Zodjič med svetki se mi je zaluštalo nekaj sladkega....pa sen šla (ke indan nimaš za iti)s hudo muko poglednit v hotelovo kao slaščičarno...pa me je fčasih v oči pičilo ka zgledne dosti slabše kak ki v Čupriji...na razpologo so meli por falatov nekše (rečmo temi)torte po mastni ceni, pa ke je dugo ne blo kelnarce sen se hitro spakirala od tan (ka mi nebi do tečas broda zrosla)ZAKAJ NIMAMO VEČ ŠKRAJNAROVE SLAŠČIČARNE????Tota je ja bila prova maskota Lotmerka, ka o pecivi ne gučin...še zaj se mi po jen cedijo sline.Ka pa vi o ten vete ali mislite?
- Sposodi si küharsko knigo...
- Küpi kakšo kilo cukra, malo margarine, marmelodo, orehe, RUM, kakši kompot, pecelni prašek, vanilijof cuker...
- Nafehtej eno por provih domočih jejc (gripe pre več nega)
- V špejzvelbi poišči mikser, pa plotfono
- TE PA SE SPRAVI FCOJ
Škrajnarca pa je res bila 1A!!! Res škoda ka je nega več. Hotel pa je itaki doj zanič, tote boge torte brez kelnarce za pultom (mogoče pa je samopostrežba)ki so stare por mescof, to je takak či bi drek žveka
Se pa absolutno strinjan s Pepekom.
MHA je napisal/a: Či pa se je gučalo ka do v leti meli sladoled, po zimi pa torte, pecivo pa tak dale...
In ke je te pri ten ostalo samo pri guči al je res tak? Ka sen pozimi ne nobejnkrat tan bija. Poleti je pa takša gužva tak ka se nimaš kon dati.
Loni enkrat gda sen bija tan poleti, je ena babica iz duma za ostarele kumej priplantala s palco to, pa si doj vsela pa štela naročiti tortico, pa ji je ovi reka, ka nimajo tortic, majo samo sladoled. Te pa se je boga babica zdignila pa odplantala nazej proti dumi.
Ven polek sladoleda tüdi nede siromak grota. Malo preračüni, keko je stroškof z enoj kepisoj sladoleda, ki potlan košta (venda) 150 tolarof, te pa boš vida zakej se jin ne lübi mantrati s tortami.
Pepek hvala ti lepa za nasvet kak priti do peciva.....se pa sen te ne bogo s križa fkrola ka bi si mogla še pečti gda me ftrga ka bi ga že jela:lol: Ka pa se rogličeka tiče pa se mi zdi ka je pecivo nareto iz samih umetnih sranj pa dodatkov...če ješ eno vrsto peciva ali pa čist drugo ma ta isti žmah...tak je to gda se če samo peneze skup spravlati.Lehko pa bi meli slaščičarno tan kak je že dugo prozna kolarič gostilna(polek ibisa)JOJ ka pa če bi če prove domoče kvasenice pa krapce iz krušne peči odovali...to bi bilo za turiste...
Na sred Lotmerka ti nede niše priša provih domočih kvasenic pa kropcof pečt, da se to more napraviti v perovi krüšni peči. Či bomo šteli turiston resen ponüditi kej našega - domočega, te mo jih mogli vün na ves pelati.
Za dodajanja objave se prijavite.Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.
Zvončica nedelja, 7. maj 2006 ob 01:21
Zodjič med svetki se mi je zaluštalo nekaj sladkega....pa sen šla (ke indan nimaš za iti)s hudo muko poglednit v hotelovo kao slaščičarno...pa me je fčasih v oči pičilo ka zgledne dosti slabše kak ki v Čupriji...na razpologo so meli por falatov nekše (rečmo temi)torte po mastni ceni, pa ke je dugo ne blo kelnarce sen se hitro spakirala od tan (ka mi nebi do tečas broda zrosla)ZAKAJ NIMAMO VEČ ŠKRAJNAROVE SLAŠČIČARNE????Tota je ja bila prova maskota Lotmerka, ka o pecivi ne gučin...še zaj se mi po jen cedijo sline.Ka pa vi o ten vete ali mislite?
Pepek z brega nedelja, 7. maj 2006 ob 07:25
- Sposodi si küharsko knigo...
- Küpi kakšo kilo cukra, malo margarine, marmelodo, orehe, RUM, kakši kompot, pecelni prašek, vanilijof cuker...
- Nafehtej eno por provih domočih jejc (gripe pre več nega)
- V špejzvelbi poišči mikser, pa plotfono
- TE PA SE SPRAVI FCOJ
PA NA NOS NE POZOBI
MHA nedelja, 7. maj 2006 ob 17:11
Škrajnarca pa je res bila 1A!!! Res škoda ka je nega več. Hotel pa je itaki doj zanič, tote boge torte brez kelnarce za pultom (mogoče pa je samopostrežba)ki so stare por mescof, to je takak či bi drek žveka
Se pa absolutno strinjan s Pepekom.
Dejan nedelja, 7. maj 2006 ob 21:51
Ja gda smo še k Škrejnari na šamrole hodili. To so še bli cejti. Tan v slaščičarni pri parki, bi lehko meli še kakše turte pa takši sladkiš.
MHA nedelja, 7. maj 2006 ob 21:57
Či pa se je gučalo ka do v leti meli sladoled, po zimi pa torte, pecivo pa tak dale...
Pepek z brega nedelja, 7. maj 2006 ob 23:39
Marsikej se guči, te pa nič s toga.
Dobro ka sen jas ne vudreni na slatkarije. Od fsega peciva man še nejrojši meso.
Dejan ponedeljek, 8. maj 2006 ob 17:44
MHA je napisal/a:
Či pa se je gučalo ka do v leti meli sladoled, po zimi pa torte, pecivo pa tak dale...
In ke je te pri ten ostalo samo pri guči al je res tak? Ka sen pozimi ne nobejnkrat tan bija. Poleti je pa takša gužva tak ka se nimaš kon dati.
Loni enkrat gda sen bija tan poleti, je ena babica iz duma za ostarele kumej priplantala s palco to, pa si doj vsela pa štela naročiti tortico, pa ji je ovi reka, ka nimajo tortic, majo samo sladoled. Te pa se je boga babica zdignila pa odplantala nazej proti dumi.
MHA ponedeljek, 8. maj 2006 ob 19:45
Ja tak je keri, Sultan laja, tisti nede vgrizna.
San bi meli veki biznis s totimi pogačami pa tortami. Pa še z duma za ostarele bi prišli babice pa dedeki, to bi takšen kšeft meja.
Pepek z brega ponedeljek, 8. maj 2006 ob 22:16
Ven polek sladoleda tüdi nede siromak grota. Malo preračüni, keko je stroškof z enoj kepisoj sladoleda, ki potlan košta (venda) 150 tolarof, te pa boš vida zakej se jin ne lübi mantrati s tortami.
MHA torek, 9. maj 2006 ob 17:20
Kepica je že 150 tolarof!!! Se fejn zaslüžijo, v zimi pa baje tak v domovino odidejo.
Vepa momo rogljičeka
Pepek z brega torek, 9. maj 2006 ob 20:57
Mogli bi ga nekak v Lotmerk spraviti. To bi bila veselica za tiste keri so bole slatki.
MHA sreda, 10. maj 2006 ob 17:09
Nej nekši plac v Lotmerki küpi, ali pa si še nej un eno kolibo sret Lotmerka postovi.
Pepek z brega četrtek, 11. maj 2006 ob 00:20
Či mamo že teko štacünof, te še mo pač enega fcoj meli.
Zvončica sobota, 13. maj 2006 ob 00:48
Pepek hvala ti lepa za nasvet kak priti do peciva.....se pa sen te ne bogo s križa fkrola ka bi si mogla še pečti gda me ftrga ka bi ga že jela:lol: Ka pa se rogličeka tiče pa se mi zdi ka je pecivo nareto iz samih umetnih sranj pa dodatkov...če ješ eno vrsto peciva ali pa čist drugo ma ta isti žmah...tak je to gda se če samo peneze skup spravlati.Lehko pa bi meli slaščičarno tan kak je že dugo prozna kolarič gostilna(polek ibisa)JOJ ka pa če bi če prove domoče kvasenice pa krapce iz krušne peči odovali...to bi bilo za turiste...
Pepek z brega sobota, 13. maj 2006 ob 13:30
Na sred Lotmerka ti nede niše priša provih domočih kvasenic pa kropcof pečt, da se to more napraviti v perovi krüšni peči. Či bomo šteli turiston resen ponüditi kej našega - domočega, te mo jih mogli vün na ves pelati.
MHA sobota, 13. maj 2006 ob 22:14
V Pristavi pečejo dobre kvosence
Pepek z brega nedelja, 14. maj 2006 ob 12:00
Pa po naših vinskih vrhih. Idi ednok k Belečovemi Milani, te boš vida kej so kvasenice.
Dejan nedelja, 14. maj 2006 ob 12:31
Ooo to pa. K Milani še na kej drügo dobrega, ne samo na kvasenice.
MHA nedelja, 14. maj 2006 ob 13:22
Tan pa sen še ne bia. Enkrat bon moga iti poglednot
Dejan nedelja, 14. maj 2006 ob 23:56
Lehko ga tüdi virtualno obiščeš: Unikat Belec.