optix petek, 21. marec 2008 ob 09:00

Nela: nisem jaz mislil, da novinarji ne smejo porocati..

Hotel sem samo povedati, da ti novinarji nepotrebno situacijo samo se bolj naelektrijo, to pa za resitev problemov ni ok.

Osebno mislim, da bo to samo hrana za volivce, spremenilo pa se ne bo nic. Nekega dne cez X ali XX let ko hrvaska postane clan EU in padejo meje med slovenijo - hrvasko, bodo ti problemi zgodovina, mlajsi narascaji,se bodo s tega lahko samo smejali.Na zadnje urejal: optix, dne: 21.03.2008 ob 08:08

Zvončica ponedeljek, 24. marec 2008 ob 01:32

Hja, tak so razmišlali naši komunjaroši gda so Štrigovo püstili Hrvoton....ka to tak nede deci pomembno ka mo itak vsi v eni držovi....samo držove se kak veš hitro rodijo pa meje spremenijo...ne, meni se vidi ka je okolik totih mej nekaj takšega odzaja ka Hrvoti eno por naših glovnih fejn za jejca držijo pa nič ne vÜplejo razrešiti. Ka mejo bi že zdovno lehko zrihtali...če bi jo ša z zidarskin ravnilon merit bi jo v totih letih že porkrot peški premerja....pa vso papirologijo bi že zna na pamet...Mrtev

Jernej ponedeljek, 24. marec 2008 ob 16:02

erof je napisal/a:
Jelinčič vzel stvari v svoje roke

Jelinčič s člani SNS mejne kamne z Madžarsko znova označil s kratico SLO

– Predsednik SNS http://www.sns.si Zmago Jelinčič http://www.sns.si/zmago/ je v Murski šumi Barvanje mejnih kamnov v Murski Šumi s pomočjo članov njegove stranke na novo prebarval in označil s kraticama SLO - EU mejne kamne med Slovenijo in Madžarsko. Te so Hrvati pred časom prebarvali z belo barvo in jih označili s kratico njihove države RH. Med vračanjem iz Murske šume pa ga je ustavila patrulja naših policistov. Kot smo v Delu poročali, so Hrvati prebarvali in na novo označili mejne kamne na mejni črti med našo državo in Madžarsko postopno, zadnje, po izjavah domačinov, konec lanskega leta. Mejni kamni stojijo izključno na slovenskem državnem in katastrskem ozemlju, v »kljunu« med rekama Mura in Kerka. Hrvati so s tem dejanjem, kar 30 hektarjev slovenskega ozemlja na levem bregu Mure spremenili v njihovo državno ozemlje.

Domačini trdijo, da slovenske policiste redko srečajo na obmejnem ozemlju v Murski šumi na levem bregu Mure in da tudi ne zahajajo na desni hrvaški breg Mure, kjer je del ozemlja na slovenskem katastru in bi ga morali varovati kot del šengenske meje, saj mejna črta med Slovenijo in Hrvaško še ni določena. Po drugi strani hrvaški policisti nadzorujejo meje hrvaškega katastrskega ozemlja na levem bregu Mure pri Hotizi, ki je po stanju na dan osamosvojitve obeh držav slovensko državno ozemlje.


Ste vidli čeraj Jelinčiča na Televiziji kak je njin gvinte rezo?

Ges san simpartizant družtvo ZZB NOB ,samo ka san
čeraj na Tv vido morem Jelinčiči prav dati!Na zadnje urejal: Jernej, dne: 25.03.2008 ob 13:14

Dejan ponedeljek, 24. marec 2008 ob 16:55

V Sloveniji bi nücali enega politika, ki bi bija nekša mešanica Jelinčiča pa ostalih politikov. Jelinčič je za gnešji demokratični svet pa Evropo preveč nastrojeni proti drügin narodon pa pristope ma malo preveč ostre, ostali pa so luleki, ki samo nekše protestne note pošilajo. Hrvoti oddojo našo zemlo, naši pošlejo noto, Hrvoti si mejne kamne prestovlajo na našo mejo, naši pošlejo noto, ... Tak de se delalo, dokič resen nedo fsega ob meji pohamlali. Samo tü nekej še more vmes biti. Pri nas nekši bog more meti nekšo korist od tega, ka si Hrvoti tak mejo prestovlajo kon čejo.

MILAN ponedeljek, 24. marec 2008 ob 19:27

Hjooj ja dokič je meja ne zrihtana tečas lehko politiki napizdovlejo narod pa si nabirajo politične točke. Moglo bi biti tak ka se zamerja tiste keri nič ne naredijo na lici mesta.

MHA torek, 25. marec 2008 ob 17:26

Google zaselke prisodil Sloveniji


Zagreb - MMC RTV SLO

Hrvaška je odkrila, da so na interaktivnem programu Google Earth štirje zaselki južno od reke Dragonje vrisani na ozemlju Slovenije.

Gre za zaselke Bužin, Mlini, Škrile in Škudelin, ki so kamen spotike pri določanju meje med sosedskima državama.

Po poročanju hrvaškega Večernjega lista je poleg tega tudi državna meja od mejnega prehoda Plovanija do Kaštela, ki bi morala potekati ob Dragonji, narisana daleč znotraj hrvaškega ozemlja. Google Earth tudi kaže, da je hrvaški mejni prehod Plovanija v celoti vrisan na ozemlju naše države.

Google Earth, ki seveda na politične razmere nima nobenega vpliva, naj bi se pri hrvaškem ozemlju zmotil tudi pri ozemlju okoli Vukovarja, saj tamkajšnje bližnje naselje Sotin na interaktivnem zemljevidu leži na drugi strani Donave, v Srbiji.


Več si lehko preštejete



Nela torek, 25. marec 2008 ob 21:11

Hrvasko Prekmurje?!


Hrvatje so na južnem Prekmurju, kjer Slovenija meji s Hrvaško, izbrisali meje in si prilastili del Prekmurja.


klik



Pa se komentar:


Pri nas bi mogli vse politike postrelt, razn Jelinčiča. On je edini ko ma jajce, pa se zna postajt za nas... ostali vsi izdajalci prokleti. Ne zastopim pa ka se ma policija za jezit, če so Jelinčič z ekipo samo poprajli mejo. To je tot nelogično.

Skratka, Slovenci bi se mogli bol postajt zase glede meje. Pa če ne kaj drugega vrnt Hrvatom še hujš tak incident. Sn takoj za to.

MHA torek, 25. marec 2008 ob 21:27

Heh, je blo pret po poročilih zavolo totega googlovega zemlevida, te pa je novinarka rekla, ka v hrvaških medijih piše, kak da že nebi blo zadosta, ka Slovenci uvajamo vinjete san zato, ka bi škodüvali hrvaškemi turizmi, zej pa še te pre google klibüvle. To ali tüdi neven kakše veze mojo naše vinjete z hrvaškin turizmon Mislec

Video prispevek

MHA petek, 28. marec 2008 ob 22:44

Smetišče na spornem ozemlju

Prebivalci Hotize so obupali nad reševanjem mejnega vprašanja. Ali dogovor o izogibanju incidentov drži?

Video: Obupani domačini

MILAN sobota, 29. marec 2008 ob 07:52

Strelec Strelec Strelec Strelec

TAK VEN PA ŠE ENO POR TAKŠIH KAK JE JIHOV GENERAL
KEREGA ZEJ LOVI POL HRVOTOF
TE PA DO SI HRVOTI SAMI NAREDLI RED.

Strelec Strelec Strelec Strelec StrelecNa zadnje urejal: MILAN, dne: 29.03.2008 ob 06:53

Jernej sobota, 29. marec 2008 ob 12:16



...ge se guci (govori Nasmeh ) Slovenski jezik gnes den!

fargo sobota, 29. marec 2008 ob 15:14

Jernej je napisal/a:


...ge se guci (govori Nasmeh ) Slovenski jezik gnes den!



Osebno menim , da se naši in hrvaški zbiralci poceni političnih točk vse preveč ukvarjajo z nesrečno južno mejo,če smo pa iskreni in nepristranski bi nam in hrvatom enkrat ustrezala meja po katastru ,drugič pa po recimo naravni meji......


Za zdaj obstaja le še južna meja, zanimivo bo videti zbiralce poceni političnih točk, ko bo tudi ta južna meja postala zgolj administrativna, od kod bodo tedaj črpali snov za ......

Odlično, da si objavil to sliko !
Nevem, zakaj slovenci nimamo "junaka" ki bi odšel čez severno ali zahodno administrativno mejno črto, ter malce spregovoril o slovenski koroški, furlaniji...... mogoče zato, ker v kolikor te tam zalotijo alkoholno okajenega za volanom, dobiš dvodnevni tretman......

optix sobota, 29. marec 2008 ob 15:27




to je belosvetska-masonsko-udbaška zarota, da so jelenčiču podtaknili da je bil alkoholiziran!!!!

v tej regiji bi morali policisti drugače obravnavati to stvar, alkotester ne bi smel upoštevati rezultate do 1.0 promila.

Jernej, kar se pa tiče mape, ta mapa katero sem jaz gor prilimal je edina prava. Tista tvoja je oskubljena in ni v njej že vidim podpis masonske zarote!
Koroška, Goriška, Trst, Kanalska dolina, Beneška Slovenija, Rezija, Spodnja Štajerska, Monošter, Istra.Na zadnje urejal: optix, dne: 29.03.2008 ob 17:07

MILAN sobota, 29. marec 2008 ob 20:55

Hjooj meja za hrvote je navek nekej ne dobraMislec

fargo sobota, 29. marec 2008 ob 21:02

optix je napisal/a:



to je belosvetska-masonsko-udbaška zarota, da so jelenčiču podtaknili da je bil alkoholiziran!!!!

v tej regiji bi morali policisti drugače obravnavati to stvar, alkotester ne bi smel upoštevati rezultate do 1.0 promila.

Jernej, kar se pa tiče mape, ta mapa katero sem jaz gor prilimal je edina prava. Tista tvoja je oskubljena in ni v njej že vidim podpis masonske zarote!
Koroška, Goriška, Trst, Kanalska dolina, Beneška Slovenija, Rezija, Spodnja Štajerska, Monošter, Istra.<br><br>Na zadnje urejal: optix, dne: 29.03.2008 ob 17:07



škoda da nisi zarisal vsaj do Pulja, tan so lepe plaže......

optix nedelja, 30. marec 2008 ob 01:28

Marijan Podobnik iz Zavoda 25.junij je nekše korte gor po wikipediji dova, zaj pa okrog po interneti krozi nekaj razlicnih kart, pa je prava zmesnjava.
Ena karta dejansko je narisana, ka na jugu meja Slovenije ne sega do Pulja, ampak samo do Fažane.


JaaaNa zadnje urejal: optix, dne: 30.03.2008 ob 00:34

Jernej nedelja, 30. marec 2008 ob 12:15

Glej lejko zdaj tüdi zacnejo turki karte gor napopati ki je bio
osmanski raj pa avstrijci ge je negda bila avstro ogerska kraljevina pa se nemci ge bio veliki nemski raj. Pod tej vsi raji smo mi tüdi spadali..

Pri toj karti ka san ges gor dao, se da dokazati ka se gnes den slovenci tan zivejo pa ka uporablajo materni jezik. Izven meje Republike Slovenije

Ka se pa tice istrije na zalost neman podatkov!

optix nedelja, 30. marec 2008 ob 12:31

Jeah, glih gledam, na tej wikipediji najdes cuda teh kart.

Zaj mi se ni dalo limat gor fsega tega, ker bi moral pomanjsevati pa je odvecno delo za taksni trivialno zadevo.

Sem pa nasel recimo par takih kart, ko je recimo del slovenije prikljucen hrvatom in je poimenovan RAH -
Republika Alpska Hrvatska.

Pa recimo od velike srbije so si narisali, tijan gor do Triglava pa poimenovali del slovenije - Bela Srbija oz. Alpska Srbija.


Tista karta kero sen jaz gor dal je Velika Slovenija.

Pepek z brega nedelja, 30. marec 2008 ob 17:40

Fčistar ste zglejzali s totimi zemlevidi.

Dejstvo je, ka so tri meje Slovenije določene, pa podpisane, pa tüdi mednarodno priznane. Totih nema niše namena spremijati, čiglih na drügi stroni totih mej živijo Slovenci, keri si to (eni bole, drügi pa meje) vüpajo na glos priznati.

Edina sporna je naša jüžna meja, kera še je izda ne določena. Za toto mejo se gre in za toto mejo se moremo boriti.

čista risnica je, ka se moreš s sosidon o meji pogučati. Je pa tüdi risnica, ka se dvo lehko pogučovleta tak dugo, dokič se obidvo raznih dogovorof držita, pa dokič sta obidvo priprovlena nasprotnika tüdi poslüšati.

Po ten, kej vidimo, pa je f toten primeri ne tak. Slovenija je tista, kera že dugo (iz neznonih razlogof) popüšča v imeni dobrososedskih odnosof, Hrvaška pa guči eno, dela pa nekej fčistar drügega.

Mislin, ka f toten primeri s popüščajon nemo nikan prišli.

MILAN nedelja, 30. marec 2008 ob 18:03

Hjooj PEJ gnes pa sen doživja pa vidja ka se s Hrvoti nesmimo špilati
s Frančkoj sma se pelala prek Golubovca tan ke lovijo generala KORA-deja
več sto policije,specialci posebni avti ja pa še trikrat so noj kontrolerali.Pogučovali smo se z lidmi keri ga dobro poznajo pa so jegovi sosidi.Nič kej dober človik dosti nevol je že nareda. Dere sma šla nazej sta bilo v lüfti dvo eroplona pa küp novinarof je čakA.Lidje provijo ka do ga žmetno prjeli pa verjetno de še jih nekej nastrodalo.Takšega dogodka še sen ne doživja.Najvekši problem pa je ka pride 5.aprila Buš v Hrvaško uni pa mojo lov za nejvekšin zločincon.Tota policija bi mogla biti na drügen deli.



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.