Do nedele je daleč, čiglih so 2. trgovine odprete. 2. do se še vsi treznili, taka nede nišče ša v trgovino, zato pa kipüvlejo teko gnes. Glovno ka je meni ne bifteka svalilo v trgovini.
V Tuši. Sen ga ovokrot šteja že rezerverati pa je rekla tan, ka ne potrebno, ker ga sproti delajo. Ga je blo puno še gnes, so samo kcoj nosili. Pa dober je
Toti industrijski bifteki so fsi bole tak...
Malo si poglente recepte po raznih küharskih knigah. Nenok bote vidli, ka je to ne to... Jas ga že leta son delan - je sploh ne komplicerano.
Najpret eno dobro leto, mejte se tak kak van paše.
Kaj se tiče bifteka mo Pepek praf. Se mi vidi ka gre za tatarski biftek. Vete zavolo česa se reče tatarski? Tatari so na kujih jahali na duge osvajalske poti. Pret ka so šli so odrezali dober falat meso, kcoj dali kaj so pač meli, fse fküper zamotali no fteknoli pot sedlo. Kak so jahali se je to lepo drüzgalo, spopalo pa mogoče fčosih že začelo malo vujati, (smrdeti) zato je tejko začimb.
F Tuši lehko ka fse dobro zmešajo, te pa to odojo sproti, zato se začimbe pa meso nemrejo dobro fküp zgrabiti. Jas biftek naprovin son, te pa ga mon f kleti na 7-10 C eno dvo dni. Te je ta provi. Dober tek!
Kak ti prvo, more zadeva biti dobro predelana, pa vležona
Kak ti drügo pa me nede nigdor niše prepriča, ka je v "industrijsken" bifteki fse tisto notri zmešano, kej bi moglo po proven biti (inčuni, kapre, žučok, zenf...) in kej je glovno - govenska plüčna pečenka (ali celo kujska). Meso pač mesori nekšo takšo "približno" notri vržejo. To nan pove že sama cena totega jihovega bifteka. Kila plüčne pečenke košta okoli 20 evrof (v akciji), biftek pa odovlejo po 11 evrof kilo - to enostavno ne gre fküper.
Pa dober tek, ali pa bog žegnej - kak keremi paše...
Za dodajanja objave se prijavite.Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.
MILAN četrtek, 31. december 2009 ob 15:07
VEN PA BI LEHKO ŠA PEŠKI PA BI BIJA V ISTEN CEJTI TAN ALI PA ŠE MALO PRET
MHA četrtek, 31. december 2009 ob 15:46
Do nedele je daleč, čiglih so 2. trgovine odprete. 2. do se še vsi treznili, taka nede nišče ša v trgovino, zato pa kipüvlejo teko gnes. Glovno ka je meni ne bifteka svalilo v trgovini.
Dejan četrtek, 31. december 2009 ob 15:49
To bi te že lehko naküpili fčera al pa predfčera Jas sen ša oviden fse nabava, gnes samo biftek
MHA četrtek, 31. december 2009 ob 15:50
Či pa tak s(m)o Slovenci, ka skos fse na zodjo čokajo. Ge si zeja biftek?
Dejan četrtek, 31. december 2009 ob 15:54
V Tuši. Sen ga ovokrot šteja že rezerverati pa je rekla tan, ka ne potrebno, ker ga sproti delajo. Ga je blo puno še gnes, so samo kcoj nosili. Pa dober je
MHA četrtek, 31. december 2009 ob 16:01
Aha, naš je tüdi s Tuša.
MILAN petek, 1. januar 2010 ob 08:59
keko pa so ga te naredli ka nos mo večina TUŠOVEGA
Zvončica ponedeljek, 4. januar 2010 ob 23:55
Pa resen so ga dobro pehnoli....pre za Božič pa neje bija bogvekaj...
Dejan torek, 5. januar 2010 ob 00:08
Tušof biftek je bija 1A
Kakšna pa je razlika gnes v trgovinah bila Nigi nikoga, fse prozno, so lidje pred prazniki vse zapravili
Pepek z brega torek, 5. januar 2010 ob 07:40
Toti industrijski bifteki so fsi bole tak...
Malo si poglente recepte po raznih küharskih knigah. Nenok bote vidli, ka je to ne to... Jas ga že leta son delan - je sploh ne komplicerano.
MILAN torek, 5. januar 2010 ob 09:03
bojši j eprovi domoči zobl
Pepek z brega torek, 5. januar 2010 ob 09:35
Še ekstra te, dere se pri jemoji zobla s tünke gospodija za kakši štor zahaklo...
MHA torek, 5. januar 2010 ob 10:23
Lidje so šli delat nekšega vrago, svetki so minoli. Pepek, te pa mo naslednič pritebi biftek vzeli, tvojega bi resen rad proba!
Dejan torek, 5. januar 2010 ob 10:52
Ve pa je v Tuši to tan ozaja eden fküp meša Je prodajalka vedno friškega vün nosila.
Moja mama ga tüdi že prek 20 let dela pa je tisti nejbojši. Samo letos ga pač neje, da sta ne blo duma, te pa je pač moga biti iz trgovine.
MHA torek, 5. januar 2010 ob 11:29
San Pepekovega bi res šteja probati, že tista kisla žüpa je dobra bila, kak še te le biftek dober.
Dejan torek, 5. januar 2010 ob 11:36
Ke te veš, ke bi nan Pepek to vküp nameša. Morti bi kakšega Sultana zmiksanega dobili
MHA torek, 5. januar 2010 ob 12:12
Pepek nebi svojega Sultana zmiksa, sta joko dobra kolega, pa še tisto trto mu pazi pred blokon.
Legionar torek, 5. januar 2010 ob 12:18
Dejan je napisal/a:
Ke te veš, ke bi nan Pepek to vküp nameša. Morti bi kakšega Sultana zmiksanega dobili
Glovno či je dobro, tepa magari je sam Hitler notri zmešani.
Ivek torek, 5. januar 2010 ob 12:23
Najpret eno dobro leto, mejte se tak kak van paše.
Kaj se tiče bifteka mo Pepek praf. Se mi vidi ka gre za tatarski biftek. Vete zavolo česa se reče tatarski? Tatari so na kujih jahali na duge osvajalske poti. Pret ka so šli so odrezali dober falat meso, kcoj dali kaj so pač meli, fse fküper zamotali no fteknoli pot sedlo. Kak so jahali se je to lepo drüzgalo, spopalo pa mogoče fčosih že začelo malo vujati, (smrdeti) zato je tejko začimb.
F Tuši lehko ka fse dobro zmešajo, te pa to odojo sproti, zato se začimbe pa meso nemrejo dobro fküp zgrabiti. Jas biftek naprovin son, te pa ga mon f kleti na 7-10 C eno dvo dni. Te je ta provi. Dober tek!
Pepek z brega torek, 5. januar 2010 ob 12:31
Tak je Ivek...
Kak ti prvo, more zadeva biti dobro predelana, pa vležona
Kak ti drügo pa me nede nigdor niše prepriča, ka je v "industrijsken" bifteki fse tisto notri zmešano, kej bi moglo po proven biti (inčuni, kapre, žučok, zenf...) in kej je glovno - govenska plüčna pečenka (ali celo kujska). Meso pač mesori nekšo takšo "približno" notri vržejo. To nan pove že sama cena totega jihovega bifteka. Kila plüčne pečenke košta okoli 20 evrof (v akciji), biftek pa odovlejo po 11 evrof kilo - to enostavno ne gre fküper.
Pa dober tek, ali pa bog žegnej - kak keremi paše...