Pepek z brega sobota, 31. januar 2009 ob 00:15

Samo ka se nemo prenoglili...

to je še zaednok samo predlog... opčinski svet še more žegen dati

Zvončica sobota, 31. januar 2009 ob 01:04

Nima več kej biti....priznanje je ziher od KünštnihPloskač Alooo Aplavz Bon šla ploskat na podelitev....Aplavz

Zvončica sobota, 31. januar 2009 ob 01:05

Aja, pa fešto kakšo bomo meli zavolo totega lepega dogodka?Angel

Dejan sobota, 31. januar 2009 ob 01:08

Čestitke. Pa takoj fešto pripraviti, svijo zaklati, püčel vün obrnoti, klobose z nohiža prinesti, ... ka še mo mi ke od toga meli, vači to neje nič vredno Hihihi

stajerc13 sobota, 31. januar 2009 ob 10:10

bravo...neke se je začelo odvijati....pomalen pa gvišno..Veselko
Klanjam Klanjam Klanjam

MHA sobota, 31. januar 2009 ob 15:31

Dejan je napisal/a:
Čestitke. Pa takoj fešto pripraviti, svijo zaklati, püčel vün obrnoti, klobose z nohiža prinesti, ... ka še mo mi ke od toga meli, vači to neje nič vredno Hihihi

To to! To ja

prlek1825 sobota, 31. januar 2009 ob 18:16

hvala bogi ke so me doktori spravli na noge ke če de fešta ke bom lehko prišo!Hehe

Jernej sobota, 31. januar 2009 ob 20:55

Zvončica je napisal/a:
Tak....gnes mon dobre živce (se provi še bojše kak ponavodi) pa sen šla malo na občinsko špijonirat ka kej "sejajo".....na eto ti ga....pa nejden sklep ka do KÜNŠTNI PRLEKI dobili Miklošičovo priznanjePloskač Ploskač Ploskač

Gor 1A, Super vüpan ka de van uspelo! Ploskač

Dejan nedelja, 1. februar 2009 ob 02:29

To še je neuradno. Zej v pondelek je seja, gi bodo o ten gučali. Samo je v bistvi še vse znono.
Mojo pa to na spletni stroni tak skrito, ka kumej do tega prideš pa nejdeš.

MILAN nedelja, 1. februar 2009 ob 10:47

Veselko bres fseh vos pa nan nebi uspelo

stajerc13 nedelja, 1. februar 2009 ob 13:12

v čast mi je ka sen Prlek...Veselko
kdo bo ke novega upam ka de hitro tu gor,,Juhuhu

prlek1825 nedelja, 1. februar 2009 ob 13:27

drogi prleki, včera sem bijo na enem abrahami, pa je popevo toti muzikant kak je prinas nas občnem zbori! popevo sem reko zato ke popevle lepo, ke pa je igro pa nemrem reči da ne ve igrati!
te pa gda so bili skoron vsi ludi na plesišči je na konci pesmi reko, če mi ma kdo ke za povedati mi nej pride povedat sen, te pa je dale žačejo špilati!
pa še por takših fint je mejo, take se mo je človik mogo smejati!Hehe

Dejan nedelja, 1. februar 2009 ob 16:33

Ke to misliš Prleškega Simona? Hihihi Ve pa on je fseposodi poleg Nasmeh

1. srečanje 2006:



2. srečanje 2007:



Piknik 2008:



3. srečanje 2009:



Stalni gost Jajks Pevec Kitarist

prlek1825 nedelja, 1. februar 2009 ob 17:29

ja ja jega mislim! sej neje slab, prav se mo moreš smejati! samo škoda ke kamoflira z toto klaviaturo ke se mo lidje smejijo! mogo bi spuščati muziko pa polek popevadi med lidmi ne za klaviaturo!
ručun pa tudi pove takšen simbolični ke se moreš smejati!Hehe

MILAN nedelja, 1. februar 2009 ob 21:20

Hjooj takši pač je naš SIMON

prlek1825 nedelja, 1. februar 2009 ob 21:27

se je dober....družbo ali ve pokonci držati!Hehe
se če te ke čuli z jim de vam lehko povedo ke sem jaz tudi mejo malo programa ke sem malo lidi spravjo v dobro volo!Hehe

Malonedličan torek, 3. februar 2009 ob 23:02

Dejan, künštni, ČESTITAN van za takšo dobro internetno stron. Resen je prova - prlekša. Skoro vsakši den poglednen če bi meli kej novega gori (ugotovlan ka je vsakša naslednja oddaja künštni Prleki bojša). Samo tak napre! Še napre tak USPEŠNO, ZANIMIVO PA SMEŠNo predstovlejte našo prelepo Prlekijo!!!

P.S. Aja, pa štelejte se pa posnete nekšno odajo o snegi, pred kak de van sneg doj odišaHaha - eni že komer čokamoNasmeh
Lep pozdrof

Nela torek, 3. februar 2009 ob 23:10

prlek1825 je napisal/a:
drogi prleki, včera sem bijo na enem abrahami, pa je popevo toti muzikant kak je prinas nas občnem zbori! popevo sem reko zato ke popevle lepo, ke pa je igro pa nemrem reči da ne ve igrati!
te pa gda so bili skoron vsi ludi na plesišči je na konci pesmi reko, če mi ma kdo ke za povedati mi nej pride povedat sen, te pa je dale žačejo špilati!
pa še por takših fint je mejo, take se mo je človik mogo smejati!Hehe


Hehe, jah on mo neksne specialne fore ja. Jaaa Jaz se spotin, ka je tudi spilo, tepa sred pesmi hejo, pa drugo zacejo igrati. Ali pa nejbole smesno mi blo, ko neke igra, tepa mu tekst nejbole ne ide, tepa samo neke zacne coj popevati po svoje. Hihihi

erof sreda, 4. februar 2009 ob 10:20

Ni kandidata za Miklošičevo nagrado

V Ljutomeru na petkovi slovesnosti ob kulturnem prazniku ne bodo podelili najvišje nagrade za delo v kulturi

Občina Ljutomer vsako leto pred februarskim kulturnim praznikom objavi razpis za podelitev Miklošičevih priznanj in nagrad, najvišjih priznanj na področju kulture. Posamezniki in društva, predvsem tista, ki delujejo na področju kulture, so imeli možnost predlagati kandidate, med katerimi bi občinska komisija za priznanja izbrala najbolj primerne, občinski svet pa nato dokončno potrdil prejemnike odlikovanj. Na tokratni razpis so v zakonitem roku prišli trije predlogi, komisija pa je odločila predlagati občinskemu svetu, da Miklošičevo nagrado prejme Milan Kreft iz Ljutomera, Miklošičevi priznanji pa Danica Potrč iz Iljaševcev in etnološko kulturno društvo Kunštni Prleki.

"Bili so samo trije predlogi, zato smo se odločili, da nagrado in priznanji podelimo tem kandidatom," je povedal predsednik komisije in svetnik Drago Škrlec (NSi). Svetniki, ki so se vključili v razpravo, so izrazili negodovanje predvsem nad odločitvijo, da Miklošičevo nagrado prejme Kreft. Nada Tomanič (LDS) je omenila, da je bila Potrčeva predlagana za nagrado, Kreft pa ne, zato ne razume, zakaj se je komisija tako odločila. Tomaničeva je zato predlagala, da se vsem trem, ki so jih društva in posamezniki predlagali za odlikovanja, podelijo Miklošičeva priznanja. Ob tem je dodala, da "so doslej nagrado dobili veliki kulturniki in bi s tem razvrednotili nagrado". Tudi Tihomir Babič (Lista za razvoj mesta in vasi) je menil, da je treba za prejem Miklošičeve nagrade dalj časa delovati v kulturi. Kreft se je namreč na kulturnem področju pojavil šele leta 2003, ko je ustanovil ljutomersko kulturno društvo Manka Golarja. "Pač letos ne bomo imeli Miklošičevega nagrajenca," je dodal Babič, Anton Marinič (LDS) pa je dodal: "Prav se mi zdi, da nagrado dobi 'mali' človek, vendar je za takšno nagrado potrebna daljša doba delovanja v kulturi." S tem se ni strinjal Škrlec: "Ni bistveno, kako dolgo delaš v kulturi, temveč koliko volonterskega dela si opravil v nekem času."


Občinski svet pa ni sledil predlogu komisije, saj ga je podprlo osem svetnikov, proti jih je bilo deset. Zaradi nepotrjenega predlaganega sklepa je župan Franc Jurša, ki je pred tem izrazil zaskrbljenost nad tako majhnim številom predlogov za odlikovanja, dal na glasovanje še predlog nekaterih svetnikov, ki so izrazili željo, da Kreft, tako kot Potrčeva in Kunštni Prleki, na petkovi slovesnosti v ljutomerskem Domu kulture prejme Miklošičevo priznanje. Člani občinskega sveta so z enajstimi glasovi za in enim proti ta predlog potrdili.

MIHA ŠOŠTARIČ
Vir- www.vecer.com -Stran: Slovenija- PREKMURJE, PRLEKIJA
Datum: 4.2.2009



Na zadnje urejal: erof, dne: sreda, 4. februar 2009 ob 09:27

MILAN sreda, 4. februar 2009 ob 11:30

To ja no kak vidite smo v hüdi konkurenci prišli do priznanja-nagrade
zanimivo je ka se sigdor godijo nekše štorije tak ka na kunci
ne veš ali bi si nagrado zaslüžila -KOMISIJA-ali pa predlagani

vsi keri mote volo pa cejt pa v petek ob 18.00 v kulturni dum
ka prejmemo nagrado kak se šika.



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.