MHA torek, 5. februar 2008 ob 16:59

Nela je napisal/a:
Nasi so po ribili:


http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/video-s-kamerama-u-lovu-na-slovenskim-kocaricama-u-hrvatskom-moru.html

Kak na konci rece: No glavno da so domov v hiso odnesli hrvasko ribo. Hehe! Hihihi Hjooj


Toti prispevek je fčera poptv meja.

klik

MHA četrtek, 28. februar 2008 ob 20:57

Hrvati prodali slovenska zemljišča

Hrvaška je prodala zemljišča na levi strani Dragonje. Joras slovensko vlado sprašuje, kaj bo ukrenila 'zoper očitno krajo slovenskega ozemlja'.

MILAN četrtek, 28. februar 2008 ob 21:01

Cejtng
nije važno koje je samo da se prodaje

prlek1825 četrtek, 28. februar 2008 ob 21:30

star pregovor pravi:

ni jedače od pogače,
ni jebice od prasice in
ni tata od hrvata!

stajerc13 petek, 29. februar 2008 ob 10:35

Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov republike Slovenije je bil včeraj neuradno seznanjen z informacijami, da je Hrvaška prodala nekatera zemljišča na levem bregu reke Dragonje, ki jih sklad kot upravljavec oddaja v zakup "slovenski fizični osebi".

Informacijo o prodaji oziroma nakupu omenjenih slovenskih zemljišč so objavili na spletnem portalu hrvaške zemljiške knjige v Bujah. Omenjena slovenska zemljišča pa naj bi po neuradnih informacijah kupil slovenski državljan, ki naj bi bil tudi že vpisan v hrvaško zemljiško knjigo kot lastnik teh zemljišč.

Ob tem je pa je Joško Joras na predsednika vlade Janeza Janšo naslovil javno pismo, v katerem ga sprašuje, kaj bosta ukrenila vlada in sklad "zoper očitno krajo slovenskega ozemlja". "Javno sprašujem, ali bom moral z lastnimi rokami braniti zemljo, za katero plačujem skladu najemnino?" je še zapisal Joras.

Sklad je zaradi občutljivosti zadeve o nekaterih že izvedenih prodajah in o uvedbi novih postopkov prodaje slovenskih zemljišč s strani Hrvaške že lani obvestil in zaprosil za mnenja tudi pristojne organe v Sloveniji, saj po njihovem mnenju gre za meddržavni problem s Hrvaško, ki presega pristojnosti sklada.

optix petek, 29. februar 2008 ob 11:17

zelo mi je žal jožeka jorasa.
spet ga bodo izkoristili v politične namene, ostalo pa bo enako.

Jočeeem

stajerc13 sobota, 1. marec 2008 ob 10:14

MENI SE ZDI DA SLOVENSKI POLITIKI POŠTENO LAŽEJO SVOJE DRŽAVLJANE.NAJ POJASNIJO V ČEM JE STVAR NEMORE TO KAR TAKO VERJETNO IMAJO HRVATI ARGUMENTE ZA TAKO POČETJE.ŠEPOSEBEJ SMRDI TAM KJER JE JOŠKO JORAS...

Preša Policej Policej

MHA sobota, 1. marec 2008 ob 11:29

Hrvati označili mejo, kjer je sploh še ni
Sporni mejni kamni v Murski šumi

Murska Sobota - MMC RTV SLO

V Murski šumi, 10 kvadratnih kilometrov velikem območju med Slovenijo, Madžarsko in Hrvaško, so Hrvati označili mejo, ki pa sploh še ni določena.

Televizija Slovenija poroča, da so Hrvati prejudicirali mejo v Murski šumi, saj so nekatere predele, ki so nesporno na slovenskem katastrskem območju označili z mejnimi kamni z napisom RH (Republika Hrvaška).

Murska šuma je mejno območje, kjer se poleg lova ukvarjajo tudi z naravi prijaznim kmetovanjem. Na murskosoboški policijski postaji pravijo le, da gre za kompleksna vprašanja in da bodo uradni podatki znani v enem tednu.

MHA sobota, 1. marec 2008 ob 11:55

Prvi predlog hrvaških politikov

Zagreb - MMC RTV SLO

Hrvaška naj bi našla kompromisno rešitev o ERC-ju - Slovenci in Italijani lahko v teh vodah lovijo ob denarnem nadomestilu.

HRT poroča, da so njihovi politiki malo popustili in podali prvi predlog, kako rešiti vprašanje ERC-ja. Josip Friščiæ, predsednik hrvaške kmečke stranke pravi: "Hrvaška bi imela ERC, Italijani in Slovenci pa bi plačali, kar bi ulovili."

"Mislim, da je predlog realen in razumen," ga je podprl tudi predsednik hrvaškega sabora Luka Bebiæ in dodal: "Italijani in Slovenci bi tako imeli možnost izbire, Hrvaška pa bi do vstopa v EU zadržala svoje pravice."

Predsednik Hrvaške Stjepan Mesiæ je izrazil upanje, da se bo našel izhod iz patpoložaja, saj "je Hrvaška z ERC-jem samo vključila standarde, ki sicer veljajo v ekološko-ribolovni zaščiti v Evropski Uniji". Izpostavil je, da se težava pojavlja le ob dvostranskem sporu s Slovenijo, kjer pa ni vprašanje le ERC, ampak tudi spor o meji na kopnem in morju.

Po navajanju hrvaške nacionalne radiotelevizije naj bi italijanski ribiči na leto na območju ERC-ja ujeli za 200 milijonov evrov rib.


To pa je predlok ja. Evropa zahtevle ukinitef ERC-ja, Hrvoti pa bi kar "odovali" ribe. Ribič

optix sobota, 1. marec 2008 ob 13:01

stajerc13 je napisal/a:
MENI SE ZDI DA SLOVENSKI POLITIKI POŠTENO LAŽEJO SVOJE DRŽAVLJANE.NAJ POJASNIJO V ČEM JE STVAR NEMORE TO KAR TAKO VERJETNO IMAJO HRVATI ARGUMENTE ZA TAKO POČETJE.ŠEPOSEBEJ SMRDI TAM KJER JE JOŠKO JORAS...

Preša Policej Policej


balkanska politika...

eno delaj, drugo govori, tretje misli.

slovenija in hrvaska, pa tudi druge drzave nekdanje jugoslavije uporabljajo tisto pokvarjeno balkansko politiko.
niso se mogli nic dogovoriti v nekdanji nam skupni drzavi jugoslaviji, zato tudi dvomim, da se bodo sploh kdaj dogovorili glede mejnih in ostalih tezav.
slovenski in hrvaski politiki manipulirajo in lazejo svoj narod ze dobrih 17 let. ne glede na to kdo je bil na oblasti, enaki so, glavno da so pri kopanji.
je** se jansi pa sanaderu za enega tam jorasa ali pa hotizo.
glavno da se dnevna politika malo spremeni, da ni vedno socialna problematika, inflacija ali podobna tema v ospredju.

zdaj je spet joras na sceni pa njegove oslarije. zaj ko mu malo otopli, bi se lahko spet skotal v tisti potok, kot je pred volitvami Juhuhu

MILAN sobota, 1. marec 2008 ob 14:10

samo zej bodo malo zajezili Mirno ka do se lehko fsi kopali

MILAN sobota, 1. marec 2008 ob 17:13

Morti pa bodo skopali pa naredli morje ?????????????'

optix sobota, 1. marec 2008 ob 19:10

MILAN je napisal/a:
Morti pa bodo skopali pa naredli morje ?????????????'


tan doli treba biznis nareti.
patentirati prleske autohtone kopalke od kunsthin prlekof, pa tam prodajati. biznis bo cvetel.

MILAN sobota, 1. marec 2008 ob 19:45

naj se samo hrvoti haborijo bomo jin mi nategnoli hrvatice

MILAN sobota, 1. marec 2008 ob 19:51

ali pa jin bomo zaKüRILI(POKÜRILI

MILAN sobota, 1. marec 2008 ob 19:54

To ja
ČE PA NEDO DOBRI PA JIM BOMO MORJE VÜn SPUSTILI

MILAN sobota, 1. marec 2008 ob 19:55

Predam se
TA PA DO RAZOBESILI BELO ZASTAVO

MILAN sobota, 1. marec 2008 ob 19:58

To ja
TAK ZEJ PA SEN SE DO KRAJA SVADJA S HRVOTI
NO NEJE TAK HÜDO
SAMO TO JE 1000 OBJAVA
POLEK PA SIDI KLUMPA KA MI JE PRIPELA LITER PA SLATINO

BRAVO MILAN

prlek1825 sobota, 1. marec 2008 ob 21:47

vsaki den bol mrzin hrvote! ki ste zej glubi slovenci ki ste ne šteli voliti jelinčiča ke bi hrvote v red spravjo, zej pa momo to kej momo ke hrvaške barabe prodovljejo našo zemlo!

Dejan nedelja, 2. marec 2008 ob 23:11

Či bi Jelinčič bija predsednik, se ne bi nič spremenilo. To je 100%. Pa takši človik kak je un, je ne za predsednika. Fsakša držova more meti kakšo takšo lutko, ka malo drek meša, či drügo ne.



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.