MILAN nedelja, 2. november 2008 ob 16:58

Hihihi
policija je ne bedarija

MHA nedelja, 2. november 2008 ob 17:36

Glih tak morejo meti "pločani" dopust.

prlek1825 nedelja, 2. november 2008 ob 22:49

to ti je provo ke grejo na dopust z naših davkoplačevalskih penez! lepo se eni znejdejo!Strelec

MHA torek, 11. november 2008 ob 11:39

Martinov konec tedna s 176 pridržanimi ljudmi

Ljubljana - MMC RTV SLO

Za martinov konec tedna je policija zaradi vožnje pod vplivom alkohola nad dovoljeno mejo pridržala 176 ljudi. Rekorder je napihal 2,31 mg na liter izdihanega zraka.

V času od 7. do 9. novembra se je na slovenskih cestah zgodilo 85 prometnih nesreč, pri čemer je en človek umrl, pet nesreč se je končalo s hudo poškodovanimi ljudmi, 29 jih je bilo z lahkimi telesnimi poškodbami, 50 pa z materialno škodo. Najvišja ugotovljena količina alkohola med vozniki je bila 2,31 mg/l izdihanega zraka oziroma 4,62 promila alkohola. Vozila so zasegli štirim večkratnim kršilcem.

Policaji na območju policijske uprave Ljubljana so ustavili 1.517 vozil, od katerih je imelo 37 voznikov prekoračeno koncentracijo alkohola, policisti so pridržali 13 voznikov, dva pa sta preizkus alkoholiziranosti odklonila. S policijske uprave Maribor pa poročajo o 471 ustavljenih vozilih v tej noči in 22 voznikih s prekoračeno dovoljeno mejo alkohola, od katerih so jih pridržali 11, en človek pa je preizkus odklonil.

Policija še opozarja, naj vozniki upoštevajo dejstvo, da ostane alkohol v organizmu še več kot 12 ur po zaužitju.


Po se je za neke tisoč € povečala držovna blagejna.

MHA torek, 11. november 2008 ob 11:45

Mejni prehod brez stranišča

Če pogosteje hodite na stranišče, meje nikar ne prečkajte na prehodu Petišovci. Tam namreč ni stranišča, saj policija vztraja, da ga ne sme biti, ker je tam gibanje omejeno.

Video

Hihihi

MILAN torek, 11. november 2008 ob 12:04

Veselko
kej je po zej naštimala tota policuja

stajerc13 torek, 11. november 2008 ob 14:59

Prometna zakonodaja že nekaj let zapoveduje, da je 15. november datum, ko morajo imeti motorna vozila zimsko opremo. Kaj sodi vanjo, določa Pravilnik o napravah in opremi vozil, ki je bil sprejet leta 2000 in dopolnjen leta 2004, veljavnost pa je vse do 15. marca, oziroma tudi pred začetkom veljavnosti in tudi po koncu, če tako zahtevajo razmere na cestah, oziroma, če so ceste zasnežene ali poledenele.

Tako kot že doslej, morajo imeti vozila do skupne mase 3,5 tone na vseh štirih kolesih zimske pnevmatike (oznaka M+S) z minimalno globino profila tri milimetre, vendar je priporočljivo, če je globina štiri milimetre. Pri izbiri pnevmatik je treba upoštevati, da morajo biti vse štiri enake velikosti (razen, če je drugače predpisal proizvajalec vozila), prav tako morajo biti enake zgradbe in vrste. Na isti osi morajo biti pnevmatike popolnoma enake, torej istega proizvajalca, enakega hitrostnega razreda in nosilnosti, sicer pa so zimske pnevmatike lahko do dva hitrostna razreda nižje od konstrukcijsko določene hitrosti.

Uporaba zimskih pnevmatik je, kot rečeno, po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, vendar strokovnjaki priporočajo menjavo letnih pnevmatik z zimskimi že konec oktobra oziroma v začetku novembra, ko temperature običajno padejo pod 7 stopinj Celzija.

Po besedah inštruktorjev so lahko toplejše zime bolj zahrbtne za voznike kot hladne, saj so vozne razmere pogosto boljše. To omogoča višje hitrosti, z njimi pa se stopnjuje stopnja tveganja in se povečujejo nevarnosti.

Pri cenah velja, da postajajo kakovostne zimske pnevmatike vse bolj dostopne, saj sta konkurenca in ponudba naredili svoje. Splača se malce pobrskati po internetu, kjer lahko najdete zelo ugodno ponudbo, vseeno pa velja, da zimske pnevmatike v dimenziji 195/65 R15T stanejo precej manj kot 100 evrov. S približno 350 evri za štiri kolesa se lahko oskrbite z vrhunskimi in zanesljivimi pnevmatikami, saj se cene vrtijo od dobrih 65 pa do malce manj kot 100 evrov. Manjše pnevmatike 175/65 R14T so seveda še cenejše, pri nakupu štirih boste zelo dobro postreženi že z dobrimi 200 evri. Pri internetnem nakupu preverite še, kako je s poštnino, stroške premontaže prištejte k nakupni ceni in primerjate ceno s cenami, ki jih ponujajo vulkanizerji.

Na priobalnem območju, ki se zaključi na območju Kozina – Kastelec – Podgorje, je dovoljena uporaba tudi samo letnih pnevmatik z minimalno globino profila 1,6 mm.

Predpisana kazen za neustrezno zimsko opremo osebnih vozil je 120 EUR, če pa je zaradi neustrezne opreme promet oviran, se po zakonu voznik kaznuje s 400 EUR.


Zbesna Pecikl Policej Mraz

MHA ponedeljek, 26. januar 2009 ob 11:03

Ta tema obravnava vsebino članka Ljutomerski policisti bodo svetovali

Prvič vabijo občane na Policijsko postajo Ljutomer v ponedeljek, 27. januarja, med 9. in 11. uro.

Keri ste zamüdili ali pa neste mogli iti na predovaje, lehko grete zütra, ker je zütra predovaje ne pa gnes. Jas sen šteja iti san sen ne zna či je v pondelek ali pa f tork, pa so mi na policiji rekli ka je f tork, ka so narobe napisali f cejtingah. Nekši novinar z izkušjami, te pa datum zameja. Hjooj Dol

Dejan ponedeljek, 26. januar 2009 ob 11:29

Heh, to pa sen nejč ne gleja. 27 je zütra ja. Lehko pa bi se tüdi zmotili pri datumi pa bi resen gnes blo. Sen že poprava.

MHA ponedeljek, 26. januar 2009 ob 11:44

Sam fseeno, nekši profesionalni novinar, te pa naredi takšo napako, pa to ne bila prva napaka...Cejtng

prlek1825 ponedeljek, 26. januar 2009 ob 18:02

to je takšen greh kak če bi v cerkvi zaklejo!Hehe

erof torek, 3. februar 2009 ob 17:46

Policisti so predstavili nov etični kodeks, ki vsebuje 14 členov. Predstavlja moralno-etične standarde policije, v prilogi pa navaja tudi vrednote in vrline policistov.

:> Policisti z novim etičnim kodeksom Spodaj članka PDF dokument



Predstavniki policije so na novinarski konferenci predstavili nov Kodeks policijske etike


Klikni na PDF-Dokument

Na zadnje urejal: erof, dne: sreda, 4. februar 2009 ob 11:04

tota torek, 3. februar 2009 ob 20:59

Ja, tak bon rekla. Či je eden gnili, te sto kodeksof etike nič ne pomoga, pa de dale gnili. Keri pa je že ovak keko teko pri pometi, pa totega kodeksa nenjč ne nüca, da mo v že f osnovi pojme razjašnjene.

Legionar torek, 3. februar 2009 ob 21:00

Se strinjan; toti kodeks de bol ali meje ostola opet mrta črka na papiri, či pa se ne sankcionira tistih ki se ga ne držijo.

tota torek, 3. februar 2009 ob 21:11

Či nega nigi nikše kazni predpisane za tiste, ki se na držijo. Da to neje nikši predpis, samo nekša usmeritef. Kakši smisel sploh mo toti kodeks? Škoda papira.

Legionar torek, 3. februar 2009 ob 21:30

Se provin, opet ena mrtva črka na papiri...

tota torek, 3. februar 2009 ob 21:40

Ge maš praf, tan maš praf.

prlek1825 torek, 3. februar 2009 ob 21:56

tisti je lepo povedo, da nobena stvar ni brezveze, pa še vici na račun policajev niso brezveze!

obstaja knjigica, ki še jo morti man ki doma nevem več točno negi bi mogla biti!
naslov pa je: vicev na račun policije ni, vse je res
notri pa cela knjiga vicov o policajihHehe

tota torek, 3. februar 2009 ob 22:04

Koga pa bode tisti, gi je to tak lepo poveda pozva, gdo de meja karmbol al de ga sosid zbija na mrtve in žive? Kej misliš, ka de te cirkusante zva? Al pa mogoče kakšo blondinko? Ke mate te proti policajon?

prlek1825 torek, 3. februar 2009 ob 22:19

tota je napisal/a:
Koga pa bode tisti, gi je to tak lepo poveda pozva, gdo de meja karmbol al de ga sosid zbija na mrtve in žive? Kej misliš, ka de te cirkusante zva? Al pa mogoče kakšo blondinko? Ke mate te proti policajon?

ne gučati takših bedarij! ke tak vsi vemo kak je! prekpreveč jih je pa si nemajo kej za začeti kak na cesti zajebovati!
kda pa jih ki trebaš pa so tak celi osrani ke jih je po 2patrulji na eni nesreči al pa več pa še te jih eno vuro čokaš ke pridejo!



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.