Legionar ponedeljek, 16. november 2009 ob 20:16

Jaz don fse prav. Jaz čen samo povedati, ka so Pahora opozorili na to, ka ma kuj preveko vrednost za protokolarno darilo, pa zato pač kuj nede ša v Libijo. Tega sen si ne jaz zmisla. Hihihi In či bi Pahor kuja posla Gadafiji, bi blo to protizakonito, drgačik ti jaz nemren povedati.

Glede poslov pa bi rad reka to, ka či ma Gadari interes sklepati kakršnekoli posle z našimi, te de to nareda, ne glede na to ali de totega liblenega kuja meja ali pa ne. Yebe se jemi za enega kuja, fsej jaz tak mislin. Hehe

erof četrtek, 19. november 2009 ob 10:46

billionairexchange

To pa je samo za tajkune in miljonarje ,poglednite kej vse se prodaja oglasi. Mislec

Dejan četrtek, 19. november 2009 ob 22:50

Še dale do sedeli na 10. stolih Hm

DZ odločil: Župan je lahko tudi poslanec

MILAN petek, 20. november 2009 ob 08:24

Vuuhuu ven pa za sebe glejajo

Jernej petek, 20. november 2009 ob 10:06

Dejan je napisal/a:
Še dale do sedeli na 10. stolih Hm

DZ odločil: Župan je lahko tudi poslanec


Naprej Župani bodo lahko še naprej poslanci




erof petek, 20. november 2009 ob 10:45

To ali je banana slovenija ka nemrejo to rešiti sicer pa kak bi če so vsi parlametarci župani , to bi moglo biti ob referdumi kda so ,tudi vprašanje če se s tem ljidje strinjajo oni se ziher ker je to ja en lep kup €vrov na mesec hcoj.Sicer pa toti tam si vse zakone tak nastovijo ka oni lehko delajo vse kej je prav pa kej je strogo prepovedano.Delajo na več krejih obenem tu ne nikše inšpekcije in nadzorov vsigi majo celih 8 vur v istem dnevi pa še nadvure hcoj.Če samo pogledneš te občinore po celi slo je isto da majo seje enostavno se enih por nekej ne strinja pa zapustijo sejo to je isto kak da bi delavec z šihta odišo njega bi sicer natirali totih ne,te pa izkličejo izredno sejo ponovno tota izredna pa je duplo plačena če ne trikratno pa po isto slamo dale klotijo pa opet nič pametnega ne rešijo majo pa 3 al 4 sejnine obenem v žepi ,tak se grah češe.Glede več služb pa je tak običen sirmak nesmi nigi nič po vurah delati ker te te že inšpekcija mo v deli pa obvezno če že kej delaš ka moš papere ka nebi pozobjo državi še od tistega vkrej dati ovim pa sejnin nihče pod drobnogled ne vzeme ker te seje so ponavodi po šihti uradnem al neuradnem pa je tudi delo na črno če tega neso folgali rešiti med službenim cejtom sicer pa kak bi če je samo tam na spiski dela pa vse idik samo tam ne ke mu je mesto.Sejnine pa so direkt penezi v žep mimo davkov,če bi en navoden smrtnik hodjo samo na seje bi kar vredi mesečno zaslužjo že teko kak en delovodja ke na firmi te pa se čudimo kak je skoz €vrov premalo se je lehko po totih cirkusih

Dejan petek, 20. november 2009 ob 11:01

Ja seveda je tak, sej si nedo sami veje fkrej žagali na keri sedijo Butl Mmhm

MHA petek, 20. november 2009 ob 11:51

Nišče vendar ne tak nor ka bi proti sebi glasüva, zato pa so tega ne sprejeli.

Legionar petek, 20. november 2009 ob 18:46

Ke smo šteli meti, to momo. Kapitalizem, demokracijo, hkrati s ten pa puno takših primerov. Hudi

Dejan ponedeljek, 23. november 2009 ob 14:00

Koalicija sama pokopala nezdružljivost funkcij

Med drügin tüdi naš Franček rad sedi na dveh stolih.

Proti spremembi zakona so v SD-ju glasovali naslednji poslanci in hkrati župani: Alan Bukovnik (Radlje ob Dravi), Renata Brunskole (Metlika), Tomaž Han (Radeče), Anton Kampuš (Gornja Radgona), Tomaž Tom Mencinger (Jesenice) in Janko Veber (Kočevje). V Zaresu je bil proti Lojze Posedel (Žalec), v DeSUS-u pa Matjaž Zanoškar (Slovenj Gradec) in Franc Jurša (Ljutomer). V LDS-u sta oba poslanca župana, Borut Sajovic (Tržič) in Miran Jerič (Hratsnik), glasovala za spremembo zakona, kažejo podatki o glasovanju v DZ-ju, za katere je zaprosil MMC.

V enen članki pret pa so baje bili za spremembo Haa

Konec sedenja na dveh stolčkih - poslanskem in županskem?

Zares, DeSUS, LDS podpirajo predlog
V Zaresu imajo dva poslanca, ki sta obenem tudi vodji občin. Za našo spletno stran je možne spremembe komentiral Damijan Perne, prvi mož Kranja, ki nezdružljivost dela v parlamentu in na čelu občine podpira. Prav tako predlog pozdravlja eden izmed treh DeSUS-ovih poslancev županov Franc Jurša (Ljutomer). Podobna stališča zasledimo še v LDS-u. "Ločitev teh dveh funkcij podpiram, čeprav sem tudi sam poslanec in hkrati župan. Dosedanja praksa je pokazala, da kljub vsej dobri volji, zavzetosti in trdemu delu dveh tako zahtevnih služb ni mogoče opravljati hkrati," je za MMC povedal Miran Jerič (Hrastnik). Borut Sajovic (Tržič) pa je celo predlagatelj novele zakona o poslancih, saj ugotavlja, da lahko lokalni interes in interes splošne javnosti včasih prideta navzkriž, "zato je združevanje teh dveh funkcij pravzaprav ustavno vprašljiva".

Provi mutibariči so toti politiki Mislec

erof ponedeljek, 23. november 2009 ob 17:56

Če je žpan som ugotovjo ka to ne gre skup te lehko rečem ka je vredik štidera pa ka tudi vidi ka ne to tak vse ejfoh.Se jaz nemam nič proti nikomee ali nemreš biti vsepovsodik obenem pa še to isti den DELO PA TRPI ka se ne zbroni pri svojem delii,če glih eni provijo ka folgajo ve to to ne res ,zato pa te lehko na zavodi zaposlovanje provijo ka so zmejšali brezaposelnost če ma vsaki od vodilnih po 10 funkcij statistično je, fizikalno efekta pa nega. Nemreš biti mehanik pa pek pa doktor pa smetor pa mežnar v cirkvi pa neven kej še vse pa to v enem dnevi pa vsigi meti pun delovni čas. Mislec Ultra kul

Legionar ponedeljek, 23. november 2009 ob 19:51

Ka nemo samo negativno o ten gučali; jaz mislin ka ma to, ka je nešče hkrati poslanec pa župan mogoče tüdi ene prednosti. Po domoče povedano, bole si pri koriti, več lehko narediš za svojo občino, či maš interes. Či pa ga nimaš, te pa je to drüga stvor.

Dejan torek, 24. november 2009 ob 00:38

Dreka lehko. Neso ne tü pa ne tan, samo peneze vlečejo. Pa kak lehko nešče v začetki reče, ka se strinja s predlogon, potli pa predlog zavrne. Toti lidje so tan v parlamenti za svoje interese, füčka se jin za narod. S tega se to lepo vidi.

Legionar torek, 24. november 2009 ob 08:59

Nesi dobro šteja ke sen napisa. Pomežik Šteja sen rečti ka stvor nima samo negativnih strani, pa ka bi kakši župan, ki bi mu interes občine resen bija pred lastnin zaslüžkon, še toto situacijo v dobro občine izkoristja. To se do, bole si pri državnen vrhi, več lidi poznaš bole to gre! Či že, te sen zato, ka bi župani lehko bili hkrati tüdi poslanci, samo te bi nej vlekli samo poslansko pločo, delo župana pa oprovlali zapstoj ali pa za kakši mali honorar. Mislin ka delo poslanca pa župana še gre nekak delati obene, hüdo pa je biti polek še kmet, pa privatnik, pa sedeti v por nadzornih svetih pa upravnih odborih pa tak dale... Mislec

Tunč torek, 24. november 2009 ob 10:49

Zadeva bi se najbolše rešila tak. Funkcijo poslanca in župana se lahko opravlja istočasno. Vendar bi moralo biti v zakoni določeno da oseba ki je na obeh položajih lahko prejem le eno plačo. Ali poslansko ali pa župansko. Me zanima če bi se še te tak grebli Mislec

MHA torek, 24. november 2009 ob 10:59

To ke se vozi v LJ pa ka tan sedi, bi nej rejši kakši problem v občini več rešja. Či je župan, te se nej sam za občino briga, mo vsakša občina zadosta problemov. Malo keri župan namesto glejanja v svoj žep gleja za občino.

Podpiran pa Tunčov predlog!

Dejan torek, 24. november 2009 ob 13:25

Ja sej to je glih problem, funkcijo župan+poslanec majo vsi zaradi tega, ka grejo pare pare. Zato ker glejajo samo na svojo rit tak kak sen napisa. Či bi tak naredli, kak je Tunč reka, bi vsi bili za spremembo totega zakona.

Legionar sreda, 25. november 2009 ob 09:11

Tunč je napisal/a:
Zadeva bi se najbolše rešila tak. Funkcijo poslanca in župana se lahko opravlja istočasno. Vendar bi moralo biti v zakoni določeno da oseba ki je na obeh položajih lahko prejem le eno plačo. Ali poslansko ali pa župansko. Me zanima če bi se še te tak grebli Mislec

Se to tüdi jas provin.

Zvončica četrtek, 26. november 2009 ob 23:18

Pa neso samo pare v pitaji....je tüdi tiha želja ka bi po klini više splezali k bole vekemi pa uglednemi koriti....

optix petek, 27. november 2009 ob 11:21

te volitve za župane so nasplošno napačno postavljene, ker bi župani morali biti neodvisni od nekih političnih strank, pa tudi tisti, ki postane župan se niti ne bi mogel kandidirati v svojem mandatu za poslanca.
v večini primerov stranke postavijo svoje degenerične kandidate, in volivci jim dajo glas samo zato, ker so kandidati te stranke in NE zato ker so sposobni.




Dejan je napisal/a:
Dreka lehko. Neso ne tü pa ne tan, samo peneze vlečejo. Pa kak lehko nešče v začetki reče, ka se strinja s predlogon, potli pa predlog zavrne. Toti lidje so tan v parlamenti za svoje interese, füčka se jin za narod. S tega se to lepo vidi.



Dobro jutro Nasmeh
Fučka se jim za narod, al nakoncu svoje so dosegli.
Gjerkeševa je zrivala Juršo za župana pa poslanca, zdaj je še svojega sineka porinila za ministra(verjetno da je ona -20 let bi ona bila ministrica).
Kaj češ lepšega ?

Vuuhuu



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.