Slovenija znižuje CO2: primera dobre prakse: Ljutomer - Gradec

Umanotera iz Ljubljane je skupaj s partnerji 12. septembra, organizirala strokovno ekskurzijo v zvezi z ukrepi občin kot znanilcev trajnostnih sprememb na področju trajnostne mobilnosti.

nedelja, 22. september 2013 ob 22:552

Srečanje ribičev iz treh sosednjih dežel na Moti

Zveza ribiških družin Pomurja kot nosilec, in Ribiška družina Ljutomer kot organizator, sta v soboto, 21. septembra, pripravila srečanje ribičev iz treh sosednjih držav, ki jih združuje reka Mura in podpis listine o medsebojnem sodelovanju pod sloganom "Mura nas povezuje".

nedelja, 22. september 2013 ob 18:081

Klape še drugič letos napolnile ŠIC

Po razprodanem koncertu marca letos, so se v Ljutomer ponovno vrnile največje in največkrat nagrajene dalmatinske klape. Nastopile so klape Sveti Juraj HRM, Šufit, Cambi in Maslina. Koncert v športni dvorani ŠIC Ljutomer, je bil tudi tokrat razprodan.

nedelja, 22. september 2013 ob 10:42

Železniški tir se obnavlja, a...

Naš bralec Janče nam je poslal sporočilo in fotografije o delovanju SŽ na njihovem delu občine v KS Krištanci, Šalinci, Grlava, kjer se sprašuje o pravilnosti in o obveščenosti domačinov o izvajanju teh del.

nedelja, 22. september 2013 ob 10:3210

Svetovni dan Alzheimerjeve bolezni

Na oglasni deski DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, smo lahko prebrali, da je vsako leto 21. septembra Svetovni dan Alzheimerjeve bolezni. Ta bolezen je v družbi najbolj poznana in tudi najpogostejša oblika demence. Zanjo oboli 60 odstotkov vseh, ki jih prizadenejo kognitivne motnje. Leta ...

sobota, 21. september 2013 ob 17:40

V kombiniranem vozilu odkrili 21 ilegalcev

Ob skupnem poostrenem nadzoru so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota in Mobilna carinska služba v soboto, 21. septembra, ponoči okrog 2. ure na avtocesti med Lendavo in Mursko Soboto kontrolirali kombinirano vozilo italijanskih registerskih številk, katerega je vozil 32 ...

sobota, 21. september 2013 ob 12:58

Nova krušna peč za peko prleških kulinaričnih jedi

V Babincih v Prlekiji je aktivno Turističnno kulturno društvo Babinci, ki ga vodi predsednica Jožica Berden. V društvu so pred leti začeli s projektom 2000 zlatih zrn za novo tisočletje, katerega z leti nadgrajujejo, vanj pa se vključujejo tudi kulturna in druga društva po Sloveniji.

sobota, 21. september 2013 ob 12:162

Glasujte za Naj klopotec

Na našem portalu smo v času klopotcev pripravili foto natečaj Naj klopotec, kjer so tema natečaja bile fotografije, ki prikazujejo motiv klopotca, ki je značilen za naše kraje, torej klopotec z dvema paroma vetrnic.

sobota, 21. september 2013 ob 08:544

Pavlihizmi dr. Marka Pavlihe

»Pavlihizmi in slična čivkanja brez Twitterja« je nova knjiga mednarodno priznanega pravnega strokovnjaka, publicista, rednega profesorja, odličnega retorika in pisca aforizmov prof. dr. Marka Pavlihe. S to knjigo se je predstavil v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, ki je postal ...

petek, 20. september 2013 ob 20:34