, 24. avgust 2007 ob 11:03

Aja, pardon. First hand informacijam z delovanja pomurskega podzemlja pa res ne gre uporekat. Potlej pa vse povedano vzamem nazaj.

Glej. Dejanja, ki se nikoli niso zgodila, niso bila uradno potrjena ne z ene ne z druge strani in niso dokazana na kakršen koli način, so enostavno povedano: TUTE - in te me pak ne zanimajo.

No, sam sem kvečjemu komentiral Vestnikov odziv glede samega bazena. Zakaj je bilo ponovno potrebno iti na ta nivo, veš samo ti.

Dejan petek, 24. avgust 2007 ob 14:56

Amen Angel

Nela petek, 24. avgust 2007 ob 15:40

Uj opasna debata Mislec dajta rajši novo temo pa tan dale debatirajta, je itak zanimivo šteti Jezik

Mi pa rajši dale debaterajmo o bazeni...........in kak je kaj na bazeni? Še stoji? Vuuhuu

Zvončica sobota, 25. avgust 2007 ob 01:15

Sta si že onidva vročekrvneža odprla plac za čemerüvaje? Ka bi še jaz kakšo vročo prispevala...Zloba

zzizek sobota, 25. avgust 2007 ob 01:34

Vah, opasne ste ve ženske Haha

MILAN sobota, 25. avgust 2007 ob 08:05

Pomežik
VROČA TEMA KA BI SE VODA SEGRELA

ven pa bi rabi meli ogrevano vodo


HE-HE-HEEEEEEEEEEE

MHA sreda, 29. avgust 2007 ob 20:42

Zgledne ka je za letos fertik kalüžaje. Jesensko vreme je tü Jok



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.