erof četrtek, 7. maj 2009 ob 09:00

SLOVENIJA O HRVAŠKI

erof četrtek, 7. maj 2009 ob 10:10


Strah Hrvatov pred EU

57 odstotkov Hrvatov podpira vstop v EU, 38 odstotkov pa jih je proti. Nekatere skrbi znižanje življenjskega standarda, porast korupcije in razprodaja premoženja.

Na Hrvaškem podpirajo vstop v Evropsko unijo, vendar pa so s tem povezani tudi določeni strahovi in pričakovanja. Referenduma o vstopu v EU bi se udeležilo skoraj 70 odstotkov državljanov Hrvaške. Skoraj 57 odstokov anketirancev bi glasovalo za vstop Hrvaške v EU, 38 odstotkov bi jih bilo proti, 5 odstokov pa se ni opredelilo.

Državljani, ki podpirajo vstop Hrvaške v EU, pričakujejo predvsem odprtje meja, svobodo gibanja, večje število delovnih mest in stabiliziranje ekonomije, poroča Večernji list. Tisti, ki pa so proti vstopu v EU, pa se predvsem bojijo, da bo vstop Hrvaške v EU in na evropsko tržišče poslabšal življenjski standard in s tem tudi plače.

Podpora vstopu Hrvaške v EU se je tako zvišala, saj je pred nekaj meseci znašala okoli 52 odstokov. Predstavnik hrvaškega ministrstva za zunanje zadeve Davor Božinović je poudaril, da je dvig zaupanja v vstop v EU predvsem posledica javne razprave in novic, ki se pojavljajo v medijih. Med drugimi pozitivnimi razlogi za vstop Hrvaške v EU so anketiranci navedli izboljšanje pravnega sistema, padec korupcije in možnost izobraževanja.

Mnogo Hrvatov se tudi boji negativnega vpliva na poljedeljstvo, in razprodaje hrvaškega premoženja. "Izgubili bomo nacionalno identiteto, kriminal, nasilje in droge bodo porastle“, to so še nekateri izmed strahov hrvaških državljanov.

Božinovič je še poudaril, da so nove članice EU skoraj 80 odstotkov izdelkov izvozile na tržišče starih članic. Tudi glede poljedelstva ni strah utemeljen, saj je finačna podpora za razvoj podeželja in kmetijstva v novih članicah dvignila in je znašala od 30 do 40 odstotkov.


Jelinčič noče hiteti

Slovenska politika si je vzela še teden dni časa

Cejtng

Na zadnje urejal: erof, dne: četrtek, 7. maj 2009 ob 10:17

MHA sobota, 27. junij 2009 ob 10:32

Hrvaška miga letela nad Slovenijo

Ljubljana - MMC RTV SLO

V petek 19. junija sta dve hrvaški letali mig-21 za kratek čas na jugovzhodu države vstopili v slovenski zračni prostor.

Po poročanju časopisa Dnevnik sta letali spremljali letalo tuje delegacije, ki je bila na obisku na Hrvaškem, takoj po opozorilu pa sta se skladno s procedurami identificirali in po približno minuti zapustili slovenski zračni prostor. Ker sta letali identificirali slovenskemu nadzornemu centru in potem takoj zapustili zračni prostor Slovenije, dogodek obravnavajo kot incident in ne kot grožnjo ali izzivanje sosednje države.

Slovensko obrambno ministrstvo je takoj, kot je to predvideno, obvestilo zunanje ministrstvo in tudi poveljstvo CAOC5, ki v okviru Nata zagotavlja varnost slovenskega zračnega prostora. Neuradno naj bi letali v slovenski zračni prostor vstopili na območju občine Lendava, spremljali pa naj bi letalo kitajskega predsednika Hu Džintaa. Leteli naj bi približno osem kilometrov globoko nad Slovenijo, potem pa se obrnili in vrnili v hrvaški zračni prostor.

Slovensko zunanje ministrstvo se je odzvalo z ostro protestno noto, ki jo je predalo hrvaškemu veleposlaniku v Sloveniji. V njej je tudi zahtevalo pojasnilo o dogodku, o nadaljnjih ukrepih pa se bo odločalo, ko bo dobilo uraden odgovor.

Zvončica sobota, 27. junij 2009 ob 23:00

Hja, to je vrag....miga obrniti na mejni liniji...Kul

Legionar ponedeljek, 29. junij 2009 ob 10:49

No, jaz mislin ka fseeno okrog tega ne bi trebalo nikše panike zganjati. Se či bi to naredli kakši jodlari ali pa Italijoni, se ne bi nišče razburja, zej pa so eni skočili v lüft samo zato, ka so to naredli Hrvoti. V bistvi je fse potekalo po pravilih, identificirali se so, se obrnili in s ten se je pokozalo ka so seveda ne meli nikših agresivnih namenov in s ten bi mogla biti stvor zaklüčena...

MHA ponedeljek, 29. junij 2009 ob 11:04

Da so navzlic šli v naš zračni plac, so šteli po vendar mejo premeknoti.

MILAN ponedeljek, 29. junij 2009 ob 11:26

Hjooj to samo sprobovlejo kak daleč lahko letijo v Slovenijo ka bi jih te doj strelili
kak je reka oficir NATA ka so za 15 minut eroplani tü iz Avijana samo ka Hrvotof nebi napadnoli zto ka so uni tüdi v NATI.
MORTI PA SO SI POLITIKI ZGUČALI KA NAS ZEJ HRVOTI BRONIJO

Pubi torek, 30. junij 2009 ob 14:15

.........hahaha, kaka panika! Hrvaski MIG-i so res nevarni (se najbolj za njihove pilote same). Ker nimajo dnara za vzdrzevanje jih samo enkrat na leto natankajo in pol piloti uzivajo, da lahko letijo. Sploh jih ni briga kak bojo pristali, ker majo tak zjahane gume, da jim obicajno zmirom popokajo. A ova dva sta mela pa probleme z sukanjem, ker jim niso nalili dovolj olja v servo volane nah sta pa htela bremzat pa je tudi tam ni blo ola. Se srecna sta bla, da jih ni do Munchena neslo, ker sta bla brez vozniskihRaketa . Lp pubi

MILAN torek, 30. junij 2009 ob 20:51

Hjooj veš Pubi HRVATI KAR DOSTI LETIJO Z MIGI
imam priložnost opazovati njihove vaje v Puli so kar dosti v zraku
to pa da ni delov in ostalega pa je res

SlovenianDevil sreda, 1. julij 2009 ob 13:13

Legionar je napisal:
No, jaz mislin ka fseeno okrog tega ne bi trebalo nikše panike zganjati. Se či bi to naredli kakši jodlari ali pa Italijoni, se ne bi nišče razburja, zej pa so eni skočili v lüft samo zato, ka so to naredli Hrvoti. V bistvi je fse potekalo po pravilih, identificirali se so, se obrnili in s ten se je pokozalo ka so seveda ne meli nikših agresivnih namenov in s ten bi mogla biti stvor zaklüčena...

Točno tak kot si reko, panike se ne bi smelo delati, glede na to, da so v NATO zvezi so nam zapstuj ščitili zračni prostor... Amm Legionar...Italijani delajo to, praktično vsak dan, ker nam oni zračni prostor varujejo, tak da njih nemoreš tu zraven vpletati, prav tako pa Avstrijci. Zračni prostor Prekmurja, Prlekije in malo okrog Maribora je pod nadzorom Avstrijcev, z razlogom, da letala preletijo ta prostor v približno 2-5 minut (v smeri S-J) in zato oni varujejo našo nebo, ker bi potem ta letala, ki letijo tu tak priletela v Avstrijski zračni prostor, to pomeni da imajo oni več časa za identifikacijo in razporeditev letal.
Se pa strinjam z toboj, identifikacija je bila, obrnoli se so pa je to bilo gotovo.

MILAN je napisal:
to samo sprobovlejo kak daleč lahko letijo v Slovenijo ka bi jih te doj strelili
kak je reka oficir NATA ka so za 15 minut eroplani tü iz Avijana samo ka Hrvotof nebi napadnoli zto ka so uni tüdi v NATI.
MORTI PA SO SI POLITIKI ZGUČALI KA NAS ZEJ HRVOTI BRONIJO


Nad Slovenijo te nobeden nede dol streljo, ker ni državnega organa, ki bi lahko ukazal sestrelitev letala, razen vojske, to pa bi se lahko samo med vojno zgodilo, ker letala čez celotno državo ponucajo okoli 15 minut in ker z našimi PC-9 pač nemoreš dohiteti reaktivca.
Tisto kej pa je ovi z NATA reko pa je res, ampak, da ugotoviš da je letalo Hrvaško se mora letalo oz. pilot identificirati, po identifikaciji pa ne moreš sestreliti letala, ker se je letalo po protokolu identificiralo (to ne velja za primer, ko letalo napada državo). Če pa se letalo ne identificira, pa tebi na radarju ne piše s kere države je...

Pubi je napisal:
.........hahaha, kaka panika! Hrvaski MIG-i so res nevarni (se najbolj za njihove pilote same). Ker nimajo dnara za vzdrzevanje jih samo enkrat na leto natankajo in pol piloti uzivajo, da lahko letijo. Sploh jih ni briga kak bojo pristali, ker majo tak zjahane gume, da jim obicajno zmirom popokajo. A ova dva sta mela pa probleme z sukanjem, ker jim niso nalili dovolj olja v servo volane nah sta pa htela bremzat pa je tudi tam ni blo ola. Se srecna sta bla, da jih ni do Munchena neslo, ker sta bla brez vozniskih . Lp pubi

To je res, nejhujše kej bi se lehko zgodilo je to, da bi letalo razpadlo na Slovenijo, pa bi nas obtožili, da smo jih sestrelili...Njihovi MIG-i so pa res nevarni, vzdrževani so res, res slabo, oborožitev je stora in še res slaba stvor za njihove pilote: radar v MIG 21 oddaja res veliko sevanje, tak da je dolgotrajno letenje v teh letalih, kot da bi šel na sterilizacijo...

MILAN sreda, 1. julij 2009 ob 19:51

Hjooj nej samo lečejo

Zvončica sreda, 1. julij 2009 ob 23:53

Tak zej pa jin je glovni bos puško v karuzo vrgaHahaha Hahaha

MHA četrtek, 2. julij 2009 ob 03:25

Jokec!

MILAN četrtek, 2. julij 2009 ob 11:36

Hjooj ja vam kažen SVE SAM URADIO KAKO TREBA
sad ste vi na redu

MHA petek, 3. julij 2009 ob 15:08

Je Sanader vesoljec? Ali morda tajni agent?

Zagreb - MMC RTV SLO

Ivo Sanader je odstopil, ker mu je tako naročil Chuck Norris. Ivo Sanader je v resnici vesoljec. Ivo Sanader je slovenski tajni agent. Vse to so mogoči razlogi za njegov odstop.

Odstop hrvaškega premierja Iva Sanaderja seveda močno odmeva tudi na hrvaških spletnih forumih, zato so v uredništvu spletnega portala Jutarnji.hr izbrali nekaj najbolj nenavadnih idej uporabnikov, zakaj bi Sanader lahko odstopil.

V nadaljevanju si lahko preberete osem najbolj izvirnih potencialnih razlogov za nenaden odstop predsednika hrvaške vlade. V komentarjih pod novico pa lahko tudi sami poveste, zakaj se Sanader umika s položaja premierja.


1. Ivu Sanaderju je odstop iz zdaj še neznanih razlogov ukazal Chuck Norris.

2. Samuel Žbogar, Olli Rehn in Ivo Sanader so na zadnjem srečanju malo preveč popili. Opiti Ivo je z Žbogarjem stavil, da zna na pamet našteti vsa slovenska mesta. Stavo je izgubil, kakšen je bil vložek, pa je jasno.

3. Ivo Sanader noče biti več premier v svetu, v katerem ni Michaela Jacksona.

4. Desničarski člani HDZ-ja so od premierja zahtevali odstop zaradi njegove spolne usmerjenosti (ker je homoseksualec), saj bi morebitne afere lahko škodile stranki in vladi.

5. Jadranka Kosor se je slučajno dokopala do fotografij Sanaderja in njegovega ljubimca v žaru strasti. Drugo je zgodovina.

6. Ivo Sanader že več let dela kot tajni agent v službi Slovenije. Njegova naloga je bila ustvariti vtis, da se Hrvaška približuje Evropski uniji.

7. Sanader je vesoljec, ki si je nenadoma zaželel vrnitve na svoj rodni planet. Ni zapustil samo stranke in vlade, ampak tudi Hrvaško oz. Zemljo.

8. Ivo Sanader je v resnici konceptualni umetnik, ki je snemal resničnostno oddajo z naslovom Premier. Zaradi recesije so mu producenti zmanjšali sredstva, zaradi česar je nato oddajo nehal snemati.



Hehe Hihihi 7. točka je dobra.

Zvončica sobota, 4. julij 2009 ob 00:08

Me pa resen zanimle ka de čez cejt vün prišlo zakej je na takši ekspres način odstopja.....nehče ga je moga fejn k zidi stisniti....resen de zanimivo gda de to vün prišlo. Končno pa se zej te sosidon le megla pomalen bek sprovla ka že lepše vidijo v kakšen šmorni so....pa ka neje SLO vsega kriva...da v EU v takšen stanji kak so itak nebi prišli...pa še en lepi cejt nedo.Neee

Pubi sobota, 4. julij 2009 ob 07:24

...tudi mene ne zanima zakaj je Sanader odstopil je pa meni deloval kot:
- ..........je res eno veliko laprdalo kot oseba.
- ......... sminker "tam" iz nekega sela preko brda, ki je prišel v politiko delat kariero ne glede na svet okoli sebe.
- ........ nam z našimi politiki "ni lahko" a hrvati, srbi in ostala yugovina ga šele naj...e.
Veliko je dal na to, da bi bil primerljiv z likom Tita. Tako so se obnašali Miloševič, Tudjman in tudi on a bili so slabi "glumci". Znali so pretiravat in v svojih poiskusih so bili v javnih nastopih vsak dan bolj podobni Hitlerju in Musoliniju. V glavnem hrvaška je več pridobila kot izgubila. Aplavz Lp Pubi

MILAN sobota, 4. julij 2009 ob 07:47

Hjooj bolj resnična je izjava -Slovenci hvala vama što ste nas spasili Sanadera

MHA sobota, 4. julij 2009 ob 09:54

Pret so ga hrvoti tak radi meli, ko je proti nan guča, ze pa ga sovražijo.

MILAN sobota, 4. julij 2009 ob 14:12

Postrani seveda zej so HRVOTI uželjeni ka je pokoza ka nema jejc



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.