Progress četrtek, 2. december 2010 ob 14:10

Čitati ali ne čitati črne kronike je itak izzivalno vprašanje. Doste je že če pogledneš malo z odprteme očmi okrog sebe pa je že fse tragično - če s takšnimi očmi pač glejaš, sicer pa v naše držove tüde doste daleč od tega neje resnica...

MHA petek, 3. december 2010 ob 23:28

F Sobote je pol osmih večer bija karambol, f keri je ena oseba po prevozu v SBMS podlegla poškodbam. Žalosten

MILAN sobota, 4. december 2010 ob 07:15

Vuuhuu lidje so fest nestrpni samo brzina v toten vremeni pa to ne gre

Dejan sobota, 4. december 2010 ob 08:37

V obravnavanih prometnih nesrečah je ena oseba umrla, šest pa jih je bilo lahko telesno poškodovanih. Ob 19.30 se je na regionalni cesti Martjanci - Murska Sobota, izven naselja Nemčavci, zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla 52 letna voznica osebnega avtomobila.
Vozila je iz smeri naselja Martjanci v smeri Murske Sobote. Ko se je pripeljala izven naselja Nemčavci, je v blagem in preglednem desnem ovinku, na poledenelem in neposipanem vozišču, zapeljala na desno obcestno bankino, nato pa nazaj na vozišče, kjer je izgubila oblast nad vozilom. Vozilo je pričelo bočno drseti na nasprotno smerno vozišče, kjer je z levo bočno stranjo trčilo v prednji del nasproti vozečega osebnega avtomobila.Voznica je bila z reševalnim vozilom prepeljana na urgentni oddelek bolnišnice v Murski Soboti, kjer je zaradi hudih poškodb umrla. Pokojna je sedma žrtev pomurskih cest v letu 2010.

Dejan sreda, 8. december 2010 ob 11:55

V M. Soboti je bil odkrit kovanec za 1 EVR, za katerega se sumi, da je ponarejen.

Nasmeh
Morti jih je 1000 skova al pa več, ka se mo je spločalo. Pa v fsakši oštariji enega pisti Nasmeh

MHA sreda, 8. december 2010 ob 12:04

To tüdi ne razmen kak se mu sploča ponarejati 1€, razen či jih je jürja nareda, kak je Dejan reka,pa čüdno ka je nešče lvida ka je ponarejeni, da ponavodi nišče ne gleja kovoncof.

TUNČEK sreda, 8. december 2010 ob 13:08

Loni so najšli kovnico blüzik Budimpešte, ge so kovali kovonce po 2€. Lehko, da so letos šli na 1€. Če jih ponarejaš, se jih naštanca na toužinte komodof, potli pa se že kaj zaslüži. Ponarejanje kovoncov, če mojo le kaj vrednosti, mo svoj plus, se se kovonce bole retko preverja.

Lehko ti tüdi podteknejo kakšo drügo valuto. Prešji tjeden sen v štacüni doba nazaj namesto 10 centof deset hrvaških lip.

Jaaa

Dejan sreda, 8. december 2010 ob 19:30

Ja z železjoki si meje sumliv, kak s kakšnih petstotokon, to je res Nasmeh

Dejan sreda, 15. december 2010 ob 12:44

To pa so provi varnostniki Mislec Hjooj

VARNOSTNIKA ZALOTILI PRI TATVINI DIZELSKEGA GORIVA

Dne 4. decembra 2010 ob 1.48 uri je voznik tovornega avtomobila prijavil na OKC, da je pravkar na parkirišču bencinskega servisa v Odrancih zalotil dva neznanca, ki sta iz parkiranih tovornjakov kradla dizelsko gorivo. Pri tem ga je eden od storilcev s plinskim razpršilcem (solzivec) poškropil v oči. Po dejanju sta storilca pobegnila s kraja dejanja, eden z osebnim avtomobilom, drugi peš.

OKC je na kraj napotil več policijskih patrulj. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da sta dva neznana storilca na silo odprla pokrov rezervoarja na parkiranem tovornem avtomobilu. S plastično cevjo sta dizelsko gorivo iz rezervoarja prečrpavala v večjo plastično posodo, pri čemer ju je zalotil prijavitelj. Eden izmed storilcev je prijavitelja s solzivcem poškropil v obraz in se z osebnim avtomobilom naglo odpeljal s kraja dejanja, drugi storilec pa je pobegnil peš.

Storilec, ki je s kraja pobegnil z avtomobilom, se je odpeljal domov, zamenjal avtomobil in se z drugim vozilom odpeljal od doma. Čez čas pa se je ponovno pripeljal domov, vendar so ga policisti v bližini doma zaustavili in mu zasegli plastično posodo z ukradeno nafto. Osumljenec je bil v času storitve kaznivega dejanja roparske tatvine oblečen v uniformo varnostnika (zaposlen pri eni izmed varnostnih služb). Identiteta drugega osumljenca ta dan ni bila ugotovljena.

Policisti so z ogledom in nadaljnjim zbiranjem obvestil ugotovili, da sta osumljenca ta večer poleg tatvine iz tega tovornega avtomobila, iz katerega sta iztočila približno 240 litrov goriva, na istem parkirišču storila tudi tatvino tudi iz dveh drugih tovornjakov ter na isti način iztočila še približno 190 litrov nafte. Prav tako pa sta poskušala tudi vlomiti v rezervoar četrtega tovornega avtomobila, kar jima pa ni uspelo.
Naknadno so policisti zbrali dodatna obvestila in dne 7. decembra 2010 v večernem času na podlagi II. odstavka 157. člena Zakona o kazenskem postopku pridržali 34- letnega osumljenca (varnostnika) in njegovega 27-letnega pomagača, ki je sodeloval pri roparski tatvini, dveh tatvinah goriva in enem poskusu tatvine goriva iz tovornih avtomobilov. Tudi drugi osumljenec je bil pred časom zaposlen kot varnostnik pri isti varnostni službi.

Na podlagi odredbe sodišča so policisti na domovih obeh osumljencev opravili hišno preiskavo. Pri preiskavi so policisti našli ukradene predmete (več plastičnih posod in nekaj nafte, gradbeni material, luči, keramične ploščice, kabli, ipd.) iz drugih kaznivih dejanj, ki sta jih osumljenca v sostorilstvu odtujila na objektih, kjer je prvi osumljenec (varnostnik) opravljal službo. Varnostnik je opisana kazniva dejanja izvrševal v času opravljanja službe.

Pri preiskavi so policisti zasegli še druge predmete, za katere ugotavljajo izvor (parfumi..).

Poleg kaznivega dejanja roparske tatvine (med tatvino s solzivcem poškropila prijavitelja) bodo policisti oba osumljenca ovadili tudi za več drugih tatvin.


PU MS

MILAN sreda, 15. december 2010 ob 13:06

Hjooj kej te to ven ap si je rihta ka de meja svojo firmo te pa more nekej nabaviti Hjooj

MHA sreda, 15. december 2010 ob 14:18

Łł¤×÷§@ pa takši varnostniki. Čiduže več se krode nafte s tovorjokof, jas pa sen misla ka to madžari hodijo k nan pa krodejo.

zobl sreda, 15. december 2010 ob 15:45

je za razmiti...
kriza je fsepofsod, varnostniki mojo pločo 450 evrov pa delajo nočne kak mutavi in te normalno ka či vidijo priliko ka do fkrali kakšnih por litrov ka bor tankati nede treba.

pa to jih večina krodne tu kak so avtocesto delali so sct-jovi delafci tudi krali gorivo kero jin je pripelano bilo z Molovo cisterno, te pa so odovali po polovični ceni na črno.

kak je ovi rek bija, snađi se druže!

Zvončica ponedeljek, 20. december 2010 ob 22:10

Vekša je beda, bole se treba znejti.....končno je naš literarni narodni junak Martin Krpan dober vzor za "znejti se" Haha

erof ponedeljek, 27. december 2010 ob 10:04

Pirotehnika terjala nove poškodbe

Policisti PP Ljutomer so dne 26.12.2010 obravnavali dva primera, kjer sta bile zaradi pirotehnike dve osebi lažje telesno poškodovani:

1. Nekaj po 14. uri se je 14-letni otrok peljal s kolesom po predelu Ljutomera, imenovanem »Babji Ložič«. Ko se je pripeljal do skupine mladostnikov, ki so sedeli na klopci, ki je namenjena za počitek sprehajalcev in pohodnikov, je eden izmed mladostnikov aktiviral petardo in jo vrgel v smeri kolesarja. Petarda je eksplodirala in otroka (kolesarja) lažje telesno poškodovala po desni roki. Otrok je iskal tudi zdravniško pomoč. Policisti neznanega mladostnika, ki je odvrgel aktivirano petardo, še iščejo.

2. Istega dne v popoldanskem času je v zdravstveni ustanovi v Ljutomeru iskal zdravniško pomoč 42-letni moški iz okolice Ljutomera, ki je tega dne v bližini svojega doma aktiviral petardo. Aktivirano petardo je zadrževal toliko časa, da mu je v roki eksplodirala in mu lažje poškodovala tri prste. Zoper moškega bodo policisti podali obdolžilni predlog.

MHA ponedeljek, 27. december 2010 ob 11:34

erof je napisal/a:
Aktivirano petardo je zadrževal toliko časa, da mu je v roki eksplodirala in mu lažje poškodovala tri prste.

Toti pa si zej nej son ploča zdravleje.

zobl ponedeljek, 27. december 2010 ob 13:46



2. Istega dne v popoldanskem času je v zdravstveni ustanovi v Ljutomeru iskal zdravniško pomoč 42-letni moški iz okolice Ljutomera, ki je tega dne v bližini svojega doma aktiviral petardo. Aktivirano petardo je zadrževal toliko časa, da mu je v roki eksplodirala in mu lažje poškodovala tri prste. Zoper moškega bodo policisti podali obdolžilni predlog.



totega neje škoda, ka bi mu bor pol roke fkrej odtrgalo.
ptiči na drevah že čivkajo ka so petarde ne verane pa ka lehko pride do rednih poškodb, pa butli dale to kupuvlejo.
takšnih idiotov mi sploh ni žal.
škoda mi je državne blagajne iz kere de šlo zdravljenje, bi mu da ka son plačuvle pa te bi vida keko kej dejansko košta.

MHA ponedeljek, 27. december 2010 ob 15:19

Pa zato si nej son ploča, či mo peneze za petarde, te de ze zdravleje tüdi meja.

kobreti ponedeljek, 27. december 2010 ob 16:49

pa kaj si ti ja nor, ka držiš toto petardo tak dugo v roki Hjooj ,mislin ka de za vekomaj pusta petarde pri miri

Dejan ponedeljek, 27. december 2010 ob 19:20

Dvomin, ka takšemi kej hasni. Očitno se rad z ogjon špila, či petardo drži v rokah tak dugo, ka poči. Takšnin noben zakon pa kazen ne preprečijo, tega kej delajo, pamet pa jih sreča te, dere mo glovo odpihne kakša raketa al pa petarda.

MHA ponedeljek, 27. december 2010 ob 20:44

Toti gnes že ziher dale petarde meče, sej sen ziher ka so ga tote ležje poškodbe prstof ne k pameti spravile.



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.