predator nedelja, 15. januar 2012 ob 19:29

mene pa zanima kam se človek lahko pritoži če se ob iskanju zaposlitve na katero se prijaviš ker je izdan razpis za delovno mesto (vzgojitelj predšolskih otrok) potem ti delodajalec (ravnatelj šole) reče,da so ti javijo po pošti ampak prej že od drugih zveš da ima šola že dogovor z nekom za to službo!!

enostavno ne razumem teh njihovih političnih scen !!

pred mesecem sem obiskal šolo in izročil ponudbo za delo če bi bilo v prihodnosti kako prosto mesto!!

ravnatelj je na to odgovoril da ne bodo potrebovali nobenega novo zaposlenega !
sedaj po slabem mesecu pa se izda razpis za novo delovno mesto in ko komaj takoj tisti dan prihitim na sedež šole da bi oddal vlogo mi isti ravnatelj odgovori da bo to zelo težko ker imajo že veliko prošenj !!
Nakar že drugi dan zvem da je vse le stvar kako se kdo znajde saj so že imeli dogovor z nekom da ga kar takoj zaposlijo pa čeprav so vse spretno naredili razgovore in nekaterim dajali upanje !!

zanima me kam se lahko ogrneš zaradi takšnih stvari!! Žalosten

đoužek nedelja, 15. januar 2012 ob 19:45

Žal se ne moreš pritožit nikamor.
Veliko delodajalcev se poslužuje takšnih po eni strani legalnih, ne pa poštenih potez.
Če hočejo nekoga zaposliti (predvsem v javnem sektorju) pač morajo izvesti razpis.
Splošno znano je, da se najpogosteje zaposluje "po vezah", razpis za prosto delovno mesto pa je le varovalka, da tega lahko zaposlijo.

... Žal je temu tako. Če nimaš vez (če nisi v pravi stranki Hihihi ), težko dobiš tisto službo, ki si jo želiš Žalosten

MILAN nedelja, 15. januar 2012 ob 20:11

Mislec gotovo imaš možnost da zahtevaš kje in kako je bilo objavljeno. Kakšni so bili pogoji in kako je potekal izbor, to je gotovo možnost vsekakor pa lahko potem zadevo prijaviš odgovornim za šolski program. bodi prepričan da je že marsikdo uspel samo potrebno se je obrniti na pravo mesto.

Dejan nedelja, 15. januar 2012 ob 20:19

Na žalost je verjetno v 90+ odstotkih totih razpisov, že vnapre določeno kak pa kej, ka majo že izbronega svojega. Razpis pa se po zakoni pač more razpisati, razpiše pa se lehko tüdi tak, ka ustreza točno samo enemi kandidati, tistemi "jihovemi" seveda in ostali že v začetki nimajo nikših možnosti. Tak se pač to gnes dela....

Morejo pa ti po zakoni pisno sporočiti odločitev. Ka pa bi se kon lehko pritožja pa ne ven, da je verjetno tüdi težko dokozati, sej se razpis tak naredi, kak sen že gori napisa.

MHA nedelja, 15. januar 2012 ob 22:35

Takak ste rekli, še pret kak raspis vün pride, že tisti ve, keri je doba slüžbo. Glede pritožbe na raspis Mislec Mislin ka bi se lehko nekan pritožja, san takak je Dejan reka, dokoza boš teško ke, pač zbrali smo ovega, ze edino, či je ovi že začna delati, pret kak je sploh razpis bija fertik.

pravični nedelja, 15. januar 2012 ob 23:38

Kot so že predhodniki povedali je stvar pač taka, kot je. Mislec

Na žalost moraš imeti res neke zveze, da prideš v javni sektor, med te "kočevske medvede". Hjooj

Sicer bo na tem področju potrebno narediti red. Jaaa

Ampak je pač tako, da se ponavadi te službe res dobi predvsem po politični liniji, ker končno so tudi ravnatelji ali direktorji postavljeni po politični liniji. Mislec Hjooj

Sicer pa tudi v zasebnem sektorju ni bistveno drugače. Šokiran

Razpsi se naredi zaradi tega, da firma od države kasira denar, ker so nekoga zaposlili. To ja

Vem žalosten primer iz Murske Sobote, ko so iz zavoda z napotnicami, v neko firmo poslali 30 delavk nekdanje MURE. Več dni so hodile tja, da so končno dočakale direktorja. Ta jih je dobro nahrulil, kaj tam počnejo in so pokazale napotnice za delo. On pa jim je povedal, da se nima časa z njimi ukvarjati in da za tisto mesto, ko je bil razpis že itak ima človeka, ki že dela. Šokiran Žalosten Mislec

Po dolgem moledovanju in prošnjah se jih je toliko usmilil, da jim je podpisal napotnice, ker drugače na zavodu ne bi verjeli, da so bile tam. Hudi

Na zavodu se pa tudi niso prej pozanimali, oziroma jim je bilo zaradi nihovih evidenc nujno nekoga nekam poslati, da so lahko zabeležili, da so jih poslali na neko firmo. Šokiran

In še veliko takih primerov je bilo, da so poslali cel kup teh žensk na kakšno firmo in so potem žalostne ugotovile, da so šle tja brez veze, ker je nekdo že delal in je šlo samo zaradi evidence in kasiranja denarja od države s strani firme. Šokiran

In še en žalosten primer. Poznam mladega človeka, ki ima diplomo in se je kar nekaj časa potikal sem in tja v Pomurju na raznih mestih in bil vmes na zavodu, pa neka javna dela delal in nikjer nič konkretnega in stalnega. Mislec

Pač je želel biti v okolju, kjer je odraščal. Jaaa

Po določenem času je spoznal, da tako pač ne bo šlo in je pogledal v Ljubljano, kjer je nekoč študiral.

Tam je dobil redno zaposlitev in je verjetno dokončno, da se ne bo več vrnil nazaj. Jaaa

In tako se Ljubljana razvija, naš konec pa stagnira in še slabše bo, ker so mladi prisiljeni, da gredo v Ljubljano. Mislec

Nekateri si že za časa študija poiščejo kakšno službo in se sploh več ne vrnejo. Mislec






iTux ponedeljek, 16. januar 2012 ob 00:13



Zakon o Javnih uslužbencih (ZJU)

63. člen
(sklep o izbiri)

(1) O izbiri oziroma neizbiri uradnika se vsakemu kandidatu, ki je sodeloval v izbirnem postopku izda in vroči sklep.

(2) Po izdaji sklepa o izbiri oziroma neizbiri lahko vsak kandidat, ki je sodeloval v izbirnem postopku, pod nadzorom uradne osebe organa vpogleda v vse podatke, ki jih je izbrani kandidat navedel v prijavi na javni natečaj in dokazujejo izpolnjevanje natečajnih pogojev, in v gradiva izbirnega postopka.

65. člen
(pravice neizbranega kandidata)

(1) Kandidat, ki se je prijavil na javni natečaj, pa ni bil izbran, ima zoper sklep pravico do pritožbe na pristojno komisijo za pritožbe, če meni, da:
1. je bil izbran kandidat, ki ne izpolnjuje natečajnih pogojev;
2. izpolnjuje natečajne pogoje, pa mu ni bila dana možnost sodelovanja v izbirnem postopku;
3. je bil izbran kandidat, ki po merilih izbirnega postopka očitno ni dosegel najboljšega rezultata;
4. je prišlo do bistvenih kršitev postopka javnega natečaja oziroma izbirnega postopka.

(2) Ne glede na določbe zakona o splošnem upravnem postopku lahko neizbrani kandidat vloži pritožbo v osmih dneh od vročitve sklepa.

(3) Pravice do pritožbe nima kandidat, ki se posameznih dejanj v izbirnem postopku ni udeležil niti ni opravičil svoje odsotnosti, čeprav je bil pravilno vabljen.

(4) Pritožba zadrži imenovanje izbranega kandidata v naziv in sklenitev pogodbe o zaposlitvi.

(5) Zoper sklep komisije za pritožbe je dovoljen upravni spor. V primeru, da upravno sodišče ugotovi, da je tožba utemeljena iz razloga iz 1. točke prvega odstavka tega člena, lahko prisodi prizadetemu odškodnino v višini najmanj ene in največ treh najnižjih mesečnih bruto plač za delovno mesto, za katero se je potegoval. V primeru iz 1. točke prvega odstavka tega člena lahko upravno sodišče sklep o izbiri razveljavi ter pristojni komisiji za pritožbe naloži razveljavitev akta o imenovanju in pogodbe o zaposlitvi, organu pa po razveljavitvi obeh aktov naloži ponovitev izbirnega postopka. Odškodnino sodišče odmeri glede na težo kršitve in glede na posledice, ki jih je utrpel tožnik.

(6) Zoper sklep posebne natečajne komisije iz četrtega in petega odstavka 60. člena tega zakona ni pritožbe, dovoljen pa je upravni spor. Neizbrani kandidat lahko vloži tožbo v upravnem sporu iz razlogov, navedenih v 1., 2. in 4. točki prvega odstavka tega člena, poleg tega pa tudi, če je natečajna komisija ugotovila, da po strokovni usposobljenosti ni primeren za položaj, sam pa meni, da je.

tü pa se je mnenje IP-ja
http://www.skupnostobcin.si/Datoteke/vpogled.pdf

Neje pa si tüde slabo prebrati 183. clen citiranega zakona in poiskat domnevno krsitev ravnatelja in mu to tudi predocit. Pomembno pa je, da se drzis rokov, ki zacnejo tecti od prejetja pisanja v tvojem primeru je 8 dni.
Ce kaj rabis mi poslji ZS v kolikor se ti pravica do pritozbe ni zastarala Nasmeh

Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.