Jernej torek, 18. marec 2008 ob 11:31

optix je napisal/a:
Jernej je napisal/a:
MHA je napisal/a:
Jožef Kunič predlaga, da bi med Slovenijo in Hrvaško v sporu za določitev meje posredoval Vatikan.

Hrvaska je bole katolicna drzava kak Slovenija!

Ka so Hrvaski katolicni zupniki z SS-sovcami casa 2.svetovne vojne
Jugoslaviji delali?
Pravo slavnami zupnikami in faran so ultimat dali ka nej prestopijo katolicno konfesijo. Steri so pa nej sceli so Hrvaski katolicni zupniki z podporov SS-som umorili!

Tao so bli zrtve "Ustasov in fasisticne neodvisne drzave Hrvaske"!


Vuuhuu

po cen si ti to zmeril, kdo je bol katolicen od koga ? Nasmeh

..vplivi politiki...svetki katolicni..v Hrvaskoj!
..aja steroj katolicni drzavi so nedelo trgovine otprejte???
Nedela=Gospodov den!

optix torek, 18. marec 2008 ob 12:01

v kapitalizmu pa so gospodovi dnevi enako tretirani kod ostali, biznis je biznis. ne vem od kod tebi ideja, da ne kdo ne bo imel v nedeljo trgovino odprto zaradi cerkve?
keko jaz vem, trgovski centri spar, merctor, lidl, billa pa podobni delajo noramlno ob nedeljah.
to so pri nas tudi probavali, pa na koncu vidis sam da so trgovine ob nedeljah odprte do 13h.

muslimanom je gospodov dan v petek, židom v soboto, katolikom pa v nedeljo. Nasmeh



malo smo zajšli s prejšnih postov Tut tut


MHA torek, 18. marec 2008 ob 12:30

Gremo nazej na temo. Da so to provi bizgeci no. Prvo so sküp forbali kamne, potli pa so jih eno vüro zadržovali, preverjali jihovo indetiteto, avto celi preiskali. Takak či bi za Jelinčiča prvič čüli Haha Me zanimle kej do gnes Hrvoti naredli Mislec

Iz SVETA: Barvanje mejnih kamnov v Murski Šumi

erof torek, 18. marec 2008 ob 13:50

Jelinčič vzel stvari v svoje roke

Jelinčič s člani SNS mejne kamne z Madžarsko znova označil s kratico SLO

– Predsednik SNS http://www.sns.si Zmago Jelinčič http://www.sns.si/zmago/ je v Murski šumi Barvanje mejnih kamnov v Murski Šumi s pomočjo članov njegove stranke na novo prebarval in označil s kraticama SLO - EU mejne kamne med Slovenijo in Madžarsko. Te so Hrvati pred časom prebarvali z belo barvo in jih označili s kratico njihove države RH. Med vračanjem iz Murske šume pa ga je ustavila patrulja naših policistov. Kot smo v Delu poročali, so Hrvati prebarvali in na novo označili mejne kamne na mejni črti med našo državo in Madžarsko postopno, zadnje, po izjavah domačinov, konec lanskega leta. Mejni kamni stojijo izključno na slovenskem državnem in katastrskem ozemlju, v »kljunu« med rekama Mura in Kerka. Hrvati so s tem dejanjem, kar 30 hektarjev slovenskega ozemlja na levem bregu Mure spremenili v njihovo državno ozemlje.

Domačini trdijo, da slovenske policiste redko srečajo na obmejnem ozemlju v Murski šumi na levem bregu Mure in da tudi ne zahajajo na desni hrvaški breg Mure, kjer je del ozemlja na slovenskem katastru in bi ga morali varovati kot del šengenske meje, saj mejna črta med Slovenijo in Hrvaško še ni določena. Po drugi strani hrvaški policisti nadzorujejo meje hrvaškega katastrskega ozemlja na levem bregu Mure pri Hotizi, ki je po stanju na dan osamosvojitve obeh držav slovensko državno ozemlje.

optix torek, 18. marec 2008 ob 14:35

MHA sreda, 19. marec 2008 ob 17:59

Nov incident ob Dragonji

Ljubljana - MMC RTV SLO

Hrvaške oblasti so ob Dragonji zadržale upraviteljico Sklada kmetijskih zemljišč.

MMC je neuradno izvedel, da je upraviteljica želela pogledati, kako potekajo dela na zemljiščih na levem bregu Dragonje, ki jih ima v zakupu Joško Joras. Ustavili so jo hrvaški obmejni organi, jo legitimirali in povprašali, kam je namenjena. Poklicali so svoje nadrejene, ki pa so ji prepovedali dostop do zemljišč. Upraviteljica je zahtevala potrdilo o prepovedi dostopa, ki ga je tudi dobila.

Poklicali smo Joška Jorasa, ki je za MMC povedal, da je sam pred 14 dnevi podal prijavo na Sklad kmetijskih zemljišč, saj naj bi mu voda, ki jo odvaja hrvaški Kazino Mulino, poplavljala zemljišča, na katerih pase živino. Po njegovih besedah naj bi bile v vodi tudi kemikalije, zato so iz sklada na ogled poslali svoje upravljalce. Hrvaški organi so upraviteljico, ki je prišla iz primorske izpostave sklada, po besedah Jorasa zadrževali okoli pol ure.

Spomnimo, da so februarja Hrvati na slovenskem ozemlju ob reki Dragonji prodali 10.400 kvadratnih metrov zemlje in na prodane parcele vpisali nove lastnike. Protestiral je tudi premier Janez Janša, ki je hrvaškega kolega Iva Sanaderja opozoril, da je zadeva resna in da gre za kršenje tako brionske deklaracije o izogibanju incidentom kot tudi lanskega blejskega dogovora.

fargo sreda, 19. marec 2008 ob 18:38

Vse skupaj spominja na teater paradižnik...


Še malo pa bo pohorski borec za južno mejo začel z uro telovadbe , čez čas bi se mu znal pridružiti kak minister iz kabineta JJ, saj res kmalu bodo volitve, nekateri izvajajo poceni "trike" za volilce z zamegljenim umom......

In potem se vprašamo za kaj nas imajo nekateri iz EU za tretje razredne



Slovenija

Dejan sreda, 19. marec 2008 ob 19:39

Teater gor al dol, Hrvoti nimajo ke odovati zemle, ge še niti meja neje določena. Glih tak kak tan v Murski šumi, je dobro ka je Zmagec malo kamne nazej preforba. Či nede nišče nič nareda, do Hrvoti do Lublane prišli z mejo. Te de se kumej keri kej spotja, samo te de že prekesno. Se vidi, ka smo Slovenci narod hlapcev, ka nas tak teptojo...

MILAN sreda, 19. marec 2008 ob 21:54

Veselko
drügo nede pomogalo kak anštendik zaropotati.
SAMO KEJ ČE SO NAŠI POLITIKI ENE VEKE PIZDE
Hjooj Hjooj Hjooj

Pepek z brega sreda, 19. marec 2008 ob 22:10

Slovenija Policej Policej Lovec Strelec Strelec Viking Viking Vitez Brus li Boksar Pionir Pionir Slovenija
Ste vi že preštimali, ka je v Prlekiji z hrvaškoj mejoj mir?

Meni se trdno vidi, ka so v Zogrebi pogrüntali, ka s Prleki nega heca in nas nejč ne vüpajo drožiti.
Mogoče so se jihove obveščevalne agencije celo dokopale do posnetkof z naših lejnskih manevrof in se nas zavolo toga rojši zogiblejo.
Slovenija Slovenija

optix četrtek, 20. marec 2008 ob 00:06

fargo je napisal/a:
Vse skupaj spominja na teater paradižnik...


Še malo pa bo pohorski borec za južno mejo začel z uro telovadbe , čez čas bi se mu znal pridružiti kak minister iz kabineta JJ, saj res kmalu bodo volitve, nekateri izvajajo poceni "trike" za volilce z zamegljenim umom......

In potem se vprašamo za kaj nas imajo nekateri iz EU za tretje razredne



Slovenija



dober kaskader bi bil naš jožko joras.
njegovih prevalov pa kotaljenja se ne bi sramovali izkušeni hollywoodski kaskaderji.
ti poceni "triki" by jelincic,jansa feat. joras & co, izgleda da delujejo na potencialne volivce. posebej jih jelincicevi "triki" vzburjajo in zadovoljujejo do vrhunca.

MILAN četrtek, 20. marec 2008 ob 09:04

A-A
točno tak kak je poveda Pepek
nos prlekof se malo lecajo.
Zej dere pa bomo posneli BALON
te pa de jin malo v hlače vrezalo.

Slabo Lovimo Slabo Slabo

MHA četrtek, 20. marec 2008 ob 16:47

Na meji nagnali novinarje

Ljubljana - MMC RTV SLO/STA


Hrvaški policisti so v Sečovljah ustavili in poslali nazaj novinarsko ekipo Kanala A, ki je želela priti do hiše Joška Jorasa.

Novinarji oddaje Svet na Kanalu A so želeli preveriti, če je moč do Jorasove hiše priti po t. i. evropski poti, po kateri se namerava jutri napotiti tudi direktor sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Sergij Daolio. Kot je povedal sam Joško Joras, so policisti ekipo ustavili, opeljali na kontrolno točko, popisali in jo "na neevropski način nagnali nazaj".


Zgledne ka več nišče nede smeja do Jorasa priti. A-A

MILAN četrtek, 20. marec 2008 ob 17:09

Pisk
ne čujem dobro
e dragi Hrvatzeki bote vi čuli
samo ka mi doj pridemo....

Zverižjeni Zverižjeni
tak bote zglednoli

optix četrtek, 20. marec 2008 ob 17:22

zakaj hodijo brezveze dreka mešat ti novinarji kanala a?
samo dolivajo olje na ogen brezveze.
ce se dobro ve kaksna je situacija tam spodaj.
ti napolpismeni novinarji napihujejo spet vse povprek in vznemirjajo javnost vsakodnevno s temi bedarijami, namesto da bi se delalo na umirjanju situacije.
dobro vedo, da ce hoces do jorasove hise moras preko hrvaskega mejnega prehoda, oni pa sekajo tam po neki takoimenovani "jorasovi evropski poti",ovi pa grejo za njimi pa si jih vozijo gor na policijsko postajo nepotrebno.
pa to da je nekdo delal nekdaj na meji med jugoslavijo in avstrijo bi streljali za tabo pa zaprli te kot kriminalca.
pa je*** jih 17 let se niso v stanju ti idioti od slovencev in hrvatov (politikov) zmeniti. ves cas izkoriscajo to problematiko v predvolilnem casu.
v praksi ce se dva subjekta ne moreta za neko stvar dogovoriti, lepo se gre na sodisce in sodisce presodi pac v korist tistega, kateri z argumenti dokaze da je on v pravem.
dokler pa se ne uredi meja na kopnu in tam odredi izhodiscna tocka po kateri piranski zaliv pripada sloveniji ali pa se deli na polovico, v glavnem odvisno od izhodiscne tocke. oni pa se v 17 letih niso dogovorili
kaksen princip arbitraze meje se bo uporabljal.

ali je to naravna ovira (reka recimo) ali pa kataster.

na nekaterih podrocjih bi radi uveljavljali kataster drugje pa naravno oviro, odvisno katera stvar ti kje gre v prid, tako pa zadeve ne gredo.Na zadnje urejal: optix, dne: 20.03.2008 ob 16:27

Pepek z brega petek, 21. marec 2008 ob 01:09

Drogi moj "optix"!

Nej ti fčasik na začetki poven, ka spoštüjen pravico fsakšega človeka, ka mo svojo mišleje o določeni stvari.
Samo, kakorkoli je se v totih zadevah s toboj ne strinjan.

Resen je, ka je tak naša, kak tüdi krvaška visoka politika ne sposobna (ali pa tüdi neče biti sposobna) totih problemof rešiti. Tüdi je resen, ka jih določeni politiki iskoriščajo v predvolilnen cejti za nabiraje volilcof.
Nikak pa se ne strinjan s ten, ka proviš, ka se nej novinari ne ftičejo f tote riči.

Či mene pitaš, so novinari še edini, ki sploh kej naredijo za to, ka javnost zno, kej se godi na naših mejah, pa ki bor malo proh zdigovlejo. Hvala bogi, ka momo takše lidi, kerin je ne fseeno, za našo zemlo, pa za našo držovo. Dosti stvari bi politika zmala pod tepihe, či nebi bilo lüdi, keri to provi cejt dojo v javnost.

Jas sen tvojo pisaje razmija tak, ka pač nej Hrvoti postovijo mejo tan ge jin paše, pa nej odovlejo našo zemlo, nej štrihajo mejne kane, nej izvajajo kontrolo na naši zemli...., mi panej bomo tiho, pa čokamo, ka do se navolili hamlati po naši zemli in do rekli, tak to pa pistimo Slovencon.

Mogoče sen razma naopak. Či pa sen ne, te pa ti ne don praf, pa ti tüdi nigdor nen da. Či se nemo sami pobrigali za svojo zemlo, te se drügi tüdi nedo namesto nos.

Nela petek, 21. marec 2008 ob 01:37

HRVATI U SLOVENIJU VISE NE MOGU SA STARIM OSOBNIM

Ministarstvo vanjskih poslova Slovenije obavijestilo je da od petka hrvatski graðani sa starim osobnim iskaznicama više neæe moæi prijeæi granicu. Tu odluku su donijeli jer, kako kažu, stare osobne iskaznice ne udovoljavaju sigurnosnim standardima EU-a
.


Tak zej pa do nasi sosedje tudi nucali nove osebne, ce do se steli k nan na obisk. Hehe Zej pa malo mi klibuvlemo.PiskNa zadnje urejal: Nela, dne: 21.03.2008 ob 00:41

Nela petek, 21. marec 2008 ob 01:45

optix je napisal/a:
zakaj hodijo brezveze dreka mešat ti novinarji kanala a?
samo dolivajo olje na ogen brezveze.
ce se dobro ve kaksna je situacija tam spodaj.
ti napolpismeni novinarji napihujejo spet vse povprek in vznemirjajo javnost vsakodnevno s temi bedarijami, namesto da bi se delalo na umirjanju situacije.
dobro vedo, da ce hoces do jorasove hise moras preko hrvaskega mejnega prehoda, oni pa sekajo tam po neki takoimenovani "jorasovi evropski poti",ovi pa grejo za njimi pa si jih vozijo gor na policijsko postajo nepotrebno.
pa to da je nekdo delal nekdaj na meji med jugoslavijo in avstrijo bi streljali za tabo pa zaprli te kot kriminalca.
pa je*** jih 17 let se niso v stanju ti idioti od slovencev in hrvatov (politikov) zmeniti. ves cas izkoriscajo to problematiko v predvolilnem casu.
v praksi ce se dva subjekta ne moreta za neko stvar dogovoriti, lepo se gre na sodisce in sodisce presodi pac v korist tistega, kateri z argumenti dokaze da je on v pravem.
dokler pa se ne uredi meja na kopnu in tam odredi izhodiscna tocka po kateri piranski zaliv pripada sloveniji ali pa se deli na polovico, v glavnem odvisno od izhodiscne tocke. oni pa se v 17 letih niso dogovorili
kaksen princip arbitraze meje se bo uporabljal.

ali je to naravna ovira (reka recimo) ali pa kataster.

na nekaterih podrocjih bi radi uveljavljali kataster drugje pa naravno oviro, odvisno katera stvar ti kje gre v prid, tako pa zadeve ne gredo.<br><br>Na zadnje urejal: optix, dne: 20.03.2008 ob 16:27


Samo ce nan novinari nedo vec porocali o ten, kak pa mo te znali ke se dogaja? Heoa Kdo de nan te ke povedo?

MILAN petek, 21. marec 2008 ob 08:05

Respekt
kak kodi je hrvoti so veki goljufi pa nonstop je smo jihovo praf
ven pa ne gre drgačik kak zboriti si svoje pravice.
Novinari polpismeni ali kak koli pa so zato ka napišejo kej se godi.
Ka pa nebi bili na mesti pa je ne mogoče pisati.Če nemo dovolili ka bi hodili tan okoli je zmaga v rokah Hrvotof.

optix petek, 21. marec 2008 ob 09:00

Pepek z brega je napisal/a:
Drogi moj "optix"!

Nej ti fčasik na začetki poven, ka spoštüjen pravico fsakšega človeka, ka mo svojo mišleje o določeni stvari.
Samo, kakorkoli je se v totih zadevah s toboj ne strinjan.

Resen je, ka je tak naša, kak tüdi krvaška visoka politika ne sposobna (ali pa tüdi neče biti sposobna) totih problemof rešiti. Tüdi je resen, ka jih določeni politiki iskoriščajo v predvolilnen cejti za nabiraje volilcof.
Nikak pa se ne strinjan s ten, ka proviš, ka se nej novinari ne ftičejo f tote riči.

Či mene pitaš, so novinari še edini, ki sploh kej naredijo za to, ka javnost zno, kej se godi na naših mejah, pa ki bor malo proh zdigovlejo. Hvala bogi, ka momo takše lidi, kerin je ne fseeno, za našo zemlo, pa za našo držovo. Dosti stvari bi politika zmala pod tepihe, či nebi bilo lüdi, keri to provi cejt dojo v javnost.

Jas sen tvojo pisaje razmija tak, ka pač nej Hrvoti postovijo mejo tan ge jin paše, pa nej odovlejo našo zemlo, nej štrihajo mejne kane, nej izvajajo kontrolo na naši zemli...., mi panej bomo tiho, pa čokamo, ka do se navolili hamlati po naši zemli in do rekli, tak to pa pistimo Slovencon.

Mogoče sen razma naopak. Či pa sen ne, te pa ti ne don praf, pa ti tüdi nigdor nen da. Či se nemo sami pobrigali za svojo zemlo, te se drügi tüdi nedo namesto nos.


Pepek:

Narobe si razumel.
Niti sem jaz rekel da naj nekdo postavlja mejo tan ge mu paše, pa niti naj odovle našo zemlo, pa niti nej štriha mejne kamne.
Zakaj izvajajo kontrolo nad zemljo za katero slovenska stran trdi da je njena, ne vem, to vprašanje je za tiste na oblasti. Če je tak, zakaj policija ne gre tja ampak na dalec samo opazuje zadeve in ne urgira?!

Dobro se ve na kateri nacin funkcionirajo mediji in kaj je njihov namen, poleg informiranja naroda je tudi kreiranje javnega misljenja in ostalih stvari katere tu pridejo poleg...

Jaz sem ti preko tega mejnega prehoda hodil najmanj 30x in imam nekaj prijateljev v teh krajih, ti lahko povem eno stvar, glede na trenutno stanje ce hoces do tistega zaselka kjer je Joras doma in do tiste zemlje za katero se stukajo, moras preko hrvaskega mejnega prehoda, tako je trenuten rezim. Ne mores pa iti preko tiste neke poti med njivami po keri joras gre ka zaobide mejno kontrolo.

Da je paradoks se vecji, v zaselku Mlini kjer je Joras doma, nekatere hise imajo slovenske hisne stevilke druge pa hrvaske. Stevilke hisne pa so jemali po tem, kdo kje dela. Tisti prebivalci, ki delajo v Sloveniji so vzeli slovenske stevilke, ovi pa keri delajo na hrvasknen pa hrvaske.
Te pa ce si lahko zamislis situacijo, ena hisa ma slovensko stevilko, te dve hise hrvasko, pa te opet tri hise slovensko, pa te dve hrvasko in tako v nedogled...


Leta 1976 so v Jugoslaviji poskusali urediti kataster in mejo med slo-hrv po nacelu kompenzacije, ker je kar nekaj primerov da je zemlja vpisana v slovenski kataster in je na drugi strani meje, in obratno. Ampak kot vidis, ostalo je samo na poskusu....

Nedvomno pa je dolocitev meje kar zapletena zadeva, obe drzavi bosta nekje nekaj izgubile ozemlja in pridobile. ZzzZZz



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.