Progress ponedeljek, 12. april 2010 ob 16:04

Pri samem druženju verjetno res igra vlogo današnja civilizirana in dokaj bogata družba vsakega posameznika. Starejši pač se gredo eden čez drugega, eden je bolj zvišani s svojim obnašanjem kak drugi...
Mladina ? Verjetno igra pomembno vlogo pri tem sodobna doba računalništva.
So pa tudi mladi, ki bi se radi družili in jim tega družba ne dopušča, država, občina....
Skoraj vsaka ves ima neko športno društvo ali nogometni klub v katerem se združuje vsa vaška mladina od pionirjev, mladincev, članov in veteranov. Konkreten primer vam naj bo za premislek. KMN Železne Dveri nekda vodilni nogometaši in večkratni prvaki v malem nogometu združuje (je do lani) približno petdeset članov. V ligi je članska ekipa. Skupni stroški lige znašajo za sodnike in članarino nekaj manj kot 600 eurov. Občina oz. športna zveza Ljutomer v ta namen prispeva klubu 190 eur. Celo 15 eurov so nam dali za vzdrževanje športnih objektov. Kje so dresi, prevozi na tekme, žoge, mreže, goli, barva....???? Po takšnem še mora vsak igralec plačati, če želi igrati - in tako lokalna skupnost vspodbuja šport ! Če ni za člane sredstev, ki igrajo v ligi, kako in kaj ponuditi mladincem, pionirjem...? Že osnovnošolcem kasirati ?
Naj mi nehče pove kako se naj razvija šport ? In kje se naj vsa ta mladina druži ?

Legionar ponedeljek, 12. april 2010 ob 16:12

Mislin ka je ne prav, ka druženje mladine skoz povezüvlete izključno z nekšnin materialnin stanjon, z nekšimi zgradbami, prostori pa ke ven ke še vse...Še enkrat postovlan vprašanje: ge se je drüžila mladina pred 50, 60 ali 100 leti? So meli teko vsega kak gnes den? Pa so se vseeno bole drüžili kak gnes den. Zake si nemreš dol vsednoti v parki poleti pa zej spomlodi, ali na kakšen podobnen mesti? Zake si vzimi sami nemrejo zrihtati česa? Jaz ven ka smo pr enen kolegi v Šalincih vzimi meli svoj plac, ki smo si ga sami opremili za drüženje, pa smo po cele večere presedeli tan, pa kortali, pili, se zayebovali pa tak dale...Pa nan je nejč na misel ne prišlo, ka bi občino terjali za to, ka nan neke naredi, smo si znali sami zrihtati taka nan je blo fejn. Enostavno je tak, ka či moš volo do drüžeja, ka se drüžiš! Gnes den pa bi mladini samo vsi nekej mogli narediti, nič si več ne znojo sami zrihtati ali pa se sami aktiverati v toti namen.

Pa še za kunec: tü jomrate, ka se "boga" mladina nima v Lotmerki ge drüžiti. Ge pa kak pa se drüžijo te mlodi na vesi, ki majo še vsega meje kak v samen Lotmerki? Zake si nebi enkrat malo v kakšo ves poglednoli, pa mogoče kako dobro zamisel od tan prnesli alli pa se malo zgledovali? Dejte, hejejte jih teko zagovorjati, nej se včosik malo tüdi sami znejdejo!

Progress ponedeljek, 12. april 2010 ob 19:10

Ne rečti da se sanes mladina ne druži. Vi ste se negda po kleteh, travnikih, pri zbiralnicah mleka, enkrat pri enem düma, pa drügem, pa cepali rdečko, jabolčke...današnja mladina pa se zbira v parkih. Pijejo merlot, kokto pa kadijo. Družijo se na tak sodobnejši način.
Negda smo na vesi pokali za vüzen, gnes tega nesmeš. Smo kurili kresove, gnes ne smeš. Smo se smučali po bregih, zej zim nega. Smo mleko nosili v zbiralnice, gnes jih skoro nega več ali mladina tega ne dela. Negda smo šli v gasilski dom kartat ali na namizni tenis, gnes ne pistijo v mladine v gasilske dome...
Tak, da je pri tem tudi del novega sodobnega veka v katerem živimo. A prav gotovo bi bilo drugače brez spleta.

Legionar ponedeljek, 12. april 2010 ob 19:45

Za vüzen se strela lehko; v Šalincih je to še extra tradicionalno in je strelaje blo tüdi letos. Pa na splošno se za vüzen še bole strela, kak negda, vepa je letošji vüzen bija eno samo pokaje. Hihihi Či maš ne vekšo, te prireditev more biti prijovlena, zagotovlena varnost, pa tak dale...Tüdi zima je letos bila snežena, pa tüdi gasilski dumi še stojijo, jaz še nigi nesen čüja ka koga nebi spüstili v gasilski dum. Mislec Mislin ka je priložnosti za druženje skoz zadosta, samo lidje se enostavno več ne vemo drüžiti, ne vemo se več lepo meti, v ten je problem. Takši cejti so! Žalosten Prideš na muziko, pa nišče več ne pleše, nišče več ne vüpa popevati, vsi se grdo držijo, ocenjüvlejo eden drügega, lidje so zafrustrerani pa zaskrbleni, zato ker so takši cejti! In kakši smo stareši, takša je tüdi mladina. In ker bi mladini moglo biti vse na taleri prnešeno, so nesamostojni, pa si ne znojo nič z lastne pobude narediti, k ničemi se spraviti, samo bi jin vse nešče drügi moga narediti. Vsej jaz man takši občütek. Či maš volo, se drüžiš, čene pa ne. Ke je ležjega kak nejti si ge kakši plac v kakši garaži, kleti, se zmeniti, pa se dobi 5, 6 komadov, pa kortajo, spijejo kakši špricar, malo pogučijo pa tak dale. Zake bi za to trebalo meti extra plac, či pa je to tak ejnfoh? Ali je že vse tak vmajo pa odvisno od drügih , ka se niti toga več ne znojo spraviti.

Dejan ponedeljek, 12. april 2010 ob 20:15

Gnes ma vsa mladina sküpni imenovalec -> fejsbuk Hjooj

Makaveli torek, 13. april 2010 ob 01:21

Legionar je napisal/a:
Zvončica je napisal/a:
Eh Legionar malo v svet pogledni pa boš vida kak se to indi grejo....pa ke pod milin bogon se naj recimo naši malički v Lotmerki špilajo? Tisto eno igralo pri bazeni je glih tak kak da bi v morje plüna. Pa toti objekti kej si jih našteja so bole za športaše ne pa za to ka bi se nekan vseja s kakšo družbo pa uživa.....Recimo bi blo fejn meti kakši "klub za ženske" ke bi se lehko vse dobivale pa kej zacomprale pametnega....ali pa kakši pub ke bi se vrtela muzika v proven pomeni besede ali pa bi se odvijačli kakši nastopi v živo v mini zasedbah za sredjo še bole pa za starejšo generacijo....Neso vse nekši pikniki pa 3x na leto kakše muzike ali pa posedaje po pri enen kolegi pa po pri drugen....to je sčasoma prova mora za vse pa nej se še tak dobro razmijo. Tak jaz mislin.

Kak pa so se te negda lidje drüžili, pa so ne meli klubov, pa placov pa podobnega? Pa tüdi mi, pred 20 ali pa 25 leti, kda smo bili v nejbole divjih letih smo ne česa takšega meli, pa smo se dosti dosti več drüžili, kak mladina gnes. Ne vejo se več drüžiti, v ten je problem, ker samo še vejo za računalniki duma sedeti, stori pa to podpirajo, samo ka majo mir pred jimi. Či se češ drüžiti , te se drüžiš, za čist malo deco pa mislin ka je igral v Lotmerki zadosti, pa tüdi nič ne bi narobe blo, či bi se kej še kcoj naredlo.
Ka pa se mladine tiče pa; so že sprožili sploh kda kakšno pobudo ka bi radi ke meli? Negda so bile mladinske organizacije -še naš župan je bija eden vidnejših funkcionarov tan- pa se je za mladino marsikej naredlo pa marsikej dogajalo. Či se je negda lehko, zake pa se ne gnes? Jaz ven zake ne; zato ka so prevmaji, ka samo jomrati vejo ka nišče nič za jih ne naredi, ka pa bi se sami k čemi spravili, to pa ne!



zake ti vedno ke ste vi negda ne meli pa ke ste meli...človek lubi...cejti so drugi...kdo pa ti nede za računalnikon celi den? seminarske,viri za učenje,power point predstavitve pa še tona drugih stvari kerih vi niste trebali delati..ajde pa tudi je puno messengera pa totih stvari...ali ti ne razmiš ka so deca gnes duže v šoli pa več obveznosti mojo v šoli pa še več se je treba nafčiti kak ste se vi trebali... pri seminarskih pa ste vzeli tan en plakat pa naredli gor z fakin voščenkami...gnesden trebajo biti seminarske kak bukve...treba biti vloženega več cejta v vse ČE češ kej doseči...vi ste neke mogli delati mi pa več tistega nitrebamo pa momo zato druge stvari na hrbti...ti celi cejt nazej glejaš "če se je negda lehko zake se zej nemre" preprosti odg. ker so gnesden drugi cejti kak 20 let nazej ko si ti vuni leta...pa keko krot se kej zahtevle oz. prosi ka bi se naredlo pa drek- prvo ke dobiš za odgovor je ka nega "penez" - točno tak ker se rejši dovle za brezvezne stvari ali pa so si jih že zbasali vsi v žep...nega pobud...hehe...deca pridejo z šol ob 3-4-5 večer morejo se vičiti ker majo 3 teste na teden pa še pitani so lehko...pa še kakšni trening se nejde al pa glazbena pa takšne fore taka kdo de meja cejt še neke pobude dovati...edino ko si lehko dojo oz. si domo duška je za vikend...saj ste pa vi starejši pa bi mogli poskrbeti ka bodo mlajši meli neke(s ten ne mislin ka bi mogli dati vse pod rit ali zato ste tu isto kak bon jaz negda..ka gradiš bojšo pot za tistimi ki do za tebo)...saj pa te se vidi ke menjka deci...ker v bistvi svet rose na mladini ne na starejših...kdo dela največ sranja v sloveniji? malo pogledni kon cela država leze...zarad mladine? Hm plus tega ste dober vzor toti ke živite v prepričanji ka je mlodin vse dono a nikoli pa ne poglednete keko moremo mi delati za šolo pa za vse drugo...pač meje je dela z rokami več z glovami...pa tudi če gremo na študentska dela ko eni delajo zato ka se lehko vičijo pa si pločajo šolaje..prvo celo zaron fax te pa na delo pa do večera na šihti...kaj boš pa na to reka? "ja mi smo pa mogli krove pasti" oh ja bogi...leža si z slamnatin klobukon na travniki pa cmulja slamo pa pazja ka ti krava kon ne vujde...ampak nee še zaj vi pametnjakoviči čete to vzeti...celi cejt samo otežuvlete stvari nič drugo...komot bi lehko naredli neki bole veki nadzor nad ten recimo če se izdajajo lažna potrdila za delo ne pa ka bi ukinili oz. totalno skrajšali možnosti za delo...ampak ne...

pa gnesden si mladina nemre samo tak zrihtati placov ki jin zapaše kak ste si vi v šalENCEH ...pa večina mladine v vesih rivle v mesta kak so stari tan 14...pred ten pa se večina igra ki itak nikan nesmijo...nven ne vi ste si negda vse tak lehko zrihtali pa vse somi a zaj toti lidje ko ste negda tak iznajdljivi pa pametni bli sprovlate celo državo v ku#ac(ne mislin tebe...tan si malo pogledni toto carsko politiko pa ostale kompanjone)...zakon...kdo de da gnes nekomu tu kaj v najem al pa ka bi blo mojo ka bi se lehko druža notri z kolegi? NIHČE če pa že bo pa bodo rekli sine daj pare...še ko si gremo kon kej pečt si nimamo kon iti pa gremo na kaki travnik pa pride kmet pa nas natira...teko o ten...nej se somi znejdemo...ke nej iden z penezi(ki jih niman) kupin asfalt pa koše pa konstrukcijo za koš pa naj si som naredin igrišče al kej ti neke blesarije gučiš? nej se somi znejdejo Haha kak pa se znejdejo pa pridejo takšni kak ti pa na vse tote vizije stopite gor kak na mravlo...


gren se stavit če bi ti priša na toti svet pred recimo 18 leti bi isto odgovorja kak jaz tebi...ker strelaš v prozno...če bi vi negda meli tv,internet,avte, več lokalov pa še ne ven kej vse...pa vse tote obveznosti pa zadeve glovno kak je gnesden... te bi tudi ti visja za računalnikon do večera te pa ša v park pit pa čikat pa se zabavat s kolegi...mogoče pokodja malo travce za ten pa še v lokal se ga dale napijovat pa družit te pa iti vun pa prekopicniti kaki koš na poti dumu pa zaspati kak dojenček z nasmehon na obrazi ka si se meja vuni fejn ker veš ka v pondelek te po čoka 5 dnevni maraton za živleje


mladina ti je gnesden res bole odpreta bole grejo v skrajnosti z obnošajon..samo ti samo to vidiš kak majo duge jezike pa kak podirajo kontejnere...ne vidiš pa ka so 40000X bole produktivni.....ne vidiš recimo ko dosegajo kake dobre uspehe na različnih področjih(direkt si te predstovlan ko bereš cejtinge pa piše naslov na eni stroni recimo: Slovenski hip hop plesalci dosegli prvo mesto na svetovnem prvenstvu pa samo prelistneš na drugo stron tepa vidiš naslov v tan pod ovo rubriko ko je na stroni mali tisk(slovenske novice)- Mladina prevrnila 3 smetnjake te pa takoj bereš pa kleješ kak je mladina destruktivna kak si nimajo nič pametnega za začeti pa kak jin je gnesden ležje kak tebi pa delajo same pizdarije...direkt tak si te predstovlan)... ti recimo ko vidiš en grafit na steni recimo ka bi bija podoben temu:

http://www.3dartisan.net/gyantz/photos/wampatuck%20graphitti.jpg

http://farm1.static.flickr.com/172/400775411_1513426a4c.jpg

ti boš reka...takoj prepleskati ker to je grdo in toga vi negda niste meli......samo človek to je umetnost..vzemi enkrat šprej v roke pa probej narisati ali pa napisati kej...bodi na gimnaziji pa bodi en izmed najbojših hip hop plesalcov pa potuvli po sveti ker si tak dober ka vičiš kar cele mase lidi pa še vedno drži dobre ocene recimo kak anže skrube(trenira je som po 7-8 vur na den zaj pa je en izmed nejbojših plesalcov/koreografov na sveti)

od 2:00 dale glej pa se čudi kak dobro koreografijo toti tip ve nareti, pa še te do konca vsej pogledni razen če neš po ki nejša kakšne slabosti v toti mladini ko pleše

http://www.youtube.com/watch?v=viTMgeK4yFI ž


gnesden mlodi biti je res po enih stvareh lepšo ali je pa tudi dosti bole zajebano kak negda še posebej ko pride do kakih problemov je 300x lehko huje kak negda...kak nej nehče grota uspešen košarkar če nega nigi placa za trenirati...kak lehko nehče dobro doštudira če si nemre pločati šolaja...zato ste pa starejši tu ka bi mogli delati ka de čimveč dobrega za mlode ka do šli v pozitivno smer(vsi itak nedo ali večina če bi te bi blo super) ali vi pa rejši dovlete takšni vzor zaradi kerega mladina nede nič bojša kak ste vi... kradlivci keša,lagalci-prozne oblube dajači,bulmastifporivači...

pri tebi se vidi kak si...sen že vida pri ten ko se gre za očistimo slovenijo...ti ne mečeš papirčkov in zato zaj neš ša na akcijo...isto si glede mlodih...ker si ne mlodi boš rejši samo guča kak so negativni pa kak jin je vse dono(čeprav to neje res) ali pomoga ka bi pa blo bojše to pa niti malo nebi...samo gučiš blesarije delaš pa nič v toto smer ka bi blo bojše isto kak celi slovenski vrh...ker verjetno je tiste bojlere pa pralne stroje v šumo zmeta neki 17 letnik ne? Haha pomoje je to nikak ne moga biti neki 45 letni ded ki je ne odpela na odpad pa je vrga rejši v šumo...
ti si mi res en dober primer človeka v kakšnega jaz nečen zrasti...upan ka bon ko bon starejši še vedno mlodi po duši ker te bon bole razmja probleme od mlodih pa jin zna pomogati za razliko od tebe...young forever

May the best of your todays, be the worst of your tomorrows, but we aint even thinking that far, you naw mean?

to ti je primer odlične priredbe...pa še v videji so sami mlodi...yeah
http://www.youtube.com/watch?v=E1nbvplgElw


Progress ti je čisto dobre primerjave da...negda pa gnes...

Progress torek, 13. april 2010 ob 18:45

Bravo !!! Tak se reče !!

Legionar torek, 13. april 2010 ob 20:47

Makaveli je napisal/a:
zake ti vedno ke ste vi negda ne meli pa ke ste meli...človek lubi...cejti so drugi...kdo pa ti nede za računalnikon celi den? seminarske,viri za učenje,power point predstavitve pa še tona drugih stvari kerih vi niste trebali delati..ajde pa tudi je puno messengera pa totih stvari...ali ti ne razmiš ka so deca gnes duže v šoli pa več obveznosti mojo v šoli pa še več se je treba nafčiti kak ste se vi trebali... pri seminarskih pa ste vzeli tan en plakat pa naredli gor z fakin voščenkami...gnesden trebajo biti seminarske kak bukve...treba biti vloženega več cejta v vse ČE češ kej doseči...vi ste neke mogli delati mi pa več tistega nitrebamo pa momo zato druge stvari na hrbti...ti celi cejt nazej glejaš "če se je negda lehko zake se zej nemre" preprosti odg. ker so gnesden drugi cejti kak 20 let nazej ko si ti vuni leta...pa keko krot se kej zahtevle oz. prosi ka bi se naredlo pa drek- prvo ke dobiš za odgovor je ka nega "penez" - točno tak ker se rejši dovle za brezvezne stvari ali pa so si jih že zbasali vsi v žep...nega pobud...hehe...deca pridejo z šol ob 3-4-5 večer morejo se vičiti ker majo 3 teste na teden pa še pitani so lehko...pa še kakšni trening se nejde al pa glazbena pa takšne fore taka kdo de meja cejt še neke pobude dovati...edino ko si lehko dojo oz. si domo duška je za vikend...saj ste pa vi starejši pa bi mogli poskrbeti ka bodo mlajši meli neke(s ten ne mislin ka bi mogli dati vse pod rit ali zato ste tu isto kak bon jaz negda..ka gradiš bojšo pot za tistimi ki do za tebo)...saj pa te se vidi ke menjka deci...ker v bistvi svet rose na mladini ne na starejših...kdo dela največ sranja v sloveniji? malo pogledni kon cela država leze...zarad mladine? Hm

Glede na to, kak smo se mi organizerali ven, ka preveč jomrate, pa ka bi van samo nešče negda moga neke dati. In ne guči mi o šolah, dve naši puci hodita v osnovno šolo, pa ven ka jin za vsako sprašüvaje že vnaprej povejo, kda pa ke do pitane, pa kda pa ke do pisali; nan so nikdor ne napovedali, ke mo pitani pa kda! Pa tüdi učitel nas je tresna okrog vüh či smo ne bli dobri, pa je bole bila red pa disciplina. Zato ti ne meni kak je blo v šolah, kvečjemu je blo vse bole resno pa disciplinirano kak gnes den. Vidin pa mladino ka poseda okrog pa ji je dosadno, zato mi ne gučati,
ka ste cele dneve po šolah, ker je to ne resen. In ti delaš isto; jomraš ka namesto vos ne dovlemo pobud. Pa si ti normalen? Zgente se malo, pa de marsikej. Pomalen mo še sexati mogli namesto vos ali kej? Vrag smejun Držova pa gre k vragi tüdi zavolo mladine! Zakej? Negda so mlodi bili avantgarda družbenih sprememb, posebej študentje. Delali so revolucije, se ukvarjali s politikoj, zahtevali marsikej, kapa gnes den? Samo na žur mislijo, pa nato kak do se znopili pa znakodili. Vsej povečini je tak!

Makaveli je napisal/a:
plus tega ste dober vzor toti ke živite v prepričanji ka je mlodin vse dono a nikoli pa ne poglednete keko moremo mi delati za šolo pa za vse drugo...pač meje je dela z rokami več z glovami...pa tudi če gremo na študentska dela ko eni delajo zato ka se lehko vičijo pa si pločajo šolaje..prvo celo zaron fax te pa na delo pa do večera na šihti...kaj boš pa na to reka?

Nič ne provin za tiste ke resen delajo ka si zaslüžijo za študij, moš pa tüdi dosti takših modelov, keri 'študerajo' do 30. leta, pa vlečejo status, pa na račün tega nekomu slüžbo odžirajo.

Makaveli je napisal/a:
"ja mi smo pa mogli krove pasti" oh ja bogi...leža si z slamnatin klobukon na travniki pa cmulja slamo pa pazja ka ti krava kon ne vujde...ampak nee še zaj vi pametnjakoviči čete to vzeti...celi cejt samo otežuvlete stvari nič drugo...komot bi lehko naredli neki bole veki nadzor nad ten recimo če se izdajajo lažna potrdila za delo ne pa ka bi ukinili oz. totalno skrajšali možnosti za delo...ampak ne...

Jaz sen ti že napisa, ka sen ne za prepovid študentskega dela, samo glede tega bi med svojimi vrstami mogli tüdi malo red narediti. Sapa mote svojo organizacijo pa tak dale...In nigi sen ne napisan ka sen moga krave pasti (čiglih sen tüdi to sosidi pomoga delati). Mogoče malo preveč Kekeca glejaš. Provin samo ka se je v 20 letih ne moglo teko vsega spremeniti...Je pa kak pribito, ka smo te v šoli učitelon ne smeli v besede stopati med poukon, groziti, razbijati, kaditi, piti med poukon, kak to lehko gnes den delajo, pa jin nišče nič ne sme rečti...Za kunec pa nešče reče ka so zato bogi...He he...

Makaveli je napisal/a:
pa gnesden si mladina nemre samo tak zrihtati placov ki jin zapaše kak ste si vi v šalENCEH ...pa večina mladine v vesih rivle v mesta kak so stari tan 14...pred ten pa se večina igra ki itak nikan nesmijo...nven ne vi ste si negda vse tak lehko zrihtali pa vse somi a zaj toti lidje ko ste negda tak iznajdljivi pa pametni bli sprovlate celo državo v ku#ac(ne mislin tebe...tan si malo pogledni toto carsko politiko pa ostale kompanjone)...zakon...kdo de da gnes nekomu tu kaj v najem al pa ka bi blo mojo ka bi se lehko druža notri z kolegi? NIHČE če pa že bo pa bodo rekli sine daj pare...še ko si gremo kon kej pečt si nimamo kon iti pa gremo na kaki travnik pa pride kmet pa nas natira...teko o ten...nej se somi znejdemo...ke nej iden z penezi(ki jih niman) kupin asfalt pa koše pa konstrukcijo za koš pa naj si som naredin igrišče al kej ti neke blesarije gučiš? nej se somi znejdejo Haha kak pa se znejdejo pa pridejo takšni kak ti pa na vse tote vizije stopite gor kak na mravlo...

Mlodi se grejo z vasi v mesta šolat, večina pa jih še vedno ostone duma. Pri 14 se jih venda bole malo odseli z dumi, takak proviš. Hehe Samo mogoče smo resen bili bole iznajdljivi pa pametni, vsej keko gnes to glejan. Vi zej vete povečini jomrati po forumih, mi smo tega ne mogli. Se je trebalo pač znejti. Hihihi Glede igrišč sen ne reka ka si kejkoli treba delati z lastnih žepov, provin samo ka je včosik nabijanje ne zadosti, ampak se je treba organizerati, pa iti do kakšnega svetnika, župana, pa tak dale...To ti dopovedovlen že celi cejt! Nišče nede k tebi dumu priša, pa te pita, čü, či ti asfalteramo igrišče? Ne, treba je narediti kakši pritisk na tiste ki majo tote vzvode, ka lehko to naredijo , v rokah, razmiš? Dokič te vi samo po forumih nabijali , je to nič, jebe se županon pa svetnikon za to!
Glede piknikov pa mi je čüdno, mi si vleti skoro fsaki teden malo pečeno, tüdi ob kakših jezerih pa tak dale, pa še nas je nišče nigdor od nikod ne tira... Mislec Lehko pa me drügič kontakteraš, pa ti poven place, od kod te ziher nedo tirali. Pomežik

Makaveli je napisal/a:
gren se stavit če bi ti priša na toti svet pred recimo 18 leti bi isto odgovorja kak jaz tebi...ker strelaš v prozno...če bi vi negda meli tv,internet,avte, več lokalov pa še ne ven kej vse...pa vse tote obveznosti pa zadeve glovno kak je gnesden... te bi tudi ti visja za računalnikon do večera te pa ša v park pit pa čikat pa se zabavat s kolegi...mogoče pokodja malo travce za ten pa še v lokal se ga dale napijovat pa družit te pa iti vun pa prekopicniti kaki koš na poti dumu pa zaspati kak dojenček z nasmehon na obrazi ka si se meja vuni fejn ker veš ka v pondelek te po čoka 5 dnevni maraton za živleje

Dej dej, ne ti meni o živleji, sen že malo več ga doživja , kak si ti misliš, pa malo bojše ven kak ti, ke je živleje! Poznan dosti mlodih pa ven ka so ne vsi isti; eni klüb obveznostin terajo še kakši šport, majo kakšo puco pa tak dale, luzeri pa pač po vseh 'obveznosti' grejo pohat trovo v park. Od takših pač nimaš ke pričaküvati drügega kak jomraje pa glih takši bi radi, ka vse drügi naredijo namesto jih... Ne ven no, živleje je ne igra pa zabava, s ten te se mogli sprijazniti!

Makaveli je napisal/a:
mladina ti je gnesden res bole odpreta bole grejo v skrajnosti z obnošajon..samo ti samo to vidiš kak majo duge jezike pa kak podirajo kontejnere...ne vidiš pa ka so 40000X bole produktivni.....

Dej no, kak ne crkna od smeha! Hahaha Pr tvojih letih je mladina hodla v delovne brigade (recimo pred 50 leti), pa gradila ceste, tovarne, mostove , železnice pa tak dale...In ti boš meni o ten ka so pohači v parki 4000x bole produktivni? Dej zresni se...

Makaveli je napisal/a:
Slovenski hip hop plesalci dosegli prvo mesto na svetovnem prvenstvu pa samo prelistneš na drugo stron tepa vidiš naslov v tan pod ovo rubriko ko je na stroni mali tisk(slovenske novice)- Mladina prevrnila 3 smetnjake te pa takoj bereš pa kleješ kak je mladina destruktivna kak si nimajo nič pametnega za začeti pa kak jin je gnesden ležje kak tebi pa delajo same pizdarije...direkt tak si te predstovlan)...

Ne ne dečkec, jaz nigdor ne obsojan tistih ki so res produktivni, ki terajo kakši šport, ki so keko teko na nivoji, kak se temi reče, pa ki so pač na kakšnikoli pozitiven način produktivni...To sen nigdor ne napisa in te prosin, ka mi tega ne podtikaš!Vedno pa sen pa bon obsoja vandalizem pa vničovaje nečesa tujega, pa ne glede na to, što to dela, ali mlodi ali stori!

Makaveli je napisal/a:
ti boš reka...takoj prepleskati ker to je grdo in toga vi negda niste meli......samo človek to je umetnost..vzemi enkrat šprej v roke pa probej narisati ali pa napisati kej...bodi na gimnaziji pa bodi en izmed najbojših hip hop plesalcov pa potuvli po sveti ker si tak dober ka vičiš kar cele mase lidi pa še vedno drži dobre ocene recimo kak anže skrube(trenira je som po 7-8 vur na den zaj pa je en izmed nejbojših plesalcov/koreografov na sveti)

od 2:00 dale glej pa se čudi kak dobro koreografijo toti tip ve nareti, pa še te do konca vsej pogledni razen če neš po ki nejša kakšne slabosti v toti mladini ko pleše


To spoštüvlen, in ne ven zake mi to pišeš...Ge sen napisa kej proti takšin stvaren???

Makaveli je napisal/a:
gnesden mlodi biti je res po enih stvareh lepšo ali je pa tudi dosti bole zajebano kak negda še posebej ko pride do kakih problemov je 300x lehko huje kak negda...kak nej nehče grota uspešen košarkar če nega nigi placa za trenirati...kak lehko nehče dobro doštudira če si nemre pločati šolaja...zato ste pa starejši tu ka bi mogli delati ka de čimveč dobrega za mlode ka do šli v pozitivno smer(vsi itak nedo ali večina če bi te bi blo super) ali vi pa rejši dovlete takšni vzor zaradi kerega mladina nede nič bojša kak ste vi... kradlivci keša,lagalci-prozne oblube dajači,bulmastifporivači.

Glej, jaz sen vedno ZA igrišča, vedno sen ZA to ka lehko en keri je nadarjeni študera in sen vedno ZA, ka se mlodin dovle vzor. Fsigi pišen, ka so tisti keri razbijajo recimo koše pa klopi v parki, ogledalo svojih staršov!!! Sen za to, ka se naredi dobro mlodin, nemremo pa mi delati namesto vos, neke bi mogli tüdi sami za sebe narediti, to ti čen dopovedati! In očitno so tüdi tebi stori še ne dali duma kakše lekcije z obnošaja, ker me kar fejn žališ; nigdor sen ne nikomu vkra nikšega keša, pa nigdor natepova psov. Mene obsojaš ka gučin ka ste vsi mlodi isti, po drügi stroni pa delaš isto; obsojaš nas ka smo kradljivci pa jeboči psov in sen tega tüdi nigdor ne zagovorja!


Makaveli je napisal/a:
pri tebi se vidi kak si...sen že vida pri ten ko se gre za očistimo slovenijo...ti ne mečeš papirčkov in zato zaj neš ša na akcijo...isto si glede mlodih...ker si ne mlodi boš rejši samo guča kak so negativni pa kak jin je vse dono(čeprav to neje res) ali pomoga ka bi pa blo bojše to pa niti malo nebi...samo gučiš blesarije delaš pa nič v toto smer ka bi blo bojše isto kak celi slovenski vrh...ker verjetno je tiste bojlere pa pralne stroje v šumo zmeta neki 17 letnik ne? Haha pomoje je to nikak ne moga biti neki 45 letni ded ki je ne odpela na odpad pa je vrga rejši v šumo...
ti si mi res en dober primer človeka v kakšnega jaz nečen zrasti...upan ka bon ko bon starejši še vedno mlodi po duši ker te bon bole razmja probleme od mlodih pa jin zna pomogati za razliko od tebe...young forever


Nigi sen ne napisa ka so fsi mlodi problematični na negativni, to ti že tretjič ponovlan. Lehko bi tüdi kej vzeja dobronamerno, ne samo v lüft skoča kda rečen, ka se za kakšo stvor tüdi sami aktiverejte. Škoditi nemre, ali pač? Mogoče boš kdo skužja, ka bi van tüdi starejši pomogali pri čen pa vas podprli, samo nejpred bi sami mogli malo probati kej narediti. Kak van nej pomogamo, tak ka mo se mi zavzemali za vos, vi pa te sedeli duma pa jomrali po forumih??? Vidiš, toti cejt, ke si toti dugi post pisa, bi lehko pametneje ponüca, pa kakšno pobudo na občino napisa. Bojše nekej narediti kak nič, pa samo jomrati!
Glede smeti; že tretjič ti tüdi pišen ka obsojan vse tiste, keri mečejo smeti v naravo, ne glede na leta! In ne piši ka za to obsojan mlode, ker je to ne resen!

Za kunec pa to: v ke boš ti zrosa, je odvisno nejveč od tebe. Vüpan ka si že v takših letih, ka že veš presoditi ke je prav pa ke ne, pa tak tüdi delati. Jaz sen son s soboj zadovolen, sen pač takši kak sen in ker me ne poznaš, prosin ne sodi, to je ne lepo. Jaz tü gori pač samo zagovorjan svoja stališča in man o določenih stvareh pač svoje mišleje. Laži o tebi pa ne pišen, pa tüdi žalin te ne, čiglih si kar preci mlejši. Ti si mene žalja, pa tüdi laga, zapa malo premisli o ten, keri je v toti debati ispa bole negativen. Či pa ti Progress ploska, pa je žalostno, ka podpira tüdi žalitve pa laži.
Se pa vedno v nojini debati zatekaš k "ad hominem" pisanji (či veš ke je to), Napodaš človeka (mene), ne pa mojih stališč, ter ocenjüvleš kakši sen, to pa se na forumih ne dela. Debateraj z argumenti, ne pa žaliti pa vedno napodati mojih osebnostnih lastnosti. Niti me ne poznaš, ka bi lehko to dela, pa niti je ne po forumsken bontoni, ok?


Dejan torek, 13. april 2010 ob 21:35

No ja, v šoli pa je gnesden resen ne tak hüdo, ka bi temi moga rečti "5 dnevni maraton za živleje". Či ti je šola tak težka, ka ti to predstovla takši boj za živleje, te je tota šola venda ne za tebe Nasmeh
Pa ne ven, o kakšnih mlodih tü sploh gučimo. Mlodi si pri 14, 15, ... pri 20+ si pa že marsike som lehko zrihtaš pa narediš, či maš volo. Makaveli, ti pa venda nesi več star 15 let.

Makaveli sreda, 14. april 2010 ob 02:42

saj nisen reka ka je po tak težko ka nebi kdo zmoga ali je pa kar težje
legionar: ti kak zgleja ne veš brati napoda sen tvoje brezvezne izjave.zaj pa če ti ne veš skup povezati pa je to tvoj problem.



daj 8 let kcoj pa bo

Legionar sreda, 14. april 2010 ob 09:06

No ja, či ti je že ena šola "maraton za živleje" te se pitan, kak boš ti kesneje v živleji še kakše večje, pa neprimerno bolj žmetne situacije rešova... Mislec

V postih pa napodaš tüdi mene kak osebo, pa o ten nen debatera, ker je brezveze. Jaz ti dovlen dobronamerni nasvet, kak pred kej dosegnoti pa na kakši način, ti pa nazoj pač odgovorjaš tak. Brezveze...

Makaveli sreda, 14. april 2010 ob 13:46

aja...šola je ne maraton...je neke dugega pa pomembnega ka čimbojše končaš toti "tek"...ker si s ten delaš podlago za naprej...taka če že tu zajebeš je potli malo verjetno ka bode ke s tebe...ali se ne strinjaš s ten ?

misekovi sreda, 14. april 2010 ob 15:17

Joj nebi o šoli sej na kunci ugotoviš ka je srednja šola samo zato ka nega mladoletnih delavcov, kakšo pa moš pa je skoro vseeno znanja in izkušen tak nega iz nobene, vse je odvisno od posameznika.

MILAN sreda, 14. april 2010 ob 16:16

Tiho NEJE TAK KAK NEGDA Tiho

Legionar sreda, 14. april 2010 ob 16:29

Makaveli je napisal/a:
aja...šola je ne maraton...je neke dugega pa pomembnega ka čimbojše končaš toti "tek"...ker si s ten delaš podlago za naprej...taka če že tu zajebeš je potli malo verjetno ka bode ke s tebe...ali se ne strinjaš s ten ?


Nigi sen ne reka, ka je šola ne pomembna, seveda ka je. Samo tak stresna pa žmetna kako to ti razlogaš tü gori, pa je opet ne. Malo pretirovleš, vsi smo v šolo hodili, pa te vemo kak je. Tak se obnošaš, kot da ste zej tota generacija edina, ki ste v šolo hodili.

Dejan sreda, 14. april 2010 ob 17:18

Šola ti nič ne pomoga, či se ti potli ne veš znejti. Lehko maš tri razrede osnovne šole pa kesneje več s tega potegneš, kak eni, ki majo ne ven kakše doktorate. Samo znejti se je treba. Iznejdlivoti pa te tan v šoli nedo nafčili, dere boš hoda v šolo pa kumej čaka, ka greš domu, ka bote s kolegi enega spohali v parki. Zato pa se glih na toti gnešji mladini vidi, ka samo jomrajo, ka bi se sami za kej pobrigali pa se nobeden ne spoti. To je glih iznejdlivost. Zato pa ma Legionar čist prav. Gnes vsi samo čokajo, ka de jin nekej na glovo palo. Brez trüda pač nemreš ničesa meti.

Zej pa tak po Makavelijovo "Cut that shit" Nasmeh Tü je guč o Glovnen trgi Pomežik

Jernej sreda, 14. april 2010 ob 18:13

Mislec ...Sloveniji je se marsikaj spremenilo šolskov izobrazbov ka
ima narod povprečno! Zelo dosta študerani so! Je pa problem gli zdaj časa matrijalizma, ka nega telko delavni mest za takšne lidje!

Ge se pitan što de še ročnega dela delo?
Te pa eni zavolo toga bosance mrzijo pa rečejo "šiptari pa čefuri
nami delo kraj jemlejo"! Hjooj

Ka naj či eni naši neščejo delati!
Mi eni Slovenci spoh z Prekmurja pa z Prlekije smo sami tak bli ka smo
isto šli "trebuhom za kruhom" po sveti pa smo za lokalen narod "čuši - Tschuschen"!

Ges vidin tü na Dunaji od 100 čistilk je mogoče 1 z avstrije ostali pa so večinema iz bjuših Jugoslovaskih republikaj.

Pač obstajajo poklici enoj državi sploj velkih mestaj ka nešče lokalen narod delati!
Tüdi zdaj časa recesije san tao opazo!

Pa še eno šteri delavci so večini bli ka so delali avtocesto Maribor-Dolga ves?
Pa isto časa Juge šteri delavci so večini bli rudnikaj v Trbovli in Velenji?
Ges san od enoga Ljublančana že negda čüjo či nebi lidje z pomurja prišli pa bosne
še gnes den Ljublana nebi kanalizacijo mejla!

Zvončica četrtek, 15. april 2010 ob 23:11

Hahaha Hahaha pa sen malo zamidila....mlodi pa malo meje mlodi kokot sta opet vküper Hihihi Sta pa zanimiva vija dvo....resen ta mogla iti 1x vküper na Na zdrovje

MILAN petek, 16. april 2010 ob 07:43

tak kak proviš Jernej stalno de tak ka je delo rezervirano za tiste keri čejo delati
enin pač ponos ne do ka bi se hapili mej vrednega dela

Jernej sobota, 17. april 2010 ob 21:28

Norec ...šteri je kužnega znamenja na glavnem trgi Lotmerki črkami popiso? Zbesna



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.