MHA sreda, 27. julij 2011 ob 19:28

Amerika je baje tik pred bankrotom.

klik

Ciper pa se omenja kak nasledna držova,kera ba zaprosila za denarno pomoč EU.

zobl sreda, 27. julij 2011 ob 20:25

MHA je napisal/a:
Amerika je baje tik pred bankrotom.

klik

Ciper pa se omenja kak nasledna držova,kera ba zaprosila za denarno pomoč EU.



Amerika celo svojo zgodovino živi na tujih plečih, enkrat de tudi takšnemi načini življenja priša konec.
Celi cajt tiskajo svoje nič vredne dolare in živijo od tega ka se jihova moneta v sveti uporobla v mednarodni trgovini.
Po eni stroni toti veki amerikanci , najbolj sposobni, najbolj pametni izvozajo v druge drzave svoj kapitalizem, po drugi stroni pa si od komunistov kitajcov sposojajo peneze, to je tezko z jihovo ideologijo kero propagirajo okrog kak je komunizem slab sprejemljivo Nasmeh
To ti je najhujse v zivleji, ka po enen celi cejt serjes pa pluvles po drugi stroni pa ga prosis za peneze...
Dvomim pa ka do si lehko privoščili ka nedo Kitajcon izpločali obveznic z obrestmi Nasmeh) Tu de še zanimivo fse fkup.

Ma kaj de Ciper prosa za pomoč, tan jin je nekšo slladišče explodiralo pa razneslo elektrarno, zaj bi pa takoj vsi meli pomoč od EU Nasmeh So evropska oaza za pranje penez, mojo ze oni svoje črne fonde pa naj si od tan financerajo Nasmeh
Ciper so si tak v EU vzeli zaradi finančne oaze v kerih so nizki dafki na dobiček.
Tak tudi Italija, sej Italjanski problem ni zunanji dolg, ampak notranji in zaj bi tudi oni "omastili brke" ka bi tudi jin EU dola pomoč ker tudi oni so pred bankrotom.
Tak či pogledneš večina držav je pred bankroton, ena Slovenija je že dugo cejta pred bankrotom, celi cejt si zmišlovlejo nekše nove dajatve pa podobne finte ka bi folki lehko vzeli peneze.

MHA sreda, 27. julij 2011 ob 21:02

Za Ciper je blo po dnevniki povedano, ka bi nej prosili pomoč. Tako

TUNČEK četrtek, 28. julij 2011 ob 07:57

Reka bi, da je celi svet v krizi, eni zato ke nič nemajo, drügi pa zato, ke so dugi cejt živeli na puf. Enkrat pač pride račün.

Mislin pa, da je Amerika najvekši parazit in tüdi tak fštimana, da če se zruši, se zruši celi svet ( na račün kerega že una itak celi cejt živi in drüka dolare bres podloge).

Jaaa Žalosten Šokiran

zobl četrtek, 28. julij 2011 ob 09:13

TUNČEK je napisal/a:
Reka bi, da je celi svet v krizi, eni zato ke nič nemajo, drügi pa zato, ke so dugi cejt živeli na puf. Enkrat pač pride račün.

Mislin pa, da je Amerika najvekši parazit in tüdi tak fštimana, da če se zruši, se zruši celi svet ( na račün kerega že una itak celi cejt živi in drüka dolare bres podloge).

Jaaa Žalosten Šokiran


Amerikanci nemajo praktično nič, celi jihov sistem je baziran na enem parazitskem izkoriščanju drugih držav.
Celi cajt tiskajo veko število svojih nič vrednih dolarof, in služijo že na menjalniškem tečaju ker so vsilili da je v mednarodni trgovini njihova moneta plačilno sredstvo.
Njih samo Kitajci lahko podjebejo, da začnejo recimo z evropo trgovat v evrih, in so amerikanci gotovi, po drugi strani pa so Kitajci tisti keri so amerikance že več krot rešili pred bankrotom ka so kupovali na veko tiste jihove nič vredne obveznice, kere do prišle pomalen na plačilo.
Pitanje pa je či nede amerika opet natiskala nove obveznice, al kaj do delali, ker Kitajci totih vloženih penez z obrestmi kere morejo dobiti glih tak lepo nedo pozobili.


Jernej ponedeljek, 1. avgust 2011 ob 17:29

Nebi si mislo, ka je ZDA naj več Kitajski dužna! 907 miljardov dolarjev!
Saj kapitalizem de se sam cugrund spravo! Hjooj




Vir: časopis "ÖSTERREICH" Montag, 1 August 2011 2.stran

Dejan ponedeljek, 1. avgust 2011 ob 18:12

Bankroterali pa le nedo Hehe Hjooj

V ZDA le dosegli dogovor, ki bo državo rešil pred bankrotom


Ciper bi znal v naslednjih mesecih slediti Grčiji, Irski in Portugalski, katerih gospodarstvo rešujejo države evroobmočja, svari največja otoška banka.

Ciper četrta država evroobmočja z napisom "vbogajme"?

next

Jernej ponedeljek, 1. avgust 2011 ob 19:04

Dejan je napisal/a:
Bankroterali pa le nedo Hehe Hjooj

Nej, samo bojo se sigdar bole več zadužili! Tüdi Slovenija pa ostale Evropske države!

To je nej samo problem držav nego problem naslednjih generacij!
Kelko generacije bojo se menjali ka do tej duge dol plačani???



MILAN torek, 2. avgust 2011 ob 07:01

Mislec verjetno de potrebno nekej spremeniti zavolo duga,žmetno bode tote duge odpločati

TUNČEK torek, 2. avgust 2011 ob 08:00

Neglede na dug do se Amerikonci zmotali vün. Uni so zlo veki trg in če bi propadnili, propodne svet. Polek toga pa se še kak trgovina obnošajo zlo zaprto in protekcijsko. To se vidi že po ten kakše cene diktirajo za tehniko in avte, ke jih küpüvlejo ot Japoncof. Samo na Amazon greš in primerjaš cene z nemškin Amazonon pa vidiš.
Dolare štepajo na prozno, se se porazgibijo po sveti kak svetovna valuta.
Breme svetovne krize pa pologajo na pleča Kitajske in Indije, ke sta pa veka trga z zlo vekimi perspektivami.

Ka se pa tiče propoda kapitalizma, pa misli da de enkrat verjetno propadna, se bazira na sistemi, keko si prefrigani in keko grobiš teko moš.

F socializmi bi moglo biti, da keko delaš teko moš in f komunizmi : delaj keko lehko in vzemi keko nücaš - samo niti v socializmi, niti v komunizmi nega varovalk, da bi se preprečilo petriganje in grobljenje, zato sta se ne obnesla.

In gdove kakšen drüžbeni red de še priša, se tak kak je gnešji den nemre biti večno. Lidje so skos bole reveži in že tüdi dosta jih je lačnih, bogatoši pa bres dela uživlejo.

Jaaa Žalosten Šokiran

zobl torek, 2. avgust 2011 ob 13:59

TUNČEK +1 Jaaa


Tak či glejaš, evropski avto keri se odovle v ameriko more meti zelo visok luksuz opreme pod standard, nan pa iste tote evropske avte odovlejo brez vse opreme za dosti višje peneze.
Bilo kero stvor pogledneš, amerika je postovila svoje norme in cene, in če neš po jihoven dela, te na jihovem trgu ne boš.
je pa res gda mojo oni svoj interes, te pa či recimo jihova firma kakšna nemre dobiti negi nekaj kar si želi, te pa toto temo zdignejo na nivo state departmenta, keri potli dovle nekšne ocenitve kak je tota država ne dobra za investicije, ka ne priporočajo to pa ovo, ka nega zadosti demokracije v medijih in podobne načine izsiljevanja katerih se grejo.

Kitajci in ostali v svetu če uvedejo plačilo v mednarodni trgovini evro ali neko drugo valuto oziroma či hejajo uporabljati ameriški dolar kak svetovno valuto, je amerika gotova, seveda to oni si dovolili ne bodo, vseeno imajo preveliki vpliv v vseh državah prek svojih državnih in paradržavnih služb, konec koncof v večini držav so "inštalerali" svoje pro ameriško inštruirane politike keri pihajo kak jin rečejo, po drugi strani pa jih kitajci držijo nad vodo ka se niso potunkali ker so nakupovali največ jihovih ničvrednih obveznic, celi cejt jih podjebovlejo ka umetno spuščajo vrednost svojega juana naspram dolarju in tak omogočijo svojin firman poceni izvoz v ameriko.

Problem amerike je da živijo prek svojih zmožnosti na račun drugih, tak če po kmečki logiki poglednemo mi bi mogli ne vem kak šparati na energetiki, tan se voziti v 1.4 avtekih keri enormno malo trošijo, po drugi stroni amerikanci pa vozijo 5.0 mašine kere enormno onesnažuvlejo pa dosti porabijo goriva.
Ka ne gučin kak se razmetovlejo z elektriko pa gretjen.

Je pa tudi tak, zgodovinsko poglejano so oni težki hollwyood, pravi glumci keri dejansko glumijo celem svetu nekšo demokracijo, znanje, sposobnost, uspešnost, bogastvo, po drugi strani pa so se privedli ka jin je sistem keri je pri jih osovražen pa po kerem vsepovsod serjejo - komunizem, posodil denar ... mislim to je skregano z logiko Nasmeh


TUNČEK torek, 2. avgust 2011 ob 14:14

Zobl ti si mejster, vzeja si hamer, pa zadeja direkt cvek po glovi in ga do kraja zabija, ke sen ga že jas do pol. To ja

Jernej torek, 2. avgust 2011 ob 22:22

Mislec EU-Ranking o nezaposelnosti!
Menej tüdi zanimajo stevilke od vse nekdanjih Jugoslovanskih republikaj
kak tej vö vidijo! Mate statistike tüdi od njih?



Vir: časopis ÖSTERREICH Di, 02.Aug. 2011 2.stran

Dejan torek, 2. avgust 2011 ob 22:28

Španci sploh ke delajo? Hihihi

Za republike bivše juge:
http://www.scribd.com/doc/55918021/Ekonomska-uspe%C5%A1nost-Republike-Srbije-od-1991-do-2010

Za leto 2010

Srbija 19,2%
Slovenija 7,5%
Hrvaška 12%
BiH 42,7%
Črna Gora 20,2%
Makedonija 32,5%

...


TUNČEK torek, 2. avgust 2011 ob 22:31

Jernej, veš ka je pisalo prešji tjeden f cejtingah ? F Sloveniji je 107 000 nezaposlenih, istocejtno pa je na raspologo 98 000 delovnih mest ?!
Ze pa reči, če so lidje lačni. Delat se marsikumi ne do, to je problem. Fsi bi se šolali do trijestega leta in delali za račonalnikon, gdo pa po fabrikah, jivah in indi, to pa se ne ve.
Jaaa Šokiran

zobl torek, 2. avgust 2011 ob 22:41

Totin statističnin podatkon je teško verjeti, ker se izredno manipulira na zavodu za zaposlovanje. Mislim ka je številka krepko višja, kot je uradno prikazujejo.

TUNČEK torek, 2. avgust 2011 ob 22:43

To bi tüdi jas reka za nezaposlene, za prosta mesta pa ne ! Pomežik

zobl torek, 2. avgust 2011 ob 22:49

TUNČEK je napisal/a:
To bi tüdi jas reka za nezaposlene, za prosta mesta pa ne ! Pomežik

Tako je.
Hehe

Kata Strofa sreda, 3. avgust 2011 ob 15:29

Priporočam :



Priponka:
pdf dokument

TUNČEK četrtek, 4. avgust 2011 ob 08:14

Zlo zanimivo, zato de treba stvor sprintati in v miri prešteti. To ja



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.