Legionar četrtek, 3. oktober 2013 ob 21:08

Krpan je napisal/a:
Legionar je napisal/a:
Veliko priznanih in eminentnih ekonomistov opozarja, da je Slovenija praktično še daleč od situacije v kateri bi morala zaprositi za mednarodno finančno pomoč in se tako soočiti s famozno trojko. Vendar pa nas z določenimi skritimi političnimi nameni s tem najbolj strašijo določeni posamezniki,recimo a-la propadli predsedniški kandidat Milan Zver, Lojze Peterle in še kdo.

Tak recimo dr. Dušan Mramor opozarja, ka ma Slovenija velike presežke v tekočih transakcijah s tujino, kar pomeni razliko med izvozom in uvozom - kar 9 odstotkov BDP. To pomeni cca. 3 milijarde eur, kar je več, kak je potrebno za sanacijo bank. Gradbeništvo se pobira, gospodarska rast pa pada manj kak v preteklih letih, povečuje pa se tudi domače povpraševanje, stroški dela, s katerimi pridobivamo konkurenčnost, pa so se znižali recimo v javnem sektorju kar za 8,4%. Težave so še, opozarja ekonomist, samo se jih s pametno politiko lahko reši brez prihoda trojke.

Pametna politika pa pomeni predvsem politična stabilnost. Politična stabilnost pa ni to, da SDS v dneh, ko so na obisku v Sloveniji analitiki bonitetne agencije Standard & Poors, vloži interpelacijo zoper finančnega ministra, torej zoper ključno osebo v vladi, ki naj bi mednarodne finančne trge prepričala, da smo se sami sposobni izvleči iz krize. Kdo torej sedaj ruši politično stabilnost??? Mislec Interpelacija v takšnih okoliščinah namreč meji na veleizdajo! Če finančni minister pade, trgi lahko to razumejo kot izraz politične nestabilnosti, kar pomeni spet znižanje bonitetne ocene, to pa posledično pomeni višje obrestne mere in dražje zadolževanje.

In tudi ni res, da se Slovenija ne bi mogla več zadolžiti na tujih trgih. To se bo vedelo komaj tedaj, ko se bomo hteli zadolžiti. Tak se je zgodilo še za časa Janševe vlade, ka je bonitetna agencija Fitch manipulirala z zniževanjem bonitetne ocene Sloveniji, pa smo se kljub temu lahko zadolžili pod ugodnimi pogoji. In takrat je Janševa vlada naredla veliko napako, ka se ni zadolžila za več denarja, kajti pogoji so bili res ugodni! In razlagati pred zadolžitvijo o tem, da denarja nismo sposobni vračati, je glih tak izraz politične nezrelosti in načrtnega spravljanja države v položaj, ko bomo res morali zaprositi za pomoč. To je isto kot da bi šel na banko najemat kredit, hkrat pa tam razlaga, kak denarja itak ne boš moga vračati. Blesarija!

Nadalje, naša država ima pri bankah deponiranih cca. 3,6 milijarde evrov. To pomeni, ka s tem denarjem lahko dokapitaliziramo banke in da rešimo druge obveznosti iz proračuna. Mitja Gaspari meni, da ma Slovenija tolko likvidnostih sredstev, da se ji na tujih trgih ni treba zadolžiti celo do konca prihodnjega leta! Kar pomeni, da lahko vse trenutne dokapitalizacije rešimo sami, brez ESM.

Slovenija torej rezerve ima. Olja na ogenj prilivijao seveda predvsem neoliberalni ekonomisti in njihovi politični podporniki, ki si scenarija, ki pomeni zaprosilo za mednarodno pomoč, zaradi svoje politične računice želijo. Samo mi pa si tega nehajmo želeti. Prihod trojke bi hkrati pomeni popolno neoliberalizacijo države in dokončno uničenje socialne države. Je pa zanimiv narod, ki sam zase zahteva ukinitev sociale, tega enostavno ne morem razumeti. Zgolj zaradi politične računice nekaterih ljudi. Res nerazumljivo in neumno!!!


Človik pa ti si geni. Kon so pri vrogi gledali gda so zbirali finančnega ministra ka so tebe ne zebrali ? Ze bi bli že rešeni ? ? ? Hjooj Hahaha

Jaz sen misla ka tebe nemre niše nategniti. Ze pa vidin ka so te toti komunistični doktori ekonomije pošteno nategnili. Kak pri vragi fali vblagajni skoro 2 MILJARDI penezof, če majo 3 Miljarde preseška. Mater mojo eni bujno domišlijo pa matematiko ka te srat pritisne ! Hahaha Hahaha Hahaha


Pišem o bančni luknji, pa o presežkih v zunanji trgovini. Nisem še zasledil podatka, ka bi falilo 2 milijardi. Oziroma povej bolj točno, v čem je problem totih 2 milijard, trenutno je namreč najbolj pereči problem sanacija bank.
Krpan je napisal/a:
Če bi nagnali tistih 30 do 40. taužen lidi ke vjavnen sektori nič ne delajo bi hitro prišli na zeleno vejo seveda, či bi jin dali jovna dela ka bi blo vse neke haska od jih. Jaaa

To, ka ljudje v JS nič ne delajo, je ceneni populizem, ki nima nobenih realnih osnov. Ljudje delajo tak v JS kak v realnem sektorju , lenuhe pa parazite pa opet najdeš povsod. Pa mi naštej , kje je teh 30 ali 40 tisoč ljudi, ki kao nič ne delajo, zaposlenih in kak ti veš, kje delajo in kje ne delajo oz. kje delajo malo manj. In kot da v gospodarstvu ljudje delajo kak mravljice. Glih včeraj sem se menil s kolegom, ki dela v gospodarstvu; dela za 800 evrov, dobi 700 eur regresa in božičnico plus dobiček. Jaz pa delam za 700 evrov, pa 380 regresa, božičnica pa itak ne vem kaj je. Plus tega nucam še svoj avto, ker delam na terenu in spadam pod javni sektor. Tak da premisli in kaj prebere, preden posplošuješ in pišeš gluposti. O povezavah in o soodvisnosti javnega in gospodarskega sektorja pa itak brezveze da ti pišem, ker do smrti verjetno ne boš skopčal, kaj ti hočem povedati. Povem ti samo, da šibek javni sektor pomeni tudi šibek gospodarski sektor, to je preprosta ekonomska logika.

Zdaj mi pa še povej, kam bi ti s temi 30 ali 40 tisoči, ki bi jih odpustil? O kakšnih javnih delih ti to? Misliš da javna dela nič ne stanejo? In da sociala nič ne stane? Ker če odpustiš 40 tisoč ljudi, to pomeni večji pritisk na socialo, hkrati pa manj prispevkov v državno blagajno in tudi manj potrošnje. Kar potem pomeni tudi manj proizvodnje in s tem manj dela v gospodarstvu. Upam da pri svoji siromašni pameti razumeš, o čem govorim. Ala vam vera takšnim s takšnimi preprostimi rešitvami. 40 tavžent folka na javna dela, pa smo rešili državo. Hehe Kje boš našel delo za vse te ljudi, o tem pa nič. Res si še večji genij od mene. Respekt

Krpan je napisal/a:
Se jaz se tudi strijan steboj ka ne nucamo pomoči, samo te bi udbomafija mogla gverati tistih 100 MILIJARD evrotov, ke so jih spokrali pa bi meli malo švico. To ja To ja To ja Sem za to, ka se vzame premoženje vsem, ki so skozi leta na račun države služili in kradli. Naj vrnejo vsi, vse od udbomafije, pa tudi tisti ki so služili v raznoraznih orožarskih aferah, Patriah in bili za to celo obsojeni. Upam ka se strinjaš. Pomežik

Krpan je napisal/a:
Samo to je veš tak kak od vrobla zahtevati ka te gvera proso ke jo je poja. Toti lopovi pa so peneze poskrili po dovčnih oazah pa jih ne mislijo gverati . Kvečjemi so dobli še vejkše apetite za ravbaje lidi od kerih zahtevlejo ka nej uni gverajo jihove kredite ke so jih dobli na lepe oči. Naša petokolonaška vlada pa jih posluša pa veslo zdigavle davke ka bi reveži pločali tote preklete kredite udbomafije ! Jaaa Jaaa Jaaa
Splošno znano je, ka je glih Janševa vlada tista, ki je ukinila davek na dobiček in podobne stvari. Po domače, bogatune je razbremenila, pa vudrla po revežih, kar je Pahor samo nadaljeval. Ve se tudi, za časa katere vlade so se dobivali najbolj ugodni krediti in v katerem mandatu se je dogajalo največ sumljivih menedžerskih prevzemov. To je bilo v letih 2004-2008 in takrat je odteklo ogromno denarja iz bank in takrat je tudi recimo mariborska nadškofija naredila 800 miljonsko luknjo. Plus tega se je takrat še na veliko posmehovalo iz tistih, ki so opozarjali na bližajoči se krizo, pa je Janša vse imel za bedake in na veliko zapravljal državni denar. Zdaj pa mamo kar mamo.

TUNČEK petek, 4. oktober 2013 ob 09:36

Ivek je napisal/a:
Ko je Janša bil drugič predsednik vlade je ob interpelaciji njegovega ministra rekel, da opozicija v krizi z interpelacijo jemlje čas ministrom. Imel je prav.

Danes največjo škodo delata dvojec Janša Janković. Eden poziva trojko in interpelira, drugi pa kandidira in podira vlado.

Njuna največja grdobija je da ustvarjata nestabilno državo To je predpogoj za prevzem oblasti in vladanja s pomočjo tujega kapitala, alijas "strateškimi partnerji"

Ne smeta priti do vzvodov oblasti.




To je grdo politikantstvo in riborjenje f kalni vodi, da bi pozornost odvrnila od drügih grdih reči ke jih delata ali pa sta optožena za jih. Nevedni lidje pa zlo radi nasedejo interpretaciji totih dveh, ke bi že dovno mogla biti v rasti. Prvi interpretera stvari zlo dramatično in ponüja rešitve ( ke jih je pa ne najša gda je bija na oblosti), drügi pa jih interpretera zlo populistično in enostavno ("ljudsko). Jaaa Žalosten

Kata Strofa petek, 4. oktober 2013 ob 12:59

@Legionar, tvoji "idoli" so neverjetni, za več kot 100% dvigujejo prispevke brezposelnih, ki si sami plačujejo osnovno zdravstveno blagajno. Da hočejo uničiti podjetništvo in podjetnike ker so jim razredni sovražnik, pa je itak znano.

http://www.rtvslo.si/zdravstvo/od-vsakega-dohodka-bo-treba-nekaj-odsteti-za-zdravstvo/319311

Mladi, bejžte iz te vukojebine čimprej!

pravični petek, 4. oktober 2013 ob 18:10

Velikim je uspelo. Jaaa

Skregati rajo, da lahko v miru kradejo. Mislec Hjooj

Mi se tukaj kregamo za oslovo senco. Šokiran Žalosten Mislec Hjooj Hudi

V ozadju pa se dogovarjajo, kdo bo kupil katero podjetje v kateri državi. Jaaa

Agrokor dobi Mercator, Zavarovalnica Triglav dobi Croatia Osiguranje. To ja

Za vsem skupaj pa stoji Goldman Sachs. To ja

Posamezniki pa lepe provizije za lobiranje v milijonskih zneskih. Mislec

Ovce pa blejajo dalje in mirno stojijo, ko jih strižejo. Hihihi Zloba Hahaha


http://www.dnevnik.si/poslovni/novice/prisluhi-lovsetu-mercator-le-del-vezane-trgovine



Ivek petek, 4. oktober 2013 ob 21:17

Cvetlični pravi:

"Za vsem skupaj pa stoji Goldman Sachs."

Torej zdaj veš kdo so in od kod so strici iz ozadja.

Naši so zgolj rokomavhi, do stricov imajo še daleč.

Krpan sobota, 5. oktober 2013 ob 10:37

Naši lopovi so že pokrali za 100 MILIJARD evrov družbenega premožeja. Poleg vejke krize zadužuvlejo državo, kredite pa spelavlejo v svoje nenasitne žepe namesto, da bi jih namenilio razvoji države.

Pogledni si samo kake barabije se grejo stoimi komisijami pa odbori od kertih nega nobenega haska majo pa zaposlene ritoliznike keri nič ne delajo.

Toto bando bi že zdovno mogli razpistiti ne pa da mešajo meglo pa kradnejo dnar državi na račun vejkih ploč !


Če še kdo misli, da reorganizacija v javni upravi ni potrebna, naj si pogleda spodnji seznam komisij in delovnih teles, ki so bila ustanovljena pri vladi in ministrstvih in se financirajo iz proračuna! Vsa te komisije v večini potrebujejo vodjo oddelka, sekretarja, podsekretarja, razno razne višje uslužbence itd. in vse to plačujemo tisti, katerim se zaradi "varčevanja in nujnega zmanjšanja proračuna" jemljejo pravice, zmanjšujejo plače in se nas potiska v revščino!
Tukaj pa so neto plače 2.000 EUR !!!

Komisije, delovna telesa:
1. SLOVENSKA NACIONALNA KOMISIJA ZA UNESCO
2. SVET VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ŠTUDENTSKA VPRAŠANJA
3. MEDRESORSKA DELOVNA KOMISIJA ZA ČLOVEKOVE PRAVICE
4. MEDRESORSKA KOMISIJA ZA MEDNARODNO HUMANITARNO PRAVO
5. SVET VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA INVALIDE
6. SVET VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA DUŠEVNO ZDRAVJE
7. SVET ZA INTEGRACIJO TUJCEV
8. SVET VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA MLADINO
9. STROKOVNI SVET ZA IZOBRAŽEVANJE, USPOSABLJANJE IN ZAPOSLOVANJE MLADIH
10. SVET ZA TURIZEM
11. STROKOVNI SVET ZA PROTIPOTRESNE UKREPE
12. SVET VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA VPRAŠNJA NARODNIH SKUPNOSTI PRIADNIKOV NARODOV NEKDANJE SFRJ V SLOVENIJI
13. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA PRIPRAVO STROKOVNIH IN PRAVNIH TEMELJEV ZA NADALJNE POGOVORE Z ITALIJANSKO STRANJO O VPRAŠANJU VRAČANJA KULTURNIH DOBRIN, UMETNIŠKIH DEL, ARHIVOV TER TER KATASTRSKIH IN ZEMLJIŠKIH KNJIG IZ ITALIJE V SLOVENIJO
14. DELOVNA SKUPINA ZA TEHNIČNO KOORDINACIJO
ZUNANJEPOLITIČNIH AKTIVNOSTI REPUBLIKE SLOVENIJE
15. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA DELOVANJE REPUBLIKE SLOVENIJE V NATU
16. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA FRANKOFONIJO
17. KOORDINACIJSKI ODBOR ZA VPRAŠNJA NASLEDSTVA
18. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA VSTOP REPUBLIKE SLOVENIJE V ORGANIZACIJO ZA EKONOMSKO SODELOVANJE IN RAZVOJ (OECD)
19. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA NACIONALNA KONTAKTNA TOČKA ZA OSEBNO IN LAHKO OROŽJE (OLO)
20. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA SVET EVROPE
21. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA PRIPRAVO PREDLOGA BESEDILA ZAKONA O PRIVILEGIJIH IN IMUNITETAH MEDNARODNIH ORGANIZACIJ S SEDEŽEM
V REPUBLIKI SLOVENIJI
22. DELOVNA SKUPINA ZA REŠEVANJE PROBLEMATIKE, VEZANE NA IZGRADNJO HIDRO ELEKTRARNE NA SPODNJI SAVI
23. KOMISIJA VLADE RS ZA ODPRAVO VZROKOV IN POSLEDIC VSEH
VRST NELEGALNIH POSEGOV V PROSTOR IN KOPOV MINERALNIH SUROVIN
24. MEDRESORSKA KOORDINACIJSKA SKUPINA ZA IZVAJANJE KONVENCIJE O VARSTVU ALP - ALPSKA KONVENCIJA
25. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA UREDITEV IZVAJANJA DRŽAVNE GOSPODARSKE JAVNE SLUŽBE RAVNANJA S STRANSKIMI ŽIVALSKIMI PROIZVODI
KATEGORIJE 1 IN 2
26. SLOVENSKI KOMITE ZA VPRAŠANJA SPREMEMBE PODNEBJA
27. MEDRESORSKA KOMISIJA ZA OBLIKOVANJE STALIŠČ REPUBLIKE SLOVENIJE DO PROBLEMATIKE PLINSKIH TERMINALOV V TRŽAŠKEM ZALIVU IN NJEGOVEM OBALNEM OBMOČJU
28. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA URESNIČEVANJE OKVIRNEGA SPORAZUMA O SAVSKEM BAZENU NA DELU SAVSKEGA BAZENA NA SLOVENSKEM
OZEMLJU
29. MEDRESORSKA STROKOVNA KOMISIJA ZA PREGLEDOVANJE IN OCENJEVANJE PROJEKTNE DOKUMENTACIJE ZA IZVEDBO INFRASTRUKTURNH
UREDITEV HIDROELEKTRARN NA SPODNJI SAVI
30. MEDRESORSKA SKUPINA ZA PODNEBNE SPREMEMBE
31. DELOVNA SKUPINA ZA PROSTORSKE REŠITVE UMEŠČANJA PREDNOSTNIH NACIONALNIH INFRASTRUKTURNIH PROJEKTOV V PROSTOR
32. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA PODROČJE PROTIDOBAV
33. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA IMPLEMENTACIJO DIREKTIVE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA 2006/123/ES O STORITVAH NA NOTRANJEM
TRGU
34. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA BOJ PROTI PIRATSTVU IN PONAREJANJU NA PODROČJU INTELEKTUALNE LASTNINE
35. KOMISIJA VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA NARODNI SKUPNOSTI
36. KOMISIJA VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA DIALOG Z VERSKIMI SKUPNOSTMI
37. SVET ZA TRAJNOSTNI RAZVOJ
38. PROGRAMSKI ODBOR ZA OBRAVNAVO IN OBLIKOVANJE STRATEŠKIH USMERITEV SID BANKE IN DRUGIH RAZVOJNIH FINANČNIH IN IZVEDBENIH
INSTITUCIJ
39. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA USTANOVITEV URADA ZA ODVZEM PREMOŽENJSKE KORISTI PRIDOBLJENE S KAZNIVIM DEJANJEM
40. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA BOJ PROTI TRGOVINI Z LJUDMI
41. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA IZVEDBO DOKONČANJA PROJEKTA IZGRADNJE INFRASTRUKTURE ENOTNEGA DIGITALNEGA RADIJSKEGA OMREŽJA DRŽAVNIH ORGANOV REPUBLIKE SLOVENIJE
42. MEDRESORSKA PROJEKTNA SKUPINA, KI BO PRIPRAVILA JAVNI RAZPIS ZA IZBIRO SOVLAGATELJA IN OPERATERJA ENOTNEGA DIGITALNEGA
RADIJSKEGA OMREŽJA DRŽAVNIH ORGANOV (TETRA)
43. NACIONALNA KONTAKTNA TOČKA ZA SODELOVANJE REPUBLIKE SLOVENIJE V EVROPSKI MIGRACIJSKI MREŽI
44. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA REALIZACIJO PROJEKTA USTANOVITVE NACIONALNEGA PREISKOVALNEGA URADA
45. PROJEKTNI SVET ZA REALIZACIJO PROJEKTA USTANOVITVE NACIONALNEGA PREISKOVALNEGA URADA
46. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA PRIPRAVO SPREMEMB IN DOPOLNITEV ZAKONA O MEDNARODNI ZAŠČITI
47. PROJEKTNA SKUPINA ZA PRIPRAVO IN IZVEDBO PROJEKTA ELEKTRONSKE OBJAVE JAVNIH NAROČIL
48. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA SODELOVANJE Z URADOM EVROPSKE KOMISIJE ZA BOJ PROTI GOLJUFIJAM ( OLAF)
49. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA PRIPRAVO NACIONALNEGA PROGRAMA FINANČNEGA IZOBRAŽEVANJA
50. STALNA MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA ELEKTRONSKA JAVNA NAROČILA
51. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA IZVAJANJE STROKOVNIH NALOG NA PODROČJU PROSTEGA PRETOKA KAPITALA V PROCESU VSTOPANJA REPUBLIKE SLOVENIJE V ORGANIZACIJO ZA EKONOMSKO SODELOVANJE IN RAZVOJ (OECD)
52. DELOVNA SKUPINA ZA REORGANIZACIJO IN PRIPRAVO CURS NA VSTOP HRVAŠKE V EU
53. DELOVNA SKUPINA ZA PREGLED IZVAJANJA PRILOGE G SPORAZUMA O VPRAŠANJIH NASLEDSTVA
54. STROKOVNA KOMISIJA ZA PRESOJO UTEMELJENOSTI SKLEPANJA PORAVNAV
55. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA PRIPRAVO NACIONALNEGA OGRODJA KVALIFIKACIJ SKLADNO Z EVROPSKIM OGRODJEM KVALIFIKACIJ
56. STROKOVNA SKUPINA ZA REDAKCIJO SLOVENSKIH BESEDIL MEDNARODNIH AKTOV, KI SE OBJAVLJAJO V URADNEM LISTU REPUBLIKE SLOVENIJE
57. KOMISIJA ZA PRAVNO REDAKCIJO SODB SODIŠČA EVROPSKIH SKUPNOSTI IN SODIŠČA PRVE STOPNJE
58. DELOVNA SKUPINA ZA PRIPRAVO NAČRTA DEJAVNOSTI ZA OBVLADOVANJE MLADOLETNIŠKEGA NASILJA
59. KOMISIJA ZA REŠEVANJE VPRAŠANJ PRIKRITIH GROBIŠČ
60. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA IZBIRO MODELA STATUSNIH IN ORGANIZACIJSKIH SPREMEMB DRUŽBE DARS, D.D.
61. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA KOORDINACIJO IN NADZOR NAD IZVAJANJEM RESOLUCIJE O NACIONALNEM PROGRAMU VARNOSTI CESTNEGA
PROMETA ZA OBDOBJE 2007-2011 (SKUPAJ ZA VEČJO VARNOST
62. KOORDINACIJA SLUŽB NA MORJU
63. STALNA MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA PODROČJE PRIPRAVE BOLJŠIH PREDPISOV IN ODPRAVO ADMINISTRATIVNIH OVIR
64. VLADNA POGAJALSKA SKUPINA
65. DELOVNA SKUPINA ZA SPREMLJANJE FINANČNIH UČINKOV PLAČNEGA SISTEMA
66. MEDRESORSKA KOORDINACIJSKA SKUPINA ZA PREGLED SISTEMA JAVNEGA NAROČANJA IN PRIPRAVE PREDLOGOV UKREPOV IN SPREMEMB ZAKONODAJE
67. KOORDINACIJSKI ODBOR ZA OPTIMIZACIJO IN RACIONALIZACIJO POSLOVNIH PROCESOV V JAVNEM SEKTORJU
68. DELOVNA SKUPINA ZA PRIPRAVO USTREZNE REŠITVE GLEDE NADALJNJE UPORABE LETALA FALCON 2000 EX PO PRENEHANJU NAJEMNE POGODBE
69. MEDRESORSKA KOORDINACIJSKA SKUPINA ZA USKLAJEVANJE PRIPRAV ZA ZAŠČITO KRITIČNE INFRASTRUKTURE
70. MEDRESORSKA OPERATIVNA SKUPINA ZA IZVAJANJE NALOG, DOLOČENIH Z DRŽAVNIM NAČRTOM ZAŠČITE IN REŠEVANJA OB UPORABI OROŽIJ ALI SREDSTEV ZA MNOŽIČNO UNIČEVANJE V TERORISTIČNE NAMENE OZIROMA TERORISTIČNEM NAPADU S KLASIČNIMI SREDSTVI
71. PROJEKTNA SKUPINA ZA IZBOLJŠAVO KAKOVOSTI V JAVNEM ZDRAVSTVU
72. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA PRIPRAVO SPREMEMB IN DOPOLNITEV ZAKONA O URESNIČEVANJU NAČELA ENAKEGA OBRAVNAVANJA.
73. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA PRIPRAVO PRVEGA PERIODIČNEGA NAČRTA RESOLUCIJE O NACIONALNEM PROGRAMU ZA ENAKE MOŽNOSTI ŽENSK IN MOŠKIH
74. DELOVNA SKUPINA ZA USKLAJEVANJE PRIPRAVE PROJEKCIJ JAVNIH IZDATKOV, KI SO POSLEDICA STARANJA PREBIVALSTVA
75. RAZVOJNO-POSLOVNI SVET ZA SLOVENCE PO SVETU
76. EKSPERTNA SKUPINA ZA VPRAŠANJA VARNOSTI V ZVEZI S KANDIDATURO REPUBLIKE SLOVENIJE ZA SEDEŽ NADZORNEGA ORGANA GALILEO (GSA GALILEO SUPERVISORY AUTHORITY)
77. DELOVNA SKUPINA ZA ZUNANJE ODNOSE
78. DELOVNA SKUPINA ZA MEDNARODNO RAZVOJNO POMOČ
79. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA PRORAČUN
80. ODBOR ZAPRTEGA VZAJEMNEGA POKOJNINSKEGA SKLADA ZA JAVNE USLUŽBENCE V REPUBLIKI SLOVENIJI
81. MEDRESORSKA KOMISIJA ZA USKLAJEVANJE UKREPOV RAZVOJNE PODPORE POMURSKI REGIJI
82. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA IZVAJANJE KONVENCIJE O VAROVANJU IN SPODBUJANJU RAZNOLIKOSTI KULTURNIH IZRAZOV
83. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA NADALJEVANJE IN EVALVACIJO PROJEKTA NPU
84. DELOVNA PODSKUPINA ZA PODROČJE NORMATIVNE UREDITVE
85. DELOVNA PODSKUPINA ZA PODROČJE KADROV, DELOVNO PRAVNEGA STATUSA, MATERIALNO-TEHNIČNE PODPORE IN INFORMACIJSKE OPREME
86. DELOVNA PODSKUPINA ZA PODROČJE IZOBRAŽEVANJA IN USPOSABLJANJA
87. DELOVNA SKUPINA ZA PODROČJE PROTOTIPNIH REŠITEV
88. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA PRIPRAVO AKCIJSKEGA NAČRTA ZA IZVAJANJE RESOLUCIJ VARNOSTNEGA SVETA OZN 1325 IN 1820 O ŽENSKAH,
MIRU IN VARNOSTI IN AKCIJSKEGA NAČRTA ZA ITVAJANJE RESOLUCIJ VARNOSTNEGA SVETA OZN 1539 IN 1612 O OTROCIH V OBOROŽENIH SPOPADIH
89. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA VODENJE PROJEKTA IZGRADNJE NOVO NAČRTOVANE STAVBE NUK II
90. MEDRESORSKA KOMISIJA ZA USKLAJEVANJE UKREPOV RAZVOJNE PODPORE POMURSKI REGIJI IN POKOLPJU
91. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA PROJEKT NORDIJSKI CENTER PLANICA
92. STALNA MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA SPREMLJANJE OBLIKOVANJA IN DELOVANJA SPODBUJEVALNO RAZVOJNE PLATFORME
93. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA IZVAJANJE SPREJETIH ZAVEZ NA 5. MINISTRSKI KONFERENCI O OKOLJU IN ZDRAVJU EVROPSKE REGIJE SVETOVNE ZDRAVSTVENE ORGANIZACIJE
94. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA PRIPRAVO MODELA FINANCIRANJA INFRASTRUKTURNIH PROJEKTOV PO MODELU JAVNO-ZASEBNEGA PARTNERSTVA
95. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA IZBIRO OBLIKE BODOČNIH STATUSNIH IN ORGANIZACIJSKIH SPREMEMB DRUŽBE DDC SVEOVANJE INŽENIRING, D.O.O.
96. STALNA MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA ZADEVE OECD NA OPERATIVNI RAVNI
97. KOORDINACIJSKA SKUPINA ZA PRIPRAVO STALIŠČ DO NASLEDNJE FINANČNE PERSPEKTIVE EU 2014+
98. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA PREUČITEV MOŽNOSTI POSEBNEGA UPOKOJEVANJA POLICISTOV
99. DELOVNA SKUPINA "ZUNANJI ODNOSI"
100. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA PROBLEMATIKO MLADOLETNIKOV BREZ SPREMSTVA
101. DELOVNA SKUPINA ZA PREUČITEV ZAKONODAJE, KI DOLOČA ORGANIZIRANOST IN FINANCIRANJE INVALIDSKIH ORGANIZACIJ V SLOVENIJI
102. DELOVNA SKUPINA ZA CELOVITO OBRAVNAVO PROBLEMATIKE IZBRISANIH
103. DELOVNA SKUPINA VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA REVIZIJO UVRSTITEV DELOVNIH MEST IN NAZIVOV V PLAČNI SKUPINI C3 IN ODPRAVO UGOTOVLJENIH ANOMALIJ
104. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA PREUČITEV SISTEMSKIH UKREPOV ZA PREPREČEVANJE DAVČNIH UTAJ PRI ZAVEZANCIH, KI POSLUJEJO Z GOTOVINO
105. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA PREUČITEV MOŽNOSTI ZA UVELJAVITEV 37. ČLENA AKTA O PRISTOPU ČEŠKE REP., REP. ESTONIJE, REP. CIPER, REP. LATVIJE, REP. MADŽARSKE, REP. MALTE, REP. POLJSKE, REP. SLOVENIJE IN SLOVAŠKE REP.K EVROPSKI UNIJI
106. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA PODPORO SKRBNIKU OSREDNJE SPLETNE STRANI ZA PODROČJE FINANČNEGA IZOBRAŽEVANJA
107. DELOVNA SKUPINA VLADE RS ZA REVIZIJO UVRSTITEV DELOVNIH MEST IN NAZIVOV INŠPEKTORJEV IN PRISTANIŠKIH NADZORNIKOV V PLAČNI
SKUPINI C6 IN ODPRAVO UGOTOVLJENIH ANOMALIJ
108. DELOVNA SKUPINA ZA PRIPRAVO IZRAČUNOV STROŠKOV LETENJA Z LETALOM DASSAULT FALCON 2000 EX
109. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA e-SOCIALA - ZAGOTOVITEV PODATKOVNIH VIROV ZA IZVAJANJE ZAKONA O UPRAVLJANJU PRAVIC IZ JAVNIH
SREDSTEV
110. DELOVNA SKUPINA ZA PRIPRAVO ZAKONA O AVTOHTONI ITALIJANSKI IN MADŽARSKI NARODNI SKUPNOSTI
111. MEDRESORSKA KOMISIJA ZA SPREMLJANJE DRŽAVNEGA NAČRTA ZAŠČITE IN REŠEVANJA OB JEDRSKI ALI RADIOLOŠKI NESREČI
112. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA SPREMLJANJE SPORAZUMA O ZAPOSLOVANJU VRHUNSKIH ŠPORTNIKOV IN TRENERJEV V MINISTRSTVU ZA OBRAMBO - SLOVENSKA VOJSKA, MINISTRSTVU ZA NOTRANJE ZADEVE - POLICIJA IN MINISTRSTVU ZA FINANCE - CARINSKA UPRAVE
113. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA EVALVACIJO DOSEDANJIH POSTOPKOV PRI PROSTORSKEM UMEŠČANJU DRŽAVNE CESTE OD PRIKLJUČKA NA
AVTOCESTI A1 PRI ŠENTRUPERTU DO PRIKLJUČKA VELENJE JUG
114. DELOVNA SKUPINA ZA KOORDINACIJO RAZVOJNEGA NAČRTOVANJA IN USKLAJEVANJA UKREPOV EKONOMSKE POLITIKE
115. DELOVNA SKUPINA - SREDNJEROČNI MAKROEKONOMSKI OKVIR IN FISKALNO PRAVILO
116. DELOVNA SKUPINA - PODJETNIŠTVO IN KONKURENČNOST
117. DELOVNA SKUPINA VISOKO ŠOLSTVO, ZNANOST IN INFORMACIJSKA TEHNOLOGIJA
118. DELOVNA SKUPINA - TRG DELA
119. DELOVNA SKUPINA - IZOBRAŽEVANJE IN ŠPORT
120. DELOVNA SKUPINA - KULTURA
121. DELOVNA SKUPINA - ENERGETIKA
122. DELOVNA SKUPINA - PROMET IN PROMETNA INFRASTRUKTURA
123. DELOVNA SKUPINA - KMETIJSTVO, GOZDARSTVO, RIBIŠTVO IN PREHRANA
124. DELOVNA SKUPINA - OKOLJSKA IN PROSTORSKA POLITIKA
125. DELOVNA SKUPINA - SOCIALNA POLITIKA
126. DELOVNA SKUPINA - ZDRAVSTVENO VARSTVO
127. DELOVNA SKUPINA - NACIONALNA VARNOST, OBRAMBA IN ZUNANJE ZADEVE
128. DELOVNA SKUPINA - UPRAVLJANJE SISTEMOV JAVNE UPRAVE
129. DELOVNA SKUPINA - KREPITEV INSTISTUCIJ PRAVNE DRŽAVE, SVOBODE IN VARNOSTI
130. MEDRESORSKA SKUPINA ZA IZVAJANJE DRUGE FAZE SVETOVNEGA PROGRAMA ZA IZOBRAŽEVANJE ZA ČLOVEKOVE PRAVICE
131. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA SLOVENSKEGA
KULTURNO-INFORMACIJSKEGA CENTRA V AVSTRIJI (SKICA)
132. DELOVNA SKUPINA ZA PRIPRAVO NOVE STRATEGIJE OBVLADOVANJA GOSPODARSKE KRIMINALITETE V REPUBLIKI SLOVENIJI
133. MEDRESORSKA KOORDINACIJSKA SKUPINA ZA OBLIKOVANJE CELOVITE PROSTORSKE ZASNOVE MATIČNEGA KRASA, KI BO IZDELANA V OKVIRU
PARTNERSKEGA ČEZMEJNEGA PROJEKTA KRAS-CARSO
134. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA PRIPRAVO ZAKONA O GOSPODARSKIH JAVNIH SLUŽBAH
135. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA PRIPRAVO SPREMEMB IN DOPOLNITEV ZAKONA O URESNIČEVANJU NAČELA ENAKEGA OBRAVNAVANJA
136. DELOVNA SKUPINA ZA OBLIKOVANJE NAČINA POVEZOVANJA PROSTORSKEGA NAČRTOVANJA Z RAZVOJNIM NAČRTOVANJEM NA REGIONALNI RAVNI
137. MEDRESORSKA KOORDINACIJSKA SKUPINA ZA IZVAJANJE RESOLUCIJE O TRAJNOSTNEM RAZVOJU DINARSKEGA GORSTVA
138. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA PRIPRAVO CELOVITE INSTITUCIONALNE UREDITVE PODROČJA ZAGOTAVLJANJA ENAKOSTI IN VARSTVA PRED DISKRIMINACIJO
139. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA ZELENO DAVČNO REFORMO
140. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA PROJEKT PREDSEDOVANJA REPUBLIKE SLOVENIJE ORGANOM EVROPSKIH ŠOL
141. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA SODELOVANJE S CENTROM JUGOVZHODNE EVROPE ZA ODKRIVANJE IN PREGON KAZNIVIH DEJANJ
142. DELOVNE SKUPINE, področje EU
143. DELOVNA SKUPINA ZA EVROPSKE ZADEVE
144. DELOVNA SKUPINA ZA SPLOŠNE IN INSTITUCIONALNE ZADEVE
145. DELOVNA SKUPINA "LIZBONSKA STRATEGIJA"
146. DELOVNA SKUPINA "VARNOST IN OBRAMBA"
147. DELOVNA SKUPINA "MEDNARODNA RAZVOJNA POMOČ"
148. DELOVNA SKUPINA "STRUKTURNA IN REGIONALNA POLITIKA
149. DELOVNA SKUPINA "PRISELJEVANJE IN AZIL"
150. DELOVNA SKUPINA "POLICIJSKO SODELOVANJE IN DROGE"
151. DELOVNA SKUPINA "PRAVOSODNO SODELOVANJE"
152. DELOVNA SKUPINA "CIVILNA ZAŠČITA"
153. DELOVNA SKUPINA ZA MAKROEKONOMSKO POLITIKO IN EMU
154. DELOVNA SKUPINA "FINANČNE STORITVE IN PROSTO GIBANJE KAPITALA"
155. DELOVNA SKUPINA "OBDAVČENJE"
156. DELOVNA SKUPINA "PRORAČUN"
157. DELOVNA SKUPINA "CARINSKA UNIJA"
158. DELOVNA SKUPINA "ZAKONODAJNE ZADEVE"
159. DELOVNA SKUPINA "STATISTIKA"
160. DELOVNA SKUPINA "ENERGIJA IN EUROTOM"
161. DELOVNA SKUPINA "PROST PRETOK BLAGA IN STORITEV TER ZAŠČITA POTROŠNIKOV"
162. DELOVNA SKUPINA "NOTRANJI TRG"
163. DELOVNA SKUPINA "SKUPNA TRGOVINSKA POLITIKA"
164. DELOVNA SKUPINA "VARSTVO KONKURENCE IN DRŽAVNE POMOČI"
165. DELOVNA SKUPINA "INDUSTRIJSKA POLITIKA IN PODJETNIŠTVO
166. DELOVNA SKUPINA "TELEKOMUNIKACIJE, POŠTNE STORITVE IN STORITVE INFORMACIJSKE DRUŽBE"
167. DELOVNA SKUPINA "ZNANOST, RAZVOJ IN TEHNOLOGIJO"
168. DELOVNA SKUPINA "PROST PRETOK OSEB"
169. DELOVNA SKUPINA "DELO IN SOCIALNE ZADEVE"
170. DELOVNA SKUPINA ZA SKLOP "KMETIJSTVO"
171. DELOVNA SKUPINA "VETERINARSKE IN FITOSANITARNE ZADEVE"
172. DELOVNA SKUPINA "RIBIŠTVO"
173. DELOVNA SKUPINA "JAVNO ZDRAVJE"
174. DELOVNA SKUPINA "OKOLJE"
175. DELOVNA SKUPINA "PROMET"
176. DELOVNA SKUPINA "IZOBRAŽEVANJE, USPOSABLJANJE IN MLADI"
177. DELOVNA SKUPINA "KULTURA IN AVDIOVIZUALNA POLITKIKA"
178. KOMISIJA ZA IZVAJANJE ZAKONA O POPRAVI KRIVIC
179. KOMISIJA ZA POPOTRESNO OBNOVO OBJEKTOV
180. KOMISIJA ZA PLAZOVE
181. STROKOVNA KOMISIJA ZA IZBIRO KONCESIONARJA NA PODLAGI UREDBE O NAČINU, PREDMETU IN POGOJIH IZVAJANJA GOSPODARSKE JAVNE GUMAMI
182. STROKOVNA KOMISIJA ZA IZBIRO KONCESIONARJEV ZA OPRAVLJANJE GOSPODARSKE JAVNE SLUŽBE RAVNANJA Z IZRABLJENIMI MOTORNIMI VOZILI
183. KOMISIJA ZA ODPRAVO POSLEDIC NESREČ NA STVAREH
184. SVET ZA VARSTVO OKOLJA
185. ZNANSTVENI ODBOR ZA DELO Z GENSKO SPREMENJENIMI ORGANIZMI
V ZAPRTEM SISTEMU
186. ZNANSTVENI ODBOR ZA NAMERNO SPROŠČANJE GENSKO SPREMENJENIH
ORGANIZMOV V OKOLJE IN DAJANJE IZDELKOV NA TRG
187. STROKOVNA KOMISIJA ZA OCENJEVANJE PONUDB GLEDE JAVNEGA
RAZPISA ZA IZBIRO KONCESIONARJA ZA POSAMEZNO DIMNIKARSKO OBMOČJE
188. KOMISIJA ZA RAVNANJE Z GENSKO SPREMENJENIMI ORGANIZMI
(GSO)
189. ARHIVSKA KOMISIJA
190. KOMISIJA VLADE RS ZA NADZOR NAD IZVAJANJEM KONCESIJSKIH
POGODB NA PODROČJU RUDARSTVA
191. STROKOVNA KOMISIJA ZA RAZLAGO KOLEKTIVNE POGODBE
ELEKTROGOSPODARSTVA
192. STROKOVNA KOMISIJA ZA RAZLAGO KOLEKTIVNE POGODBE
PREMOGOVNIŠTVA
193. KOMISIJA ZA NADZOR IZVOZA BLAGA Z DVOJNO RABO
194. KOMISIJA ZA ODPRAVO POSLEDIC ŠKODE V GOSPODARSTVU
195. STALNA MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA PREGLED PRISPELIH
VLOG O ZAINTERESIRANOSTI ZA PODELITEV RUDARSKE PRAVICE PRED IZDAJO
KONCESIJSKEGA AKTA IZ 15. ČLENA ZAKONA O RUDARSTVU
196. KOMISIJA ZA POSPEŠEVANJE MEDNARODNE MENJAVE
197. KOMISIJA ZA PREPREČEVANJE IN ZATIRANJE KRIMINALITETE
198. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA PRIPRAVO MOŽNIH UKREPOV ZA UVELJAVITEV MIGRACIJSKE POLITIKE REPUBLIKE SLOVENIJE
199. KOMISIJA ZA UGOVOR VESTI VOJAŠKI DOLŽNOSTI
200. ODBOR KONVENCIJE O PRIZNAVANJU VISOKOŠOLSKIH KVALIFIKACIJ V EVROPSKI REGIJI 201. SVET ZA VISOKO ŠOLSTVO REPUBLIKE SLOVENIJE
202. SVET ZA ZNANOST IN TEHNOLOGIJO REPUBLIKE SLOVENIJE
203. ODBOR ZA PRIZNANJA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA POSLOVNO ODLIČNOST
204. KOMISIJA ZA AKREDITACIJO VIŠJEŠOLSKIH ŠTUDIJSKIH PROGRAMOV
205. ODBOR REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ZOISOVO NAGRADO, ZOISOVO PRIZNANJE, PRIZNANJE AMBASADOR ZNANOSTI RS IN PUHOVA PRIZNANJA
206. KOMISIJA ZA DOLOČITEV OMREŽNIH PRIKLJUČNIH TOČK S PREDNOSTJO
207. SVET ZA SISTEM PLAČ V JAVNEM SEKTORJU
208. PODKOMISIJA ZA ŠTIPENDIRANJE PRI KOMISIJI VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ADMINISTRATIVNE ZADEVE IN IMENOVANJA
209. KOMISIJA ZA PRITOŽBE IZ DELOVNEGA RAZMERJA ZA JAVNE USLUŽBENCE PRI ORGANIH DRŽAVNE UPRAVE IN PRI PRAVOSODNIH ORGANIH
210. KOMISJA VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA OBRAVNAVANJE PREDLOGOV PREDPISOV Z VIDIKA DOLOČB ZAKONA O JAVNI RABI SLOVENŠČINE
TER CILJEV JEZIKOVNE POLITIKE IN JEZIKOVNEGA NAČRTOVANJA
211. KOORDINACIJSKI ODBOR ZA DRŽAVNE PROSLAVE
212. NACIONALNI SVET ZA KNJIŽNIČNO DEJAVNOST
213. STROKOVNI SVET REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ŠPORT
214. ODBOR ZA PODELJEVANJE BLOUDKOVIH PRIZNANJ
215. ODBOR ZA PODELJEVANJE NAGRAD REPUBLIKE SLOVENIJE NA PODROČJU ŠOLSTVA
216. STROKOVNI SVET REPUBLIKE SLOVENIJE ZA SPLOŠNO
IZOBRAŽEVANJE
217. STROKOVNI SVET REPUBLIKE SLOVENIJE ZA POKLICNO IN STROKOVNO IZOBRAŽEVANJE
218. STROKOVNI SVET REPUBLIKE SLOVENIJE ZA IZOBRAŽEVANJE DRASLIH
219. STROKOVNA KOMISIJA ZA IZDAJO PREDHONIH MNENJ V POSTOPKU IZDAJE DOVOLJENJ ZA PROMET Z VOJAŠKIM OROŽJEM IN OPREMO
220. ODBOR ZA RAZPOLAGANJE S SREDSTVI POŽARNEGA SKLADA
221. DELOVNA SKUPINA ZA IZVAJANJE TEMELJNIH RAZVOJNIH PROGRAMOV SLOVENSKE VOJSKE V LETIH 1994- DO 2015
222. MEDRESORSKA STROKOVNA KOMISIJA ZA IZDAJO SOGLASIJ ZA IZVEDBO ZAUPNIH NAROČIL
223. STALNA MEDRESORSKA ANALITIČNA SKUPINA
224. MEDRESORSKA KOMISIJA ZA NATOVE RAZPISE
225. ODBOR NACIONALNEGA PRPGRAMA VARNOSTI CESTNEGA PROMETA
226. KOMISIJA ZA VODENJE POSTOPKOV O PRITOŽBAH ZOPER ODLOČBE, KI JIH NA PRVI STOPNJI NA PODLAGI LETALSKIH PREDPISOV, KI VELJAJO V REPUBLIKI SLOVENIJI, IZDA MINISTRSTVO PRISTOJNO ZA PROMET
227. SVET ZA KMETIJSTVO IN PODEŽELJE REPUBLIKE SLOVENIJE
228. KOMISIJA ZA ODPRAVO POSLEDIC ŠKODE V KMETIJSTVU
229. ZDRAVSTVENI SVET
230. SVET ZA ZDRAVJE
231. SVET REPUBLIKE SLOVENIJE ZA VARNOST IN ZDRAVJE PRI DELU
232. MEDRESORSKA KOMISIJA ZA KEMIJSKO VARNOST
233. KOMISIJA ZA STRATEŠKO BLAGO
234. KOMISIJA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA VARSTVO PACIENTOVIH PRAVIC
235. KOMISIJA VLADE RS ZA DROGE
236. MEDRESORSKA KOMISIJA ZA OBRAVNAVO PREDLOGOV REGIONALNIH DRŽAVNIH POMOČI ZA TEKOČE POSLOVANJE PODJETIJ
237. DELOVNA SKUPINA ZA ZASTOPANJE INTERESOV DRŽAVNIH ORGANOV
PRI IZVRŠEVANJU ZAKONA O GLAVNEM MESTU
238. OŽJA DELOVNA SKUPINA ZA ZASTOPANJE INTERESOV DRŽAVNIH ORGANOV PRI IZVRŠEVANJU DOLOČB ZAKONA O GLAVNEM MESTU REPUBLIKE SLOVENIJE
239. SVET ZA NACIONALNO VARNOST
240. SEKRETARIAT SVETA ZA NACIONALNO VARNOST
241. KOMISIJA ZA SPREMLJANJE AKCIJSKEGA PROGRAMA ZA INVALIDE
2007-2013
242. KOMISIJA ZA ODPRAVLJANJE POSLEDIC DELA Z AZBESTOM
243. KOMISIJA VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ODKRIVANJE IN PREPREČEVANJE DELA IN ZAPOSLOVANJA ZA ČRNO
244. KOMISIJA ZA POSTOPKE SPORAZUMEVANJA ZA PRIZNANJE ODŠKODNIN OBOLELIH ZA POKLICNO BOLEZNIJO ZARADI AZBESTA
245. KOMISIJA ZA UVELJAVLJANJE PRAVICE DO POKOJNINE POD UGODNEJŠIMI POGOJI
246. STALNA KOMISIJA ZA URESNIČEVANJE SPORAZUMA MED VLADO RS IN VLADO ITALIJANSKE REPUBLIKE O UREJANJU VOJNIH GROBIŠČ
247. STALNA KOMISIJA ZA URESNIČEVANJE SPORAZUMA MED VLADO RS IN VLADO ČEŠKE REPUBLIKE O UREJANJU VOJNIH GROBIŠČ
248. SVET ZA SLOVENSKI ZNAKOVNI JEZIK
249. KOMISIJA ZA ODLOČANJE O ODŠKODNINI ŽRTVAM KAZNIVIH DEJANJ
250. KOMISIJA ZA INFORMACIJSKO VARNOST
251. STROKOVNA SKUPINA POD VODSTVOM MINISTRSTVA ZA FINANCE, KI BO PREVERILA DEJANSKE UTEMELJENE STROŠKE ZA OPRAVLJENA NAROČILA PO
POGODBI O NAROČILU TER VIŠINO DEJANSKO UTEMELJENIH ODHODKOV ZA IZRAČUN KONCESIJSKE DAJATVE
252. SVET VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA JAVNO-ZASEBNO PARTNERSTVO
253. KOMISIJA VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ZAŠČITO ROMSKE SKUPNOSTI
254. MEDRESORSKO DELOVNO TELO ZA MEDNARODNO RAZVOJNO SODELOVANJE
255. STALNA KOORDINACIJSKA SKUPINA ZA OMEJEVALNE UKREPE
256. STALNA AVTONOMNA STROKOVNA KOMISIJA ZA PRIPRAVO MNENJA O USPOSOBLJENOSTI KANDIDATOV, KI NISO DIPLOMATI, ZA VODJO DIPLOMATSKEGA
PREDSTAVNIŠTVA ALI KONZULATA
257. KOMISIJA ZA SPREMLJANJE SPORAZUMA O ZAGOTAVLJANJU POSEBNIH PRAVIC MADŽARSKE MARODNE SKUPNOSTI V REPUBLIKI SLOVENIJI IN SLOVENSKE NARODNE MANJŠINE V REPUBLIKI MADŽARSKI
258. SVET VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA SLOVENCE V ZAMEJSTVU
259. SVET VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA SLOVENCE PO SVETU
260. SVET VLADE RS ZA URESNIČEVANJE NAČELA ENAKEGA OBRAVNAVANJA
261. SKUPNO DELOVNO TELO VLADE RS ZA VARSTVO PRED ŠKODLJIVIMI RASTLINAMI
262. MEDRESORSKA KOMISIJA ZA NAPOTITEV OSEB V MEDNARODNE CIVILNE MISIJE IN MEDNARODNE ORGANIZACIJE
263. SVET ZA PROMOCIJO KMETIJSKIH IN ŽIVILSKIH PROIZVODOV
264. SVET ZA TERITORIALNO USKLAJEVANJE RAZVOJNIH POBUD
265. NACIONALNI USKLAJEVALNI ODBOR ZA IZVAJANJE EVROPSKEGA LETA PROSTOVOLJNIH DELAVNOSTI (2011)
266. SVET ZA SOCIALNO PODJETNIŠTVO
267. DRŽAVNA KOMISIJA IN REGIJSKE KOMISIJE ZA OCENJEVANJE ŠKODE OB NARAVNIH IN DRUGIH NESREČAH TER ZA PRIPRAVO PREDLOGOV ZA ODPRAVO
NJIHOVIH POSLEDIC
268. ODBOR REPUBLIKE SLOVENIJE ZA PODELITEV DRŽAVNIH PRIZNANJ
NA PODROČJU PROSTOVOLJSTVA
269. STROKOVNA KOMISIJA ZA ČLOVEKOVE PRAVICE IN CIVILNE SVOBOŠČINE - ZA POSAMEZNO PODROČJE PROSTOVOLJSKEGA DELA
270. STROKOVNA KOMISIJA ZA KULTURO, UMETNOST TER TURIZEM - ZA POSAMEZNO PODROČJE PROSTOVOLJSKEGA DELA
271. STROKOVNA KOMISIJA ZA REKREACIJO, ZDRAVJE TER VZGOJO IN IZOBRAŽEVANJE - ZA POSAMEZNO PODROČJE PROSTOVOLJSKEGA DELA
272. STROKOVNA KOMISIJA VARSTVO OKOLJA IN OHRANJANJE NARAVE TER ČLOVEK, NARAVA IN DRUŽEBEN VREDNOSTE - ZA POSAMEZNO PODROČJE
PROSTOVOLJSKEGA DELA
273. DELOVNA SKUPINA ZA IMPLEMENTACIJO DIREKTIVE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA 2005/36/ES O PRIZNAVANJU POKLICNIH KVALIFIKACIJ
274. SVET VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA SPODBUJANJE RAZVOJA PROSTOVOLJSTVA, PROSTOVOLJSKIH IN NEVLADNIH ORGANIZACIJ

Pa še seveda izjemno pomemben ŠTUDIJSKI CENTER ZA NARODNO SPRAVO !!!
(12 zaposlenih znanstvenikov!?)

Preveril na spletni strani Državni portal RS, Notranje organizacijske oblike... :

Manjka samo še KOMISIJA kako preživeti to sranje, lep dan To ja To ja To ja

Ivek sobota, 5. oktober 2013 ob 21:11

Preden se začne z zavajanjem ljudi in tendencioznim prikazovanjem podatkov je treba pogledati sistemizacijo vlade in vladnih služb. Če ste opravilno pismeni za takšno raziskavo in, da tisto kar pišete ne pišete tendenciozno in nedobronamerno, temveč v dobri veri boste ugotovili:

Večina spodaj navedenih teles nima sistemizacije. Ustanovljena so s sklepi vlade in jih sestavljajo že zaposleni v ministrstvih in agencijah. Nekatera so stalna, del je ad hoc. Posebej v strokovnih se angažirajo tudi zunanji sodelavci.

Težko bi argumentirano razložil upravičenost njihovega obstoja. Vem pa, da ne povzročajo opaznih posebnih stroškov, ker ji sestavljajo že zaposleni javni delavci. Nekateri sveti se sestanejo samo enkrat letno, ali pa po vabilu. Praviloma je v opisu del in nalog, ki jih opravljajo javni uslužbenci zajeta obveznost za sodelovanje v naštetih telesih. Za telesa, ki imajo sekretarja ali stalno zaposlene je to posebej navedeno.

Seveda je porebno razumeti , kaj so naloge in način delovanja spodaj navedenih teles.
Dejstvo je, da je iz žabjega rakursa s strani posmeznika predrzno in oholo ocenejvati, kaj je državi potrebno, razen če ne misli, da bi lahko bil predsednik vlade. Če ne prej bi takrat ugotovil, da je stopil v prevelike čevlje, kar se zgodi večini slučajnih namernikov v politiki in to tudi krepko občutimo.

komisija
medresorska delovna skupina
delovna skupina
projektna skupina
koordinacijska skupina
svet

Študijski center je ustanovil minister Šturm z določenim političnim namenom. Minister je politična osebnost, zato je tak namen legitimen, zato center deluje še sedaj. O potrebnosti sedaj nebi razpravljal. Center ima sistemizacijo in je ustanovljen na podoben način kot razne agencije. V naboru teles niso zajete organizacijske enote, ki imajo sistemizacijo. Zato je primerjanje centra z zgoraj navedenimi telesi podobno mešanju vode in nafte.

Krpan nedelja, 6. oktober 2013 ob 12:24

Poglej samo imena komisij pa ti bo jasno ne samo, da se PODVAJAJO ampak, da se posamezne komisije pod drugačnim imenom pojavljajo kar nekajkrat ! Hjooj Hjooj Hjooj

Če k tem komisijam prišteješ še več kot 2.000 civilnih "družb" ali iniciativ, ki se "ukvarjajo" z enako problematiko oziroma so na tak način "reševanja" PRIKLOPLJENE na državne jasli je dokaz stanja KATASDTROFALEN ! To ja To ja To ja

Krpan nedelja, 6. oktober 2013 ob 12:28

Ali veste zakaj imamo vlado ?

Da poskrbi za poplačilo zavoženih investicij ljubljanskega župana in njegovih prisklednikov, ki se na tak način okoriščajo ! To ja

S temi sklepi jemljejo manjšim občinam denar, da bodo napolnili jankovičevo malho brez dna in poplačali NEGOSPODARNE INVESTICIJE ljubljanskega župana. Hjooj Hjooj Hjooj

Tako početje me vse bolj spominja na srbsko diktaturo Miloševiča, ki je kljub temu, da ni bil predsednik vlade diktiral, kaj je morala početi srbska vlada.
TAKEMU POČETJU SE LAHKO MIRNO REČE SRBSKA DIKTATURA V SLOVENIJI ! To ja To ja To ja

KER SEM KOPIRAL ZAPISNIK iz pdf DATOTEKE JE KAR NEKAJ NAPAK PRI PRENOSU ZATO SE OPRAVIČUJEM !

Številka:
Datum: 23. 7. 2013
ZAPISNIK
sreeanja med VLADO RS in MESTNO OBCINO LJUBLJANA, v torek, 23. julija2013,ob 9.00 uri, v
stavbi Vlade RS, Gregorei6eva ulica 20, Ljubljana.
Navzoei elani Mestne obeine Ljubljana:
Zoran Jankovie, Ales Cerin,Tja§a Ficko, Jelka 2ekar, Jaka Hegler, Jasna Plazl,mag. Miran Gajkk,
mag. Mateja Demgi6, Tilka Klanear,Natak Jazbinkk Serkn, Tadeja Moderndorfer,Ur§a
Otoni6ar,Simona Remih, mag. Lilijana Madjar,Peter Horvat,Krigtof Mlakar, Janko Kramlar,Sania
Huskie Ho6evar,Miha Verbi6.
Navzoei Mani Vlade RS:
Mag. Alenka Bratukk, Jernej Pavli6, Tanja Sarabon, dr. Anja Kopa6 Mrak, Mateja Vrani6ar, mag.
Stanko Stepikik, mag. Bojan Zlender, Dean Herenda, dr. Mirko Peearie, mag. Dejan Zidan, mag.
Domen Bizjak, Roman Jaki6, Zoran Klemeneie, Tina Brecelj, dr. Uro§ Grilc, Tomal Gantar, mag.
Igor Sen6ar, Tina Komel.
*********************************************************************************
V okviru razprave so bili sprejeti naslednji sklepi:
MINISTRSTVO ZA FINANCE
SICLENt. 1 Na podro6ju Zakona o javnem naroeanju/ZJN-2/ (Ur.l. RS, gt., 12/2013-
UPB5)se sprejmejo nove direktive, ki jih pripravlja EU. Potrebno jih je
implementirati v nag° zakonodajo do konca Leta 2013.
Rok izvedbe: 31.12.2013
Odgovoren Vlada: Mateja Vraniear, driavna sekretarka
Sao Matas, generalni direktor Direktorata za javno naroeanje
Odgovoren MOL: Tadeja Moderndorfer, vodja Slulbe za javna narooila
SKLEP§t. 2 Delovna skupina Ministrstvo za finance — MOL se v zgetku septembra
sestane na temo Uredbe o zelenem javnem naro6anju (Ur.l. RS, §I. 102/2011
18/2012, 24/2012,-64/2012, 2/2013).
Rok izvedbe: 15.9.2013
Odgovoren Vlada: Mateja Vranicar, driavna sekretarka
Sak Matas, generalni direktor Direktorata za javno naroeanje
Odgovoren MOL: Tadeja Moderndorfer, vodja Sluibe za javna naroeila
1
SICLEP§t. 3 Do konca meseca septembra se uredi sestanek med Ministrstvom za finance in
MOL na temo Zakona o javnih skladih (ZJS-1). MOL predlaga zadol2evanje
brez porogtva lokalne skupnosti. JSS MOL ima projekte, vendar je ovira za
njihovo realizacijo pomanjkanje finanenih virov. Potrebe po neprofitnih
stanovanjih se v Ljubljani iz leta v leto pove6ujejo.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: Monika Pintar Mesarie, generalna direktorica Direktorata za javno
premoienje in finanoni sistem
Odgovoren MOL: Sago Rink, direktor JSS MOL
SICLEP§t.4 V mesecu septembru se delovna skupina Ministrstvo za finance — MOL
sestane na temo Zakona o izvegevanju prorauna republike Slovenije za
leti 2013 in 2014 (ZIPRS1314). MOL predlaga ertanje drugega odstavka 45.
61ena ZIPRS1314, ki Mestni obeini Ljubljana zni2uje % dohodnine.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: Mateja Vraniear, driavna sekretarka
Monika Pintar Mesarie, generalna direktorica Direktorata za javno
premoienje in finaneni sistem
Odgovoren MOL: Joika Hegler, direktorica MU MOL
Urfa Otoniear, vodja Oddelka za finance in raeunovodstvo
SKLEP gt.5 Ministrstvo za finance mora MOL omogo6iti uporabo rgunalnigkega
programa MFERAC za izplaeilo 3/4 plganih nesorazmerij, saj se je MOL
sodno poravnala na osnovi tolbe sindikata.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: Mateja Vranioar, driavna sekretarka
Odgovoren MOL: Urfa Otoniaar, vodja Oddelka za finance in raeunovodstvo
2
MINISTRSTVO ZA IZOBRAZEVANJE,ZNANOST IN SPORT
SKLEP §1.6 Delovna skupina Ministrstvo za izobralevanje, znanost in sport — MOL se
sestaneta na temo ureditve podroeja sofinanciranja investicij v vrtce
Dobitipogodbe za vseh 6 vrtcev, za katere smo bili uspe§ni na razpisu 1. 2011,
v vrednosti 3,5,milijona eurov.
Rok izvedbe: 15.9.2013
Odgovoren Vlada: Dr. Jernej Pikalo, minister
Odgovoren MOL: Ales Cerin, podlupan
Marija Fabric, vodja Oddelka za predSolsko vzgojo in izobraievanje
SKLEP gt. 7 t' im hitreje se uredi sofinanciranje projekta Kolezija.
Rok izvedbe: 15.9.2013
Odgovoren Vlada: Mitja Valia,Direktor direktorata za investicije na ministrstvu za izobra±"evanje,
znanost in Sport
Odgovoren MOL: Marko Kolenc, vodja Oddelka za Sport
SKLEP §1. 8 Lastnikvo zemljiKE, na katerih stoji atletski stadion, mora MOL urejati s
Slovenskimi 2eleznicami, s soglasjem vlade.
Rok izvedbe: 15.9.2013
Odgovoren Vlada: Samo Omerzel, minister
DuSan Mes, direktor SZ
Odgovoren MOL: Marko Kolenc, vodja Oddelka za Sport
SKLEP k. 9 Ministrstvo za izobralevanje, znanost in sport in MOL morata urediti projekt
Muzej §porta in §olstvav Centru Sto‘iice. Dogovoriti se je potrebno za
ureditev prostorov, naeina financiranja,..
Rok izvedbe: 15.9.2013
Odgovoren Vlada: Mitja Valie",Direktor direktorata za investicije na ministrstvu za izobraievanje,
znanost in Sport
Odgovoren MOL: Marko Kolenc, vodja Oddelka za Sport
SKLEP gt. 10 MOL se prijavi na javni razpis za porabo evropskih sredstev za sofinanciranje
objektov, ki so nacionalnega pomena (gimnastieni center Cerar, Pegan,
Petkov§ek, PGC Ilirija,...). Javni razpis za pridobitev evropskih sredstev bo
objavljen septembra letos. Interes vlade je, da se pridobi rim vee evropskih
sredstev. Vlada podpira oba projekta kot projekta nacionalnega pomena, v
kolikor dobita podporo OKS, bo vlada predlagala, da se uredi podlaga za
sofinanciranje z zakonom.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: AljuSPertinao, driavni sekretar
Odgovoren MOL: Marko Kolenc, vodja Oddelka za sport
3
SKLEP St. 11 Uredi se sestanek med MOL in Ministrstvom za izobra2evanje, znanost in
sport glede nepremieninskih zadev — ureditev lastnikva za OS in vrtce.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Hada: Mitja Valie,Direktor direktorata za investicije na ministrstvu za izobraievanje,
znanost in Sport
Odgovoren MOL: Marija Fabeie, vodja Oddelka za predSolsko vzgojo in izobraievanje
Simona Remih, vodja Oddelka za ravnanje z nepremieninami
SKLEP St. 12 Ker so nepremi6ninske zadeve urejene tudi z nekaterimi drugimi ministrstvi, g
Vali6 koordinira vpraganje nepremieninskih zadevz vsemi ministrstvi, ki dajo
svoje predstavnike.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Hada: Mitja Valie,Direktor direktorata za investicije na ministrstvu za izobraievanje,
znanost in sport
Odgovoren MOL: Marija Fabcic, vodja Oddelka za predicolsko vzgojo in izobraievanje
Simona Remih, vodja Oddelka za ravnanje z nepremieninami
SKLEP 'St. 13 Uredi se sestanek med MOL in Ministrstvom za izobraievanje, znanost in
sport glede zakonodajnih pobud in drugih vsebinskih zadev na podroeju
vzgoje in izobra2evanja.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Hada: mag. Gregor Kos, v.d generalnega sekretarja na Ministrstvu za izobraievanje,
znanost in Sport
Odgovoren MOL: Marija Fabeie, vodja Oddelka za predSolsko vzgojo in izobraievanje
4
MINISTRSTVO ZA DELO, DRUZINO,SOCIALNE ZADEVE IN ENAKE
MOiNOSTI
SKLEP §1. 14 Ministrstvo za delo, dru2ino, socialne zadeve in enake mo2nosti podpira
razpisza podelitev koncesije na podroeju socialnega varstva/institucionalno
varstvo - kratkotrajne namestitve s povedanim obsegom zdraystvene oskrbe v
higihospic v Ljubljani. Razpis se objavi v mesecu septembru letos.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: Dr. Anja Kopao Mrak, ministrica
Odgovoren MOL: Tilka Klanear, vodja Oddelka za zdravje in socialno varstvo
SKLEP gt. 15 V mesecu septembru se delovna skupina Ministrstvo za delo, dru2ino, socialne
zadeve in enake mo2nosti — MOL sestane na sestanku, na temo ureditve
novega Zakona o pogrebni dejavnosti in upravljanju s pokopalrgi in
Zakona o vojnih grobigelh.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Hada: Dr. Anja Kopae Mrak, ministrica
Odgovoren MOL: David Polutnik, vodja Oddelka za gospodarske dejavnosti in promet
Robert Martineie, direktor javnega podjeya JP ZALE
SKLEP k. 16 Gradnja domov za starej§e v MOL — dr2ava bo poizku§ala zgraditi vsaj en dom
za starejge v Ljubljani,do leta 2020.
Rok izvedbe: 31.12.2014
Odgovoren Viada: Dr. Anja Kopae Mrak, ministrica
Odgovoren MOL: Tilka Klanear, vodja Oddelka za zdravje in socialno varstvo
SKLEP 4. 17 Uredi se informacijski sistem za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev na
podlagi katerega se izplaeujejo subvencije. Ta sistem ne deluje dobro, ker so v
odlabah se vedno napake in pomanjkljivosti, ki izvirajo iz tega sistema.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: Dr. Anja Kopaa Mrak, ministrica
Odgovoren MOL: Salo Rink, direktor JSS MOL
Tilka Klanear, vodja Oddelka za zdravje in socialno varstvo
Marija Fabric, vodja Oddelka za predSalsko vzgojo in izobralevanje
SKLEP gt. 18 Ministrstvo za delo, dru2ino, socialne zadeve in enake moinosti izvede
postopek za dodelitev koncesije za socialno oskrbo v higi Hospic.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: Dr. Anja Kopae Mrak, ministrica
Odgovoren MOL: Tilka Klanear, vodja Oddelka za zdravje in socialno varstvo
5
MINISTRSTVO ZA ZDRAVJE
SKLEP gt. 19 Zaradizamenjave zemljig6 pri Rehabilitacijskem centru Soca za lokacijo
Stare pravde se sestanejo: Ministrstvo za zdravje, MOL in Univerzitetni
klinieni center Ljubljana, da se dogovorijo kako to zamenjavo realizirati. Vlada
podpira idejo.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: Tomal Gantar, minister
Odgovoren MOL: Simona Remih, vodja Oddelka za ravnanje z nepremianinami
Tilka Klanear, vodja Oddelka za zdravje in socialno varstvo
SKLEP gt. 20 Najde se dolgoro6na re§itev za teleznigki zdraystveni domz direktorjem
ZZD, MOL in Ministrstvom za zdravje.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: Toma1 Gantar, minister
Odgovoren MOL: Tilka Klanear, vodja Oddelka za zdravje in socialno varstvo
SKLEP gt. 21 Uredi se sestanek z Ministrstvom za zdravje in MOL na temo Zakonodaja -
LL Grosist, Zakona o lekarniAki dejavnosti ter Zakona o zdraystvenem
varstvu in zdraystvenem zavarovanju.Zakititi se mora javni interes in javni
sektor.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: Tomal Gantar, minister
Odgovoren MOL. Tilka Klanear, vodja Oddelka za zdravje in socialno varstvo
dr. Marjan Sedej, direktor Lekarne Ljubljana
SKLEP gt. 22 Ker re§itev financiranja zdraystvene oskrbe v hi§i Hospic ni bila realizirana, se
ponovno sestanejo vsi dele2niki s ciljem predlaganja sistemske re§itve.
Ministrstvu se posreduje odprto pismo hie Hospic.
Rok izvedbe: 15.9.2013
Odgovoren Vlada: Tomal Gantar, minister
Odgovoren MOL: Tilka Klanear, vodja Oddelka za zdravje in socialno varstvo
6
MINISTRSTVO ZA GOSPODARSKI RAZVOJ IN TEHNOLOGIJO
SKLEP gt. 23 Sprejme se nov pravilnik, ki bo omogoeil prenehanje uporabe obstojeeega
Indeksa razvojne ogro2enosti, v skladu z veljavnim Zakonom o spodbujanju
skladnega regionalnega razvoja. Po obstojeei metodologiji je obeinam
Ljubljanske urbane regije pripadlo zgolj 2,67 odstotka vseh sredstev,
namenjenih regijam. Dogovorjeni sta le dve regiji (vzhodna in zahodna).
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: mag. Stanko Stepignik, minister
Odgovoren MOL: mag. Lilijana Madjar, direktorica RRA LUR
SKLEP gt. 24 Popravi se Zakon o prejemkih poslovodnih oseb v gospodarskih druibah v
veeinski lasti Republike Slovenije oziroma samoupravnih lokalnih
skupnosti (Uradni list RS, §I. 21/10, 8/11; ZPPOGD),v delu, ki se nandga na
izplaeilo spremenljivega prejemka direktorjem in vrgilcem dol'inosti
direktorjev.Stalicee ministrstva je, da se ne veri2i z v.d.-ji, temvee se eim prej
dobi mandat.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: mag. Stanko StepiSnik, minister
Odgovoren MOL: Zdenka Grozde, direktorica JHL
SKLEP 'St. 25 MOLse prizna poseben status pri razrezu EU sredstev za investicije 2014-2020
in se posebno skrb nameni objektom deiavnega pomena, kot so Zivalski vrt in
Zavetigee Gmajnice.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: mag. Stanko StepiSnik, minister
Odgovoren MOL: Mara Fabaia, vodja Oddelka za predSolsko vzgojo in izobraievanje
7
MINISTRSTVO ZA 1NFRASTRUKTURO IN PROSTOR
SKLEP 4. 26 aim hitreje je potrebno podpisati pogodbe in ustrezne listine z DARS-om
glede pridobivanja zemljiie za potrebe gradnje Zalake ceste.
Rok izvedbe: 10.8.2013
Odgovoren Vlada: mag. Tanja Bogataj, generalna direktorica Direktorata za prostor.
Odgovoren MOL: Simona Remih, vodja Oddelka za ravnanje z nepremioninami
SKLEP 4. 27 Vlada se zave2e, da se zaene s postopkom DPN za objekt za termieno
obdelavo odpadkov v Ljubljani.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: mag. Tanja Bogataj, generalna direktorica Direktorata za prostor.
mag. Andreja Jerina, dravna sekretarka za okolje
Odgovoren MOL: mag. Miran Gajgek, vodja Oddelka za urejanje prostora
SKLEP gt. 28 Objekt za termi6no obdelavo odpadkov v Ljubljani se uvrsti med prejemnike
kohezijskih sredstev.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: mag. Tanja Bogataj, generalna direktorica Direktorata za prostor
Odgovoren MOL: Sarno Lozej, direktor TE-TOL
SKLEP gt. 29 Potreben je sprejem novega Zakona o prevozih v cestnem prometu za
ureditev pravne podlage za vklju6itev taksi prevozov kot izbirne gospodarske
javne sluThe.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: mag. Tanja Bogataj, generalna direktorica Direktorata za prostor
Bojan Zlender, Direktorat za promet
Odgovoren MOL: Peter Horvat, direktor LPP
SKLEP 4. 30 Sprejme se spremembo in dopolnitevstanovanjskega zakona (SZ-1),ki je
nujno potreben za pridobivanje osebnih podatkov iz uradnih evidenc in zbirk
osebnih podatkov, ki §tejejo za dav6no tajnost, ter ob6utljivih osebnih
podatkov, vkljueno s preraeunom podatkov o dohodkih v neto dohodke na
stanovanjskem podroeju preko informacijskega sistema, ki ga je driava
izdelala za potrebe vodenja upravnih postopkov po ZUPJS.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: mag. Tanja Bogataj, generalna direktorica Direktorata za prostor.
Odgovoren MOL: Sago Rink, direktor JSS MOL
SKLEP 4. 31 Ministrstvo se mora pri refundaciji sredstev za subvencijo teinih najemnin
dilati zakonskih dolail.
Rok izvedbe: 15.9.2013
Odgovoren Vlada: mag. Tanja Bogataj, generalna direktorica Direktorata za prostor
Odgovoren MOL: Jolka Hegler, direktorica MU MOL
Sago Rink, direktor JSS MOL
8
SKLEP 4. 32 Prenoviti je potrebno Zakon o prostorskem nartovanju (ZPNa6rt)in sicer z
naslednjimi predlogi: 78:den — pri pogodbi o opremljanju je potrebno dodati,
da ob morebitni spremembi lastnigtva zemljigea novi lastnik prevzame obveze
iz obstojeee pogodbe o opremljanju ali pa plaea komunalni prispevek; 79. Glen
- rok za izdajo odloebe 15 dni naj velja le v primerih, kjer je zemljike le
komunalno opremljeno, sicer naj se rok doloei glede na Cas sklenitve pogodbe
o opremljanju; 83. Glen - v oprostitve naj se doda objekte splognega
drulbenega pomena (126-stavbe za kulturo in razvedrilo, muzeji in knjilnice,
gportne dvorane,...).
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Hada: mag. Tanja Bogataj, generalna direktorica Direktorata za prostor.
Odgovoren MOL: Simona Remih, vodja Oddelka za ravnanje z nepremieninami
SKLEP 4. 33 Regi se odprto vpraganje glede prenosa pristojnostinadzora nad enostavnimi
objekti na obeino.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Hada: mag. Tanja Bogataj, generalna direktorica Direktorata za prostor.
Odgovoren MOL: Bogomira Skvarea Jesenkk, vodja Ingpektorata
SKLEP 4. 34 Pripravi se svelenj sistemskih ukrepov glede obravnavanja nedovoljenih
gradenj v prostoru,ki bodo regulirale obstojeee stanje, nadaljnje pojave pa
zajezile.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: mag. Tanja Bogataj, generalna direktorica Direktorata za prostor
Odgovoren MOL: mag. Miran Gag ek, vodja Oddelka za urejanje prostora
SKLEP gt. 35 Uredi se sestanek z Ministrstvom za infrastrukturo in prostor in MOL, na temo
sprememb Energetskega zakona in priprava podzakonskih aktovna to
temo.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Hada: Danijel Leviear, v.d generalni direktor Direktorata za energijo
Odgovoren MOL: Alenka Loose, sekretarka v KZ za podrocje energetike
Samo Lozej, direktor TE-TOL
SKLEP 4. 36 Nemudoma je treba pristopiti k preureditvi oz. izgradnji novega Smartinskega
podvoza. Ker je ureditev Smartinskega podvoza delno tudi v pristojnosti
ministrstva, se uredi sestanek o skupnem projektu, ki opredeljuje izdelavo
dokumentacije in gradnje s financiranjem.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: mag. Tanja Bogataj, generalna direktorica Direktorata za prostor
Odgovoren MOL: mag. Miran Gagek, vodja Oddelka za urejanje prostora
9
MINISTRSTVO ZA KMETIJSTVO IN OKOLJE
SKLEP gt. 37 Ministrstvo za kmetijstvo in okolje se vkljuei prioritetno v sanacijo §ir§ega
obmoeja Jargkega proda v Operativni program ravnanja z odpadki in zagotovi
potrebna sredstva (13 milijona eurov). V to namen se pridobi kohezijska
sredstva 2014-2020 in takoj se pristopi k izvedbi sanacije obmoeja.
Rok izvedbe: 30.9.2014
Odgovoren Vlada: mag. Dejan Zidan, minister
Odgovoren MOL: Nataki Jazbinkk Seden, vodja Oddelka za varstvo okolja
mag. Miran Gajkk, vodja Oddelka za urejanje prostora
SKLEP §t. 38 Ministrstvo za kmetijstvo in okolje eim hitreje zakljuei postopek sprejemanja
Dr2avnega prostorskega naerta (DPN) za zagotavljanje poplavne varnosti JZ
dela Ljubljane,vkljueno z zadilevalnikom v Razorih ter vkljuei izvedbo
ukrepov za poveeanje poplavne varnosti v MOL — erpanje kohezijskih sredstev
2014-2020.
Rok izvedbe: 30.9.2014
Odgovoren Vlada: mag. Dejan Zidan, minister
Odgovoren MOL: mag. Miran Gajkk, vodja Oddelka za urejanje prostora
mag. Robert Kus, vodja Oddelka za zakito, rekvanje in civilno obrambo
SKLEP SI. 39 Izdajo se odloebe iz finanene perspektive 2007 — 2013 v zvezi s projekti
Nadgradnja sistema odvajanja komunalne odpadne vode v obeinah Medvode
in Vodice ter izgradnja povezovalnega kanala CO v MOL, izgradnja III. faze
Centralne eistilne naprave Ljubljana, odvajanje in eigeenje odpadne vode v
poreeju Ljubljanice — Krajinski park Ljubljansko barje ter dograditev javne
kanalizacije v aglomeracijah MOL, veejih od 2000 PE.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: Branko Ravnik, vdilec dorinosti generalnega direktorja Direktorata za okolje
Odgovoren MOL: Kriftof Mlakar, direktor JP VO-KA
SKLEP SI. 40 Uredi se sestanek z Ministrstvom za kmetijstvo in okolje in MOL, na temo
prenosa zemljik v upravljanju Sklada lunetijskih zemljik in gozdov na
MOL.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: mag. Tanja Strnika, driava sekretarka za kmetijstvo
Odgovoren MOL: Simona Remih, vodja Oddelka za ravnanje z nepremieninami
SKLEP §t. 41 S strani Ministrstva za kmetijstvo in okolje je bilo sprejeto stalike, da bo RS
stavbne pravice in slusinosti podeljevala brezplaeno, kadar gre za odnos med
javnimi subjekti.
Rok izvedbe: 31.8.2013
Odgovoren Vlada: mag. Dejan Zidan, minister
Odgovoren MOL: Simona Remih, vodja Oddelka za ravnanje z nepremieninami
Darja Lesjak, vodja Sluibe za razvojne projekte in investicije
10
SKLEP k.42 V mesecu septembru se delovna skupina Ministrstvo za kmetijstvo in okolje —
MOL sestane na temo pridobivanja zemijige oz. stvarnih pravic za potrebe
izgradnje povezovalne ceste Triagka- cesta na Brdo.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: mag. Dejan Zidan, minister
Odgovoren MOL: Simona Remih, vodja Oddelka za ravnanje z nepremieninami
SICLEP§1.43 Do konca leta se paistijo obmoCja, kjer so nezakonito odloleni odpadki na
zemljicaih v lasti oz. upravljanju drlave.
Rok izvedbe: 31.12.2013
Odgovoren Vlada: mag. Dejan Zidan, minister
Odgovoren MOL: Bogomira Skvarea Jesengek, vodja In§pektorata
SICLEP§t.44 Pri spremembi osnutka Uredbe o spremembah in dopolnitvah Uredbe o
odlaganju odpadkovsodeluje tudi MOL.
Rok izvedbe: 31.12.2013
Odgovoren Vlada: mag. Dejan Zidan, minister
Odgovoren MOL: Bogomira Skvarea Jeserdek, vodja Ingpektorata
mag. Miran Gal§ ek, vodja Oddelka za urejanje prostora
SKLEP §1.45 Konec avgusta se sestanejo predstavniki drulbe SNAGA, MOL in predstavniki
ministrstva na temo:
- spremembe Uredbe o emisiji snovi v zrak iz nepremienih virov
onesnalevanja,
- spremembe Uredbe o predelavi biolo§ko razgradijivih odpadkov in
uporabi komposta ali digestata,
- spremembe Uredbe o odlaganju odpadkov na odlagaligeih.
Spremembe morajo omogaiti nadaljevanje projekta RCERO, v katerega je
dosedaj vkljueenih le 34 obain.
Rok izvedbe: 31.8.2013
Odgovoren Hada: Branko Ravnik, vdilec dolinosti generalnega direktorja Direktorata za okolje
Odgovoren MOL: Janko Kramlar, direktor druf be SNAGA
Natafa Jazbin.§.ek Ser§en, vodja Oddelka za varstvo okolja
SICLEnt. 46 Ministrstvo za kmetijstvo in okolje posreduje informacijo MOL,v kak§ni fazi
je sprememba Zakona o kmetijskih zemljikih.
Rok izvedbe: 31.8.2013
Odgovoren Vlada: Branko Ravnik, vr.§ilec dollnosti generalnega direktorjaDirektorata za okolje
Odgovoren MOL: David Polutnik, vodja Oddelka za gospodarske javne sluThe in promet
SKLEP §4. 47 MOL l'eli, da se jo opredeli kot stranko v postopku pri izdaji okoljevarstvenih
dovoljenj.
Rok izvedbe: 31.8.2013
Odgovoren Vlada: Branko Ravnik, vdilec dolinosti generalnega direktorja Direktorata za okolje
Odgovoren MOL: Nataga Jazbingek Seden, vodja Oddelka za varstvo okolja

11
MINISTRSTVO ZA KULTURO
SKLEP §t. 48 MOL se prijavi na javne razpise za obnovo objektov kulturne dedigaine. Gre za
projekta, ki bosta pomembna tudi za drlavo, in sicer:
- obnova Pleenikove hie v sodoben muzej (le dobili odlono),
- obnova Svicarije v sodoben reziden6ni prostor z okoli 30 ateljeji in
manj§im razstavnim prostorom.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: dr. Urog Grilc, minister
Odgovoren MOL: mag. Mateja Dem.§46, vodja Oddelka za kulturo
SICLEPSt. 49 Ministrstvo za kulturo in JP Zale najdeta skupen dogovor gledezakite in
obnove Pleenikovih Zal, kajticeloten stro§ek zakite in obnove je na pleelh
podjetja Zale.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: dr. (frog Grilc, minister
Odgovoren MOL: mag. Robert Martinaio — direktor JP Zale
SKLEP St.50 Uredi se sestanek med Ministrstvom za kulturo in MOL glede brezplgnega
prenosa zemljigea za gradnjo PH Arhiv.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: Spela Spaniel v.d. generalne direktorice Direktorata za kulturno dedikino
Odgovoren MOL: Simona Remih, vodja Oddelka za ravnanje z nepremi'dninami
mag. Mateja Dem§ic.', vodja Oddelka za kulturo
SICLEPSt.51 Spremeni se Zakon o varstvu kulturne dedikine, in sicer v delu, ki se nanga
na podelitev pooblastil obeinskim muzejem za izvajanje drlavne javne sluThe.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: Spela Spaniel v.d. generalne direktorice Direktorata za kulturno dedikino
Odgovoren MOL: mag. Mateja DemSie, vodja Oddelka za kulturo
SKLEP St.52 Sestanek z ministrstvom na temo:
- denacionalizacije (45 zadev),
- muzej ski kompleks na Metelkovi ulici v Ljubljani — parkirna mesta,
- vadbeni kontejnerji za ples — soglasje za zemljike,
- Prirodoslovni muzej Slovenije — bili bi soinvestitorji.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: Spela Spaniel v.d. generalne direktorice Direktorata za kulturno dedikino
Odgovoren MOL: mag. Mateja Dem§To, vodja Oddelka za kulturo
David Polutnik, vodja Oddelka za gospodarske javne sluibe in promet

12
SKLEP '4.53 Glede na visoke strokebnove kulturnega spomenika (gradnja Galerije
Cukrarna), se prieakuje sofinanciranje s strani Republike Slovenije.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: Spela Spaniel v. d. generalne direktorice Direktorata za kulturno dediMino
Odgovoren MOL: mag. Mateja DemScie, vodja Oddelka za kulturo
Darja Lesjak, vodja Sluibe za razvojne projekte in investicije
SKLEP 0.54 Obnova tovarne Rog v Center Rog - Ministrstvo za kulturo sodeluje pri
pridobivanju finan6nih sredstev za obnovo in sodeluje po obnovi pri izvajanju
javne sluThe.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: Spela Spaniel v.d. generalne direktorice Direktorata za kulturno dediS' eino
Odgovoren MOL: mag. Mateja Dem§ ia, vodja Oddelka za kulturo

13
MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE IN JAVNO UPRAVO
SKLEP s§t.55 Na temo Zakona o financiranju obein se uredi sestanek, zraven se povabi
tudi pristojne sindikate. MOL je z letom 2007 ostala brez 56 mio EUR na letni
ravni. Predlog Odbora za finance pri ZMOS je, da bi mestne °Mine prejele
20% vi§jo povpreenino (ker nadomegeajo regije), obeine, ki izpolnjujejo vse
pogoje nespremenjeno povpreenino, ostale pa zni2ano povpreenino, kar bi
vplivalo na zdrukvanje manj§ih °Min.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: mag. Domen Bizjak, generalni sekretar
Roman Lavtar, Slulba za lokalno samoupravo
Odgovoren MOL: Joilca Hegler, direktorica MU MOL
(Ida Otoniear, vodja Oddelka za finance in raeuvovodstvo
SKLEP gt.56 Uredi se sestanek med Ministrstvom za notranje zadeve in javno upravo in
MOL na temo Zakona o sistemu plac v javnem sektorju in druge
zakonodaje s podroeja javnih uslifibencev, kajtijavni uslulbenci javnih
skladov niso izengeni z ostalimi javnimi uslulbenci, zaposlenimi v upravi
samoupravne lokalne skupnosti. To podroeje je potrebno urediti.
Rok izvedbe: 31.10.2013
Odgovoren Vlada: Mojca Ramgak Pe,fec, generalna direktorica Direktorata za javni sektor
Odgovoren MOL: Joika Hegler, direktorica MU MOL
SKLEP gt.57 Sklene se dogovor med Vlado RS in MOL, ki bo doloeil skupne vsebine
programskega, investicijskega, razvojnega podraja, ki so pomembne za
glavno mesto Republike Slovenije.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: Roman Lavtar, SluTha za lokalno samoupravo
Odgovoren MOL: Vojko Griinfeld, vodja Sluibe za lokalno samoupravo
SKLEP gt.58 Za ureditev zakonskih sprememb na podroeju mestnega redarstva se sestanejo
predstavniki ministrstva in MOL.
Rok izvedbe: 31.12.2013
Odgovoren Vlada: Roman Lavtar, Sluiba za lokalno samoupravo
Odgovoren MOL: mag. Andrej Oraa, vodja Mestnega redarstva
-n
14
MINISTRSTVO ZA PRAVOSODJE
SKLEP §t.59 Na obmoeju Cukrarne je potrebno urediti mestno upravno sredike. Projekt
Ena hisia predvideva, da bi na §ir§em obmoeju Curkrarne uredili enotno
upravno sredike, v katerem bi bila zdriaena vsa mestna uprava in tudi
Upravna enota Ljubljana. Ideja je, da bi megeani in drlavljani vse upravne
storitve opravili na enem mestu. Pripravi se sestanek na to temo.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: Ura Korog.ec, v.d. generalnega direktorja Direktorata za investicije in
nepremicnine
Odgovoren MOL: JoIka Hegler, direktorica MU MOL
SKLEP §t.60 Predlog izvensodne poravnave - Toiba MOL in ostale °bane proti RS
zaradi Oath odgkodnine 59 mio EUR v zvezi z ZFO-1.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Hada: dr. Bayern Tratnik, drfavni pravobranilec
Odgovoren MOL: Jasna Plazl, vodja Sluibe za pravne zadeve
SKLEP k.61 Predlog izvensodne poravnave - Toiba MOL zoper RS zaradi plaeila
6.499.021,51 EUR.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: dr. Batjan Tratnik, ddavni pravobranilec
Odgovoren MOL: Jasna Plazl, vodja Slulbe za pravne zadeve
SKLEP §1.62 Uredi se sestanek na temo razlastitev zemljige k.o. Vi'imarje v isti sestavi oz.
delovni skupini, ki je 2e poizkugala regiti to problem.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Hada: Tina Brecelj, ddavna sekretarka
Odgovoren MOL: Ala Cerin, podizipan
Jasna Plazl, vodja Sliribe za pravne zadeve
SKLEP §1.63 Preveri se mo2nost spremembe Zakona o sodnih taksah. Povsem
nesprejemljivo je, da je javni sklad za naloge, ki bi jih lokalna skupnost
opravljala sama, Ce ne bi ustanovila javnega sklada, zavezanec za plaCilo
sodnih taks. Sestanek z ministrstvom na to temo.
Rok izvedbe: 30.9.2013
Odgovoren Vlada: Tina Brecelj, ddavna sekretarka
Odgovoren MOL: Sado Rink, direktor JSS MOL
Pripravil:
Miha Verbio

pravični nedelja, 6. oktober 2013 ob 23:07

Kaj se sekiraš Krpan. Mislec

Saj Lenčica mora spoštovati voljo strica Zorana. Hihihi

No, na hitro sem preletel zapisnik in naletel na ime Tadeja Möderndorfer. Mislec

Bila bi naj vodila službo za javna naročanja. Mislec

Ne vem, če je zgolj slučaj, ali je v kakšnem sorodu z Janijem Möderndorferjem? Mislec

Ustavil sem se pri še enem imenu.

Državna sekretarka na ministrstvu za finance Mateja Vraničar. Mislec

Tam je nekoč delala tudi Lenčica. Hjooj

Tak, da se verjetno poznata. Hihihi

No, en Vraničar iz Gorenjske je bil nekoč pripadnik UDBE. Mislec

Kakšna povezava me sploh ne bi presenetila. Jaaa

Sicer pa je potrebno zmanjšati število občin in jim tudi znižati dotok sredstev. To ja Hihihi

Da bo več ostalo za Mestno občino Ljubljana. Hihihi Zloba Hahaha

Obdavčit podeželje, da bo Ljubljana lahko zidala. Hihihi Hihihi Hihihi Zloba Zloba Zloba Hahaha Hahaha Hahaha

Ivek ponedeljek, 7. oktober 2013 ob 08:01

Cvetlični zopet natolcuješ, podtikaš in zavajaš. Ne vem kaj te občasno zapopade?(tvoje navedbe so okrepljene)

No, na hitro sem preletel zapisnik in naletel na ime Tadeja Möderndorfer.
Ne vem, če je zgolj slučaj, ali je v kakšnem sorodu z Janijem Möderndorferjem?


Obstoja velika verjetnost, da je. Nisem še opazil, da si takšne povezave opazil pri politikih iz domnevno tvojega ideološkega nabora. Imamo okrog 40 državnih sekretarjev, 90 poslancev, kup ministrov in še bi lahko naštevali. Ali vsi njihovi sorodniki morajo zapustiti javne službe?

Na hitro preleteti takšen zapisnik, pomeni iskati samo intrigantne navedbe. Če bi ga bolj skrbno prebral in premislil bi morda opazil, da je to normalen zapisnik o sodelovanju Vlade in glavnega mesta. Delo vlade je, če ne drugo, prostorsko, komunalno in protokolarno povezano z glavnim mestom. Ali meniš, da morata biti glavno mesto in Vlada na okopih?


Državna sekretarka na ministrstvu za finance Mateja Vraničar.
No, en Vraničar iz Gorenjske je bil nekoč pripadnik UDBE.


Kolikor mi je znano priimek Vraničar ni prepovedan. Prepovedano je vsakega Vraničarja povezovati z UDBO.
Konkretni Vraničar je v Slovenski vojski bil poveljnik v Operativnem poveljstvu Gorenjske , zatem pa predstavnik SV v Poveljstvu južnega krila NATO v Napulju. Je veteran 1991, sodeloval pri razorožitvi Obmejnega odseka JLA-Radovljica in reševanju situacije pred karavanškim predorom.


Da bo več ostalo za Mestno občino Ljubljana. Obdavčit podeželje, da bo Ljubljana lahko zidala.

V Ljubljano prihaja v službo dnevno okrog 110 000 ljudi iz drugih občin. Dohodnino na plačo plačujejo v svojih občinah. Za njihove dreke, namestitev in avtomobile mora poskrbeti ljubljanska komunala. Nekateri pripeljejo tudi otroke v vrtec ali v šolo.

Naj v Ljubljani ustvarijo dodano vrednost ali zabušavajo, država pobere davek. Vendar vsako leto odvzame Ljubljani preko 40 miljonov in jih prerazporedi drugim občinam. V 2013 je predvideno 56 milj.€.

V sedanji situaciji je to v prav, ne glede na to, da izhaja iz marksistične ekonomije o odvzemu "ekstra" profita.

Zato beri pazljivo, razmišljaj kot bi igral šah s samim sabo in piši ko končaš partijo. Ne ZKS temveč partijo šaha!

pravični ponedeljek, 7. oktober 2013 ob 11:02

Veš Ivek, jaz te imenujem Ivek, ker ni moja stvar, da ljudi preimenujem.

Ti pač navijaš za Ljubljano in je to pač tvoja stvar in ti ne bom oporekla.

Sam pa dobro vem, da je Ljubljana bila VEDNO priviligirana v tej državi.

In tudi se že vsa leta govori, vse vlade od rdečih do črnih in še raznih barv, da je potrebno razvijati tudi predele, ki so bolj oddaljene od centra Slovenije.

Ampak se je zelo malo naredilo na tem področju.

Mogoče ne veš, ampak v rebalansu proračuna se je vzelo določena sredstva, ki so prej že bila potrjena za razvoj Pomurja.

Zato, ne glede na to katera opcija bo na vladi, bom VEDNO KRITIČEN do takega ravnanja, ko se priviligira določena območja, ki so že močno razvita in se zapostavlja območja, ki so manj razvita.

Zelo podla, da ne rečem še kaj drugega je bila pred časom tudi izjava Gašparja Gašparja Mišića, da je potrebno manj dati za Pomurje in več za primorje.

Ivek ponedeljek, 7. oktober 2013 ob 16:17

Vidim, da šaha nisi igral .

Nič ne navijam. Napisal sem, da je prav, da Ljubljana daje za manj razvite občine.

Nekateri imate dvojno moralo, Nekdaj v YU smo vpili, da Slovenija plačuje nerazvite, da iz tega ne bo nič. Tudi ni bilo, kakor prišlo, tako odšlo.

Sedaj pa je naenkrat takšen model zveličaven. Boste rekli, da je v okvirju SLO in je zato prav. Mogoče je malo bolj prav, neuspešen pa je prav tako.

V rebalansu proračuna ni odvzeto samo Pomurju. V rebalansu je odvzeto vsem.

Sicer pa bo cela Slovenija kmalu nerazvita. Potem bomo lahko samo le prelivali iz votlega v prazno.

Krpan ponedeljek, 7. oktober 2013 ob 23:08

Ali veste zakaj imamo vlado ?

Da poskrbi za poplačilo zavoženih investicij ljubljanskega župana in njegovih prisklednikov, ki se na tak način okoriščajo ! To ja

S temi sklepi jemljejo manjšim občinam denar, da bodo napolnili jankovičevo malho brez dna in poplačali NEGOSPODARNE INVESTICIJE ljubljanskega župana. Hjooj Hjooj Hjooj

Tako početje me vse bolj spominja na srbsko diktaturo Miloševiča, ki je kljub temu, da ni bil predsednik vlade diktiral, kaj je morala početi srbska vlada.
TAKEMU POČETJU SE LAHKO MIRNO REČE SRBSKA DIKTATURA V SLOVENIJI ! To ja To ja To ja

Ivek pa ke misliš ka sen jaz to gori brez veze napisa. Iz celega zapisnika je jasno ka je MOL DIKTIRA vladi ke mu mora dati, vlodni beboti pa so samo prikimavali. Tučem

Dejansko gre za rešavaje prezadužene Lublane kera je zaradi vseh dugov v dreki do nosa pa bi se zej radi rešili spomočjo države kera bi jin nej vse dejavnosti pločala poleg pa še šenkala parcekle od Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov ka bi te jankovič lehko dale drogo odova parcele zapstuj doblene ! Alooo Alooo Alooo

Ka pa je to tudi ne zadosti je treba vzeti malin občinam pa dati zapufani Lublani, obenen pa na taki način male občine prisiliti ka do se združile. JA TAK TUDI NOTRI PIŠE !

Jaz sen veš včosik rejši kakšno bojšo figuro šenka kak kmeta se sen za jega na drugi strani še stalno lehko doba kralico če sen do to priša ! Hahaha Hahaha Hahaha

Legionar torek, 8. oktober 2013 ob 14:58

Kata Strofa je napisal/a:
@Legionar, tvoji "idoli" so neverjetni, za več kot 100% dvigujejo prispevke brezposelnih, ki si sami plačujejo osnovno zdravstveno blagajno. Da hočejo uničiti podjetništvo in podjetnike ker so jim razredni sovražnik, pa je itak znano.

http://www.rtvslo.si/zdravstvo/od-vsakega-dohodka-bo-treba-nekaj-odsteti-za-zdravstvo/319311

Mladi, bejžte iz te vukojebine čimprej!


Sicer se nisem več mislil vtikati v to brezplodno debato, pa bom tokrat naredil izjemo, ker ta post leti direktno name.

Pomota, Katastrofa. Moji idoli niso ne ti, ki so zdaj na oblasti, in tudi ne oni, ki so bili prej; bolje rečeno, nobeni, ki so bili od leta 91 naprej. Nisem ne za nobeno od trenutnih političnih opcij, ker sem mišljenja, da so med njimi zgolj korekcijske razlike in da so vsi isti ku*ac.

Prispevke najrevnejšim so dvigovali itak vsi, nihče ni bil izjema, ne ti zdaj in ne vsi oni prej. Vsi jemljejo tistim, ki imamo čedalje manj, to so pač tipični neoliberalni prijemi,s katerimi je začel Janša v mandatu 2004-2008, nadaljeval Pahor, nato spet Janša in sedaj vlada Alenke Bratušek. Folk pa to podpira, vlključno s tistimi, ki zagovarjate ene ali pa druge. Jaz ne zagovarjam nobenih, temveč pljuvam po vseh! Pisk

Nihče pa ni na omenjeni področjih naredil nič konkretnega, še posebej ne v dobro 'malega' človeka. Nihče ni recimo ukinil uravnilovke na področju plačevanja dodatnega zdravstvenega zavarovanja, da bi bogati plačevali več, revni pa manj ali celo nič. In še bi lahko okoli zdravstvenega sistema, ki je čedalje večji poden. Prav tako ne na področju socialne politike nasploh. Samo jemali bi, naredili pa za kvalitetnejšo življenje NIČ! Ne eni in ne drugi in glede tega ima Pravični prav; prepiramo se za oslovo senco. Vsi so isti!

pravični sobota, 12. oktober 2013 ob 22:49


Sodišče nad premoženje nekdanje ljubljanske podžupanje Jadranke Dakić. To ja

Premoženje bi naj bilo vredno 1,3 milijona EUR. Šokiran Mislec

Največji del, okrog 800.000,00 EUR bi naj bilo v denarju. Mislec

Nekoč tesna sodelavka Zorana Jankovića v Merkatorju. Jaaa

Pozneje podžupanja Ljubljane ob županu Jankoviću. Jaaa

Solastnica zloglasneg podjetja KLM naložbe, kjer je večinski lastnik Janković. Jaaa Mislec

Ehhh, sirota, pri tem vsem, je komaj dober milijoček nabrala. Mislec Hjooj Hihihi

Naj jih ovčice še naprej volijo, da jih bodo še bolj strigli. Hihihi Zloba Hahaha


http://www.siol.net/novice/slovenija/2013/10/sodisce_nad_premozenje_jadranke_dakic.aspx



gorgona nedelja, 13. oktober 2013 ob 11:17

pa resen je tak kak jih večina prove...slovenija je ne v takši politični krizi kak nas strošijo lidje kak so janša...peterle in razni kvazi ministri...neje resen sicer rožnato neke ampak slovenija si svojo situacijo lehko reše sama...pa po pameti...sam bolj transparentni bi mogli biti z javnim denarjem...podjetniki pa vsi ki krodejo nej zato odgovorjajo...pa pošteno pločajo za store grehe...reorganizerate zdravstvo ter tote razne tajne pogodbe naredete javne,da se nebo več kradlo na naš račun ter da ta isti kradljivcuu nebojo rezali nan malim delavcon,da bi sds nehal kregat ljudi na naše in vaše ter da bi vsak ki je za rdečo zvezdo in ni zato proslavil pač na svoj način...ne pa da hujskajo lidi in da majo željo narediti socialne nemire...pa še kakša stvor bi se lehko nejšla.....

slo_politika nedelja, 13. oktober 2013 ob 17:32

Zdravo družba,
glede na situacijo, ki je trenutno v Sloveniji, sem se odločila, da bom naredila magistrsko delo na temo Vpliv spremljanja medijev na politično zaupanje in participacijo.

Zelo vam bom hvaležna, če si boste vzeli največ 3-4 minute časa za mojo anketo. Izpolnjevanje je prostovoljno in anonimno. Prosim vas le, da odgovorite na vsa vprašanja, saj bom le tako lahko v analizo vključila vaše odgovore.

https://www.1ka.si/a/29319

Lepo se vam zahvaljujem ter vas lepo pozdravljam Nasmeh

Legionar nedelja, 13. oktober 2013 ob 19:20

Pravični, problem je, ker v Sloveniji nimaš več kaj voliti! Ni prave opcije, vsi samo stremijo k čim večjemu okoriščanju in postavljanju 'svojih' ljudi na prava mesta, tako eni kot drugi! Nobeden pa ne naredi popolnoma nič za državljane pa za boljšo kvaliteto življenja v tej državi.

Dejan nedelja, 13. oktober 2013 ob 21:17

Momo zej novo stranko, zej smo rešeni...

Nastala je nova Liberalno-gospodarska stranka
http://www.rtvslo.si/slovenija/nastala-je-nova-liberalno-gospodarska-stranka/319970



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.