Dejan petek, 13. november 2009 ob 17:57

Sej vidiš, kej piše

...saj bi moral biti dvakrat pravnomočno obsojen...

Pret kak se to pri nas zgodi, ma takši kaliber že venda 100 takših prekrškov... Hjooj

Legionar petek, 13. november 2009 ob 19:08

Ke se Humara tiče;

Stroški reševanja ne bremenijo slovenskih davkoplačevalcev

Zapa samo vüpejmo ka do ga rešili.

MHA petek, 13. november 2009 ob 21:14

Nej že zamejajo zakon, pa nej malo hitre delajo, nepa si ovi san prekrške nabija, policeji pa nič nemrejo.

Dejan sobota, 14. november 2009 ob 09:39

Legionar je napisal/a:
Ke se Humara tiče;

Stroški reševanja ne bremenijo slovenskih davkoplačevalcev

Zapa samo vüpejmo ka do ga rešili.


No gnes so ga te nejšli mrtvega. Bi pa res bija čüdež, či bi preživja, glede na to, kak je bija poškodüvani pa v takšnih razmerah.

Nej počivle v miri, vmrja je tan, gi je nejrejši bija.

Legionar sobota, 14. november 2009 ob 13:32

Naj počiva v miri.

MHA sobota, 14. november 2009 ob 19:47

Res je blo za pričaküvati ka de se tak izišlo, či še je slučejno meja odpreti zlom noge, te pa tak. Živja za gore, pa hmrja za gore.

Kozalo pret pri poročilih, ka je Humar bija že 20. slovenski alpinist, keri je hmrja v alpinizmi, pa vsakšo leto je nejmeje eden, včosih sta tüdi dvo na leto zgübila živleje.

Legionar sobota, 14. november 2009 ob 21:34

Pr totih alpinistih je brž samo vprašanje cejta, kda de keri vmrja v gorah. Žalosten

MHA torek, 24. november 2009 ob 11:13

Na AC pri Arji vesi, ko so hmrli trije mlodi, starši ze skos po medijih vločijo jihove slike, pa lepijo po mestih. Se vredi ka čejo liden povedati neke, san takši način mi je ne glih, jas naprimer nebi šteja ka bi moje slike ble znaleplene po celi Sloveniji. Sen pa zato, ka se namesto obcestnih reklam, postovi tüdi kakšen karambol brez ponesrečencov, takak to vidiš po AC v Avstriji.

Zvončica torek, 24. november 2009 ob 22:49

...pa v Nemčiji....ka pa se totih slik pokojnih tiče se meni tudi vidi ka je ne glih vse na mesti....če se že borijo si nej nejdejo drügi način....končno pa so gnes po TV rekli ka so neodvisni ocenjevalci ocenili ka momo v SLo 60% regionalnih cest smrtno nevarnih za šofiraje....tak, končno nehče ka je uradno poveda to kej vsi vemo..... To ja

Legionar sreda, 25. november 2009 ob 09:10

Hja no, či je šofer smotani je lehko kakša šte cesta, pa nede nič pomogalo. Nejpred bi mogli tote divjoke z naših cest dol spraviti, tepa bi mogoče bija mir. Totemi ke je v Arji vesi nesrečjo povzroča so nejč izpita ne vzeli.

Dejan sreda, 25. november 2009 ob 10:39

Meni pa se to zdi glupo, ka se vedno zgovorja na ceste. Cesta je ne nič kriva, či se ti v naselji pelaš 100 al pa si pijan, prehitevleš v ovinki, v škarjice, ... Vožnjo je pač treba prilagoditi razmeran. Či je na nenkšnen odseki pač cesta malo boga, boš bole pomalen pela. Či boš pet minut nekan kasneje priša, te tüdi nede vrak vzeja.

MHA sreda, 25. november 2009 ob 11:20

Točno tak, cesta nemre biti kriva, či ti je ovinek ne nareti ka bi lehko 100 skozi jega pela, te pelaj teko kak je omejitev v ovinki! Cesta je lehko kriva v primeri, či je poledenela pa je cestno ne potorilo. Či je cesta lükjasta, te je tüdi omejitev na tisti cesti, nemreš leteti 90, tüdi či je izven naselja.

Včera kozalo po poročilih tiste "ceste smrti" Kak nede tisto cesta smrti, či so snemalno ekipo vsi povprek prehitevali, prek pune črte, v škorje pa neven ke še vse. Kak de te cesta kriva, či so butli na cesti. Takak je Legionar reka, divjoke doj, ne pa ceste kriviti.

Legionar sreda, 25. november 2009 ob 19:16

To je isto takak kda je ovo tele v Cirkovcah ne stavilo na prehodi čez železnico, pa ga je cuk povoza, pa so 3 lidje vmrli. Na kunci je te bija kriv prometni minister, ka je zapornic ne tan postava. Hehe Ovi butec ki je ne upošteva STOP znaka, pa je ne bija krif!

MHA sreda, 25. november 2009 ob 19:46

Ja vepa, cilo nekšo iniciativo so postavili, taka je te prometni minister moga odstopiti, zavolo ovega ki ne ve stop znak upoštevati, pa še tan ki je vse rovno, nigi nikše šume.

kobreti sreda, 25. november 2009 ob 21:17

..dokič de kultura voznikov pri nas na psu, bodo v črni kroniki še dale meli kaj pisati.Sami vidite keko reda so pred časom prinesle dražje kazni

Zvončica sreda, 25. november 2009 ob 23:30

Pa je ne resen ka so samo šoferi krivi....tüdi ceste so marsike takše ka te kap...so nevarni odseki za kere domačini vejo, drügi pa ne...pa lehko ne ven kak po predpisih pelaš pa se ti kej zgodi---če drügo ne je negi lehko takšagloboka lükja ka te zasükne kon v grabo (pa je ne vidiš dokič si ne v joj)....ceste momo zadrek pa amen...še avtoceste so nan ne znali za bajne peneze pehniti kak treba.....

Legionar četrtek, 26. november 2009 ob 10:22

Ne rečen ka so včosik tüdi ge ceste ne katastrofalne. Samo za 90 procentov nesreč so ziher ne ceste krive, ampak vozniki.

Ka pa je vozniška kultura (pa tüdi vozniško znanje) na nuli, pa ven son. Primer: na križišči, tan gi gre cesta levo za malo železniško postajo, naravnost pa je enosmerna cesta ki pride z Ulice dr. Franca Kovačiča (tan ge je fitness),či pa greš dalo po prednostni pa tak prideš v rondo pri avtobusni, malokeri zno pravilno spelati. Či jaz čen iti z glovne (Prešernova) na levo, te man prednost pred tistin ki mi pride z leve (od male železniške), pa tüdi pred tistin ki pride naravnost, z Ulice dr. F. Kovačiča. Ponavodi pa tisti keri pridejo z Ul.dr.F.Kovačiča mislijo ka majo prednost samo zato, ker grejo naravnost, jaz pa recimo zavijan levo na Ul. Rajh Nade (proti postaji). Se provi; jaz man prednost zato ker gren s prednosne na neprednostno. Ovi pa me fsi morejo čakati, ker majo ali znak STOP, ali pa narobe obrnjeni trikotnik! Upan ka de si to prešteja tüdi keri od tistih ki tan stalno jemlejo prednost, ker večkrot skoro do nesreče pride!!! Hudi

Taka, zgleja ka se folk v avtošolah niti osnovnih pravil ne nafči, te pa ne čüdno ka je tüdi teko nesreč!

Dejan četrtek, 26. november 2009 ob 10:40

To je glih nejvečji problem. Določeni lidje ne poznjo znakov pa osvnovnih pravil, potli pa je cesta kriva. Je že res, ka so ge kakši nevarni odseki, lükje, ... samo tan, gi pač ceste ne poznaš se pelaš temi primerno. To je ne samo pri nas tak.

Legionar četrtek, 26. november 2009 ob 11:51

Točno. Ka o kakših drügih stvareh, takak je recimo vožja skozi rondoje, niti ne gučin. Hjooj

MILAN četrtek, 26. november 2009 ob 18:30

Mislec za tote rondoje bi mogli nareti ovezno preverjanje ven pa te samo ftrga kej lidjhe delajo



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.