MHA ponedeljek, 14. februar 2011 ob 14:52

Mo ja, pa dostikrot mo ke praf.

optix ponedeljek, 14. februar 2011 ob 16:11

TUNČEK je napisal/a:
To, da momo tote zapornike že en cejt v Sloveniji, je možno. To, da Jelinčič rat nakloda, pa je pravilo. Mo vidli, če de prišla v jovnost resnica otkod drugod, tista de bole zanesliva. Jaaa


Jelinčič rad naklada in blati vse okrog sebe, samo mislim da je Slovenija sprejela zapornike iz Guantanama Nasmeh

Sicer pa to je vse taktika Amerike, da uvali zapornike oz. "teroriste" drugim drzavam v zapor, tako da kasneje se ne more obtozevati samo Amerike da je mucila in nezakonito zapirala domnevne teroriste, ampak to postane globalen problem ker so tudi druge drzave s tem da so sprejele doticne ljudi v svoje zapore prisostvovale temu zlocinu.
Dejstvo je da so americani zaprli taksne ko sploh nimajo nic z 11/9 oz. terorizmom kot to oni poimenujejo.

Ivek ponedeljek, 14. februar 2011 ob 17:54

Nespodobno je mešati Vikileks pa Gvantanamo. Vikileks je vrhunska stvaritef internetne demokracije, Gvantanamo pa eden ot vrhucof ameriške barabije.
PS. Pahor itak ne ve za kaj gre, o Jelinčiči pa je ne vredno trošiti besed.

Legionar ponedeljek, 14. februar 2011 ob 18:18

Sprejem kakšnega 'terorista' (mimogrede, nobeden od totih v Guantanami še je ne bija obsojeni zaradi terorizma, zato so pravno nedužni) bi bila pravzaprav humanitarna poteza. Pri nas se jin ziher tak hüdo ne bi godilo kak tan.

optix ponedeljek, 14. februar 2011 ob 19:17

Ivek je napisal/a:
Nespodobno je mešati Vikileks pa Gvantanamo. Vikileks je vrhunska stvaritef internetne demokracije, Gvantanamo pa eden ot vrhucof ameriške barabije.
PS. Pahor itak ne ve za kaj gre, o Jelinčiči pa je ne vredno trošiti besed.



Noben ne meša Wikileaks pa Guntanamo.

Pisali so v Wikileaks, ker se je v eni od depeš pisalo da je ameriška administracija ponujala pahorju da vzamejo dva zapornika iz Guantanama.

Sicer pa pred par dnevi so naredili hišno preiskavo nekdanjemu specialcu kateri je imel svoj blog in na njem je tudi pisal o teh zapornikih, kateri bi naj že bili v Sloveniji.

Glede da pri nas informacije "tečejo" na vse strani, me ne bi čudilo da je nekje prišla tudi informacija glede teh zapornikov iz Guantanama da so že na Dobu.

Legionar, če je nekdo ne obsojen, zakaj bi potem bil v zaporu v Sloveniji ? Kaj mu bodo sodili pri nas za 11/9 ali zakaj bi potem bil pri nas ?

TUNČEK ponedeljek, 14. februar 2011 ob 19:46

Legionar je napisal/a:
Sprejem kakšnega 'terorista' (mimogrede, nobeden od totih v Guantanami še je ne bija obsojeni zaradi terorizma, zato so pravno nedužni) bi bila pravzaprav humanitarna poteza. Pri nas se jin ziher tak hüdo ne bi godilo kak tan.

Legionor moš praf, doklič so ne opsojeni so reveži ne krivi. Gda so jih zajeli so eni še bili deca - 12, 13, 14 let. Na Guantanami pa so že svoje dali skoz. Najhujše je bilo "deskanje z vodo". Če so prinas, se jin nede godilo hujdo.

Ne mešamo pa nič, slučajno je tema podnila pod Wikileaks in nema nič žjin kak je že reka Optix

Cena za mučenje je smrt - POVZETO PO STA iz leta 2008


Kratenje spanca, dvajseturno neprekinjeno zasliševanje, "vodno deskanje" je le nekaj "posebnih metod", ki naj bi jih odobril nekdanji ameriški obrambni minister Rumsfeld.

V torek je senatni odbor za oborožene sile ameriškega kongresa opravil zaslišanja v zvezi s preiskavo, s katero skuša ugotoviti, od kje izvirajo zloglasne "posebne zasliševalske metode" terorističnih osumljencev, ki jim po svetu pravijo mučenje in pomenijo velik madež na ugledu ZDA v svetu.


Odbor naj bi poročilo predstavil proti koncu leta, saj se bodo preiskave in zaslišanja nadaljevala. Ker so na čelu odbora demokrati, bo najverjetneje objavljen pred predsedniškimi volitvami. Zaslišanje v senatnem odboru je bilo sila neugodno za nekdanje vodstvo ameriške vojske na čelu z ameriškim obrambnim ministrom Donaldom Rumsfeldom, saj postopkov z ujetniki niso kritizirali le demokrati ampak tudi republikanci.

Senator iz Južne Karoline Lindsey Graham je dejal, da ZDA ne bi smele uporabljati takšnih metod, kot jih uporablja sovražnik. Predsednik odbora demokrat Carl Levin iz Michigana pa je povedal, da je Rumsfeld odprl vrata za zlorabe v Iraku in Afganistanu. Pentagon naj bi odobril agresivne zasliševalske tehnike, ki so jih nekoč uporabljali proti ameriškim vojakom v korejski in vietnamski vojni in to kljub opozorilom vojaških pravnikov, da so metode okrutne in nezakonite.

Tajni dokumenti

Med zaslišanjem v odboru so objavili tudi doslej tajne dokumente. Med njimi poročilo o srečanju vojaških in drugih pravnikov administracije oktobra leta 2002, na katerem so se odločali o tem, kako ravnati z ujetimi terorističnimi osumljenci v Guantanamu v času, ko so od njih potrebovali informacije o morebitnih pripravah na nove napade na ZDA, kot je bil tisti 11. septembra 2001.


Rumsfeldu je bilo na zaslišanju zelo neugodno, saj so sporne metode kritizirali tako demokrati kot republikanci. Podpolkovnica Diane Beaver je priporočala dotlej prepovedane metode, kot je kratenje spanca in druge, ter opozarjala, da bo potrebna previdnost pred inšpekcijami Mednarodnega odbora Rdečega križa, za katerega se to "uradno ne dogaja". Beaverjeva je napisala slavno pravno mnenje 11. oktobra 2002, da proti ujetnikom v Guantanamu lahko uporabljajo posebne metode, ker niso vojni ujetniki in nimajo enakih pravic.

Med drugim je predlagala, da ujetnike za dlje časa osamijo, jih zaslišujejo po 20 ur neprenehoma, jim grozijo s smrtjo in jim vzbujajo občutek utapljanja. Rumsfeld naj bi se na podlagi tega mnenja odločil, da odobri posebne metode. Pravnik obveščevalne agencije CIA John Fredman pa je na omenjenem oktobrskem sestanku povedal, da je edini zanesljiv preizkus metod, če gre za mučenje ali ne to, če ujetnik preživi. "Če umre, pač delate narobe," je dejal Fredman.







Vodno deskanje - GROZLJIVO !!!

Legionar ponedeljek, 14. februar 2011 ob 20:09

PET LET MOJEGA ŽIVLJENJA

Dobra knjiga za prešteti od zapornika, keri je bija 5 let nedužen zaprt v Guantanami!

TUNČEK ponedeljek, 14. februar 2011 ob 20:21

Legionor, hvala. Knigo mo proba naročiti in jo takoj preštejen. To ja

Legionar ponedeljek, 14. februar 2011 ob 20:24

Mislin ka boš jo doba tüdi v lotmerški knjižnici, jas sen si jo tan sposoda. Pomežik

TUNČEK ponedeljek, 14. februar 2011 ob 20:58

Moren jo küpiti ali pa iti v našo knižnico - v Novi Gorici, se je bliže kak v Lotmerk.

Legionor se si že dugo na portoli in bi moga zaslediti, ke ne živin več v domovini Prlekiji.
Haha Haha Haha

Legionar ponedeljek, 14. februar 2011 ob 21:05

Oprosti Tunček, ven ka si od tan ja, nejč sen en premisla ke sen zina. Hihihi Hehe

TUNČEK ponedeljek, 14. februar 2011 ob 21:16

Opravičilo sprejeto. Bodi fajn ! Pozdrav

MHA ponedeljek, 14. februar 2011 ob 22:52

Napisa sen v toto temo, ker takak je optix napisa, v depešah so se omenjali sprejem zapornikof, zavolo Jelinčiča pa sen ne šteja nove teme odpirati. Nasmeh

TUNČEK ponedeljek, 14. februar 2011 ob 23:43

MHA, ke se opravičüvleš, se je ne nič narobe, fčosik se ne gremo glih natančno. Portol je pač za pisanje, pa se se tota tema nekak posredno naveže fküp s prešjo. To ja

MHA torek, 15. februar 2011 ob 01:33

Sej se ne, razloža sen san zake sen f toto temo napisa. Tako

MHA nedelja, 20. februar 2011 ob 16:22

Vlada bo predvidoma v četrtek sprejela spremembe zakona o tujcih, s čimer bo zagotovljena pravna podlaga, da bo naša država lahko sprejela katerega izmed zapornikov iz Guantanama.

Premier Borut Pahor je namreč prepričan, da je to naša dolžnost, saj je tudi Slovenija zahtevala zaprtje zapora, kjer je še vedno zaprtih okoli 170 domnevnih teroristov, je za TV Slovenija poročal Dejan Ladika. Ni pa še jasno, kakšno utemeljitev bo navedlo zunanje ministrstvo.


Več o ten ->


To te buje Hjooj Naši zapori so tak prenatrpani, ze pa mo še teroriste scoj vozili. Hudi

TUNČEK nedelja, 20. februar 2011 ob 16:46

Če so "domnevni" teroristi naj jih spistijo se so ne opsojeni in gnilijo na Guantanami že preveč dugo, ne pa pošilajo k nan.

Pahor pa jegove dolžnosti - naj pove, da gda je bija pri Obami, je toti pritisna na jega ali je pa odzeja kakša krovja küpčija, verjetno pa je tüdi, da čejo legalizerati bivanje zapornikof, ke so mogoče že prinas, kak se je zodjič gučalo.

Resti pa so resen prepuni, se momo svojih lopovov zadosta, oziroma jih je tak polovica duma jüžno ot Kolpe.

Mislec

MHA nedelja, 27. februar 2011 ob 14:54

Gnes op desetih večer, de na Discovery dokumentarec o Wikileaks-i, pokozali do tüdi intervju z Assangen, či koga zanima. Ideja

Ivek nedelja, 27. februar 2011 ob 20:14

Gvantanomvca, ki mo jih mi vzeli naj bi bili takši, ki se nič krivi. Enostavno so jih Ameri pobrali, optožili za Al Kajdofce, za pa jin nemrejo ni dokozati. V jihovo držovo nemrejo, zato ki bi jih tan meli za "okužene", pa cilo praf mojo. Tistemu ki ga Ameri spistijo še jas nebi verva, ne pa talibani. Zato jih tolajo "prijatelskin držovan", naj še une bodo malo ogrožene. Bi rekli, ka sten raspršijo stopnjo terorističnega rizika. Pri nas bodo toti arestanti fraj, tak ka nedo jemali plac v resti. Morti, pa mo jih enkrat to trebali djati, ka do bole gvišni.
Zato sen jas proti, makar neman nič proti jin kak liden.

TUNČEK ponedeljek, 28. februar 2011 ob 07:34

Gdo bi razma tote Amerikonce, obnošajo se kak svetovni policeji in tolajo tote reveže po sveti kak Dedek mraz darila. Šokiran



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.