Dejan ponedeljek, 11. avgust 2008 ob 17:21

Prometna nesreča s smrtnim izidom v bližini Ljutomera

Hudo telesno poškodovano peško so z reševalnim vozilom odpeljali v murskosoboško bolnišnico, kjer je zaradi poškodb umrla.

V naselju Spodnji Kamenščak v bližini Ljutomera se je okoli devete ure zgodila prometna nesreča, v kateri je življenje izgubila 89-letna peška. Kot so sporočili iz PU Murska Sobota, gre že za 15. letošnjo žrtev pomurskih cest.

Nesreča se je zgodila potem, ko je 59-letni voznik osebnega avtomobila vozil po regionalni cesti skozi naselje Spodnji Kamenščak in se v blagem in preglednem levem ovinku srečal s peško, ki je prihajala nasproti, pravilno ob levem robu vozišča. Ker voznik ni vozil zadosti stran od desnega roba vozišča, je s sprednjim desnim delom avtomobila zbil peško.

Hudo telesno poškodovano peško so z reševalnim vozilom odpeljali v murskosoboško bolnišnico, kjer je zaradi poškodb umrla.


To je blo 50 metrof fkrej od nos. Sen glih ša v Lotmerk pa je bila cesta dol zapreta, ka sen moga nad Cezajofce. Zodje cejte se pri nas nekšo dosti nesreč dogaja Žalosten

MHA ponedeljek, 11. avgust 2008 ob 18:17

Pa fčera sta se na križofskih polih 2 hüdo poškodüvala, ki je avto zleta s ceste pa se večkrot prekopicna.

Zvončica torek, 12. avgust 2008 ob 01:33

Ve pa se mi zdi ka je Kavčič že negda zahteva ka se po Kamenščaki naredi pločnik.....pa nič od tega.....po toti turi se dnevno šolari giblejo, pa rekreativci, sprehajalci.....kej de se še moglo zgoditi ka do na občini začeli resno razmišlati o pločniki????

Dejan torek, 12. avgust 2008 ob 09:24

To se že dugo o ten guči ja. Samo nega glih provega placa za pločnik. Na eni stroni je graba dol v šumo, na drügi pa jorek pa škarpa. Narediti bi se dalo, samo bi se te mogli kcoj spraviti.

MHA torek, 12. avgust 2008 ob 14:08

Tü za pločnik je res bole tak, malo "predrogo" ka bi občina tü naredla pločnik. Hjooj Bi pa resen bija pločnik fejn za šolare. Taka ali tak je že voska cesta, prehod za pešce je v ovinki HjoojNa zadnje urejal: MHA, dne: torek, 12. avgust 2008 ob 13:10

Makaveli torek, 12. avgust 2008 ob 18:35

ne ven ne...ponavodi je mir v lotmerki zaj pa vsaki drugi den sirene redno cvilijo....gnes po....ve keri ke je blo?

MHA torek, 12. avgust 2008 ob 19:26

Gasilci so meli ogenj na travniških površinah na Kamenščaki (vir: SPIN), na relaciji Lotmerk - Veščica pa je tan kak mo Trstejok nasod jabok al ke mo, v tisten ostren ovinki je motorist odleta v ograjo notri.Na zadnje urejal: MHA, dne: torek, 12. avgust 2008 ob 18:27

MILAN torek, 12. avgust 2008 ob 22:07

Hjooj
meni se vidi ka je san vrag vudra v lidi.
Brš nišče nemre pomalen pelati
te pa so nevole dere se kej zgodi.

Tote kazni so nič-pamet je problem.

optix torek, 12. avgust 2008 ob 23:12

preveč žlahtne prleške čmige je botrovalo...

MHA sreda, 13. avgust 2008 ob 16:02

MHA je napisal/a:
Gasilci so meli ogenj na travniških površinah na Kamenščaki (vir: SPIN), na relaciji Lotmerk - Veščica pa je tan kak mo Trstejok nasod jabok al ke mo, v tisten ostren ovinki je motorist odleta v ograjo notri.<br><br>

Hitrost znova usodna za motorista


Ljutomer - MMC RTV SLO

Na regionalni cesti zunaj naselja Stročja vas v bližini Ljutomera se je v torek zgodila prometna nesreča. Udeleženi motorist je danes zaradi poškodb umrl.

Kot so sporočili s policijske uprave Murska Sobota, je 32-letni madžarski državljan, ki je z motornim kolesom znamke Suzuki vozil po regionalni cesti iz smeri Razkrižja proti Ljutomeru, v ostrem in nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in padel po vozišču. Po vozišču je bočno drsel več metrov, nato pa trčil v betonski steber ograje.

Ker se je ob padcu huje poškodoval, je bil motorist nemudoma prepeljan v muskosoboško bolnišnico, od tam pa v klinični center Maribor, kjer pa je zaradi poškodb umrl.

O prometni nesreči sta bila obveščena preiskovalni sodnik in državni tožilec.


Ne ne ne

Zvončica četrtek, 14. avgust 2008 ob 00:14

Ve je ne samo pijača kriva.....po naseljih se voziš kak puž....med naselji tüdi moreš nonstop glejati znake....pa paziti na policajske zasede....te pa gda se vsega toga rešiš pač malo vužgeš po gasi.....eni pa pač preveč te pa je nevola tüAngel

MHA torek, 26. avgust 2008 ob 17:29

Na območju Lendave v zadnjem času na novozgrajeni avtocesti beležimo več primerov vožnje v nasprotno smer. Opozarjamo vse voznike, da so ob vključevanju na avtocesto pozorni na prometno signalizacijo in jo dosledno upoštevajo. S takimi dejanji vozniki ogrožajo sebe in vse ostale udeležence v prometu. Globa za tovrstno kršitev znaša 300 EUR in 5 kazenskih točk.

vir: PU Murska Sobota

Ke či se ovi res ne vejo voziti po AC ali so san frejeri pa klibüvlejo Mislec Pa kazen je san 300€, či pa se v naselji pelaš 80km/h pa dobiš 1000€. Pa na AC ki lehko pride do dosta hüjših posledic kak pa v naselji te pa je kazen san 300€.

Dejan torek, 26. avgust 2008 ob 17:42

Na avtocesti: Za ustavljanje na vozišču je kazen do 250 evrov, za neupoštevanje rdeče luči 250 evrov, za obračanje na avtocesti 260 evrov, za vožnjo v nasprotno smer pa 300 evrov in 5 kazenskih točk.

Tote številke meni tüdi neso nejbole jasne. Na avtocesti, ki so hitrosti dosti večje in lehko pride do vekih verižnih trčenj, ali pa ka niti ne gučimo, či se ti nešče nasproti pripela s 60km/h, ti pa praf s 130km/h, ke se zgodi...
V naselji se pelaš 56km/h, pa je kazen ista kak či se obročaš na avtocesti al pa dol stoviš Heoa

Toti tan pa se zgleja res ne vejo voziti po avtocesti, ka se durh kontra vozijo. Prvič vidijo toto čudo. Čüdno ka še se s traktori gori ne vozijo.

MHA torek, 26. avgust 2008 ob 17:57

Ve bi ze znalo biti ki je sejen v Radgoni, ka bi se što s traktoron odpela po AC v Radgono.

MHA četrtek, 28. avgust 2008 ob 17:25

Kolesar se je smrtno ponesrečil

Ljutomer - MMC RTV SLO

V sredo popoldne se je v prometni nesreči blizu Ljutomera smrtno ponesrečil 76-letni kolesar.

Policisti so po pregledu kraja prometne nesreče ugotovili, da je kolesar vozil po lokalni cesti iz Žihlave proti Stari gori. Zunaj naselja Drakovci je iz neznanega vzroka zapeljal levo čez celotno vozišče v levi obcestni jarek, kjer je padel. Pri padcu se je tako hudo poškodoval, da je na kraju umrl, so sporočili z OKC-ja Murska Sobota.

Pomurske ceste so letos zahtevale že 17 življenj, v enakem obdobju lani pa 20.



Ne ne ne

MHA petek, 29. avgust 2008 ob 16:56

MHA je napisal/a:
Kolesar se je smrtno ponesrečil

Ljutomer - MMC RTV SLO

V sredo popoldne se je v prometni nesreči blizu Ljutomera smrtno ponesrečil 76-letni kolesar.

Policisti so po pregledu kraja prometne nesreče ugotovili, da je kolesar vozil po lokalni cesti iz Žihlave proti Stari gori. Zunaj naselja Drakovci je iz neznanega vzroka zapeljal levo čez celotno vozišče v levi obcestni jarek, kjer je padel. Pri padcu se je tako hudo poškodoval, da je na kraju umrl, so sporočili z OKC-ja Murska Sobota.

Pomurske ceste so letos zahtevale že 17 življenj, v enakem obdobju lani pa 20.



Ne ne ne


Kolesar umrl naravne smrti

Ljutomer - MMC RTV SLO

Potem ko smo poročali, da se je v sredo popoldne smrtno ponesrečil 76-letni kolesar, je policija sporočila, da je kolesar umrl naravne smrti.

Okoliščine nesreče je razjasnila šele obdukcija, policisti pa zato dogodka ne bodo obravnavali kot prometno nesrečo, temveč bodo poročilo oddali na okrožno državno tožilstvo.


Naj spomnimo, da je do dogodka prišlo na lokalni cesti iz Žihlave proti Stari gori. Zunaj naselja Drakovci je umrli zavil levo čez celotno vozišče v levi obcestni jarek, kjer je padel.

MHA petek, 29. avgust 2008 ob 20:47

Pakistan izstavil račun - 15.000 evrov

Ljubljana - MMC RTV SLO

Zunanje ministrstvo je že dobilo račun za četrtkov helikopterski prevoz alpinista Dejana Miškoviča z Mustagh Towerja, ki znaša okoli 15.000 evrov.

O plačilu računa bo sicer kmalu odločala vlada, a zunanji minister Rupel je že zagotovil, da
bodo ta račun plačali, saj je pakistanski strani to tudi obljubil v garantnem pismu.

"Mi bomo to plačali, seveda, ker to tudi moramo. Jaz sem v garantnem pismu moral povedati, da vlada stoji za temi stroški," je pojasnil Rupel in dodal, da "je šlo za neko izredno situacijo". Podatkov o drugih stroških minister za zdaj nima. Opozoril pa je, da ostali stroški tudi niso v
pristojnosti vlade, saj to ni bila državna odprava.

Gregor Kresal, tretji član alpinistične odprave na Mustagh Tower, ki pa je podvig zaradi zdravstvenih težav predčasno prekinil, je sicer v četrtek pojasnil, da so člani odprave že pred začetkom podviga položili depozit v višini 6.000 ameriških dolarjev za kritje stroškov helikopterskega reševanja.

Rupel je še dejal, da je vesel in ponosen, da je lahko zunanje ministrstvo tako hitro in učinkovito poseglo v stisko v steni himalajske gore Mustagh Tower.


Rupel se je neke po poročilih vün meta, ka de zunanje ministrstvo poravnalo račün, lehko se vün meče, da pa de ploča z davkoplačevalskimi penezi.

Pločati bi mogla jegova zavarovalnica ne pa de držova, sej je to ne bila držovna odprava. Keko lidi naši gorski reševalci v slovenskih gorah rešovlejo kak peški tak s helikopteron, pa ne ven či so kome že izstavili račün za rešovaje, fsa reševaja se pločajo glihtak z davkoplačevalskimi penezi.

stajerc13 četrtek, 4. september 2008 ob 14:36

Koprske policiste je včeraj popoldne s cestninske postaje Dane pri Sežani poklical nadzornik avtoceste. Dva nadzornika, oba stara 34 let, sta ustavila bolgarski avtomobil, ki je po avtocesti vozil brez vinjete. Ko je nadzornik hotel voznika kaznovati, so se vsi trije člane bolgarske družine razjezili, zato sta se morala uslužbenca DARSA pred njimi zavarovati - zaklenila sta se v avtomobil. Tujci so razbijali po avtomobilu do prihoda policije. Za tri Bolgare, dva stara 41 let, eden pa 22, so policisti napisali plačilne naloge za kršitev javnega reda, za odmetavanje smeti v naravi, nadzornik pa je družini naložil še kazen in nakup vinjete.

prlek1825 četrtek, 4. september 2008 ob 17:42

to nemreš vervati ke se vse nede dogajalo!

MHA četrtek, 4. september 2008 ob 17:44

Ke so se te sploh razkürili, či te na AC bres vinjete dobijo, dobiš kazen, pa se lehko na trepalnice mečeš pa ti nede nič hasnilo.



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.