MILAN četrtek, 28. februar 2008 ob 22:13

morti v soboto ali nedelo samo ka Pepek prnese dvd

prlek1825 četrtek, 28. februar 2008 ob 22:16

te če de resen tak de tak vredi pa hitro proti temo kak smo dugo čakali na kožiharo!

MILAN sobota, 15. marec 2008 ob 08:55

Juhuhu pozdravleni poglente si kak sma s pepekon v Lublani mazala škorje
nejnč so ne meli svojih škoren pa še dosti nevol ja s totoj Trstejakovoj brejdoj,ali vseeno nama je uspela ka sma naredla velko delo poleg ovih kej so hodili.Borila sma se na prvih linijah za našo prlekijo.Več pa de tak Prepek zapisa nejšla pa sma tüdi nekej zanimivih lidi kere bomo z veseljon povobili v naše vrste. Pa TRSTEJAKOVA FUNDACIJA de nan stola ob stroni.

MILAN sobota, 15. marec 2008 ob 09:07

Hjooj velki svetek samo virti so zanič

MILAN sobota, 15. marec 2008 ob 09:09

To ja župan pa je kak lisjok tan se prkože ke so
novinari pa aparati te pa že briše.
Reza pa je le

Pepek z brega sobota, 15. marec 2008 ob 09:43

Tak je.
Prleki smo fčera hodili v Loblano trsja rezat, ka do te zej ednok le nekej naprešali. ZAednok kože dobro, čiglih se je začelo bole kilavo. Kak pa de skoz leto, pa še mo vidli. Vüpejmo, ka se nede tak zgodilo, kak prešja leta, dere so jin ose grozdje spile, pret kak so ga ftegnoli pobrati, ali pa dere jin je beteg vzeja celi pridelek, da so pozobili škropiti.

Dere smo prišli do totega "Trstejakovega trsa", smo nejpret mislili, ka bode brotva, da je na brojdi visilo lejnsko grozdje. Po strokovnen ogledi grozdja, smo ugotovili, ka je fčistar süho, tak ka nema smisla prešati in bode lejnski pridelek pač osta nepobroni.

Malo nevol je bilo tüdi s postovlajon naše prikolice, da so nan Loblančani ne mogli zrihtati klüča od stebra, keri je zapira pot. Zadeva se je po svojen dobro končala, da smo zavolo toga meli štand fčistar polek trsa in smo bili bole pri roki, dere so nas nücali.

Zgledne pa, ka so Loblančani začeli štinderati tüdi na kmetijstvo. Pre bodo negi pod grodon začeli reguliti in do si dali gorice nasaditi. Tüdi tota poteza je po svojen prova - či čejo biti mesto trsja in vina, te morejo negi tüdi gorice meti. To, ka so štacüni puni kalifornijskega, francoskega, taljanskega, afstralskega pa še kakšega vina (tü pa tan tüdi slovenskega), še ne pomeni, ka je loblana mesto vina.

Pepek z brega sobota, 15. marec 2008 ob 10:10

Opet se je pokozalo, kak smo Prleki künštni lidje.
Čiglih nan je ne niše reka, ka bomo mi rezali (zglednolo je tak kak, ka da bomo mi rez samo strkovno nadzirali), smo meli s soboj tüdi škorje. Pitaje či bi bilo kej rerjoj, či se nebi mi ta opremili, da so Loblančani cejaga ne meli kredi. Pitaje pa je, či bi lehko škorje v zodjen momenti ge küpili, da venda loblanski štacüni toga ne držijo.

Tüdi jestvine pa pijače smo zadosti s soboj prpelali, tak ka je niše ne stroda, či ga je le ne bilo sron, pa či je ne biaj preveč gospodski, ka bi ja z zoblon namozani krüh, kloboso, meso s tünke, pa lük.

Moren pa Loblančane fseeno pohvoliti, ka so lepo skrbeli za nos, tak ka smo se najeli mestne hrone, pa tüdi za piti smo dobili to, pa ovo.

Mija z Milanon, pa sma skoristila priliko tüdi za to, ka sma malo Künštne Prleke predstavila. Lidje se fest zanimlejo za nos, tak ka bomo venda pomalen predrli skos. Kak je Milan napisa - stikesma navezala, zej moremo zadevo samo malo pistiti pocati, jo tü pa tan malo pocortati, pa dale razvijati. Načrti so veki, cili visoki, tak ka bode lehko fsakši dela keko de šteja.

MHA sobota, 15. marec 2008 ob 10:13

Te bi še lehko v Lotmerki na ploci posodili trto, zej ki so ga obnovlali. Bi mi tüdi meli sfojo trto na ploci.

Pa mimo grede, jas sen še zej ne vida hüde zime Mislec

Pepek z brega sobota, 15. marec 2008 ob 10:20

Škoda ka smo ne prnesli kakšega cepiča z Loblane. Tisri trs je navajeni rasti v bitoni, tak ka bi na lotmeršken ploci gvišno dobro uspeva.

Mimogrede, kej pa te zima mantro????

MHA sobota, 15. marec 2008 ob 10:30

Pepek z brega je napisal/a:

Mimogrede, kej pa te zima mantro????


Še zej sen je ne vida. Viš ka so nan odklopili ideo tv Zid Dejan pa ne ven ke štrejka...

Dejan sobota, 15. marec 2008 ob 10:39

Jas štrejkan. Čen višjo pločo. Tak to ne gre več dale...

MHA sobota, 15. marec 2008 ob 10:42

Dejan je napisal/a:
Jas štrejkan. Čen višjo pločo. Tak to ne gre več dale...

Veš Dejan, mogoče pa ti bon res da povišico Hihihi

Dejan sobota, 15. marec 2008 ob 10:44

Še konj se je smejal Hahaha

Pepek z brega sobota, 15. marec 2008 ob 11:16

Čehi, teko glejejte, ka vas nedo penezi pokvorili...

MILAN sobota, 15. marec 2008 ob 18:54

Alooo
kej to čüjen nekej se štükate zavolo penez
to je ne dobro,Pepek je že posredüva
malo se doj ste pa pamet v roke.

Hjooj Hjooj Hjooj

MHA sobota, 15. marec 2008 ob 19:13

Či pa Dejan zahtevle višjo pločo. Uradnikon pa fsen na visoken položeji smo že zdignoli ploče, z navodnimi delafci pa se moremo zmeniti razumno za vekše ploče Zid Nekak tak bi reka Virant Butl

Roverka sobota, 15. marec 2008 ob 21:12

Künštni prleki živimo za lidi , za našo PRLEKIJO če pa bi šteli peneze bi šli kam drügam.
Vsaka čast Milani pa Pepeki ,ki sta nas predstavila tüdi Lublanskim lidem ka do znali ka tü živimo lidje ki mamo radi toto našo prlekijo in to z düšoj in srcom.
Še soma bi šla in povedala ka sen prlečka in na to sen ponosna.
LP Roverka

Jernej sobota, 15. marec 2008 ob 22:17

...moren praviti ka künstni prleki so dosta naredli!
...ot slovenskega rekorda Oldtimerov do salamijade
do tej dosta lepe posnetkov künstni prlekov se Berlini ste bli
zdaj se se Ljublani!
Prava promocija, ta pravi lidje ..lepa Prlekija! Respekt Ploskač

Dejan nedelja, 16. marec 2008 ob 14:17

Se mi vidi ka neste glih nejbole küntštne pameti Hjooj Hihihi

Kej pa te mislite kej jas delan? V toto spletno stron je vloženo ogromno dela in mojega cejta, ki bi ga (či bi bija tak strašno na peneze mohjeni) lehko ponüca za kej drügega. Pa mislin, ka tota stron lepo predstovla našo Prlekijo in mate eni od tega tüdi korist ka se mote gi oglošati pa buniti kak se borite za predstovlaje Prlekije. Či tote strani ne bi bilo, se ne bi meli gi dosti prek interneta tak šopiriti, razen či bi van kakši drügi akterji "internetnih prleških projetkov" odstopili kakši plac na jihovih velenaprednih spletnih mestih.
Lehko ste srečni ka mote gi izraziti takšo mnenje, kak ga je npr. Roverka napisala. Či smo eni ne aktivno poleg pri Künštnih Prlekih, še to ne pomeni, ka za Prlekijo nič ne delamo.

Nišče se je ne štüka zavolo penez pa ka mi s takšimi ne hodite več vün, vači de spokalo.

Malo me je segrelo to, pje.

Amen

MILAN nedelja, 16. marec 2008 ob 15:03

Zid pej Dejan oprosti morti sen ne dobro napisa.Moren ti rečti
kak vsen ostalin provin pa stalno ponovlan ka je tvoja stron tista kera nan je dola dosti več.TÜ SMO LEHKO POVEDALI KEJ SI MISLIMO PA KEJ BI RADI
vsakšemi poven pa pokožen stron kera je zakon.Morti se pač kdo malo pohecamo samo kak znoš ti si naš ta provi čehok.Verjetno si vidja ka momo na vizirkah prlekija on net pa to zavolo toga ka momo kej pokozati pa se s čin pohvoliti.Dobro pa ka nos malo vün zašinfaš.
Dejan hvala za tvojo velko delo-tüdi künštni prleki so del tvojega dela.
Če moš cejt pridi na špricar.......................
lp Milan



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.