stajerc13 torek, 23. september 2008 ob 13:56

Včeraj ob 21.26 se je na hitri cesti pri Bertokih zgodila prometna nesreča, v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovana.

Do nesreče je prišlo, ko je 31-letni Kraševec dohitel avtomobil pred seboj. Zaradi prevelike hitrosti je trčil v zadnji del avtomobila znamke VW Passat, ki ga je vozil 30-letni Bolgar. Policisti so obema udeležencema odredili preizkus alkoholiziranosti in ugotovili, da je rezultat pri povzročitelju 0,0 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, medtem ko je drugi udeleženec globoko pogledal v kozarec, saj je rezultat pri njem pokazal kar 1,54 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Bolgara je pred pridržanjem v policijskih prostorih rešilo zdravstveno osebje, ki ga je zaradi poškodb zadržalo na opazovanju v bolnišnici. Čaka ga še srečanje s sodnikom in globa, ker je vozil neregistriran osebni avtomobil. Zoper povzročitelja prometne nesreče bo podan obdolžilni predlog.


Hjooj

stajerc13 sreda, 24. september 2008 ob 10:52

Včeraj, nekaj pred 20. uro je 56-letni Portorožan na Belem križu prečkal cesto izven prehoda za pešce. V tistem trenutku je po cesti z osebnim avtomobilom pravilno pripeljala 62-letna Sežančanka, ki je pešca zbila.

S hudimi telesnimi poškodbami je bil pešec odpeljan v bolnišnico v Izolo.


Hjooj

stajerc13 sreda, 24. september 2008 ob 11:17

UMRL SKRBNIK SLAVNEGA MEDVEDA kNUTA...

http://www.delo.si/clanek/67793

Žalosten

stajerc13 četrtek, 25. september 2008 ob 13:33

Med Bertoki in Bivjem se je včeraj popoldne zgodila prometna nesreča, v kateri je bil lažje telesno poškodovan 34-letni voznik motornega kolesa iz Kozine. Nesrečo je z izsiljevanjem prednosti povzročil 67-letni državljan Italije.

Policisti so povzročitelju prometne nesreče odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,33 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper povzročitelja prometne nesreče bo podan obdolžilni predlog.


Butl Hjooj

MILAN četrtek, 25. september 2008 ob 22:20

Hihihi
PA PR VSAKŠI STVORI JE PIJAČA POLEK

stajerc13 petek, 26. september 2008 ob 12:48

Včeraj dopoldne so na Titovem trgu v Kopru tri mlajše osebe na predrzen način 83-letni Koprčanki ukradle denarnico. Pred tem so jo v banki opazovali pri dvigovanju denarja. Ko je prišla iz banke, so jo zamotili in ji ukradli denarnico, v kateri je imela 120 evrov. Po prejetem obvestilu je bilo na kraj dogodka in v širšo okolico napotenih več policijskih patrulj, ki storilcev zaenkrat še niso izsledili.

stajerc13 ponedeljek, 29. september 2008 ob 09:19

Včeraj, nekaj minut pred 17. uro je na 113 poklicala 62 letna Pirančanka, da ji je iz parkirišča pred trgovskim centrom Supernova nekdo ukradel osebni avtomobil Renault Clio.

Stekla je iskalna akcija, ki je le par minut za tem obrodila sadove. Avto so policisti našli parkiran čisto na drugem koncu parkirišča. Kot se je izkazalo, je gospa pozabila kjer je parkirala.

stajerc13 četrtek, 2. oktober 2008 ob 09:50

Včeraj dopoldan so na 113 poklicali iz enega obalnega podjetja, ki izvaja tehnične preglede vozil. Pri pregledu osebnega avtomobila 71-letnega domačina iz okolice Kopra so ugotovili, da je vozilo na seznamu ukradenih vozil.

Avtomobil znamke Opel Astra, ki ga je lastnik pred letom dni kupil v eni izmed koprskih trgovin, je bil ukraden v Italiji. Kdo je vozilo pripeljal v Slovenijo in kako, bodo policisti še raziskali.


Policej Detektiv

stajerc13 četrtek, 2. oktober 2008 ob 09:53

Policijska postaja Koper je 29. 9. 2008 v dopoldanskem času prejela obvestilo, da so štirje neznanci na ulici OF v Kopru starejši ženski na drzen način ukradli denarnico z denarjem.

Po prejetem obvestilu so policisti odšli na kraj in pričeli z zbiranjem obvestil ter iskanjem osumljencev. Ugotovili so, da so za kaznivo dejanje osumljeni dva moška in dve ženski. Policisti so pridobili približne opise storilcev, ki naj bi se pogovarjali v tujem jeziku.

Nekaj minut zatem so iz Izole prejeli klic, da so štirje neznanci na podoben način okradli tudi starejšo žensko v nakupovalnem centru.

Ker je bil opis storilcev podoben koprskim, je bila takoj organizirana širša policijska akcija. Policisti Policijske postaje Koper so kmalu zatem na hitri cesti v Kopru ustavili osebni avtomobil s tujo registrsko tablico, v katerem so se vozile 4 osebe, dva moška in dve ženski, ki so ustrezale posredovanemu opisu. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za štiri romunske državljane, in sicer ženski stari 25 in 21 let ter moška stara 38 in 25 let.

V postopku zbiranja obvestil in izvajanja drugih ukrepov so policisti osebe pridržali, saj so obstajali utemeljeni razlogi za sum, da so izvršili navedena kazniva dejanja. Zaseženi so jim bili nekateri ukradeni predmeti in opravljena preiskava njihovega vozila.

V postopku je bilo nadalje ugotovljeno, da obstajajo utemeljeni razlogi za sum, da so isti posamezniki izvršili tudi podobno kaznivo dejanje že 25. 9. 2008 v središču Kopra, ko so starejši ženski na drzen način iz torbice ukradli denarnico z denarjem.

Prav tako je bilo ugotovljeno, da so pred storitvijo kaznivih dejanj, osumljenci svoje žrtve opazovali v bančnih poslovalnicah, medtem ko so dvigovale gotovino, jim nato sledili in jih na primernem mestu okradli.

Policisti sumijo, da so pridržani osumljenci izvršili še druga istovrstna kazniva dejanja na širšem območju Republike Slovenije in zato se nadaljuje z zbiranjem obvestil.

Zoper vse štiri državljane Romunije so bile podane kazenske ovadbe zaradi kaznivega dejanja velike tatvine po 212. členu Kazenskega zakonika. V dopoldanskem času 1. 10. 2008 so bili privedeni na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru.

Za enega izmed osumljencev, 38-letnega državljana Romunije, je bilo ugotovljeno, da je bil v Republiki Sloveniji pred leti že obravnavan zaradi podobnih kaznivih dejanj in da mu je bil izrečen varstveni ukrep izgona tujca iz države za dobo petih let. Policisti so mu zaradi nedovoljenega vstopa v Republiko Slovenijo izrekli globo za prekršek.



POLICIJSKA UPRAVA KOPER


Tučem

stajerc13 četrtek, 2. oktober 2008 ob 12:55

Koprski policisti obravnavajo drzno tatvino, ki jo je prijavil 81-letni Koprčan. Na njegova vrata je pozvonil neznanec in mu v prodajo ponudil električne pripomočke.

Koprčan je nič hudega sluteč neznanca povabil v stanovanje, ta pa je izkoristil njegovo nepazljivost in mu z mize ukradel hranilno knjižico, v kateri je bilo 400 evrov gotovine.

MHA četrtek, 2. oktober 2008 ob 16:03

Ke so te Romuneki dal san pet let izgona? Pa že mo kartoteko pri nas, te pa mo dojo san pet let. Butl Takšo gamat za večno izgnati iz SLO.

stajerc13 petek, 3. oktober 2008 ob 11:01

stajerc13 je napisal/a:
Včeraj dopoldan so na 113 poklicali iz enega obalnega podjetja, ki izvaja tehnične preglede vozil. Pri pregledu osebnega avtomobila 71-letnega domačina iz okolice Kopra so ugotovili, da je vozilo na seznamu ukradenih vozil.

Avtomobil znamke Opel Astra, ki ga je lastnik pred letom dni kupil v eni izmed koprskih trgovin, je bil ukraden v Italiji. Kdo je vozilo pripeljal v Slovenijo in kako, bodo policisti še raziskali.


:police
j: Detektiv


VVčeraj so iz PU Koper poročali, da je bilo pri tehničnem pregledu osebnega avtomobila 71-letnega domačina iz okolice Kopra ugotovljeno, da je bilo le-to na seznamu ukradenih vozil.

V nadaljnjem postopku preverjanja so policisti ugotovili, da je bilo v letu 2007 navedeno vozilo dejansko ukradeno v Italiji, vendar je bilo kasneje tudi tam najdeno in vrnjeno tamkajšnjemu lastniku.

Žal, pa je prišlo v Italiji do napake in vozilo ni bilo izbrisano iz seznama ukradenih vozil. Vozilo je bilo kasneje prodano v Slovenijo, kjer ga je kupil sedanji lastnik. O ugotovljenih okoliščinah so policisti obvestili sedanjega lastnika, mu pojasnili okoliščine neljubega dogodka in vozilo takoj vrnili.


Hjooj

stajerc13 petek, 3. oktober 2008 ob 14:14

Včeraj popoldne se je v prometni nesreči na Šmarski cesti lažje telesno poškodoval 14-letni kolesar iz Šalare.

Kolesar je s kolesom pravilno vozil po kolesarski stezi mimo nakupovalnega središča iz smeri Šmarij proti Kopru. Ko je s kolesom prečkal vozišče, namenjeno za uvoz vozil v nakupovalno središče, je iz smeri Kopra pripeljala 28-letna voznica avtomobila iz okolice Izole.

Očitno ga je med zavijanjem v levo spregledala in tako trčila vanj. Kolesar si je poškodoval ključnico in bil odpeljan v izolsko bolnišnico. Zaradi neprilagojene hitrosti vozila pri približevanjem kolesarski stezi bo zoper povzročiteljico prometne nesreče bo napisan obdolžilni predlog


Pecikl Nosila Doktor

stajerc13 petek, 3. oktober 2008 ob 19:33

Včeraj ponoči so policisti posredovali v Portorožu. Tam sta se sprla in stepla zakonca. Do njiju je prišel varnostnik, ki ju je hotel pomiriti, a je mož udaril tudi njega. Obenem je udaril še mimoidočega, ki je prav tako hotel pomagati.

Nato sta razgrajača odšla s kraja dogodka. Policisti so ju kmalu izsledili. Ker se nista umirila, so ju pridržali. Zakonca bosta plačala kazen.

Hamer

MHA sobota, 4. oktober 2008 ob 16:23

Ob 11.35 uri je v Ljutomeru voznica kolesa z glavne ceste zavijala levo na dovozno pot. V tistem trenutku je pravilno iz nasprotne smeri pripeljala voznica osebnega avtomobila. Med njima je prišlo do trčenja v katerem se je voznica kolesa huje telesno poškodovala.

Ob 13.30 uri je na cesti izven naselja Podgradje padel voznik kolesa s pomožnim motorjem. Slednji je pri vožnji po klancu navzdol in na mokrem vozišču izgubil oblast nad vozilom in padel. Sam je iskal zdravniško pomoč, kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobil hudo telesno poškodbo.


vir: PU Murska Sobota

Dejan sobota, 4. oktober 2008 ob 16:34

Ka pa je te fčera baje nešče eno žensko v Lotmerki pri Hoferi povoza?

MHA sobota, 4. oktober 2008 ob 16:55

Mislin, ka je to glih to, ke piše za prvo nesrečo.

stajerc13 ponedeljek, 6. oktober 2008 ob 10:13

Včeraj zvečer ob 21. uri je na Bencinskem servisu OMW Tomos v Kopru, mladenič natočil gorivo v beli osebni avtomobil znamke Fiat Punto ter odpeljal stran brez plačila.

Policisti so bili tokrat zelo uspešni pri raziskovanju tega kaznivega dejanja, saj so omenjeno vozilo izsledili ponoči v Kopru nekaj po 1. uri.

20 letnik iz okolice Lucije je še pred točenjem goriva, na parkirišču v Kopru, iz parkiranega vozila ukradel registrske tablice ter jih po točenju vrnil nazaj na isto vozilo. Policisti nadaljujejo z delom po zadevi.



Hjooj Pirat

MHA ponedeljek, 6. oktober 2008 ob 16:28

Bor teko je fer bija pa ovemi toblice nazej gvera.

Dejan ponedeljek, 6. oktober 2008 ob 16:57

Je bija fer ja, hehe. Bedok Hjooj Ke to fse liden na pamet ne podne. Takšnin bi mogli skiro za eno leto v roke dati, te pa se nej vozi.



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.