kresnička sobota, 13. november 2010 ob 15:32

mene pa je malo udeležba razočarala Mislec dosti jih jomra, ka se nič pametnega ne dogaja, te pa kdaj je nekaj pa nihče ne pride. nega vstopnine, pa 2eur za eno kuhano se mi tudi ni zdelo tak dosti. škoda, upam samo, ka kmd, ki največkrat kaj organizira nede vole zguba, te pa se res več nede nič v lotmerki dogajalo.
edino kritiko kaj mon je to, ka bi lehko vuni kakšen koš več nastavili To ja

Dejan sobota, 13. november 2010 ob 18:42

Jah, tak je vedno na žalost, to smo že davno ugotovili.

Toti pa je v elementi Hahaha Hahaha Hahaha

MHA sobota, 13. november 2010 ob 18:54

Hahaha Toti je dober.

Zvončica sobota, 13. november 2010 ob 22:41

Smo se menili zavolo bole bogega obiska (bor do pol desete je kilavo kozalo).....mlodih je blo malo meje venda zavolo šole drügi den.....ka pa se bole masovne udeležbe tiče pa treba vzeti v zakup ka se stalno toči čmiga za preveke peneze....meni se zdi 2€ za tisto kej bi nej blo kühano vino prek preveč (to je storih 480 SIT), ka o osen evrih (skoro dvo jürja stora) za liter čmige ne gučin...ZATO tüdi nega lidi ke cejti so teški, penez je malo, ka pa bi še to potrošja za najgo od pijače pa je resen preveč za pričakovati....pri mizi je včera predlog opa ka mo si drügič pijačo polek prnesli - to pa zato ka mo lehko pili sred Lotmerka DOBRO vino od kerega ti nede že po eni kupici kisline v želodci zdigovalo....prova sramota kej si to ne privoščijo....ka se ostale organizacije tiče niman kej rečti je blo OK.

Progress nedelja, 14. november 2010 ob 16:00

optix je napisal/a:
Pa ja Ljutomer je specifika glede organizacije taksnih prireditev Jaaa

Meni bi bilo normalno, da ce ze delajo Martinovanje, da vkljucijo cim vec vinogradnikov iz "lotmerskega vinorodnega okolisa", kateri bi na stojnicah nudili obiskovalcom svoja vina za degustacijo.
Smisel martinovanja je promocija vin in druzenje ob vinu.
Na koncu vsi neke pravljice vrtijo kot pokvarjeno kaseto da je Lotmerk ....
Če te Lotmerške vinigradnike res ne premorejo dobrega vina ? Sramota martinovanja s takšnim slabim vinom....

MILAN nedelja, 14. november 2010 ob 16:32

Mislec nesen proba vina,kak pišete ke je bilo predroga pa še ne dobro nemren rečti.Ka pa je Martinovanje samo zavolo toga ka je pač to takši den pa skoron nič nema veze z vinom,mislin Martinovanje v Lotmerki. Takša feštas bi lehko bila bilo keri den.
Martinovanje bi resen moglo biti večino vinogradnikof na enen mesti.K temi de se moglo resno spraviti če čemo ka de svetek meja svoj namen. Ne mislin ka bi bilo kej narobe glede organizacije ali česa drügega,to je za pohvoliti. Način pa poslanstvo pa de potrebno spremeniti.
Tüdi v Ormoži je ne bilo dosti drgačik,tan je bilo pet ali šest vinogradnikov.
Štrigova tan pa je bilo nejmeje 2o vin vinogradnikov jihovega področja. Obiskovalec keri je priša je ploča 40 kun to je slabih 6 evrof za to je dobja,kupico v platneni vrečki, bon za gulaž celo večer pa je lehko pija keko je šteja od bilo kerega vinogradnika pa še peciva in pogač keko je keremi šlo v slast.
Promocija se je delala s totin načinon vsen vinogradnikon,vinogradniki pa so dali svoj delež z vinon.
Sigurno je to način na kerega de trebalo polagati več pozornosti.

Dejan nedelja, 14. november 2010 ob 19:56

Ja bodo mogli vinogradniki malo fküp stopiti, ne ka se hüdo glejajo fsakši iz svoje kleti.

Cena vina je bila, kak je bila, se mi neje zdelo predrogo. Glede na to, ka neje bilo vstopnine, se negi pač more malo več notri spraviti. Se pa strinjan, ka bi vino lehko bilo bojšo. Momo v okolici Lotmerka dosti vinogradnikov, ki majo dobro vino. Zej či pač nešče pride od negi daleč pa si reče, ka bode proba dobro lotmerško vino, ki se tak opevle, mo nemreš kar nekše čmige dati. Pa ne rečen, ka je na trgi bila čmiga. Jas sen ne hoklik, totega smo dosti spili pa se ga fejn nopili Nasmeh

Vači pa je fešta uspela, zadovolni so lehko organizatori in obiskovalci glihtak.

MILAN nedelja, 14. november 2010 ob 20:46

Mislec Hvala Bogi ka se nekej godi.

Legionar nedelja, 14. november 2010 ob 21:55

V petek sen ne bija tan, sva pa zato šla z našoj v soboto malo poglednola v šotor. Nič niman proti - fešta je bila super, Mambo King so provi za kej takšega! To ja Sva pa bilo zlo zlo razočarana nad vinon! Žalosten Lidje božji, Lotmerk bi nej bija prestolnica ene pokrajine, ki je znona po dobrih oz. odličnih vinih. In ke smo tan dobili večer za piti? Pri tisten šanki, ki je bija vini, smo dobili kiselačo, čmigo takšo taka sva z našoj enostavno tistih špricarov ne mogla spiti! Hudi To je blo veko veko razočaraje, pa veki feler tistih, keri so totega to spravili. Či je kakši turist priša sen, ka bi na martinovanji v Lotmerki proba dobro vino, je venda bija fest razočarani, pa ga sen več ziher nede zato, ka bi sprobova vina. Katastrofa, ke se vina tiče, pa sramota za martinovanje, pa vüpan ka de keri od organizatorov to preštja!!!

MILAN ponedeljek, 15. november 2010 ob 07:56

Mislec Če je že bilo tak slabo vino pa venda organizatori znojo kej se je točilo.Te pa se drguč toga več nede dovalo liden?????????????

TUNČEK ponedeljek, 15. november 2010 ob 09:26

Kaj je promocija pa Martinovoje sen vida fčera v Goriških Brdih. Eden zlo pomembnih krajof tan je Šmartno ( po storen Sv. Martin). Resen, ke je to sredjeveški utrjeni kraj s storimi hišami, z več kak že pol obnovlenimi kučami z močno pomočjo evropskih sklodof, taka je že v osnovi turističen. Meli so že celi tjeden različne rastove : slikorske, etnografske potli različne pretstavitve in tüdi ta provo Martinovoje. Hteja sen pa rečti, ka je zadeva potekala še fčera, fsefküp po sistemi, hrono pločaš, vino pa promocijsko dobiš f priklti fsoke kuče zapstuj, neke dni in to f taprovih vinskih kupicah. Plus toga pa so bile flaše še po ulicah na pučelih s krpžicami, ge si si son natoča vino. Lidi je blo dosta, pijanega nibenega.
S fsen ten sen samo hteja povedati, ke so toto vino nüdili fsi briški vinogradniki in to ne v malih količinah, že vejo, ke je to promocija. Lidje pa so bli is fseh kuncof Slovenije, pa tüdi Taljoni in Afstrijci in še en avto sen vida češki. To se provi, kaj je promocija !!!


To ja
Pozoba sen dodati sliko Šmartnega, dodon jo zaj takoj v drügen odgovori !

TUNČEK ponedeljek, 15. november 2010 ob 09:31

Šmartno leži v Goriških Brdih na slemenu ob cesti Kojsko-Dobrova. Slikovita, srednjeveška utrjena - trdnjavska vas je nastala na ostankih rimskega tabora. Naselje je obdano z obzidjem in sedmimi obrambnimi stolpi. Podobo kraju daje cerkev sv. Martina z zvonikom, ki je bil nekdaj obrambni stolp. Nekdanje bivalne pogoje v briških hišah si je moč ogledati v obnovljeni gotski hiši. V bližini je postavljen razgledni stolp, odkoder je lep razgled na naselje in celotno območje Goriških Brd.

--------------------------------------------------------------------------------






lotmershki21 ponedeljek, 15. november 2010 ob 13:20

martinovanje v lotmerki neje blo podobno martinovanji!! navodna fešta pač (gučin za petek). za soboto neven kak je blo, ker me neje blo tan!

jaz mislin ka so organizatori tisti keri so nesposobni organizirati enega poštenega martinovanja z (dobrin) vinon, siron pa orehi! ker če bi bli, bi se mogli malo bol organizirati. nebi smeli glejati samo lokalno ampak tudi malo širše! mogoče kakše avstrijce, nemce, hrvote... zvobiti v naše kraje ka pridejo probat našo vino pa kuho!

vidin ka se leto za leton ponovla ista zgodba, noben pa neje sposoben probati kakšnega drugačnega načina organiziranja, drugačnega načina privablaja folka, drugačnega načina odvijanja totih prireditef ki se zgodijo za martinovo na placi.... fse po isten kopiti! pomoje de se moglo to hejati pa pogruntati nekšni novi način organiziraja pa privablaja lidi v naše kraje. in ko de se to zrihtalo bojo tisti ki sen jih v prejšnen odstafki omenja z veseljon k nan prišli!

organizatorova nesposobnost pa me je prepričala že s ten ka vuni nesen vida enega koša... Hud

Dejan ponedeljek, 15. november 2010 ob 13:36

No, v petek je pač bija Martinov koncert, kar je bilo čist vredi. Si pa meja v soboto Martinovo tržnico in krst mošta, kar je pač spadalo k Martinovanji.

Čez organizatore pa tüdi ne bi meja kej rečti, ker so KAEMDE že večkrot pokozali, kak se stvaren streže pa še tüdi v prihodnje ziher bodo. Pa v Lotmerki so več al meje edini, ki priprovijo žurko, na kero pridejo lidje. Kar pa je nejbol pomembno. So pa kakše stvari, ki se bodo vedno nejšle, ki keremi ne bodo pasale al pa de mo kej falilo. To pa je vedno.

Zej pa tüdi kak nekej glejati širše, ne samo lokalno, kak ti proviš, pa je tak. Rejši narediti takšo fešto pa zvobiti 1000 domočih lidi na trg, kak pa nekej čarati pa se iti finega pa pride 20 avstrijcof, 2 mađara, organizatori pa jas, ka poslikan Hihihi

Kej se tiče same organizacije, jas niman nič pripomb, se pa z vsakšno prireditvijo vsi nekej kcoj nafčijo, in vervlen, ka bodo naslednjič še bojši.

Glede lotmerške al prleške fovšije pa jomraja čez vse živo, pa je že drüga zgodba Pomežik Zodja leta je vedno tak, ka lidje jomrajo, ka se nič ne dogaja, či pa se kej dogaja te pa nikoga nega na spregled, či pa že pride, te pa mo nič ne paše Nasmeh Lotmeržanari so grotali zahtevni lidje Nasmeh

lotmershki21 ponedeljek, 15. november 2010 ob 13:49

Dejan je napisal/a:
No, v petek je pač bija Martinov koncert, kar je bilo čist vredi. Si pa meja v soboto Martinovo tržnico in krst mošta, kar je pač spadalo k Martinovanji.

Čez organizatore pa tüdi ne bi meja kej rečti, ker so KAEMDE že večkrot pokozali, kak se stvaren streže pa še tüdi v prihodnje ziher bodo. Pa v Lotmerki so več al meje edini, ki priprovijo žurko, na kero pridejo lidje. Kar pa je nejbol pomembno. So pa kakše stvari, ki se bodo vedno nejšle, ki keremi ne bodo pasale al pa de mo kej falilo. To pa je vedno.

Zej pa tüdi kak nekej glejati širše, ne samo lokalno, kak ti proviš, pa je tak. Rejši narediti takšo fešto pa zvobiti 1000 domočih lidi na trg, kak pa nekej čarati pa se iti finega pa pride 20 avstrijcof, 2 mađara, organizatori pa jas, ka poslikan Hihihi

Kej se tiče same organizacije, jas niman nič pripomb, se pa z vsakšno prireditvijo vsi nekej kcoj nafčijo, in vervlen, ka bodo naslednjič še bojši.

Glede lotmerške al prleške fovšije pa jomraja čez vse živo, pa je že drüga zgodba Pomežik Zodja leta je vedno tak, ka lidje jomrajo, ka se nič ne dogaja, či pa se kej dogaja te pa nikoga nega na spregled, či pa že pride, te pa mo nič ne paše Nasmeh Lotmeržanari so grotali zahtevni lidje Nasmeh


dejan:

-ti bi se ša turizma z domačini namesto s tujci??

-nečeš se delati finega (tujcof nečeš)

-... ka bodo naslednjič še bojši---> če bi bli bi že prekesno blo

-Lotmeržanari so grotali zahtevni lidje----> praf tak ka so! to te zdigne na višji nivo

-Zodja leta je vedno tak, ka lidje jomrajo, ka se nič ne dogaja, či pa se kej dogaja te pa nikoga nega na spregled---> stvar organizacije - očitno je predrogo vse! MILAN je da lep primer kak se dela v štrigovi!!


Dejan ponedeljek, 15. november 2010 ob 13:57

Zake pa Martinovo ne bi bilo za domačine? Zake te za turiste? Mi smo Prleki, mamo od totega praznike nejveč Nasmeh Ka pa te tan nekši mađar ve, kej to sploh je Nasmeh

Kak je te predrogo vse? Či pa niti vstopnine neje bilo. Na Martinovi tržnici pa bi lehko bija kakši vinor več, ampak je to že drüga zgodba. Kak je s ten sen že pret napisa, ka se vsi med sebo hüdo glejajo. Sej pa momo nekšo društvo vinogradnikov al kej že. Nej se zrihta nekej takšega kak v Štrigovi, nišče neje reka, ka se nesmi.

Lenny ponedeljek, 15. november 2010 ob 16:51

Lepo ka se KAEMDE trudi... Dobro ka se neke dogaja....Vedno se do kej popraviti in vervlen, ka de se tisto ka se opazi popravilo.

Resen je tak, ka bojše kak je puno, kak napol prozno. Format martinovoja v Štrigovi se, tudi meni dopodne in bi/ga bon kda tudi obiska.
Tudi prinas do tisti, ki v podobnen formati organizerajo poti od kleti do kleti pej ali pozneje kej takega v bližini organizerali.
Izbira je, in te se odločiš kon boš ša.
Či je bilo vino zanič, vervlen ka toti KAEMDEJI več nede moga podturiti čmigo, če do hteli prodati kej pijače.

Vupan ka dogajaje nede zamrlo, to pa je glovno.

pa brez zamere Pomežik

SlovenianDevil ponedeljek, 15. november 2010 ob 17:11

Jaz sen bijo v soboto tan, pa lehko rečen samo to, ka je vino bilo zanič, taka se nemren z Dejanon strinjati glede organizatora, resen je vedno neke ke nekumu ne paše, ali pa nekej kej gre narobe, ampak nemreš na takih prireditvah tak kapitalno zaj*****, nemreš na martinoven samo slabega vina točiti. Glede cen pa bon reko tak....v lublani na prešernoven trgi je takšna cena malega piva, pa mogoče v kakšnen hoteli, taka 2€ za malo pivo se mi zdi ciganija, isto 10€ za liter slabega vina pa slatino, dosti bojše bi bilo meti vstopnino, pa normalne cene. V ormoži so meli liter pa slatino 6€, mi pa 4€ več....od česa? Bojšega vina smo ne meli...zgleja je naša slatina dražja Hjooj

Dejan ponedeljek, 15. november 2010 ob 17:31

Jas sen nasploh reka, glede organizacije, niman pripomb. Vino pa sen reka, ka bi lehko bojšo bilo.

Lehko pa se keri postovi v vlogo organizatora pa kontaktira recimo 15 lokalnih vinogradnikov. 5 bode jih takoj reklo, ka jih ne zanima nekša promocija na trgi na Martinovo, 5 de jih reklo, ka nedo zastojn nič tolali, te pa ostone tistih 5, ki so več al meje vedno poleg. Tak ka je to ne vse od organizatora odvisno. Či vinogradniki pač nečejo pri nečen sodelovati, je to jihova stvor.

MHA ponedeljek, 15. november 2010 ob 19:57

Ot kot pa je te blo toto vino. oziroma što je da vino?



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.