Dejan nedelja, 20. februar 2011 ob 17:25

Ja seveda. Ampak na žalost so zakoni gnesden takši, ka očitno nobeden nič neje kriv od totih, gi so takše zgübe naredli pa na cesto spravili tisoče lidi. Zato pa se nekej konkretno treba spremeniti. To pa je ne tak enostavno, da se venda vsi od A do Ž v ten notri, ka majo nekej od tega.

Legionar nedelja, 20. februar 2011 ob 17:29

Zvončica je napisal/a:
Na facebooku se zbirajo podisi za podporo ali pa tüdi udeležbo na protesti ke de 2.5. od 12-15 vüre v LJ.....ka se zgene toto fretaje okoli izkoriščaja lidi pa ka tajkuni dobijo končno po hamlastih lopovskih paklih....de keri ša v akcijo?? Pionir
Tut tut


He he, opet ena blesarija po slovensko. Prvič , toti 'protesti' so ponavodi ena sama lumparija, drügič, opet so se spravili to delat na dela prosti den! Pri nas se namreč vsi protesti ali pa demonstracije zgodijo ali v soboto, ali v nedelo, ali pa na dela proste dni. Zakej pa se za kej takšnega ne menijo skoz teden, na delovni den? Rojši do žrtvüvali svoje proste dni, kak pa šli na tisti den, na kerega bi se mogoče tüdi kakši menedžeri pa gospodarstveniki za glavo držali. Ne deloven den , ka bi jin naredli čimvečje zgübe, ker samo to jin je važno. Kumej te, kda bi se kej takšnega začelo goditi, bi se mogoče što bor malo zamisla!

Dejan nedelja, 20. februar 2011 ob 17:35

Hja, makar bode "vstaja" so to pač naredli na dela prosti den. Ker hlopci, kak smo Slovenci, si pač noben ne vüple na delovni den iti na nekše demonstracije namesto v slüžbo. Bode šef hüd Tiho

TUNČEK nedelja, 20. februar 2011 ob 17:41

Vidiš Legionor, to je že grotala sloveska folklora. Zabove so itak op prostih dnevih. Vloda pa na to gleja tak : Pesi lojajo - Karavona pa gre dale. In nič se ne zgodi.

Če bi bli protesti na kakšen delovni den, pa b oblosti in tüdi delafci sami tarnali kakša škoda se godi.

A je ne mogoče škoda tüdi to, da so eni lačni pa hirajo in so betežni, da jihova deca nemajo za oblečti, da jih je sron pret bogatoj decoj in da fse to püšča na jih posledice ?

Mislec

Legionar nedelja, 20. februar 2011 ob 17:52

Tunček, se strinjan, zato pa je treba magari iti na ulice pa opozorjati na to. Samo včosik ma človik občütek, ka slovenske lidi bole skrbi za jihove delodajalce, kak pa za sebe. Hihihi

Ivek nedelja, 20. februar 2011 ob 17:57

Pobuda za peticijo je hvale vredna. Pravzaprav gre za več pobud v eni, usmerjenih proti nekaterim sestavinam državnega sistema in posameznim negativnim pojavom. Kot alternativa stoji grožnja v primeru, da zahtevano ne bo uresničeno. Takšna peticija ne prizadene bistva naših težav, koristi zgolj kot nezavezujoče opozorilo. Naše tri veje oblasti so se medsebojno tako zapletle, da jih je mogoče razrešiti zgolj z odločno državljansko pobudo, ki bo začasno ustavila sistem in omogočila prehod na racionalno in večini državljanov prijazno ureditev. Danes niti ne vemo na koga so pobudniki naslovili ali bodo naslovili peticijo, kar je eden od pogojev, da se pobuda imenuje peticija. Vprašati se moramo kdo je sposoben realizirati zahteve v peticiji.
Možno jo je poslati sledečim prejemnikom:
Predsedniku države, ki nima pooblastil i se lahko zgolj izjasni o peticiji. Osebno nima niti pravico dati pobudo v DZ.

Predsedniku Vlade, ki v drugem delu mandata poskuša urejati zakonodajo, ki jo bo naslednja vlada verjetno ukinila, če bo sploh sprejeta. Namesto, da bi v drugi polovici mandata izvajal kar bi moral zastaviti v prvih dveh letih, se ukvarja s samim sabo. Zato nima časa.

Ustavnemu sodišču, ki zahvaljujoč pisateljsko-razumniškem izvoru Ustave mora reševati vse od problemov kurjih tatov do problemov države.

DZ in poslancem, ki namesto, da bi opravljali svoje delo in odločali, to prelagajo na državljane in referendume. Ki se sploh več ne poslušajo, temveč glasujejo kakor jim narekuje partijska centrala. Za uradne medije izražajo nasprotujoča, včasih celo sovražna in poniglava mnenja, vmes pa nam jih TV prikaže v prisrčnem klepetu.

Šefu opozicije, ki prekopava arhive, toži vse vprek, minira vsako potezo vlade, ker ni zrasla na njegovem zelniku in s tem dolgoročno pripravlja svoje poraze, ko bo, in če bo vladal.

Guvernerju Banke Slovenije, ki je 2007 ocenil, da so posojila bank (tudi tajkunom) dobro zavarovana in ni zahteval dvig kapitalskih rezerv v času »debelih krav«. Danes z zahtevami do bank po višjih kapitalskih rezervah zmanjšuje obseg kreditiranja, kar povzroča razvojno krizo gospodarstva. Ob tem pa od bank zahteva zmanjšanje državnega lastništva. Poslovanje privatnih bank je prepoznavno iz primerov Krekove banke, Hypo AA Bank, Lehman Brothers, kjer je BS ostala brez 54 milj.€, do Uni Creditto, ki kreditira nakupe Primorskih nepremičnin italijanskim državljanom.

Nadškofu ljubljanski in Metropolit, ki ima Vlado v Vatikanu.

Aleksandru Makedonskem, ki naj preseka slovenski Gordijski vozel v katerega so državljane zapletli vsi zgoraj navedeni in še kdo. Ta rešitev ni sprejemljiva, ker ni dokazano, da je Aleksander potem znal sestaviti oba kraja zavozlane vrvi. Kakšen je nauk? Nasilno reševanje, ki ga nakazujejo pobudniki peticije ne vodi k rešitvi.

Vsekakor je peticija, kot oblika množične pobude legitimna, legalna in morda edina možnost za izhod iz družbene krize v katero sta nas pahnili globalna kriza, še bolj pa osamosvojitvena »elita«, opozicijska kot vladajoča, ki ne znata več naprej.

Kako naprej?
Po mojem mnenju bi bile potrebna zakonodajna peticija za spremembo volilnega sistema (vključno referendumi) za volitve v DZ. Sedanji sistem omogoča strankam, da so izvoljeni tisti, ki so po volji strankarskim centralam in ne praviloma tisti, ki bi jih želijoi državljani. Preferenčni glas na državnozborskih volitvah je zgolj pesek v oči. Potrebno je določiti spodnjo mejo udeležbe državljanov na volitvah in referendumih. Sedaj lahko odloči minimalno število državljanov, ki jih naberejo stranke. Klinično gledano, tudi samo en edini volivec. Tudi zaradi tega nekateri poslanci sedijo v DZ od prvega sklica, veliko število pa na poslansko-županskih stolčkih. Omejiti število mandatov poslancem na dva mandata, kot Predsedniku Republike.

Ko bo to doseženo je potrebna pobuda za državljansko neposlušnost. Ne gremo na volitve ko bodo razpisane. Seveda jih bo nekaj šlo, toda ker jih bo premalo, bodo zgoraj navedeni v vozel zavezani MORALI najti rešitev, ker drugi ne bodo izvoljeni, oni pa bodo imeli samo še tehnični mandat. Temu bi se lahko reklo državljanska prisilna uprava.

Verjamem, da se bo nekaj podobnega moralo zgoditi, samo ne vem koliko nas bo to stalo.

Legionar nedelja, 20. februar 2011 ob 18:03

Ivek, po moje se spremembe morejo zgoditi na globalni ravni, državljanska pobuda šteje tü malo ali pa nič. Stvari se malo spremenijo samo ob čen takšnen, kak se zej dogaja na bližnjen vzhodi, ali pa še te ne! Ke misliš ka de se tan zgodilo? Nič, samo svije pri koriti do se mejale, dobro si zapuni to!

Ke se spremembe volilnega sistema tiče, pa sen skeptičen. Glih pri večinsken sistemi se namreč lehko zgodi, ka dobi recimo absolutno večino v parlamenti ena stranka, teoretično celo 100%, ke je absurd. In tüdi v tisten primeri nan stranke lehko ponüdijo svoje lidi. Itak mi volimo samo tisto, ke nan je ponüjeno!

Legionar nedelja, 20. februar 2011 ob 18:20

Pepek z brega je napisal/a:
Dejan je napisal/a:
Glih zavolo takših stvari obstajajo +/-, ka če se z nekon strinjaš mo + stisneš, ne ka pišeš, ka se pod to podpišeš Hihihi

Ja... bi jas tüdi tak reka.... pa eni toga očitno ne upoštevlejo... Hihihi
Toti plusi pa minusi so za mene ena veka bedarija, bole za kakše otroške forume, ne pa za nekan ge bi se nej včosik tüdi o čen resnen razprovlalo. Zato se tüdi na to ne oziran, pa ne ven zake vama je tak pomembno, či komi stisnen plus ali pa samo napišen ka se strinjan. Sen pa ne edini tü gori , ki včosik to tak napišen, pa ne ven zake se opet v mene opikovlete, pa to zavolo takše malenkosti.

Dejan nedelja, 20. februar 2011 ob 18:26

Ne razburjej se, ka to škodi lepoti. To je primer, zakej se +/- uporablajo, či ste že v prešji temi eni doktorirali iz tega. Pa neje potrebno zej opet dale s ten trejbati, gremo dale.
Se pa verjetno strinjaš s ten, ka či 10 uporabnikov eden za ovin citira nekoga in spodej napiše "Podpis pod toto objavo", ka te tema nikak ne zgleja.

Legionar nedelja, 20. februar 2011 ob 18:31

Dejan je napisal/a:
Ne razburjej se, ka to škodi lepoti. To je primer, zakej se +/- uporablajo, či ste že v prešji temi eni doktorirali iz tega. Pa neje potrebno zej opet dale s ten trejbati, gremo dale.
Se pa verjetno strinjaš s ten, ka či 10 uporabnikov eden za ovin citira nekoga in spodej napiše "Podpis pod toto objavo", ka te tema nikak ne zgleja.

Ne razburjan se, samo se mi čüdno zdi, ka totin pluson pa minuson takši pomen dovlete. Jaz jin ne, zato se jih tüdi ne poslužüvlen, pa rojši človeki napišem ka se strinjan, kak pa da samo z enin klikon vse rešin. To mi je neosebno, zato tega ne delan. Poleg tega bi reka, ka sen jaz v tisti temi, kero omenjaš, ne sodelüva, ker me malo briga za vse to. Či pa namesto podpisov moremo štancati tote pluse pa minuse kak kakši roboti, te pa to napiši pod forumska pravila, pa de stvor rešena. Dokič pa s ten ničesa ne kršin, pa ne ven v čen je problem. Pa brez zamere. Pomežik

Dejan nedelja, 20. februar 2011 ob 18:38

Legionar je napisal/a:
To mi je neosebno, zato tega ne delan.

Od gda pa je pisaje na forum osebno? Nasmeh Foruma nesmiš osebno jimati, vači se hitro kakšna jokica nejde Hihihi

Legionar nedelja, 20. februar 2011 ob 18:44

Ne razmiš ke sen šteja povedati. Rojši človeki napišen ka se strinjan, kak pa da samo na nekši plus stisnen. Zej či je to pač nezaželjeno na toten forumi ,te pač tega več nen dela pa fertik. Sicer pa sodelüvlen na več forumih, pa na večini moderatori pistijo, ka debata teče svojo pot, pa dokič je vse po pravilih nihče ne provi, kak je treba napisati, kda se s čin strinjaš pa kda ne. Ali dobro, či je tak, tepa nej bo.

Dejan nedelja, 20. februar 2011 ob 18:51

Sej sen nigi ne napisa, ka tega nesmiš delati. Tüdi zbrisa sen ne ali pa ti da minusa. Samo sen omenja in debata teče svojo pot. Ampak zej se je opet zaradi tega nobralo 10 objav, kar se ne bi trebalo. Ostalo bi pri moji omembi in je to to Nasmeh Zato nej gre tema dale o tejkunih, to pa püstmo.

Legionar nedelja, 20. februar 2011 ob 18:55

Ja no, lehko bi se tüdi ti vzdrža komentara, pa te tüdi ne bi blo totih objav. Se zadosti drügih pa vekših gluposti včosik zapiše tü gori, pa si tiho. Zloba

OK, gremo dale.

MHA sreda, 27. julij 2011 ob 19:48

Pivovarna Laško je odola Fructal in to srbskemi Nectari, ze se pa bojijo ka bi odselili proizvodnjo v Srbijo prinas pa bi delavci ostali brez dela, sadjori pa nebi meli več kon odovati sodja. Škoda ka je Ajdovski občini ne grotalo ka bi küpila Fructal, ka bi osta v slovenski lasti.

zobl sreda, 27. julij 2011 ob 20:18

MHA je napisal/a:
Pivovarna Laško je odola Fructal in to srbskemi Nectari, ze se pa bojijo ka bi odselili proizvodnjo v Srbijo prinas pa bi delavci ostali brez dela, sadjori pa nebi meli več kon odovati sodja. Škoda ka je Ajdovski občini ne grotalo ka bi küpila Fructal, ka bi osta v slovenski lasti.

Več ali mejn je Fructal od nekda voza sadje iz Srbije (Vojvodine), tak ka najmanjši deleš v produkciji je blo slovenskega kmeta sadje.
Nectar si je z nakupon rešija konkurence, venda do obdržali Fructalof brand za področje Slovenije, bodo pa plasirali produkte iz lastnega branda kar je odlično, zelo kvalitetne proizvode imajo.
Na penezi ne piše čigaf je, tak je f biznisi, keri mo peneze de kupa ove keri nemajo penes pa odovlejo svojo firmo.
Ajdovska občina 35mil eur nima od kod vzeti, tote nebuloze kere so oni sejali ka bi jin banka dola peneze, to pa je opet en še nezavarovan kredit kerega si že tak obubažane banke nemrejo privoščiti.

TUNČEK četrtek, 28. julij 2011 ob 08:00

Na račün totih tajkunof mo zgübli še ta zodje dobre blagovne znamke in pomalen ali pa celo hitro šli v maloro. Tajkuni pa bojo odnesli celo kožo, namesto da bi bili zaprti do smrti in na prisilnen deli.
To ja

MILAN četrtek, 28. julij 2011 ob 08:03

Tiho dre to glejaš kcoj si lehko samo žalosten nekej malega se Židan gor stovi
fsi ostali pa samo tiho. Nemren razmiti ka so takši malovredni politiki.

TUNČEK četrtek, 28. julij 2011 ob 08:16

So v kleščah Brüsla in nemrejo ke dosta napraviti. Jaaa

zobl četrtek, 28. julij 2011 ob 09:00

TUNČEK je napisal/a:
Na račün totih tajkunof mo zgübli še ta zodje dobre blagovne znamke in pomalen ali pa celo hitro šli v maloro. Tajkuni pa bojo odnesli celo kožo, namesto da bi bili zaprti do smrti in na prisilnen deli.
To ja


Cela tota politična "elita" kera vodi Slovenijo zadnjih 20 let je vpletena v razna tajkunska prekupčevanja.
Bilo kerega od slovenskih politikof pogledneš, janšo, bavčara, kučana, itd... so ob osamosvojitvi bli goli pa bosi z golo ritjo, zdaj jim pogledni njihovo premoženje pa boš ugotovil, da s svojo plačico kero je janša mel kak precednik vlade pa poslanec ni mogel tega zaslužiti, to je enostavna računica.
Avstrijci imajo vse dokaze od potkupnin za patrijo, ka je SDS dobil več kak 1mil evrov, f keren žepi je to končalo bi mogla slovenska policija raziskati, seveda pri nas se po toten pitanji nič ne dela, ker gda bi začeli prekopovati janšo pa sds, bi začeli vun kapati okostjoki z omor od fseh totih politikof. Te pa se dela po enen kompromisi ka se to fse pod tepih porine, narodi ba se odovlejo bučke.
Kak se bi kerega začelo glejati malo, takoj je to politični konstrukt, in podobne oslarije.
Zato pa tudi pri nas mi nimamo takše antikorupcijske zakone, ker politiki nedo zglasuvali takšo stvor kera de jin slabo delala, v drugih evropskih državah moš zakon ka te posebna antikorupcijska policija vzeme pod povečevalo, poglejajo kaj moš od nepremičnin, ki si dela pa keko si pločo meja, kaj si herbal, te pa dokoži od kot ti milijoni kere moš pa pojasni na kakši način si do jih priša. Peneze ti zamrznejo pa jih v proračun dojo, tvojo nepremičnino kero moš pa nemreš pojasniti legalno pot po keren si do je priša, pa odojo pod ceno in tudi peneze v proračun.



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.