MHA torek, 26. avgust 2008 ob 17:16

To je nemogoče ka bi Evropa mela sfojo vinjeto. Keko bi te le koštala, pa fsi se ne vozijo po fseh držovah, eni pa nejč ne grejo izven Slovenije.

MHA sreda, 1. oktober 2008 ob 16:14

Komisija o slovenskih vinjetah v četrtek?

Bruselj - MMC RTV SLO/STA

Evropska komisija bo predvidoma v četrtek sprožila postopek proti Sloveniji zaradi uvedbe polletnih in enoletnih vinjet.

"Takih odločitev ne sprejemamo ob sredah, temveč ob četrtkih, in po pričakovanjih bo ta odločitev sprejeta kmalu," je na vprašanje, kdaj lahko pričakujemo sprožitev postopka proti Sloveniji zaradi vinjet, odgovoril tiskovni predstavnik komisije Fabio Pirotta.


Postopek proti članici zaradi kršenja pogodb je sestavljen iz treh stopenj - uradnega opozorila, zahteve po spremembi spornih ukrepov in - če država kršitve ne odpravi - izročitve primera Sodišču evropskih skupnosti.


Slej ko prej de vloda mogla uvesti še krejše vinjete.

MHA četrtek, 2. oktober 2008 ob 16:29

Sloveniji evropski opomin zaradi vinjet

Bruselj - MMC RTV SLO/STA

Evropska komisija bo Sloveniji zaradi sistema vinjet poslala prvi uradni opomin, naj preneha diskriminatorno obravnavati občasne uporabnike slovenskih avtocest.

Komisija je namreč presodila, da so ti zaradi nesorazmernih cestnin za tranzit ali kratkotrajno uporabo avtocest v slabšem položaju kot Slovenci.

Slovenija po presoji Evropske komisije z uvedbo polletnih in enoletnih vinjet krši člen 12. Pogodbe o ustanovitvi Evropske skupnosti, ki prepoveduje kakršno koli diskriminacijo na podlagi državljanstva. "Slovenski ukrep nepravično obravnava uporabnike slovenskih avtocest. Ukrep sicer ni neposredna diskriminacija na podlagi državljanstva, a ima enak učinek v praksi," je pojasnil tiskovni predstavnik komisarja za promet Fabio Pirotta.

S tem prvim pisnim opominom zaradi kršenja pravnega reda EU, ki ga bo dobila Slovenija, se začne vsak postopek komisije proti državi članici zaradi nespoštovanja evropskih pravil. Komisija nato odgovor preuči in če je "zadovoljiv", ni potrebe po nadaljnjih postopkih, če ni, pa se postopek nadaljuje z drugim opominom, imenovanim obrazloženo mnenje, pri čemer od prvega do drugega opomina po njegovih besedah običajno preteče od štiri do šest mesecev.



Več si lehko preštejete tü -> klik

MHA petek, 3. oktober 2008 ob 11:27

Janšekova vloda se le špila z ogjon. Evropa je lepo rekla ka je naš cestninski sistem ne pravičen do tujcof, takak je tüdi res ne, in nan zato grozi 100 mio € kazni, pa še Avstrici pa Hrvoti razmišlajo o tožbi. To je tak blo za pričaküvati ka de slej ko prek prišlo iz Evrope opozorilo. Či je Evropa Avstricon ne pistila meti podoben način vinjet, neven zake bi te nan. Pa mesec dni cejta momo, ka uvedemo morebitno krejšo vinjeto.

Zej de jin te prometno ministrstvo odgovorilo pozitivne učinke vinjet, takak da Evropa nebi znola prednosti vinjet. Hjooj

stajerc13 petek, 3. oktober 2008 ob 13:56

koga briga, če ni pravično do turistov?! zase vem, da sem nekaj malega profitiral zaradi vinjete. turisti pa se bunijo, ker v Sloveniji za tranzit (gor in dol) pustijo 35 ojrov. da ta isti denar pustijo na hrvaškem samo za dol je pa ok.


Hjooj

MHA petek, 3. oktober 2008 ob 14:06

To moš tüdi praf. Pri nas nebi bija problem, či bi Slovenja malo vekša bila, jin gre v nos to ka more za takšo malo relacijo od Šentila pa do Gruškovja pločati 35€. Našii do mogli popistiti, Evropa nede.

kobreti petek, 3. oktober 2008 ob 19:53

No kak je viditi bodo naši mogli vseeno naštancati še tjedenske vinjete, pa praf je tak.

MHA petek, 3. oktober 2008 ob 23:48

Gnes so že neke Italjoni gučali o odškodnini. Blo gnes povedano, ka lehko dobimo tüdi dnevno kazen (36 000€) tak dugo dočik nemo uvedli krejše vinjete. Nej čin pret naredijo krejše vinjete, vačik mo še gi plačüvali kak kazen tak odškodnine.

MHA nedelja, 26. oktober 2008 ob 00:28

Bruselj terja pravočasen odgovor

Bruselj - MMC RTV SLO/STA

Evropska komisija je zavrnila prošnjo Slovenije za mesec dni odloga za odgovor na opomin zaradi vinjet, so potrdili viri blizu evropskega komisarja za promet.

Slovenija, ki je za podaljšanje zaprosila, ker je ravno v postopku oblikovanja nove vlade, mora tako odgovor vseeno posredovati do 2. novembra. Prvi opomin je naša država dobila v začetku oktobra zaradi vinjetnega cestninjenja, ki po mnenju komisije diskriminatorno obravnava tuje voznike, ki avtoceste uporabljajo le občasno. Odgovor bo Slovenija morala poslati v roku tudi zaradi vrste pritožb, ki jih Bruselj menda na račun vinjet v Sloveniji dobiva dnevno, poroča Radio Slovenija


Dobro ka momo že vlodo sküp nareto. Hjooj

MILAN nedelja, 26. oktober 2008 ob 08:29

Hihihi
ven pa momo zej mi svojo vinjeto ka nede nevol vala pa 6 let

Pepek z brega nedelja, 26. oktober 2008 ob 17:16

Kak zgledne, de celo osen let valola (tak je pač plac vün dova). Je pa resen, ka de trebalo vsakšo leto markico küpiti.

Keri bi radi fol do je prišli, jo lehko že naročite f predprodaji.

MILAN ponedeljek, 27. oktober 2008 ob 10:10

Hihihi
toto vinjeto lehko dobite v predprodaji za male peneze
bres je pa tak nesmite na cesto v Prlekiji pa to ne glede na kero

MHA ponedeljek, 27. oktober 2008 ob 22:43

Slovenja de mogla uvesti vinjete za krejši cejt, taka lehko te pričaküvlemo podražitef letnih pa polletnih vinjet, ka do se lehko krediti pokrpali.

Zvončica torek, 28. oktober 2008 ob 00:05

Bojše to kak pa čipi ka do te lehko kasirali za vsakši prdec....Klanjam

stajerc13 torek, 28. oktober 2008 ob 09:48

Vinjete, ki jih je s (pre)nizko ceno, po mnenju mnogih kot predvolilni bonbonček uvedla odhajajoča vlada, utegnejo novi vladni ekipi povzročiti nemalo glavobolov, potencialnim kupcem pa slabo voljo.

Če bo Slovenija morala uvesti vinjete s krajšo veljavnostjo, vladi najverjetneje ne bo preostalo nič drugega, kot da letne in polletne vinjete podraži. Ob predpostavkah, da bi sedemdnevne vinjete stale od 15 do 20 evrov, bi se letne vinjete z zdajšnjih 55 evrov na podražile od 110 do 130 evrov, polletne pa s 35 evrov na od 70 do 90 evrov.

Slovenija mora na opomin evropske komisije glede vinjet odgovoriti do 2. novembra. Predlog odgovora je trenutno v medresorskem usklajevanju, vlada pa naj bi ga potrdila prihodnji teden. Vsebina za zdaj ni znana.

Jočeeem

MHA torek, 28. oktober 2008 ob 16:19

stajerc13 je napisal/a:
Slovenija mora na opomin evropske komisije glede vinjet odgovoriti do 2. novembra. Predlog odgovora je trenutno v medresorskem usklajevanju, vlada pa naj bi ga potrdila prihodnji teden. Vsebina za zdaj ni znana.

Do 2. novembra je rok, pomeni ka še san zutra, te pa so tak sfetki, vloda pa bi nej kumej potrdila drügi teden Hjooj Evropa pa je rekla ka mo za fsakši den zamüde pločali kazen...

Dejan torek, 28. oktober 2008 ob 16:43

Te pa so zgleja gi nejšli kakši črni fond, ka do meli peneze za takše bedarije, ka do kazen plačüvali Hjooj

prlek1825 torek, 28. oktober 2008 ob 19:26

ki pa neje črni fond!hehe! brez tega več nega živleja! keko je viditi še očitno držova nemre funkcionirati brez tega!

Pepek z brega torek, 28. oktober 2008 ob 19:32

Kej še do te le toti strici v Brüsli z nami delali, pa kakše kozni do nan nabili.
Pisk Pisk Pisk

Vloda republike Prlekije bode f četrtek dola vün vinjete za uporabo prleških cest, kere pa bodo koštale (venda) samo eden do pet evrof.

Močno se bojin, ka do nas opsodili nelojalne konkurence.
Mislec Mislec Mislec Mislec

Zvončica sreda, 29. oktober 2008 ob 00:48

Gnes je nekaj JJ prava ka do se zbunili pri EUji...reagirajo kak gda mrtveca po podplatih čigaš....



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.