prlek1825 nedelja, 8. november 2009 ob 08:19

neje zej tu mišlena samo cesta....včera bi prišo v ormož pa bi vidjo ke je blo policejov...huje kak če bi teroristi bli!
še peš nesi nigo mogo prav varno iti ke so se z koji šetali!
ne rečem ke kontrolirajo ceste...samo ke pa so še mesto z koji polek vseh avtov ke so jih meli to pa je že višek Strelec Policej

erof nedelja, 8. november 2009 ob 16:59

Neznanci požagali mestni klopotec

Maribor - Med petkom in nedeljo so neznanci požagali klopotec na Mestnem vrhu. Klopotec je last Mestne občine Maribor in je bil prejet kot darilo od Mestne občine Ljutomer.

Klopotec je bil namenjen prireditvi s katero smo najavljali začetek jesenskih festivalskih vinskih dogajanj. Postavljali smo ga "na Jernejevo", okoli 24. avgusta, kakor so velevali stari običaji.

Zoper neznane storilce je že bila podana prijava pri policiji.

vir

prlek1825 nedelja, 8. november 2009 ob 17:19

toti policeji ke so z mb bili v ormoži pa ormož kao čuvali bi rejši mb pa tega nebi blo! Haha

MHA nedelja, 8. november 2009 ob 20:49

Heh, lotmerška občina je Lotmerki ne mogla zagotoviti klopoteca, drügin občinan pa ga podarüvlejo.

MILAN ponedeljek, 9. november 2009 ob 08:16

Hjooj klopotec sen postovla jas Milan Belečof pa Franček Makoter in Jožek Vrbjakof keri ga je naredja.Z nami pa je ša še župan dr.Ludvik Bratuša tan smo ga postavili meli provi krst pa bila je veka veselica.Dozde je bija dvakrat poprovlani ka ga je potra veter.
Fsakšo leto so nos vobili ka pridemo na postovlaje pa je ne bilo cejta.
Zej pa te opet slewdi servis ven pa potrtega nedo mogli gor devati.
Tistokrot je bija župan g.Sovič kak gloven skrbnik pa g.rektor Toplak
To se gre za klopotec na mestnem bregi v Maribori.

Zvončica četrtek, 12. november 2009 ob 00:00

Tak, gnes me je slučej zanesa v Gorišnico....tan so martinovali tak ka sen samo glejala...jesti, pijača zastojn samo dobro volo si moga polek prnesti ( vse časti župan)...pa je bilo oring lidi, venda cela ves, pa nobenega ansambla _ lidje sami so sproti delali pevski program....superca...nič ponareto vse pristno pa sproščeno Ploskač

MILAN četrtek, 12. november 2009 ob 07:19

Vuuhuu samo v Gorišnici nemajo garde plačanih turističnih delafcof tan s enaredi tak kak lidje nücajo tak kak jin je pr srci.V Lotmerki pa na nejvekši svetek 11.nov. ob 12 00 nejnč deset lidi na ploci.Šotor prozen Martinek pa Bog ve ke.

Legionar četrtek, 12. november 2009 ob 07:56

Ja, s ten pa se strinjan. V Lotmerki je to ne to. Či pride kakši turist si venda nikdor nebi misla ka je Lotmerk nejbolje 'vinsko' mesto v Sloveniji. Neee Pa fsi bi samo slüžili na toten martinovanji. Se mi zdi ka tü lidje Martineka še skoz nejrojši nekak v ožjen krogi praznüvlejo, po kakših pivnicah, kleteh pa oštarijah.

Almanah četrtek, 12. november 2009 ob 09:49

Ke se po neke hrzate....dere pa se v Lotmerki ke dogaja, te pa samo Dejan pride.

Tak je to lotmeržanari so tak hmaji, ka se jin niti ne do nikan iti. Najleži je duma prek računalnika šinfati.

Ja ke boš meja v Lotmerki kej, če pa niti vinogradniki nečejo priti, nega interesa, nega vole, samo podjebovaje pa šimfaje. Dere pa še te kerega naštimajo ka tan stoji pa ka pleše, pa igro te pa se 10 lidi mimo prihucka, pa še tisti nede k tebi priša, ker ga je sron, ke spiti pa kakšno rečti. Samo od daleč de gleja, pa se visoko drža.

Pol pa jih ne gre zato, ker mu organizator ne paše. Neje dobro če domoči organizira, če bi keri ludski, te bi bila po nevola, zakaj je tega domoči ne...pa eh....škoda besed.

Tak pač je v Lotmerki nemre nič biti, ker te že domoči lidje dol potuckajo, namesto ka bi še kerega kolega od kod drgod povobili.


Pa bog nedej ka bi slučajno kdo vkup držali....ker to je greh, bojše se je postroni glejati, pa za hrbton šinfati.

Ducky četrtek, 12. november 2009 ob 10:03

Se strinjam s teboj Almanah!!
V Lotmerki so se ljudje fest spremenili, dosta jih je grotalo nekan "fensi" (to samo v njihovih glovah, ve vači neso) še več pa jih je med seboj spokreganih, te pa ne čudno, ka nič nemre uspeti..

Dejan četrtek, 12. november 2009 ob 10:13

Ja točno tak je, kak je Almanah napisa. Jas sen letos ne niti enega nigi vida na totih raznih prireditvah, ki pa jih je ne blo malo. V Lotmerki je pač tak kak je, treba to vzeti, priti pa de morti drügič še bojše, gda de jih še več prišlo. To jas vedno gučin, ka se v Lotmerki dogaja neke, samo lidi več nikan ne sproviš. LTO, od gda majo Gregora, ka je zaduženi za prireditve se dosti stvari dogaja. Gregor se trüdi po nejbojših močeh, potli pa vidiš ka niti tisti ne pridejo, ki so 100 metrof fkrej duma, ka rejši pred tv sedi potli pa šinfle, ka je Lotmerk mrtev.
Treba rit zdignoti pa priti podpreti lokalno sceno Pomežik Či pa drgači ne pa si som ke zmisliti.

erof četrtek, 12. november 2009 ob 10:38

MARTINOVO ko se mošt spremeni v vino Pijunca

Legionar četrtek, 12. november 2009 ob 16:13

Meni nemre nišče očitati ka se nigi ne bija; kda sen v Lotmerki te gren, nesen pa resen bija fsigi. Pa samo očitati liden ka nikan ne grejo, hkrati pa se ne pitati, zakej ne grejo, je tüdi ne prav!
Nekej že je. Pa ge smo se glih pred menili o Gorišnici; toti mesec majo opet eno veko fešto, z neven keko nastopajočimi in to preci znonimi, tü pa večinoma prvlečejo nekše nastopajoče, keri enostavno ne pritegnejo in to je dejstvo! Pred kak šinfa lidi bi se tüdi malo zamisla nad tistimi, keri vse to organizerajo!

Dejan četrtek, 12. november 2009 ob 16:41

Ja to je pač problem, ka kakša koli žurka bo, nigdor neš fsen ugodija. Samo nekak se more začeti. Nemreš takoj nekših "zvezd" pripelati. Nejpret malo teren pošlatati pa te viditi, či se to obnese. Či pa že v osnovi nišče ne gre vün, te pa brez veze nekej še na večjo delati, ka si še potli v vekši zgübi.
Zdi pa se mi, ka je v Lotmerki blo že marsike pa veka ponudba ansamblov, programa, ... pa je blo več al meje vedno isto pa keri koli je organizator bija.

bulldozer četrtek, 12. november 2009 ob 17:19

Vsi imate na nek način prav, (ko se kaj naredi ljudje ne pridejo - zakaj ne? Če se nič ne dogaja, pa so zopet glasni da se nič ne zgodi) ampak ko se neka prireditev dela, je že lepo da ima svoj namen in da se določi neka ciljna skupina. Občutek imam, da se npr. Martinovanje dela na silo po principu nekaj je treba narediti, potem pa kak bo pa bo, saj so ljudje plačani za to da organizirajo prireditve.
Najprej se je potrebno zamisliti katere prireditve sploh organizirati. Martinovanje je verjetno v Ljutomeru že pravi razlog za prireditev, ampak kakšno? Šotor, trije vinarji, dve folklorni skupini in dva benda (eden za stare eden za mlade)?? Ja, za lokalno publiko je to lahko recept, seveda pa bendi morajo potegniti ljudi iz foteljev (npr. pred leti "Posodi mi jürja" s tem niso meli problema). Vendar mislim da bi morali misliti širše, se lotiti projekta Martinovanje z vseslovensko promocijo ali pa tudi širše. Vključiti čim več subjektov, ki bi lahko kaj prispevali,... Rezultat seveda ne bi bil takoj viden, ampak dolgoročno je to edini pravi način.
lp

Legionar četrtek, 12. november 2009 ob 17:24

Se strinjan z obema. Samo prpelati nekše relativno neznone glasbenike, pa pričaküvati ka do lidje prišli, je loterija. Enih por nas gre to zavolo same fešte, veko skupino lidi pa ponavodi potegnejo kakša znona imena. Pa na Martinovanje nekak nemreš vobiti nekših bendov, takak je to bija v petek v Lotmerki, pa rolati šansonov pa jazza, to je dejstvo! To ti lehko narediš za recimo kakši kulturni praznik, ne pa za t.i. pijonski praznik. Pijunca
Poleg tega pa Martinovanje v Lotmerki nekak nima tradicije in že s totega razloga se to nekak ne prime.

Dejan četrtek, 12. november 2009 ob 17:42

Ja to je re, treba meti nekši plan, vizijo, ... Martinovanje je pač tak, že samo po sebi eno praznovanje, tak ka či še se gi kakša žurka dogaja, teko bojše. Lidje pridejo žurat. Samo očitno neje to samo tak, da je vedno bole prozno.
Či pa se čemo iti vseslovenskega Martinovanja pa bodo polek mogli biti nekši lidje s kilometrino, ki vejo kak se takšnin rečen streže.

MHA četrtek, 12. november 2009 ob 18:12

Glovno ka Zečić ne popeva, že to je napredek.

Legionar četrtek, 12. november 2009 ob 18:16

Jaz ven, ka je žmetno fse to sprovlati vküp pa delati na ten, pa ka je še bole žmetno spraviti kakša znona imena nastopat. Samo mi lehko provimo kej čemo, tak pač je; či boš meja koga ki potegne lidi, do lidje bole prišli! Pa tüdi nebi se strinja s ten, ka takoj nemreš nekših znonih imen vobiti. Zakej pa ne, zakej pa drügi lehko? Niman pojma Dejstvo je, ka je recimo profil lidi v Lotmerki takši, ka en Prleški kvintet nekše mase nede potegna. Prvič zavolo tega ker lidje nekak tak ne obožüjejo tote muzike kak si mogoče što misli, drügič pa ka je to bole muzika za kakšo veško veselico. Pa tüdi Nude ne, trifrtole lidi je za jih še ne čülo, mogoče samo bole toti mlodi. Či mene pitaš, jaz ne poznan enega jihovega komada! Neee
Negi sen preštja ka je Milan napisa, ka so enkrat nekej vküp sprovlali pa je nešče predlaga enega pevca s Hrvaške, pa je Vršič baje v lüft skoča, češ jugoviči oz. južnjaki tü že nedo nastopali. No, v Gorišnici potegnejo to enega Zečića, kerega de prišlo poslüšat 1000 lidi. Ali pa enega Wernera recimo. Kakorkoli je, lidi potegneta in či je cilj nekomu, ka bi prišlo čimveč lidi, se nemreš ozirati na lastni okus pa svoje simpatije, ampak na to, kej pač lidi potegne! Či pa eni mislite ka je bole važno ka vküp pridemo pa nima veze što špila, te pa si lehko tüdi na CD muziko špilamo! Hihihi

misekovi četrtek, 12. november 2009 ob 18:17

Sploh ne ven ke je te ze problem.
Martinovanje v Lotmerki sploh nije bilo tak slabo kak bi se ze radoi pokozalo, v petek je res bilo fest malo lidi samo je bilo vreme takšo ka niti pomislili nesmo ka bi šli vűn.
V soboto pa čez den tak tak po gužva po nikoga.
Večer pa se je pokozalo ka v Lotmerki samo še mladina ke do na fešto NUDE SO FSEENO RAZURALI pa če je to van "fšeč" ali pa ne , pa lidi se je nabralo tudi ogromno, tak ka prosin ne samo šenfati.
Glede vsesplošnega martinoivanja kak je naprimer v ormoži v petek koncert BAJAGA "zakon" lidi 50 eden gor ali dol vstopnina keko že ?????
Vsoboto pa podnevi tudi Ormož ni neke bija preveč oblegani tak ka se sprovlati pa vlečti celo slovenijo skup nima smisla -- bi pa mogoče razmislili keko lidi bi po vzori "Grada na goričkem " brezplačno pristopilo k izvedbi prireditve .
No pa še neke nekak nega lidi iz občine na nibeno prireditev v Lotmerki
!!!!!!!!!!



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.