Binkoštno pokanje s pastirskimi biči

Na Binkoštno nedeljo, 19. maja, cerkev praznuje binkoštni praznik. Na ta dan so bile po slovenskih župnijah in škofijah posebne binkoštne svete maše in druge slovesnosti, kajti vse to je povezano tudi s starimi, a že pozabljenimi cerkvenimi običaji, kot je pokanje z biči.

ponedeljek, 20. maj 2013 ob 12:17

»Food Revolution Day« za zdrav način prehranjevanja

S petkovim dogodkom Food Revolution Day, ki je potekal v okviru svetovnega dogajanja na 1.083 prizoriščih širom sveta, v Sloveniji pa v Mariboru, društvo Planet Zemlja napoveduje začetek karavane osveščanja o zdravem (ter obenem hitrem in še vedno finančno ugodnem) načinu prehranjevanja. S ...

ponedeljek, 20. maj 2013 ob 12:02

Družba Butan plin za večjo varnost mladih kolesarjev na Štajerskem in Podravskem

Družba Butan plin v maju s podelitvijo nagrad najboljšim udeležencem zaključuje projekt družbene odgovornosti »Varno na kolesu«, namenjen ozaveščanju javnosti o ogroženosti mlajših generacij v cestnem prometu. Vseslovenska akcija, ki je nadaljevanje dolgoletnih donacij odsevnih ...

ponedeljek, 20. maj 2013 ob 11:55

Kandidat za vampirja nasmejal publiko

Po lanski uspešni predstavi Si ali nisi, se je kulturno umetniško društvo Reporter Milan, na povabilo NK Ljutomer, vrnilo v Ljutomer s komedijo Kandidat za vampirja.

nedelja, 19. maj 2013 ob 09:36

Na PunkRock večeru nastopili Panicka in Inhibis

V soboto, 18. maja, se je v ljutomerskem Baru Klub zgodil spomladanski PunkRock večer, v goste pa sta prišli lendavski punk rock skupini Panicka ter Inhibis.

nedelja, 19. maj 2013 ob 09:14

Pionirke PGD Ljutomer tretje leto zaporedoma prve

V soboto, 18. maja, so Pionirke PGD Ljutomer, pod vodstvom mentorja Bojana Polaniča že tretje leto zaporedoma osvojile 1. mesto na Pokalnem tekmovanju za prehodni pokal Lovra Petovarja v Ivanjkovcih. S tem, ko so zmagale trikrat zapored, je prehodni pokal ostal v njihovi trajni lasti.

sobota, 18. maj 2013 ob 18:141

Prlečke pečejo odličen kruh

Znak kakovosti 24. Dobrot slovenskih kmetij za krušne izdelke so prejele kar tri Prlečke, Prleki pa so se odlično odrezali tudi v kakovosti mesa iz tünke in domačih sokov.

sobota, 18. maj 2013 ob 17:121

Slovensko in domače na tržnici v Murski Soboti

Na tržnici v Murski Soboti je v petek, 17. maja, zadruga Skupina Vrtovi panonski z.o.o. odprla novo trgovino s slovenskimi pridelki in izdelki Zelena točka.

sobota, 18. maj 2013 ob 08:26

Likovna delavnica za stanovalce DOSOR-ja

V okviru številnih aktivnosti letošnjega Tedna vseživljenjskega učenja sta hitro našla »skupni jezik« Likovno društvo Gornja Radgona in DOSOR, Dom starejših občanov Radenci. Tako je bila v petek, 17. maja, izvedena likovna delavnica za stanovalce tega doma.

sobota, 18. maj 2013 ob 08:16