MHA ponedeljek, 21. april 2008 ob 16:31

Toti kunec tedna je na cestah hmrlo 6 lidi. Hm Jas neven kej je narodi.

Video prispevek

prlek1825 ponedeljek, 21. april 2008 ob 19:00

jaz sem nejbole srečen, če se je te že to moglo zgoditi ke se je to zgodlo toti tedni ki so meli policeji toto akcijo za hitrost! zej že en cejt na cesti neje bijo nišče mrtev v totem tedni pa 6 bogih lidi! čisti dokaz je v krivdi policejov! jaz trdim pa skoz bom trdijo ke so policeji krivda za nesreče! nomstop glediš na cesti ki so tote barabe, te pa bi nej zbrano voziš! na naših cestah več emreš sploh zbrano pa vano voziti! pa jim nede zej kliknolo v glovi ke je v jihovi akciji zej bilo teko mrtvih ke bi malo spremenli jihov nadzor pa zakon!

Dejan ponedeljek, 21. april 2008 ob 19:05

Či se po predpisih voziš, ti ne treba glejati po cesti gor pa dol, gi stojijo pa se bati, ka bi te stavili. Policeji so tüdi ne takši bav bav pa vervlen ka se trüdijo po svojih močeh. Sej policeji neso krivi za toto zvišaje kazni pa poostren nadzor, itd. Nemreš za fsakšo stvor kriviti policije, ker oni samo izvršüvlejo ukaze.
Pa fsakši šofer more pri sebi to razčistiti pa se nafčiti nekše discipline na cesti. Či se eden zaradi tega s pason ne priveže, ka bi s ten policeji klibüva, mo nega pomoči.

MILAN ponedeljek, 21. april 2008 ob 20:34

Hjooj PAMET V GLAVO JE PRVO PRAVILO
tak tisti motorist ki leče kak da bi ga vrag tira
pa šefer avta ki nevi ke bi skuz vujša so nevarni sami
sebi pa fsen ostalin.Samo ka je teko mlodih mrtvih pa je krivda
" avto šol"
v šolah bi mogli mlode zresniti ali pa nedo vozili.

MHA ponedeljek, 21. april 2008 ob 21:12

Policeji so sploh ne krivi za teko smrtnih žrtef. Takak je Dejan reka, či pelaš takak treba, po predpisih, te se nimaš česa sikerati. Je kozalo pret po poročilih ka je v totih 26 vürah, ke je 6 lidi hmrlo, ka je blo v totih vürah 1029 policejof na cesti.

Glede avtošole pa bi mogli meti še nekšo predavaja o vzrokih za prometne nesreče, kak preprečiti nesreče itd. pa nekše slike jin pokozati, ka do vidli ke se jin lehko zgodi, ne pa san povedati ka treba po predpisih voziti. Nekši procent bodočih šoferof bi še provi cejt spametüvali, tisti keri pa gre ispita zavolo tega delat, ka de lehko leta pa z gumami cvilja, tistemu pa lehko gučiš pa kožeš ke češ, pa nede k sebi priša.

Dejan ponedeljek, 21. april 2008 ob 21:36

Še pred avto šolo bi jih mogli fčiti o ten pa jih k pameti spraviti. Samo do se vedno nejšli takši, ki do pri 18ten leti naredli izpit, atek de jin da svojega BMWja, zej pa lečte. Dosti je od vzgoje odvisno. Eni se pač s pametjo srečajo te, dere je že prekesno. Pa jihovi stori glihtak. To so ponavodi tisti, ki majo puno rit fsega.

prlek1825 ponedeljek, 21. april 2008 ob 22:30

to s policeji ke jih zagovorjate se ne strinjam z vami!ke lehko se ti nevem kak voziš po predpisih ali glih enkrat boš naredjo negi nekšno napako pa de te z civilnim avtom že mejo v posti! ke tisti ki redno lečejo jih tak ne polovijo ke so puni penez, mi siromačeki pa mo skoz nastrodali!

to za avtošole pa se popolnoma strinjam! že tu bi mogli spremeniti sistem. tote vožje ke so po mestih so vredi samo polovico vur preveč! po mojem mnenji bi moglo biti čim več vur v avto šoli poligona pa prav kondicijskega ke bi gume cvilile pa ke bi se že malo v avtošoli zletali pa nabrali izkušnje, ne si nabiraš izkušnje na cesti ki pa je lehko usodno! vur pa bi moglo biti dosti več, pa tudi malo cenejše!!

Zvončica torek, 22. april 2008 ob 00:55

Sen ne glih nekši divjok za volanon......pa vseeno kršin predpise glede omejitve hitrosti (namerno pa nenamerno)To pa zato ka je na 1km 5 znakov za različno hitrost ali pa so omejitve postovlene tan ke nebi trebale biti tak ka se na preglednen pa na redko poseljenen deli moreš pelati kak puž.....za znoreti. Te pa pliceji t.j. inkasanti gor ali dol. Meni je včistark vseeno če so za vsakšin voglon. Nejbojše bo ka nazej na kuje pa krave za prevoz prešaltamo.....ka pa bi te kaserali???

MILAN torek, 22. april 2008 ob 07:20

To ja
na žalost pač mnemremo pomogati
krive so ceste
kriva je vzgoja-AVTOŠOLE
kriva je družina
kriv je tempo
kriva je pamet
resen dosti jih nejn ne sreča

cejt je takši ka nemremo cejta izkoristiti tak kak bi bilo
nejbol pametno.

MHA torek, 22. april 2008 ob 16:43

102 km/h po cesti skozi naselje

Nova Gorica - MMC RTV SLO/STA

Primorski policisti so izvedli poostren nadzor prometa in "ujeli" tri motoriste, ki so skozi naselje peljali okoli 100 km/h.

S Policijske uprave Nova Gorica so sporočili, da so v nedeljo izvedli poostren nadzor na cestah v Posočju, še posebno pozorni pa so bili na motoriste. Obravnavali so tri motoriste, ki so vozili 86, 89 in 102 kilometra na uro po cesti, ki vodi skozi naselje, kjer je hitrost omejena na 50 km/h.

"Rekorder" je poleg globe najmanj 500 evrov prejel še 18 kazenskih točk, kar pomeni, da njegovo vozniško dovoljenje ni več veljavno, so še pojasnili policisti iz Nove Gorice.

Sicer so policisti ustavili 140 voznikov, od tega 89 voznikov motornih koles. Pri tem so ugotovili 28 prekoračitev dovoljene hitrosti - najvišja izmerjena hitrost je znašala 121 kilometrov na uro - in izrekli 17 glob. Vseh 25 preizkusov z alkotestom je bilo negativnih, kljub temu pa se je na območju Policijske uprave Nova Gorica minuli konec tedna zgodilo več prometnih nesreč, kar trije povzročitelji pa so bili pod vplivom alkohola.

Zato bodo policisti v prihodnjih dneh, predvsem pa med prvomajskimi prazniki, poleg hitrosti intenzivneje nadzorovali tudi psihofizično stanje voznikov, so še sporočili z novogoriške policijske uprave.


Motorist divjal s 120 km/h skozi naselje

Slovenj Gradec - MMC RTV SLO

Po divjanju motoristov po severnoprimorskih cestah so te odkrili tudi v Slovenj Gradcu. Radar je v naselju pokazal kar 120 km/h.

Motorist ni zagrešil le tega, da se je čez naselje peljal kar 70 kilometrov na uro preveč, ampak ni imel niti registriranega vozila. Oglobili so ga za 500 evrov in podali tudi predlog k sodniku za prekrške.

"Dirkača" so odkrili med petkovo akcijo Hitrost - počasneje je varneje, med katero so pregledali 128 voznikov motornih vozil. Pri 19 voznikih so odkrili prekoračitve hitrosti, pri 25 pa so odkrili druge nepravilnosti, tudi vinjenost.

MILAN torek, 22. april 2008 ob 21:13

Aplavz
evo dokazof ka je nekej narobe v totih glovah

MHA torek, 22. april 2008 ob 21:32

Zej pa si predstovlejte ka se teko pela motorist skos Noršince, ki je kar ovinkasta cesta. Pa jas gren vün z Bobinec prta Lotmerki, pogledneš levo desno, nega nikoga, spelan, te pa ti prleti motorist z Lotmerka prek 100 na vüro. Nosila Teš pa še doba kazen od policejof ka si mu prednost izsilja.

Dejan torek, 22. april 2008 ob 21:42

Sej pri totih motoristih je to glih nejvečji problem pa nejveč nesreč je takših. Prideš na glovno pa pogledneš sen pa to, še po možnosti kakša karuza al pa grmovje kre ceste, motor se itak v naselji nikoli 50 ne pela, te pa buum.
Še posebej kakši starejši lidje al pa s traktori, ka na cesto spela pomalen, dere z vogla prileti motorist.

prlek1825 torek, 22. april 2008 ob 23:03

jaz pravim tak, motoristi so najbojši darovalci organov! če nemajo v glovi pošlihtano ke se tak vozijo se pač nej čim pret pokolejo ke do lehko jihove organe ponucali za lidi ki jih nujno nucajo za živleje pa ki bi radi živeli! jaz za vsakega motorista trdim ke mrzi živleje, razen tisti ki ma oltejmera!

Pepek z brega torek, 22. april 2008 ob 23:51

V 99% primerof, dere piše, ka je avto izsilja prednost motoristi, je kriva prhitra vožja motorista. Nigdor me nede niše prepriča, ka si je veka večina motoristof ne soma kriva za nesrečo.
Je pa tak, ka redkogdo kerega dobijo na radar. Zakej je tak, bi mogli pitati odgovorne na policiji.
Totemi nimiki, keri se je 70km/h prehitro pela (pa ven je ne edini), pa bi jas do smrti prepoveda na motor sesti. Motor pa bi mu mogli na lici mesta z valjaron povoziti.

MILAN sreda, 23. april 2008 ob 08:06

Hihihi
na hrbet o trebas dati otor te pa nej biži z jin če lehko

prlek1825 sreda, 23. april 2008 ob 13:05

finta je ve tem ke na radar težko dobijo motorista ke ma odzajah tablico, radar pa meri naprej!

MHA ponedeljek, 28. april 2008 ob 10:18

Umrl med igranjem ruske rulete?

V noči na nedeljo se je v Ivančni Gorici ustrelil moški. Med igranjem ruske rulete naj bi se mu sprožil revolver. Martina Gramec z ljubljanske policijske postaje je za 24ur.com potrdila, da policisti obravnavajo primer moškega, ki si je ponoči v Ivančni Gorici zadal smrtno strelno rano. Več informacij zaradi interesa preiskave ni podala.

Neuradno naj bi šlo za 29-letnika, nekdanjega pripadnika vojaške policije, ki je ponoči igral tako imenovano rusko ruleto, pri kateri se je revolver očitno sprožil, saj se je ustrelil v glavo in na kraju dogodka umrl. Policija okoliščine dogodka še preiskuje.

Ruska ruleta je sicer igra, pri kateri 'igralec' vstavi samo en metek v boben oziroma saržer revolverja, nato ga zavrti in pritisne na petelina. Če se revolver ne sproži, je zanj igra srečno končana. Gre za napeto igro tveganja, ki se lahko tudi tragično konča.


vir:24vürNa zadnje urejal: MHA, dne: ponedeljek, 28. april 2008 ob 09:20

Nela ponedeljek, 28. april 2008 ob 22:48


Najhujši primer zlorabe v zgodovini Avstrije

73-letni Avstrijec Josef F. je priznal, da je imel v kleti družinske hiše v Amstettnu v Spodnji Avstriji kar 24 let zaprto svojo - sedaj 42-letno - hčer Elisabeth, pa tudi, da je oče njenih sedmih otrok.

Josefa so odpeljali v St. Pölten na deželno sodišče, kjer ga je zaslišal preiskovalni sodnik. Kot so poudarili kriminalisti, bo treba preveriti, ali je 73-letniku moč očitati še druga kazniva dejanja. Zaenkrat mu grozijo obtožbe zaradi ugrabitve, spolne zlorabe, incesta ter fizičnega in psihičnega mučenja lastnih otrok. Njegova 67-letna žena je po aretaciji doživela živčni zlom in vneto zatrjuje, da o dogodkih ni vedela prav ničesar. Je pa povedala, da je Josef sicer zelo avtoritativen in je vedno obveljala njegova beseda.

Ob koncu tedna je izbruhnila nova afera, potem ko so v bolnišnico v Amstettnu v Spodnji Avstriji sprejeli hudo bolano 19-letno Kerstin, eno od sedmih otrok, ki naj bi bili sad incesta med zaprto, 42-let staro Elisabeth in njenim 73-letnim očetom. Kot je dejal primarij bolnišnice, kamor so sprejeli Kerstin, Albert Reiter, je njeno zdravstveno stanje 'kritično, vendar stabilno'. Prav tako so v zdravniško oskrbo na oddelek psihiatrije sprejeli Elisabeth, tri otroke in njeno mater.

Stari starši dekleta so oblastem v Amstettnu dejali, da je Kerstin v zelo slabem zdravstvenem stanju na njunem pragu 19. aprila pustila njena mati, njuna hči. Slednjo so zadnjič videli leta 1984, od takrat pa o njej ni bilo nobenih podatkov. Kmalu so policisti ugotovili, da je imel Josef vse načrtovano. Izginotje svoje hčere je pred 24 leti sicer prijavil policiji, a ga je kmalu preklical, češ da ga je hči obvestila, da odhaja v neko sekto in naj je ne iščejo več. Na pragu hiše naj bi pustila svoje tri otroke, vsak od njih je imel v rokah pismo, v katerem je Elizabeth prosila, naj zanje poskrbijo. Seveda je vsa ta pisma napisala, ker jo je Josef prisilil.

Elisabeth je povedala, da jo je oče od 11. leta naprej neprestano spolno zlorabljal. Avgusta leta 1984 naj bi jo zaklenil v kletno stanovanje, veliko približno 50 kvadratnih metrov, jo omamil in zvezal z lisicami. V kleti so bile poleg sobe, v kateri je Elisabeth spala, tudi majhna kuhinja, kopalnica in še nekaj spalnic. Do kleti so vodila majhna vrata, nato pa ozek hodnik, na koncu katerega so bila še ena vrata na električni mehanizem, katerega kodo je vedel samo Josef. Elisabeth je v času ujetništva rodila sedem otrok. Leta 1996 je rodila dvojčka, vendar je eden od njiju zaradi pomanjkanja nege nekaj dni po porodu umrl. Oče naj bi truplo nato zažgal. Trije otroci, ki so bili zaprti z njo v kleti (19-letna Kerstin, 18-letni Stefan in 5-letni Felix), nikoli niso uzrli sončne svetlobe, ostali trije pa so živeli pri dedku in babici.

Sosedje ne morejo verjeti, da se je nekaj tako groznega lahko dogajalo v njihovi soseski, pa niso ničesar slutili. Ob tragični zgodbi so popolnoma šokirani. Josef in njegova žena sta med njimi namreč veljala za mirna, spoštovanja vredna človeka, ki sta lepo skrbela za svoje otroke, saj so se le-ti tudi v šoli dobro izkazovali.

Omenjeni primer je najhujši primer zlorabe v zgodovini Avstrije in močno spominja na zgodbo Avstrijke Natasche Kampusch, ki je pred dvema letoma pobegnila iz osemletnega ujetništva. Leta 1998 jo je pri njenih desetih letih na poti v šolo ugrabil tedaj 36-letni Wolfgang Priklopil. Natascha je danes sicer že ponudila svojo pomoč.

Vodja spodnjeavstrijskih kriminalistov Franz Polzer je pojasnil, da se je Josef pred 24 leti odločil, da bo svojo tedaj 18-letno hčer zaprl v klet. To mu je uspelo, nakar je 24 let živel dvojno življenje. Po dosedanjih ugotovitvah policije Josef 19-letne Kerstin ni spolno zlorabljal, prav tako ni jasno, ali je zlorabljal tudi druge otroke. Policija predpostavlja, da je bil najbolj osredotočen prav na Elisabeth. Polzer je povedal še, da nihče razen Josefa ni smel v klet. Zgradil jo je že več let, preden je ugrabil Elizabeth, nato pa jo je le dograjeval in večal. V kletnem stanovanju je uredil vodovod, elektriko, sobe je tudi zvočno izoliral. Eno sobo je še dodatno izoliral, to naj bi bila tista, v kateri je Elizabeth spolno zlorabljal.

Oblasti so primer ocenile kot edinstvenega. "To presega vse dimenzije," je na tiskovni konferenci v Amstettnu še povedal direktor avstrijske varnostne službe Franz Prucher.


Žalosten Pa to je nenormalno kej se je tu zgodilo. Presneti ded stori, kej je to naredo svojoj deci. Hudec Boga hcerka, pa ostala deca, se celo ovi ki nikoli v zivleji neso naravne svetlobe vidli. Cela Avstrija guci samo o ten, vse cejtinge pisejo o ten. Toti ded je res samo se za streliti ali pa muciti. Hamer Samo kej de zej, v zapor do ga dali, star je tak prek 70 let, taka se samo na smrt pocoka. Taka nede nic trpija zato, ker je totin liden naredo. Klejen

Zvončica torek, 29. april 2008 ob 01:18

To se venda nebi moglo zgoditi če bi žena bila bor frtol teko energična kak smo prleške ženske.....bi mu jaz že dola ka bi meni pravja ka nesmin v keri falat kuče. Prokleti ded premekjeni. Pa jegova polek. Da to nemre držati ka se ji neje nejč približno sejalo ka je v kleti....kera ženska pa je še potihen rodila???? Tota sirota pa je tekokrot mogla.....sramota ka se vse ne godi.



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.