MHA torek, 4. marec 2008 ob 11:57

MHA je napisal/a:
Policisti postaje prometne policije Murska Sobota so zaustavili tujca, kateri je na tovornem avtomobilu prevažal dva delovna stroja - bagerja. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da sta stroja ukradena v Italiji. Stroja sta bila tujcu zasežena, njemu pa odvzeta prostost.

vir: PU Murska Sobota

Že po lopovi. Strelec


Dne 02.03.2008 ob 23. uri so policisti Postaje prometne policije Murska Sobota odkrili dva delovna stroja - bagra, ki sta bila ukradena v Italiji.
Tega dne so policisti v naselju Lipovci zaustavili in kontrolirali 38-letnega Romuna, ki je vozil tovorni avtomobil znamke VOLVO, h kateremu je bil pripet polpriklopnik, znamke KRONE. Vlečno vozilo in polpriklopnik sta registrirana v Romuniji.

Na polpriklopniku je imel voznik naložen bager, znamke DAEWOO Exca, letnik izdelave 2003 in "mini" bager, znamke DOOSAN, tip Solar 75-V, letnik izdelave 2007.

Policisti so pri preverjanju v policijskih evdencah (SIS) ugotovili, da sta bila oba stroja, ki sta vredna 160.000 EUR, dne 01.03.2008 ukradena v Italiji.

Policisti so oba bagra zasegli, zoper osumljenega voznika pa bodo podali kazensko ovadbo.


vir: PU Murska Sobota





Že po je bija Romun. Pa kak je ša skrija toti dvo bagra. Ninđa

optix torek, 4. marec 2008 ob 12:43

keko jih le mimo odpeljejo, ka jih policija niti ne najde Nasmeh

fsaksi den toti romuni vozijo fkrodjene avte pa delovno mehanizacijo iz italije prek slovenije Nasmeh

Veselko

MHA torek, 4. marec 2008 ob 12:58

Romune vün z EU vršti, pa de mir. Strelec

vinko torek, 4. marec 2008 ob 13:43

MHA je napisal/a:
Romune vün z EU vršti, pa de mir. Strelec

Tak kak si reka. Pa vize uvestiZid

Še komentar iz 24vur

rokpirc | 04.03.2008 | 11:27
Ma teh Romunov pa Bulgarov, Poljakov pa kaj jaz vem kerih še, sploh ne bi smeli v državo spuščat, sej skoz samo neko sranje delajo pa opeharjajo naše velikokrat poštene ljudi.

optix torek, 4. marec 2008 ob 14:12

romunijo pa bolgarijo so vzeli predčasno v EU zaradi političnih razlogov.
te dve drzave zelo veliko zakonov kateri so v praksi v EU se zdalec ne uveljavljajo, vse so pristopne pogodbe podpisali, vecino pa jih se ne uveljavlajo...

pred 10 leti so romuni imeli vizo za vstop v evropsko unijo, in so v italijo prihajai kot ilegalni ubezniki, zdaj pa so ti isti v EU Nasmeh
šengen pa jim še gre bolj na roko, da lahko furajo ukradene avte pa delovne stroje Nasmeh

vinko četrtek, 6. marec 2008 ob 21:07

Policija zasegla večjo količino orožja
Uredništvo | Sreda, 05.marec 2008, 14:51

Ljutomerski policisti so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 29-letnem osumljencu z območja UE Ormož.



Pri hišni preiskavi so policisti našli in zasegli:

- puškomitraljez znamke ZASTAVA Kragujevac M 72, brez kopita in brez nožic;

- malokalibrsko puško znamke FEMARU-FEGYVER ES OEPGYAP R.I.,

- puško domače izdelave, večjega kalibra;

- cev za puško, dolžine približno 70 cm;

- 4 okvirje za puškomitraljez;

- 54 kosov nabojev kalibra 7.62 mm;

- 482 kosov manevrskih nabojev kalibra 7.62 x 39 mm.

Osumljenca bodo zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksplozivov po členu 310/I KZ Slovenije kazensko ovadili.

vir: sobotainfo

mater toti pa je meja cejaka Mislec
Strelec Lovec

MHA četrtek, 6. marec 2008 ob 21:29

Toti je provi Taliban bija. Strelec

optix petek, 7. marec 2008 ob 00:21

me prav zanima kakšno kazen mu bodo vrezali na sodišču Nasmeh
po moje neko majhno Jaaa

fargo petek, 7. marec 2008 ob 15:47

Neznani vlomilec je bil hudo poškodovan med vlomom v počitniško hišico v bližini kraja Sesvete na Hrvaškem.

Iznajdljivemu lastniku hišice se je očitno zdelo odveč zapravljati za varnostno službo in alarmne naprave, raje se je poslužil učinkovitega "poceni" tehničnega varovanja. Na notranjo stran vrat je pričvrstil ročno BOMBO, varovalko pa je z vrvjo povezal na kljuko vrat, so za medije sporočili z zagrebške policije.

Vlomilec bi naj bil po mnenju zagrebške policije hudo poškodovan, ampak ga še niso ujeli.
Bergla



komentar nekega bralca Večernjega lista:
"alarmi su preskupi a rucnu bombu ima svaka budala"

MHA nedelja, 9. marec 2008 ob 15:15

Policisti za izravnalne ukrepe so zaustavili romunski kombi, v katerem so našli skrito motorno kolo, ki je bilo ukradeno v Italiji.

Že po toti Romuni. Či so uni tüdi v šengen stopili?

MHA nedelja, 9. marec 2008 ob 15:49

fargo je napisal/a:
Neznani vlomilec je bil hudo poškodovan med vlomom v počitniško hišico v bližini kraja Sesvete na Hrvaškem.

Iznajdljivemu lastniku hišice se je očitno zdelo odveč zapravljati za varnostno službo in alarmne naprave, raje se je poslužil učinkovitega "poceni" tehničnega varovanja. Na notranjo stran vrat je pričvrstil ročno BOMBO, varovalko pa je z vrvjo povezal na kljuko vrat, so za medije sporočili z zagrebške policije.

Vlomilec bi naj bil po mnenju zagrebške policije hudo poškodovan, ampak ga še niso ujeli.
Bergla



komentar nekega bralca Večernjega lista:
"alarmi su preskupi a rucnu bombu ima svaka budala"



Vikend zavaroval z ročno bombo

Zagreb - MMC RTV SLO

Mladenič je želel oropati vikend, a je njegovo dejanje preprečila neprijetna ovira - ročna bomba, ki je eksplodirala, ko je odprl vrata spalnice.

Lastnik se je za ta drastični ukrep odločil, ker so mu v kratkem času že štirikrat oropali hišo, to pa se mu je zdel dober način, da se zavaruje pred tatovi.

Hiša stoji v soseski, kjer so večinoma razkošne hiše, ki jih bogataši le redko uporabljajo in so zato večinoma časa prazne ter tarča številnih roparjev.
Ropar je poškodovan zbežal s kraja dogodka, policija pa ga še ni ujela, so pa opazili sledi krvi, ki se je vila med hišami. A je ta čez čas ponehala, pri eni izmed hiš pa so našli le okvavljene rokavice.


Te pa ne čüdno ka je da granato na klüko, či so mo že 4x oropali vikend. Adijo ne Haha Fercek

MHA sreda, 12. marec 2008 ob 11:03

Dne 08.03.2008 ob 22.35 uri so policisti PPIU M. Sobota, na izvozu z avtoceste v Lipovcih, ustavili in kontrolirali kombinirano vozilo romunskih registrskih številk, katerega je vozil romunski državljan.

Med pregledom vozila in prtljage so v prtljažnem prostoru vozila našli skrito motorno kolo, znamke Piaggio Liberty 125, z italijanskimi registrskimi tablicami. Policisti so ugotovili, da motorno kolo pripada 20-letnemu potniku v vozilu, prav tako romunskemu državljanu, motorno kolo pa je bilo dne 28.02.2008 ukradeno v Italiji.

Romunskemu državljanu je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje po 157/2 členu ZKP RS. Policisti so osumljenca kazensko ovadili. Ukradeno motorno kolo je bilo romunskemu državljanu zaseženo in bo vrnjeno lastniku.

Policisti iste enote so dne 10.03.2008 ob 03.00 uri na glavni cesti, pri bencinskem servisu OMV v Lipovcih, zaustavili in kontrolirali kombinirano vozilo romunskih registrskih številk, katerega je vozil 25-letni državljan Romunije. Med kontrolo in pregledom vozila so v prtljažnem prostoru našli kolo z motorjem (skuter), znamke Honda KF05, italijanskih registrskih številk. V postopku in preverjanju so ugotovili, da je bil skuter dne 07.01.2008 ukraden v Italiji. Romunskemu državljanu je bila istega dne odvzeta prostost in odrejeno pridržanje po 157/2 členu ZKP RS.

Kolo z motorjem mu je bilo zaseženo in bo po končanem postopku vrnjeno lastniku. Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba pristojnemu državnemu tožilcu ODT v Murski Soboti.


Že po Hjooj Pa sami pokafci krodejo.

Nela četrtek, 13. marec 2008 ob 16:16

SLOVENKA SVERCALA ALBANCA V PRTLJAZNIKU OPEL TIGRE

Slovenka Nada J. (51) iz Izole u četvrtak je u prtljažniku svoje Opel Tigre prevozila Albanca F. K. (34), kojemu je krajnji cilj bio doæi u Italiju.

Istarska policija kaže da je na izlazu iz Hrvatske u redovitoj kontroli Slovenki rečeno da otvori prtljažnik, a unutra se nalazio Albanac kojeg je tamo stavila nešto prije granice. Albanca je pokupila navečer na parkiralištu ispred Plodina u Umagu i s njim se uputila do granice. F. K. je još prije tri mjeseca na Kosovu platio 2500 eura svome poznaniku da mu pomogne doæi do Italije. Početkom godine otišao je do Tuzle, iz koje je 6. ožujka autobusom došao do Imotskog, a Slovenka ga je šest dana kasnije u večernjim satima dočekala na parkiralištu. Nije poznato koliko je Albanac za ovo putovanje platio Slovenki, a kažnjen je protjerivanjem iz Hrvatske.


Ka to moski delajo se nekak ide, samo ka to zenska dela pa me sokera. Haa Haaaaa

Zvončica petek, 14. marec 2008 ob 00:18

Ka se vse ne dela,,,,sramota. Zodjič sen glejala film TRADE, ke se ubada s trgovino z belim blagon za prostitucijo (ženske, deca). Groza gda se malo zamisliš ka se vse gnesden ne godi....pa na kak svinjski način.

Nela petek, 14. marec 2008 ob 00:28

Jaz sem ze veckrot glejala oddaje o ten, kej delajo z zenskami pa z deco, se posebej tan, ki je veeeka revscina. Pa to res nemres vervati kej se dogaja, pa glejas pa ne verjes. Tepa so deca bli nastovleni na cesti, kak puce tak cehi, od 8 let napre, eh grozota res. Tepa jih za taksne male peneze dojo, za 10€ so dali puco staro 10 let, enemi storemi dedi za eno vuro.........Klejen Mislim, kak lehko....pa boga deca. Ve to nimajo niksnega otrostva, pa se celo zivleje se mu s ten zaj...Tote lidi kej pa so k temi nagnjeni pa bi tudi vesila. Klejen

MHA petek, 14. marec 2008 ob 12:18

Policisti so obravnavali tudi požar v Babincih. Iz neznanega vzroka se je na električni pečici zlomila halogenska žarnica ter zanetila ogenj. Požar so pogasili gasilci. Na hiši je nastalo za 75.000 EUR škode. Tuja krivda je izključena.

vir: PU Murska Sobota

MHA sobota, 15. marec 2008 ob 15:17

Dne 14.03.2008 ob 03.45 uri so policisti PPIU M. Sobota, pred naseljem Dolga vas, zaustavili voznika kombiniranega vozila znamke Mercedes Sprinter, letnik 2005, ukrajinskih registrskih številk, katerega je vozil 31-letni državljan Ukrajine. Potoval je iz Ukrajine v Španijo.

Pri preverjanju preko policijskih evidenc je bilo ugotovljeno, da je bilo vozilo dne 13.04.2006 ukradeno v Berlinu.

Ukradeno vozilo so zasegli, voznika pa kazensko ovadili.


2 leti se je voza z fkrodjenin avton, pa so ga ne nigi dobili, a naši policeji pa so ga dobili. Aplavz

MHA sobota, 15. marec 2008 ob 20:11

Številni mrtvi v eksploziji pri Tirani
Premier Berisha zaskrbljen nad razmerami

Tirana - MMC RTV SLO

V eksploziji v vojaškem skladišču v bližini Tirane naj bi po podatkih albanskih oblasti umrlo 63 uslužbencev, najmanj 150 ljudi pa naj bi bilo ranjenih.

Tiskovni predstavnik albanskega premierja Salija Berishe je povedal, da ni mogoče natančno povedati, koliko žrtev je terjala eksplozija, da pa se bojijo, da ni preživel nihče od treh ekip po 21 ljudi, ki so v tem času delale v skladišču.

Kaj je povzročilo močno eksplozijo približno 12 kilometrov od Tirane, še ni povsem jasno, premier Berisha pa je dejal, da je do eksplozije po vsej verjetnosti prišlo med premeščanjem vojaškega materiala v skladišču.

Berisha: Razmere so resne
Albanski premier je razmere označil kot izjemno resne. "Eksplozije trajajo že več kot dve uri, na kraj nesreče smo takoj poslali helikopterje, da bi evakuirali prebivalce," je za albansko televizijo povedal Berisha. Povedal je tudi, da naj bi eksplozija zahtevala številne smrtne žrtve med ameriškimi in albanskimi uslužbenci vojaške baze, tuje agencije pa za zdaj poročajo o najmanj 150 ranjenih, med katerimi je tudi več otrok.


Video

MHA nedelja, 16. marec 2008 ob 00:54

MHA je napisal/a:


V eksploziji v vojaškem skladišču v bližini Tirane naj bi po podatkih albanskih oblasti umrlo 63 uslužbencev, najmanj 150 ljudi pa naj bi bilo ranjenih.


Video


Iz 24UR: Dve uri silovitih eksplozij

V toten posnetki se dobro vidi kak je fest počilo.
Eksplozija 'vrgla' snemalca na tla

MHA petek, 21. marec 2008 ob 11:35

Policisti za izravnalne ukrepe so v zgodnjih jutranjih urah zaustavili voznika osebnega avtomobila Porsche Cayenne, za katerega so v postopku ugotovili, da je bil ukraden v Nemčiji in tudi prometno dovoljenje je bilo ponarejeno.

V popoldanskem času pa so v Dolgi vasi zaustavili romunskega voznika, ki je v tovornem avtomobilu prevažal več motornih koles. V postopku so ugotovili, da sta dve od teh bili ukradeni v Italiji, prav tako pa je bilo ukradeno prometno dovoljenje za enega od njih. Vozila so bila zasežena, sledijo pa kazenske ovadbe na pristojno tožilstvo.


vir : PU Murska Sobota



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.