MHA ponedeljek, 6. oktober 2008 ob 17:18

San neven či je bija teko künšten, pa je toblice vzeja z istega avta doj, kak mo ga un, da so ga nekšo hitro policeji nejšli.

Dejan ponedeljek, 6. oktober 2008 ob 17:34

Morski pes napadel Slovenca

Ima raztrganine desne noge

Črna kronika, pred eno uro
Zagreb - MMC RTV SLO/STA

Slovenskega državljana je zjutraj v zalivu Smokova na hrvaškem otoku Vis napadel in huje poškodoval morski pes.

O napadu sta poročala zagrebška časopis Jutarnji list in Index.hr. Zapisali so, da so Slovenca pred morskim psom rešili kolegi, ki so ga nato odpeljali v ambulanto v mestu Vis. Takoj so poklicali tudi helikopter, s katerim so ranjenega slovenskega turista nato prepeljali v splitsko bolnišnico.

Napad se je zgodil med potapljanjem in preplašeni potapljači so povedali, da so bili v trenutku napada 10 metrov od obale.

43-letnik je dobil hude poškodbe zadnjega spodnjega dela desne noge, izgubil je veliko krvi, njegovo splošno stanje pa je stabilno, je dejal zdravnik, ki ga je najprej oskrbel.

Morski pes ob hrvaški obali ni napadel že 34 let
Na Hrvaškem je bil zadnji napad morskega psa zabeležen leta 1974, navajajo hrvaški mediji. Takrat je bil blizu Omiša napaden nemški turist, dva smrtna primera po ugrizu morskega psa pa sta se zgodila leta 1971.

Na inštitutu za oceanografijo v Splitu imajo podatke o napadih morskih psov v zadnjih 100 letih in v tem času je bilo napadenih pet ljudi. V štirih primerih je napadel beli morski pes. Alen Soldo, raziskovalec s splitskega inštituta, pravi, da se je beli morski pes v jadranskem morju pojavil, ker je sledil jati tun.

Rib v Jadranu je vedno manj, zato naj bi po mnenju znanstvenikov morski pes v hrvaške vode zaplaval vedno redkeje, ponavadi pa sledi kakšni večji ladji.


Ups Šokiran

MHA ponedeljek, 6. oktober 2008 ob 17:41

Te pa pre v Jadrani nega morskih pesekof Hjooj Hm

Dejan ponedeljek, 6. oktober 2008 ob 18:03

KKakšo sliko so dali na index.hr, k toti novici Hjooj Pa ke si ti nor, hehe Hjooj Hjooj Jajks



LINK

MHA ponedeljek, 6. oktober 2008 ob 18:09

Pa kej si ti ja nor Hjooj Butl Glede na sliko, kak ga je vja morski pes, še dobro ka je san s hüjšimi poškodbami preživja. Nej čin pret okrevle naš sodržavlon.

Dejan ponedeljek, 6. oktober 2008 ob 18:15

Pa to je vün iz filma Žrelo Haha

MHA ponedeljek, 6. oktober 2008 ob 18:20

Ven ja, izmed tekih slik te z filma vün dojo Butl

Dejan ponedeljek, 6. oktober 2008 ob 18:21

To je provokacija Pomežik

Zvončica torek, 7. oktober 2008 ob 00:43

To ženske noge vün z gobca visijo (da nega nikših kocin na jih....). Ka pa se totih pesekov tiče se spotin lka eno poletje resen nesen smela predaleč splavovati na morji ka je že bila panika...pa stric je v Puli zna dostikrot povedati ka so ribiči male peseke zgrabili med ribami...samo brrrrr kak more onemi revčeki biti ka ga je čapna morski pes....bode pa junačina.....Aplavz Aplavz Aplavz

stajerc13 torek, 7. oktober 2008 ob 12:45

Včeraj popoldne so policisti v krožišču med Ankaransko in Kolodvorsko cesto obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročil 40-letni Tržačan. V njej je bil udeležen 42-letni kolesar iz Kopra, ki jo je na srečo odnesel brez poškodb.

Ker je Tržačan vozil na prekratki varnostni razdalji, je trčil v zadnji del njegovega kolesa. Kolesar je odskočil s kolesa, le-to pa je obtičalo pod avtomobilom.



Pecikl

stajerc13 torek, 7. oktober 2008 ob 13:33

100% ga je Saneder to poslo,,predlagan mednarodni incident..


zakaj rupel še ni poslal svojemu hrvaškemu kolegu demaršo al kako ostrejšo diplomatsko noto!!??



Hud Slovenija

stajerc13 torek, 7. oktober 2008 ob 13:36

Dejan je napisal/a:
Pa to je vün iz filma Žrelo Haha

Filmi postajajo resničnost; enkrat ko zasliš muziko je že prepozno, adijo mare....

Mislec

stajerc13 torek, 7. oktober 2008 ob 13:39

Zvončica je napisal/a:
To ženske noge vün z gobca visijo (da nega nikših kocin na jih....). Ka pa se totih pesekov tiče se spotin lka eno poletje resen nesen smela predaleč splavovati na morji ka je že bila panika...pa stric je v Puli zna dostikrot povedati ka so ribiči male peseke zgrabili med ribami...samo brrrrr kak more onemi revčeki biti ka ga je čapna morski pes....bode pa junačina.....Aplavz Aplavz Aplavz

BUDIMO KROATIVNI,... kupajmo se u hrvackom moru

seveda,če si vupate HeheHehe Hehe Hehe

Zvončica sreda, 8. oktober 2008 ob 00:11

Zanimivo ka je morski pes v hrvašken morji glih slovenske noge čapna...tak kak da bi zna koga moreLačen

stajerc13 sreda, 8. oktober 2008 ob 08:49

Zvončica je napisal/a:
Zanimivo ka je morski pes v hrvašken morji glih slovenske noge čapna...tak kak da bi zna koga moreLačen

Sigurno je bija pes posloni id HDZ-ja...Hahaha

MHA sreda, 8. oktober 2008 ob 18:24

Zastrupitev z ogljikovim dioksidom

Dne 07.10.2008, nekaj po 20. uri, je OKC PU M. Sobota sprejel obvestilo, da so se v vinski kleti v Kobilju (UE Lendava) z ogljikovim dioksidom zadušile tri osebe

Policisti so takoj po sprejetem obvestilu odšli na kraj in ugotovili, da sta starejša zakonca odšla v vinsko klet, da bi prekontrolirala vrenje mošta. Zaradi visoke koncentracije ogljikovega dioksida, ki se sprošča pri vrenju mošta, sta v kleti izgubila zavest.

Ker ju dolgo ni bilo domov, je hčerka poklicala sorodnika, ki živi v bližini zidanice in ga prosila, naj pogleda in ugotovi, če sta še v zidanici. Sorodnik je s svojim sinom odšel na kraj. Ko ju je zagledal negibno ležati v kleti, je vstopil tudi sam, da bi jima pomagal. Zaradi ogljikovega dioksida je tudi sam izgubil zavest.

Ko je sin opazil, da je tudi oče izgubil zavest, je stekel po pomoč v bližnjo zidanico. Vse tri nezavestne so prinesli iz kleti, nato pa so bili z reševalnim vozilom odpeljani v soboško bolnišnico, kjer so ostali na zdravljenju. Po zadnjih ugotovitvah niso v življenjski nevarnosti.


So tak meli srečo ka so preživili, glede na to kak dugo so f kleti bli.

MHA sreda, 8. oktober 2008 ob 18:56

Umrl poltonski človek

Umrl je skoraj poltonski Mehičan, ki so ga med reševanjem morali naložiti na tovornjak, da so ga lahko odpeljali v bolnišnico.
Jose Luis Garza je tehtal 450 kilogramov. Ko je zaradi srčnega začutil bolečino v prsih, so morali reševalci podreti zid njegove spalnice in ga naložiti na manjši tovornjak, da so ga lahko odpeljali v bolnišnico. Na žalost je 47-letnik umrl, preden so mu uspeli pomagati.

Garza je bil sicer znan po tem, da je s svojo debelostjo opozarjal javnost na ta problem. Večkrat je priznal, da se je boril z odvečnimi kilogrami, vendar pa je po smrti staršev padel v začaran krog depresije in prenajedanja.

Njegovo stanje se je poslabšalo konec prejšnjega tedna, ko ni mogel več jesti in je težko dihal. Na pogrebu je njegova družina kritizirala oblasti, ki ga niso pravočasno premestile v bolnišnico, vendar pa slednje trdijo, da na njegovo smrt niso mogle vplivati..

Garza sicer ni bil najdebelejši moški na svetu. Ta naziv je pripadel Manuelu Uribeju, ki je bil težak kar 560 kilogramov, vendar jih je s posebno dieto izgubil 250. Garzi je celo pošiljal kivije, grenivke, hruške in prehranska dopolnila.




Jas pa sen še v pondelek gleja dokumentarec o jen na Discovery.

stajerc13 sobota, 11. oktober 2008 ob 10:22

Včeraj popoldne so policisti obravnavali prometno nesrečo na Šmarski cesti. V njej se je lažje telesno poškodovan 49-letni hrvaški voznik, ki je vozil Dragonje proti Šmarjam.

Ko je pripeljal pred križišče, je tik pred njim neznani voznik z belim avtomobilom znamke Mercedes nepravilno polkrožno obrnil na cesti. Da bi se izognil trčenju, je s svojim avtomobilom zapeljal v desno in se zaletel v obcestni nasip, neznani voznik Mercedesa pa je odpeljal naprej.

Poškodovani je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnico Izola. Na podlagi obvestila je bil povzročitelj prometne nesreče kmalu izsleden. Ker je povzročil prometno nesrečo mu je bila izrečena globa.


Mislec

MHA sobota, 11. oktober 2008 ob 11:33

V prometni nesreči umrl Jörg Haider
Avstrija pretresena


Dunaj - MMC RTV SLO

Avstrijo je pretresla novica, da se je v zgodnjih sobotnih jutranjih urah v prometni nesreči smrtno ponesrečil koroški deželni glavar Jörg Haider.

Po besedah policije je izgubil oblast nad vozilom, to se je nato večkrat prevrnilo, Haider pa je zaradi hudih poškodb glave in prsnega koša umrl na kraju nesreče.

Glavni tajnik Haiderjevega Zavezništva za prihodnost Avstrije, Stefan Petzner, piše na strankini spletni strani: "To je za nas kakor konec sveta."

Nesreča se je zgodila nekaj pred 1.30 zjutraj na Rožanski cesti na jugu deželne prestolnice blizu naselja Ilovje (Laimbichl). Haider je bil v službenem vozilu brez sopotnikov. Tik pred nesrečo naj bi prehitel drugo vozilo, katerega voznica naj bi tudi poklicala policijo.

Pokojni deželni glavar se je vračal domov; konec tedna je načrtoval veliko zabavo ob 90. rojstnem dnevu svoje matere. Haider za seboj zapušča ženo in dve odrasli hčeri.

Avstrijski odzivi na Haiderjevo smrt
Avstrijski predsednik Heinz Fischer je ob novici izrazil "globoko prizadetost", Haiderjevi družini pa izrazil sožalje. Smrt Haiderja je označil za "nedoumljivo" in "človeško tragedijo". Tudi zvezni kancler Alfred Gusenbauer (SPÖ) je izrazil "globoko prizadetost", družini Haider pa izrazil sočutje.




Več slik -> klik

Dejan sobota, 11. oktober 2008 ob 12:28

Pa je ša po glibaje. Nekše veke škode glih nega...



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.