Ivek četrtek, 24. februar 2011 ob 09:00

Skoraj neopazno je šla mimo nas novica, ki si zasluži nekaj pozornosti.

Čeprav je Vatikan edina evropska država, ki ima uradne diplomatske odnose Tajvanom, je ta azijska država očitno zanimiva tudi za največjo opozicijsko stranko SDS. Od 14. – 19. februarja sta Tajvan v spremstvu soprog obiskala predsednik in podpredsednik SDS J. Janša in M. Brejc. Najprej sta bila gosta "priljubljenega" tajvanskega predsednika Ma Ying-Jeouja, zatem pa še ministrov za gospodarstvo, obrambo, za odnose z LRK in zunanjega ministra. Iz uradnih sporočil SDS je težko razbrati, o čem konkretno so se pogovarjali. –Dnevnik 22. 02.
Zgodovina: Prebivalcev 23. miljona (4,5% katoličani), otok od Kitajske oddaljen 260km. Po Japonski okupaciji, ki je trajala od 1895 do 1945, je Tajvan vrnjen Ljudski Republiki Kitajski (LRK). Leta 1946 je takratni kitajski predsednik Čang Kaj Šek zatrl upor domorodnih prebivalcev. Po zmagi komunistov je Čang Kaj Šek z okoli dva milijona pripadnikov stranke Kuomitang, vojske in policije pobegnil na Tajvan, formiral Republiko Kitajsko in jo vodil z vojaško diktaturo do konca vladavine družine Čang leta 1988. Stranka Kuomitang je danes vplivna nacionalistična stranka. Ob podpori ZDA se je Tajvan razvil v gospodarsko silo. Po letu 1988 je pričela oprezna demokratizacija volilnega sistema, vendar je režim avtoritaren. Predsednik Tajvana je vrhovni poveljnik vojske in pristojen je za obveščevalno – varnostni sistem, izvršilno in sodno vejo oblasti. Imenuje predsednika parlamenta, ki je sočasno predsednik vlade. Tajvan ima diplomatske odnose s 23 državami s pretežno avtokratskimi režimi. Ko so leta 1979 ZDA priznale LRK kot edino Kitajsko državo je ta nadomestila Tajvan v Združenih narodih. S Tajvanom so ZDA zadržale specifične politično- ekonomske in obrambne povezave. ZDA uradno ne podpirajo neodvisnosti Tajvana, so pa proti spremembi sedanjega statusa Tajvana.

Nihče ne nasprotuje potovanjem naših državljanov in politikov tujino. Toda Janša je bil predsednik vlade, je poslanec in vodja opozicije. Pričakovali bi bilo, da bo o svojem potovanju obvestil parlamentarni odbor za zunanje zadeve in zunanje ministrstvo, ter transparentno deloval v dobro Slovenije. Kitajska je namreč zelo občutljiva na dogajanja okrog Tajvana. V času, ko Slovenija z LRK vzpostavlja dobre poslovne vezi, je delovanje Janše najmanj nenavadno in težko razložljivo. Spomnimo, da se je Janša pred kratkim sestal tudi s kosovskim premierjem Hashimom Thaçijem, ki ga Svet Evrope sumi hudih kaznivih dejanj. Vprašanje je, ali ta srečanja koristijo Sloveniji? ?

Spomnimo se še nekaterih za Slovenijo ne najbolj koristnih pobud in dejanj v katerih so bili udeleženi Janša in vidni člani SDS.
Razpad Demosa, ker je Janša želel zamenjati Peterleta, nikdar končane orožarske afere, Depala vas, ogrožanje ustavne ureditve, zaradi česar je Drnovšek odstavil Janšo, podpis (brez soglasja vlade in DZ) koalicije voljnih za napad na Irak, izhitreno priznanje Kosova, napadanje in blatenje Kučana, Drnovška, Türka in na splošno vseh, ki niso po meri JJ, podpora »oranžnih » revolucij v nekdanjih ruskih republikah in na Kavkazu, razkritje sodelovanja med SOVO in BND (Nemška obvešč. služba), nepotrebno obujanje afere Celovec, kar je škodilo predvsem manjšini. Nenehno držanje Slovenije v krču in aferah.

Miho Brejca je JLA šolala za rezervnega varnostno-protiobveščevalnega častnika. Na tej dolžnosti je bil v zaščitni brigadi slovenskega političnega vodstva, v Kočevski Reki, kar so lahko bili zgolj zelo goreči komunisti. Se spomnite kovčkov, ki jih je odnesel iz arhiva SOVE, ko je bil njen šef?

Kakšna je vsebina pogovorov na Tajvanu, da to ne smeta vedeti DZ in Vlada?

PS. Volitve se bližajo, zato je čas, da to temo odpremo.

TUNČEK četrtek, 24. februar 2011 ob 09:39

Ivek, samo en stovek bi bija moj komentor, na Janšof obisk : GLIHA VKÜP ŠTRIHA!!!

Jaaa

Pepek z brega četrtek, 24. februar 2011 ob 13:01

Mislec Mislec Mislec
Odgovor je fčistar enostaven...

Delegacija ja šla na Tajvan glejat, kak zgledne jihova "demokracija", ka bodo jo kušali fpelati tüdi v Sloveniji, či bodo drügo leto dobili zadosta podpore volilcof.

MHA četrtek, 24. februar 2011 ob 15:57

Jas tega ne razmen, ke fse JJ dela, kak se obnoša, celi cejt san na ogen meče, ze na zodjo se je na precednika držove sprovla z nekšimi ponarejenimi papiri, te se je ša fčera opraviča SAMO bralcon na strankini stroni, Türki se sploh ne opraviča, celi cejt san gleja ki bi koga namoča, namesto ka bi ke pametnega nareda za držovo či je že tak glasen pa vsemi nasprotüvle, ne razmen kak mo lehko po zdešjih anketah teko podpore.

Dejan četrtek, 24. februar 2011 ob 19:23

Ja to je ene vrste obrambni mehanizem. Človek je zgleja vpleteni v vse mogoče afere, kej to vse kožejo.

Lidje pa pač nekomi dojo podporo. Al do "So what" Pahori, gi je že drügi den po volitvah kompas zgüba, Ehrjavci, gi je kak vetrnica pa ostali priskledniki, ... Tota naša politika je ena veka farsa. Zej še samo gvantanamovca dobimo te pa smo pisana druščina Janezov na sončni strani Alp.

zobl četrtek, 24. februar 2011 ob 19:40

Ivek !

To či je Janša hoda v Tajvan je jegova stvor in ne tvoja pa ne moja. Kaj drek briga Kitajca s kon de se slovenski parlamentarec sestaja od Tajvanskih politikof , to nikoga ne zanima.
Či se je sestaja z kosofskin negdanjnin precednikon vlade Tačijon je to jegova stvor. Svet Evrope nej ftihne za fse čase, kej bodo oni komi očitovali "ka ga svet evrope sumi hudih kaznivih dejanj"
Isti toti svet evrope je gleja gda so nizozemski vojoki pili pivo pa igrali šnops namesto ka so delali svoje delo za kero so bli pločani, niso preprečili pokola 9000 bosancof kere so zrihtali srb v srebrenic leta 1995.
srbi še gnes totega genocida ne priznovlejo, tan pa te boli kao ishitreno priznavanje kosova.
Pa normalno ka boš prizna Kosovo, či pa si kupa IpkoNet in prodovle Telekom Slovenije albancon internet pa telefonske storive.

zakoj je slovenska oblast pošilala slovenske specijalce v celovec v banko, ka bi tan fkrali papire keri obremenuvlejo celotno politično elito.
f papirih so fsi dokazi od bančnih računof pa transakcij.

janez janša je bija glavni pri prodaji orožja teritorijalne obrambe pa orožja kero so zasegli JLA. Toti biznis so laufali od 1991 do 1994, največ robe so prodali hrvaški policiji, raznim paravojnim enotam HOS, itd.
Obstajajo dokumenti in dokaze ka je Janša v Kočevju doba na roke 485.000 DEM od Branimira Glavaša (gnes sedi v resti za vojne zločine).

ne samo ka je janša prekršija prepoved prodaje orožja državi kera ma embargo od varnostnega sveta un,, obogotali so, še zej maš v avstriji pa lihtenštajni cca 40 računof punih penez do kerih se lehko dostopa na PIN kodo.
zaradi iste stvari je pokojni argentinski precednik moga sestopiti z oblasti pa oditi iz politike, pri nas pa nikomi nič.

leta 1994 gda je janša odleta z mesta ministra zaradi depale vasi, so parlamentarne komisije začele priskuvati prodajo orožja in gda se je trebalo začeti provo delo, fse je stopira Janez Drnovšek, in se je lepo cela stvor pot tepih zrivala in nikomi nič.

Na toto temo je že neka knig napisanih, pa tudi v jih so ceniki po keko se je odovalo kaj, negi so zračunali ka so JJ & co naredli 300 mil DEM.

TUNČEK četrtek, 24. februar 2011 ob 19:51

Fse to se guči, dokožejo pa nič ali pa to nečejo. Fsi vemo, ke je Janša najvekši bolševik f Sloveniji glede na sistem jegovega delovoja, pa ga fseeno norod voli. Pametnih lidi in demokrotof f stranko itak ne jemle, če pa kakšen dela drgačik kak un zapove ali pa začne nücati možgone, ga plüne vün npr. : Pučnik, Hvalica, Rupar, Pukšič...

Jegof sistem delüvanja je, da optožüvle drüge gda jemi v grlo teče voda. Nikoli je ne nič krif in če je prehüdo, so krive kakše slüžbe jegove stranke...

Osebna kultura v fsen ten - ge je in kaj je to sploh ?

đoužek četrtek, 24. februar 2011 ob 21:13

Všasih je veljal rek, da korito ostaja isto, svinje se pa menjajo. Danes pa tudi vedno iste svinje z istega korita jejo.

Ne Janša, ne Pahor, ne kateri drugi, ki je že bil pri koritu.

Zdaj je čas, da na oblast pridejo tisti, ki tam še niso bili (npr. Jelinčič).
Pol bo pa vse druga pesem.

Ivek četrtek, 24. februar 2011 ob 21:45

Zobl malo si zamenjal dogodke. V Celovcu je šlo za denar, v banki Generali v Ljubljani pa za dokumente. Banka je bila le nekaj korakov od policije, pa so "roparji" imeli 8 ur časa, da so poiskali tiste trezorje, ki so bili cilj. Denar in zlatnina so celo ostali na tleh. Minister Mate pa nič.
Še enkrat pazljivo preberi tretji odstavek.

TUNČEK četrtek, 24. februar 2011 ob 21:49

Jelinčič dosta kokodoka naprovi pa nič in tüdi nigdor nede. Son je enkrat reka, da de jihova stranka skos v opoziciji.
Tisto ka pove, pa je dostakrot tisto, ke drügi politiki mislijo pa ne vüjplejo povedati in dostakrot mo praf.

Samo je pa neke, lehko je kritizerati, težiše pa neke napraviti.
Jaaa Hjooj

zobl četrtek, 24. februar 2011 ob 22:08

Ivek je napisal/a:
Zobl malo si zamenjal dogodke. V Celovcu je šlo za denar, v banki Generali v Ljubljani pa za dokumente. Banka je bila le nekaj korakov od policije, pa so "roparji" imeli 8 ur časa, da so poiskali tiste trezorje, ki so bili cilj. Denar in zlatnina so celo ostali na tleh. Minister Mate pa nič.
Še enkrat pazljivo preberi tretji odstavek.


F obojih primerih sploh ni šlo za peneze ampak za papire.

V celovcu je šlo za dokumente keri so tan bli shranjeni v enen sefu za kasnejše politično izsiljevanje in prekupčevanje.
V banki SKB pa so bili bojda eni tudi drugi obremenilni dokumenti, ropali pa so janševi specijalci, policija pa ni mela nobenih dokazof ker je bilo fse skrbno načrtuvano pa pripralvjeno za show.

SOVA je logistična podpora BND-ji za področje negdanje jugoslavije.
BND ma svoj nadzorni center na Trdinoven vrhi in od tan lehko prisluškuvlejo mobilno telefonijo iz negdanje jugoslavije.
Mojo pa tudi svojo "poslovno enoto " v bližini telekomove stavbe v LJ , tan gre europski optični kabel prek kerega gre telefonija za jug evrope.
V glovnen naša držova je premrežena z raznimi tujimi agenturami kere ponavodi vejo več kak sami naši politiki pa sovači.


TUNČEK:
Jelinčič je podpisa pogodbo z Pink SI pa je začeja snemati tisto humoristično oddajo Kursadžije.
Človik se je vrga v humoriste, me praf zanimle kak de to fkup zglejalo Nasmeh

TUNČEK četrtek, 24. februar 2011 ob 22:40

Samo še un fali f Kursadžijah, pa do komplet. F toti seriji store vice odovlejo na malo drgočišni način, mogoče bi pa Jelinčič poveda kakšega bole novega. Hihihi Jaaa Jaaa

MILAN petek, 25. februar 2011 ob 07:41

Vuuhuu te pa de napeto če de Jelinčič meja vice o ciganih

Ivek petek, 25. februar 2011 ob 17:48

Ve sen napisa, ka s volitvami treba na forumi začeti provi cajt. Tüdi jelinčič je začeja, eni pa najč neso hejali. Samo ka nete preveč zglajzali, makar f toto frtutmo (zmešnjava-Pepek fpiši) paše skoron vse.

Lenny petek, 25. februar 2011 ob 22:56

Ivek, praf moš, ka se začetka tiče. Francek je tudi začeja. ( Dejan brez zamere. Či Jürša niti v cejtingah ne kože olike in neve napisati gospa in gospod pred imenon, te venda tudi jaz lehko Francek napišen namesto Jürša. Mi toti "ü" ne leži Pomežik )

Sen gnes čuje ka so gospod poslanec bili v "etri" pa še v cajtingah sen šteja umotvore.
Kampanija se je že začela.
Ali Francek, jaz bon tvoja senca tu na forumi. Ne se bojati, nen te pozaba Hihihi
Nažalost sen še ne meja časa fkup potegniti ka sen obeča (glede računic), ali bo še čas.
Nen pozoba. Hihihi

Pa brez zamere.

P.s. Dejan če nesmin partizanskega imena za gospoda poslanca nucati te me opozori, ali glede na jegovo oliko, se lehko venda spistin na njegof nivo?

zobl torek, 20. september 2011 ob 22:16

država je v takem dreku, da je za večino prebivalcev vseeno kdo bo na oblasti, če bo desnica, levica, janša, pahor,golobič,kresalka & co retards.

edino je pomembno tistim , keri se prek strank bodo probali zrivati čim bližje k kopanji, ka do na državnih jaslah v parlamentu, ministerstvu dobivali lepo pločo, tisti do pravljice na veko vrteli kak do zagnali gospodarstvo, zmajnšali brezposelnost, to kaj pač apatičen slovenski prebivalec rad čuje,
dejansko pa de isto kak je blo, oz. je slabše iz leta v leto...

nažalost, politični sistem je tak zasnovan, ka na položaj f toti državi lehko prideš samo prek kašne stranke, tam pa sposobnim pa pametnim ne dojo možnosti, ampak uspevajo edino osebki keri so zadojeni z eno politično ideologijo, ne smejo razmišljati s svojo glavo ampak kak rečejo v centralnem komiteju stranke, pa to je to.

karantanija torek, 20. september 2011 ob 22:17

Nešče pa de bres slüžbe osta Hihihi Hahaha

MILAN sreda, 21. september 2011 ob 05:52

Pomežik pomalen de fse ostalo brez slüžbe,tak dale sigurno nemre iti.Še toti keri so zej pr kopajah bodo ostali lačni. Vuuhuu

đoužek sreda, 21. september 2011 ob 05:53

karantanija je napisal/a:
Nešče pa de bres slüžbe osta Hihihi Hahaha

Kul
Še noben poslanec ni ostal brez službe. Njih služba vedno čaka.

Brez službe ostaja(m)jo smo "ovce", ki take ljudi voli(m)jo.



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.