Ljutomerski derbi pripadel ekipi PŠK Ljutomer 2

V 3. krogu PKL sta se med seboj pomerili ljutomerski ekipi PŠK Ljutomer 2 in novinci lige, PŠK Ljutomer 3. Zmagala je druga ljutomerska ekipa, ki je igrala le s šestimi igralci.

sreda, 23. november 2011 ob 11:32

Tradicionalni zajtrk v vrtcu Stročja vas

Otroci in strokovne delavke vrtca Stročja vas smo ves teden izvajali različne aktivnosti, povezane s tradicionalnim zajtrkom. Iz odpadnega materiala smo izdelovali čebelnjake, čebelice, svečke iz voska ter se srečevali s proizvajalci lokalne prehrane. Pogovarjali smo se o zdravi prehrani, saj ž ...

sreda, 23. november 2011 ob 08:13

Puntar še drugič premagal Meteorplast

V torek, 22. novembra, je bila v Tolminu odigrana povratna tekma četrtfinala pokala NZS v futsalu med domačo ekipo KMN Puntar in Meteorplast Šic bar. Tekmo so s 6:1 dobili domačini.

sreda, 23. november 2011 ob 00:12

Ljutomer ima najslabše urejeno javno stranišče

V Društvu za kronično vnetno črevesno bolezen so tudi letos izbirali Naj javno stranišče 2011. V preteklih dveh letih je ta naziv osvojilo mesto Maribor, tokrat pa je naslov osvojila Mestna občina Koper. Najslabša javna stranišča so v občini Ljutomer.

torek, 22. november 2011 ob 22:5115

Ljutomer obiskal evropski poslanec Ivo Vajgl

Ivo Vajgl, evropski poslanec, se je na svojem obisku kandidatk in kandiatov Zares-socialno liberalni v Podravju in Pomurju, ustavil tudi v Ljutomeru. Prišel je izrazit podporo Zaresovi kandidatki Sabini Rajh in se srečal tudi z županjo Občine Ljutomer mag. Olgo Karba.

torek, 22. november 2011 ob 19:518

Tradicionalni slovenski zajtrk v vrtcu Stara Cesta

Tudi v vrtcu Stara Cesta smo se pridružili akciji slovenskih čebelarjev in si pripravili tradicionalni slovenski zajtrk. A v dnevih pred tradicionalnim slovenskim zajtrkom, smo še marsikaj izvedeli. Tako smo se pogovarjali o prehrambeni piramidi – pogovarjali smo se kaj je zdravo, česa lahko ...

torek, 22. november 2011 ob 12:02

Mladi izvedli akcijo »0,0 promila alkohola je pametna rešitev«

V Sloveniji mladi vozniki povzročijo 23% prometnih nesreč, od katerih je 22%, vzrok prav alkohol. Slovenska demokratska mladina je prejšnji teden začela z nacionalno akcijo "0,0 promila alkohola je pametna rešitev", s katero želijo mlade opozoriti, da alkohol ne spada k vožnji. Zato so se minuli ...

torek, 22. november 2011 ob 10:075

Jubilejna prireditev Drogi sosid dober den v Bučečovcih

"Mala taška - veka stvor, ruži včosih - ne motor, jesti nosi - ne taler, BUČEČOFČARSKI KAJER." To je verz iz himne, katero je za Bučečovčane, točneje za člane njihovega kulturnega društva, napisal znani Prlek v Murski Soboti Marko Kočar.

ponedeljek, 21. november 2011 ob 19:03

»Razvoj Prlekije mora sloneti na njenih naravnih danostih«

V nedeljo je v Križevcih potekal volilni shod stranke SLS Radovana Žerjava, kjer se je predstavil kandidat na listi stranke v volilnem okraju Ljutomer Miran Ros, prisoten pa je bil tudi predsednik stranke Radovan Žerjav.

ponedeljek, 21. november 2011 ob 12:3229