MHA četrtek, 12. avgust 2010 ob 10:27

Ob 22.00 uri je prišlo do prometne nesreče na avtocesti pred Dolgo vasjo v smeri Lendave, zaradi prekratke varnostne razdalje voznika osebnega avtomobila. V prometni nesreči so bile štiri osebe lažje telesno poškodovane. Zaradi reševanja prometne nesreče je bil promet na avtocesti v smeri Lendave popolnoma zaprt za dve uri.

Zake te ne preusmerijo promet na drügo stron AC? Fsigi so prehodi med pasovi AC, prinas pa je fse vdilen ločeno z ograjo.

SlovenianDevil četrtek, 12. avgust 2010 ob 10:54

MHA, kon bi ločili? Sej pa nemrejo na naši avtocesti poslati vozil na drugo stron, zato ker je ne šuroka zadosti. Či greš pogledneš tista gradbišča okoli Celja majo tak tote nadomestne pase šuroke negi za en pas pa pol, mogoče malo meje. Kon pa do jih na naši avtocesti naredili?

MHA četrtek, 12. avgust 2010 ob 11:10

Či je zadostna omejitef hitrosti, je lehko pas vožiši. Avstrici pa Nemci mojo na gradbiščih tüdi omejitef 80 pa voske pase.

SlovenianDevil četrtek, 12. avgust 2010 ob 11:33

Ja, samo mislin ka maš v Avstriji 3 pase, mi pa mamo 2, vidiš ki je problem? Gradbišča po naših avtocestah, ki majo preusmeritev majo večje pase, že zaradi tovorjokov. Meni osebno se tudi zdi bolj varno za 2 vuri zapreti avtocesto, kak pa nareditinekšen obvoz okoli nesreče, zakej? Zato ka so lidje radovedni, bulijo v ove avte kej so se zaleteli, v policijske liči, ki tak lepo čmigajo, samo to ne kon bi mogli-na cesto. To je pač moje mnenje....Tak daleč pa to ka bi šli ograje razdirat, označuvat drugo stron avtoceste s stožci ipd. pa potli posprovlali bi vzelo dosti več časa kak 2 vuri.

MHA četrtek, 12. avgust 2010 ob 11:48

Ne treba nikše ograje razmetovati, nej bi že med gradnjo naredli prehode. Kepa de te, ko do dela na AC? Te do tüdi doj zaprli? Loni sen ša gor proti Frankfurti,pa so v Wurzburgi delali nekši most, pa so meli omejitef 60 vosko vozišče pa tak, ka sta se kombi pa avto kume fštric pelala.

SlovenianDevil četrtek, 12. avgust 2010 ob 12:45

Ne, kdo do dela nedo ceste zaprli, dali do prepoved prometa tovornih vozil. Tote ograje so tak delane ka se lehko dol vzemejo, odšrejfajo se pa je to to. Keko se meni zdi posebej prehodov nega, ne ven zakej ne, po drugi stroni pa tudi nega nekše potrebe po jih, takak sen reko, ograja se lehko dol vzeme, nesen pa 100% kak je s tistin delom med ograjama, če je tan trova, te se tan ne dela preusmeritve, če pa je kakšni asfalt, te pa se lehko. Tak daleč pa dela na naši avtocesti, ki ma samo 2 pasa stalno potekajo samo na enem pasi, iz očitnih razlogov... Tak ti poven, meni se toti naš del avtoceste zdi fest nevaren, že zaradi tega ker po vseh pojmih to neje avtocesta, ampak hitra cesta, ker je dvopasovna, samo naši jo poimenuvlejo avtocesta pa dojo omejitev 110 pa je to zadosti dobro za nos.
To ne ven kak je v Avstriji, samo glede na to kak lidje v Sloveniji vozijo bi jaz še na navodne ceste do razmejitvene ograje Haha

Eh, boma hejala z avtocesto, mislin ka je negi posebej tema za to, ka nema po toti temi tak na veko pisala Haha

MHA četrtek, 12. avgust 2010 ob 14:42

O toti AC smo gučali v temi Naš človik na čeli DARS-a san tan je te večinoma se šlo o jen pa o vodstvi DARS-a. Ze sma že teko o titi AC napisala, ka bi lehko ekstra temo odprla. Hihihi Mogoče de Dejan premekna v kakšo bol primerno temo. Tako

Sej ko so v Cerkvejoki še eno plost asfalta potegnoli, so tüdi tan pri tuneli naredli prehod, pa promet usmerili na eno polovico AC dvosmerno. Mislin ka večino šoferof moti bol to, ka je omejitef 110 in ne 130, kak pa ka nega odstavnega. Ze se tak ne sploča iti delat odstavnega, takšo AC mo pač meli, takša AC je dobra za petnejsto razredne državlone, kak smo mi. Ne ne ne

zobl četrtek, 12. avgust 2010 ob 17:56

@MHA:

to ni AC ampak Hitra cesta, razlika je velika!
Lopovi na SCT, DARS so naredli hitro cesto brez odstavnega posa, pa pokrali veke peneze pa nikomi nič.


Takša hitra cesta od lendave do maribora ne bi smela meti isto ceno cestnine kak prova avtocesta, či gdo pride do cestnine či ukinejo vinjeto!

MHA četrtek, 12. avgust 2010 ob 21:36

Kakša veka razlika te? Ka nega odstavnih? V Lublani je to za jih AC pa ne HC, pa z oznako A5 je tüdi označena na zemlevidih, v navigacijah...

zobl četrtek, 12. avgust 2010 ob 21:43

MHA je napisal/a:
Kakša veka razlika te? Ka nega odstavnih? V Lublani je to za jih AC pa ne HC, pa z oznako A5 je tüdi označena na zemlevidih, v navigacijah...

Pa če se je kdo vozil kje po evropi , te verjetno prepoznava razliko ki je IZREDNO VELIKA. To veze z avtocesto nima in sramota je pisati da je to avtocesta, ker ni.
Kak je en kolega reka z Lublane ki dela na Dars-u, "vi tam v prekmurju ste res smešni, traktorje pa tovornjake jim parkirajte na to hitro cesto, ne pa da ste si dovolili da vam naredijo parodijo od avtoceste".

SlovenianDevil četrtek, 12. avgust 2010 ob 23:37

Dejta no.......naredita novo temo za toto glupo avtocesto ali hitrocesto ali visokohitrostni kolovoz....

Legionar petek, 13. avgust 2010 ob 16:07

zobl je napisal/a:
@MHA:

to ni AC ampak Hitra cesta, razlika je velika!
Lopovi na SCT, DARS so naredli hitro cesto brez odstavnega posa, pa pokrali veke peneze pa nikomi nič.


Takša hitra cesta od lendave do maribora ne bi smela meti isto ceno cestnine kak prova avtocesta, či gdo pride do cestnine či ukinejo vinjeto!


Pravilnik o projektiranju cest provi:

7. člen

(vrste cest)

(1) Avtocesta cesta (AC) je namenjena prometu motornih vozil z najvišjo stopnjo varnosti in udobja, ima izvennivojska križanja z drugimi prometnicami in ima štiri- ali večpasovni smerno ločeni vozišči s srednjim ločilnim pasom in obojestranski odstavni pas.

(2) Hitra cesta (HC) je namenjena prometu motornih vozil z visoko stopnjo varnosti in udobja pri vožnji z večjo hitrostjo, ima izvennivojska križanja z drugimi prometnicami, ima dvopasovno smerno vozišče s srednjim ločilnim pasom in odstavnim pasom, ki se lahko zaradi strukture prometa in niveletnega poteka ceste nadomesti z odstavnimi nišami.


Taka bi lehko reka, ka v primeri Pomurske AC gre za avtocesto, ker je štiripasovnica, samo nima pa odstavnega pasa. Zapa ga te znej. Mislec Pa tüdi fizično ločene smerne pasove mo, medtem ka HC nej tega nebi mela, ampak recimo samo dvojno neprekinjeno črto.

MHA četrtek, 16. september 2010 ob 14:44

NESREČE V PROMETU
16.09.2010 08:42
Nesreče v železniškem prometu - trčenja vlakov s prometnimi sredstvi cestnega prometa
Ob 8.42 je v Spodnjem Kamenščaku v občini Ljutomer voznik z osebnim vozilom na nezavarovanem prehodu čez železniške tire nasedel. Voznik in sopotnik ga nista mogla sama odstraniti s prehoda, zato sta opozarjala strojevodjo, vedar le-ta vlaka ni mogel pravočasno ustaviti. Vlak je prazno osebno vozilo pred sabo potiskal še okoli 100 metrov. Gasilci PGD Ljutomer so odklopili akumulator, pomagali pri odstranjevanju vozila in vršili požarno stražo. Poškodovanih ni bilo.



vir: spin

gasilec77 ponedeljek, 20. september 2010 ob 11:25

Nesreče v cestnem prometu - prometne nesreče
Ob 8.20 sta v kraju Boreci, občina Križevci, trčila vlak in osebno vozilo. Na nezavarovanem železniškem prehodu je voznica osebnega vozila spregledala bližajoči se vlak, nakar je prišlo do trčenja. Voznica se je pri tem lažje telesno poškodovala. Posredovali so gasilci PGD Ljutomer.

MHA ponedeljek, 20. september 2010 ob 12:43

Opet na železnici. Moš kakšo sliko?

optix ponedeljek, 20. september 2010 ob 12:59

Cug se vozi skoz Borece? To prvič čujem. Mislec
Sreča, da voznica samo lažje poškodovana To ja

MHA ponedeljek, 20. september 2010 ob 13:40

Tü se cuk san enkrat pela v Radgono pa naze.

TUNČEK ponedeljek, 20. september 2010 ob 16:38

Je ne blo lepših cejtof, gda smo ot Jürja hodili v Bučečofce na cug in dale napre na šolske izlete. V sedmen razrede celo do Reke na morje. Izlet je bija dugi enih šest dni pa za tiste cejte zlo fol, samo enih por erdečih stotokov, mislen ke meje kak dvo jürja. To so bli cejti!
Naj živi nostalgija !!! Hehe Pomežik

Dejan petek, 24. september 2010 ob 12:27

Opet nekši Rambo. Tan v Lendavi majo jih zgleja puno.

ZASEGLI OROŽJE IN STRELIVO

Policisti PP Lendava so danes, 24. 9. 2010 na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 38-letnem osumljencu iz območja UE Lendava.

Pri preiskavi so našli in zasegli:
 
puška z gladko cevjo, znamke Winchester, model 1300 defender, cal. 12,
puška z risano cevjo, model 64B, cal. 22, z daljnogledom
puška z risano cevjo,brez zaklepa, brez drugih oznak
puška z risano cevjo, brez drugih oznak
puška z risano cevjo, z napisom ERA
pištola, znamke RECK, model 92F
kovinski tromblonski naboj
337 nabojev različnih kalibrov

Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba  zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom po 307. členu KZ-1.


lotmershki21 petek, 24. september 2010 ob 12:35

to so malo bojše zračne Hahaha



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.