8. srečanje članov Rejniškega društva Slovenije na Razkrižju

V soboto, 7. junija, je na Razkrižju potekalo 8 srečanje članov Rejniškega društva Slovenije. Prireditve so se udeležili člani omenjenega društva s svojimi družinami, strokovni delavci, domačini in vsi, ki podpirajo dejavnost rejništva.

sobota, 7. junij 2014 ob 23:59

Izkazali so se na štirih prizoriščih nesreč

V Gornji Radgoni je v soboto, 7. junija, potekalo 20. izbirno regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa v Pomurju. Organizirala ga je Izpostava Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje iz Murske Sobote v sodelovanju z Območnim združenjem ...

sobota, 7. junij 2014 ob 23:031

V Veržeju odkrili Pomnik braniteljem slovenske samostojnosti

Občina Veržej in Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer, sta v petek, 6. junija, v Veržeju, pripravili slovesno otvoritev Pomnika braniteljem slovenske samostojnosti v osamosvojitveni vojni leta 1991.

sobota, 7. junij 2014 ob 20:33

V Cerkvenjaku so se pojavili žitni krogi

Tokrat so se žitni krogi pojavili v Cerkvenjaku, natančneje v Čagoni. Na žitnem polju so se pojavili krogi, ki so podobni tistim izpred treh let, ki so nastali pri Sv. Trojici v Slovenskih goricah. Krogi v Cerkvenjaku so se pojavili okrog 5. junija.

sobota, 7. junij 2014 ob 16:182

Že šesto leto se tkejo Nitke prijateljstva

Medgeneracijsko sodelovanje med Osnovno šolo Radenci ter DOSOR-jem, Domom starejših občanov Radenci, že šesto leto uspešno poteka pod delovnim naslovom »Nitke prijateljstva«. V tem projektu medsebojnega medgeneracijskega sodelovanja potekajo številne aktivnosti, običajno pa vsak ...

petek, 6. junij 2014 ob 22:25

Varna vožnja za starejše udeležence v prometu

Policijska uprava Murska Sobota, Zavarovalnica Maribor in Center varne vožnje Španik Murska Sobota, so z roko v roki skupaj z inštruktorji varne vožnje v Centru varne vožnje Španik v Noršinski cesti v Murski Soboti konec maja, pripravili učenje in izobraževanje za starejše udeležence v prometu ...

petek, 6. junij 2014 ob 22:20

Jure Šterman zmagal z novim državnim rekordom

V četrtek, 5. junija, je v Kopru potekalo državno osnovnošolsko prvenstvo v atletiki. Učenec OŠ Veržej Jure Šterman je na prvenstvu tekmoval v teku na 60 metrov v kategoriji mlajših učencev.

petek, 6. junij 2014 ob 13:52

51-letnika iz Beltincev našli 40 kilometrov od kraja nesreče

V četrtek, 5. junija, se je na reki Muri v predelu hrvaškega Međimurja prevrnil čoln z devetimi Slovenci doma iz območja Pomurja. Enega člana skupine še vedno pogrešajo.

četrtek, 5. junij 2014 ob 23:14

V Ljutomeru potekal zakrament svete birme

V soboto, 31. maja, je ob 10. uri v cerkvi Svetega Janeza Krstnika v Ljutomeru, potekal zakrament svete birme, ki ga je letos prejelo približno 60 birmancev, iz 8. razreda iz ljutomerske župnije.

četrtek, 5. junij 2014 ob 19:10