MHA nedelja, 13. januar 2008 ob 12:16

Tak, dela na lotmeršken trgi se nadelüvlejo, fčera so že neke tlakofca scoj položili.

MILAN nedelja, 13. januar 2008 ob 15:23

Vuuhuu
ZEJ JE MRAZ POPUSTJA
NA JURIŠ

Aplavz Aplavz

Nela nedelja, 20. januar 2008 ob 23:24

Kak je zej kej z glovnin trgon? Dela napredujejo? Nimate niksnih novih slik? Ka me malo zanima. Mislec

Pepek z brega ponedeljek, 21. januar 2008 ob 07:07

Še malo, te pa pre bode

MILAN ponedeljek, 21. januar 2008 ob 08:46

Vuuhuu
pje prvega mejnika de velka fešta na placi v lotmerki
..tepa bo v Lotmefkiii na placiii bonnn kloboso ja-kloboso ja

to ti je provo
Aplavz

Jernej ponedeljek, 21. januar 2008 ob 08:53

MILAN je napisal/a:
Vuuhuu
pje prvega mejnika de velka fešta na placi v lotmerki
..tepa bo v Lotmefkiii na placiii bonnn kloboso ja-kloboso ja

to ti je provo
Aplavz


..cuj pa liter belega, ka de dol po guti saa! Haha

MHA ponedeljek, 21. januar 2008 ob 12:31

Zgledne ka se totin delafcon fest midi, še cilo fčera, v nedelo sta dvo nekšo izolacijo delala Hjooj

Dejan ponedeljek, 21. januar 2008 ob 15:25

Ja fčera sen jih jas tüdi vida negda op treh ka so nekej na veko tuhtali tan na Prešernovi pri ovih storih hišah ke do naredli Mislec Neke so smolo gor mazali spodej po tistih storih ciglih. Ka se nede fse vküp fsipalo Tiho

MHA sreda, 23. januar 2008 ob 13:00

Glavni trg v Ljutomeru bodo morda zaprli za promet
Zaradi posameznih tehničnih pomanjkljivosti projekta bo obnova Glavnega trga v Ljutomeru končana aprila

Ljutomerski Glavni trg dobiva novo podobo, zaradi nepredvidenih del bo obnova končana šele aprila.


Čeprav celovita prenova Glavnega trga v Ljutomeru poteka intenzivno, bodo finalna dela, če bodo to dovoljevale vremenske razmere, končana šele aprila. Ob podpisu aneksa k osnovni pogodbi z izvajalcem del, družbo Segrap iz Ljutomera, je bilo sicer predvideno, da bodo dela končali sredi decembra lani, vendar so se že ob samem začetku obnove pričela pojavljati določena nepredvidena dela, ki so dokončanje prenove zamaknila za štiri mesece.

Prenova se je pričela v začetku septembra lani, ob pričetku del pa so se pojavili številni nepredvideni zapleti. Zaradi slabega stanja kanalizacije so bili pripravljeni novi projekti za zamenjavo vseh vodov, starejših od 30 let, zaradi dotrajanega vodovodnega omrežja pa so se lotili tudi zamenjave celotne vodovodne mreže na trgu. Zaradi tega je bil konec oktobra lani podpisan aneks k osnovni pogodbi, v katerem so opredeljeni dodatna dela in spremembe, ovrednoteni na nekaj več kot 348 tisoč evrov. Tako je zdaj skupna vrednost vseh del dobrih 1,512 milijona evrov.

"Pogodbeni rok, ki je bil zaradi nepredvidenih in dodatnih del podaljšan do 15. decembra lani, pa ni bil dosežen zaradi posameznih tehničnih pomanjkljivosti projekta. Projektant je to med gradnjo reševal s pripravo novih rešitev, katerih cilj je bil zagotoviti kvalitetno izvedbo del, kar pa zahteva določen čas. Spremenjen sistem javne razsvetljave, tlakovanje v predelu pločnikov, izvedba restavratorskih del na zahtevo Zavoda Republike Slovenije za zaščito kulturne dediščine, vse to je pogojevalo spremembo izvedbe vodnega zrcala in posredno tudi izvedbo same fontane, obdelavo fontane, spremembe pri kioskih zaradi zagotavljanja večje mobilnosti in še nekatere druge spremembe," je pojasnil ljutomerski župan Franc Jurša in sporočil, da so v tem času že skoraj v celoti položeni betonski tlakovci ter kamen, nameščena je pergola, intenzivno delajo fontano in vodno zrcalo, manjkajo pa še tlakovci v Berdenovi, Kerenčičevi, Prešernovi in Ormoški ulici, ki jih obnavljajo v okviru Glavnega trga. Finalna dela, ki zajemajo tudi postavitev kioskov in klopi, bodo izvajali, če bodo to seveda dovoljevale vremenske razmere, do konca aprila.

Občina Ljutomer je v tem času že izpeljala javno zbiranje ponudb za oddajo kioskov, ki bodo nameščeni na Glavnem trgu. V razpisnem roku je prispelo enajst vlog, izmed katerih je bilo izbranih šest ponudnikov; štirje za najem celotnega kioska in dva za polovičnega. V prihodnjih dneh bo znana tudi odločitev, ali bo obnovljeni Glavni trg v Ljutomeru v prihodnje povsem zaprt za promet. "Projekt celovite prenove Glavnega trga v Ljutomeru v svoji osnovi predvideva delno izključitev prometa iz centra mesta. Med samo gradnjo se je pojavila tudi ideja o popolni zapori Glavnega trga, kar podpira tudi projektant celovite prenove. Da bi pridobili mnenja občanov o tej ideji, smo naročili tudi raziskavo javnega mnenja. Vse okoliščine morebitne zapore Glavnega trga v Ljutomeru bomo temeljito preučili in sprejeli najustreznejšo rešitev na občinskem svetu," je še dodal Jurša.


vir: večer

Pa sen si jas misla, ka do verjetno doj zaprli za promet, ker so robnike pri trgovini Peko, tak naredli, ka z avton nebi moga prek Mislec
Pa pre do javno mnenje či so zato ka se doj zapere. Ja seveda, nej zaperejo, to je trg, ne pa prometnica!

Makaveli sreda, 23. januar 2008 ob 15:04

ki pa te lehko napišemo mnenje če smo zato ka de zaprto????

MHA sreda, 23. januar 2008 ob 15:11

Neven, jas mislin ka do meli po maxiji, ka do lidje zvali. Pepek, ti o ten nič ne veš? Mislec

Nej le doj zaperejo!

Dejan sreda, 23. januar 2008 ob 15:41

Fčera so k nan zvali po telefoni, je bila anketa o trgi. Samo je ne nič blo vprašanja o prometi.

Pa to ka neso znali kak pa kej, je lari fari. Tak se peneze vleče. To se je tak znalo ka nede pret fertik kak maja, junija, ....
Pa tü na trgi nede nikšega zeleja, trove al kak? Poleti de 100 stopinj tü sred trga.

MHA sreda, 23. januar 2008 ob 15:56

Jah, drügo nede kak dreve... Čiglih bi z malo trove dosti bojše vün vidlo. Jas sen že na začetki prava, ka bi lehko takšo trovo posejali, kak je v krožnen.

Vos gor na breg zovejo, nos, ki pa momo trg pod noson pa so ne zvali Hjooj

Dejan sreda, 23. januar 2008 ob 16:11

Ja tak to je. Čin dale fkrej zvati pa sprašüvati kak se jin zdi trg. Či do zvali ove ke so poleg trga duma, te do jin marsike povedali, kej je ne praf pa kej bi lehko bojše blo. Te pa po nede vredi.

Nela sreda, 23. januar 2008 ob 17:33

Ja to je meni tudi zo ka nede niksne trove......pred smo je kar neke meli, se posebej lepo je meni blo, ko so ove male marjetice cvele Rožica te je znalo biti vse lepo belo Rožica zej pa te vec nic zelenja Hmm samo dreve, ka do bor malo senco delale, pa se to kume za por let.

MILAN sreda, 23. januar 2008 ob 17:44

Šokiran
trova bo če boš si jo sobon prnesa
Mislec

Pepek z brega sreda, 23. januar 2008 ob 21:16

Počokejmo ka bode fertik, te pa bomo vidli.Mislec

Jas že mon idejo, kak bomo trovo bor simbolično na glovni ploc spravili. Tiho Tiho Samo bon pri ten nüca eno por vstrejnih pomagočof.

Nej me neše spoti na to, dere de priša provi cejt.Rožica Rožica

MHA četrtek, 24. januar 2008 ob 13:54

MHA je napisal/a:
Zgledne ka se totin delafcon fest midi, še cilo fčera, v nedelo sta dvo nekšo izolacijo delala Hjooj

Pa se jin redno midi, mogoče jin že voda f šijak teče Pisk Fčera sma s kolegon glejala, bila je že trda tema, te pa so si z avton sfetili, pa delali Haha

Makaveli četrtek, 24. januar 2008 ob 15:25

če mene pitate je to lepo...ka še vseeno vztrajajo pa delajoGor

MILAN četrtek, 24. januar 2008 ob 16:53

Pomežik
VSAKŠI DOBER VIRT DELA DOKIČ JE NE FERTIK
moremo prznati ka e to velko delo
Žalosten Žalosten



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.