pravični ponedeljek, 16. april 2012 ob 23:09

Kot vsi dobro vemo, se pripravlja stavka v javnem sektorju ( JS ). Šokiran Žalosten Hudi

Vsak, ki dela v gospodarstvu dobro ve, da nemoreš imeti več, kot ustvariš. Jaaa To ja

Zato so vsaka izsiljevanja plač v JS, ko je država že zadolžena in se še zadolžuje, skrajno nesramna in skregana z vsako zdravo pametjo. Hjooj

Skrajno nesramno in nedopustno je, da v šolah in vrtcih pozivajo starše in otroke, da naj v sredo, ko bi naj potekala stavka ne hodijo v šole in vrtce.

Tako hočejo sedaj zadevo preložiti na pleča otrok in staršev.

Marsikdo bo imel probleme z varstvom otrok in seveda manjkajoči dan bo potrebno nadoknaditi, kar bo po programu in tako bo potrebno eno soboto učencem priti v šolo.

Tako bodo starši in otroci trpeli najmnaj dva dneva zaradi stavke.

Po zakonu o stavki, so vrtci, šole in druge vzgojno izobraževalne ustanove, dolžne zagotoviti otrokom, ki bodo na dan stavke prišli, varnost, prehrano in vse ostalo.

Razen izvajanja rednega vzgojno izobraževalnega programa.

To pomeni, da otroci lahko mirno gredo v šolo in vrtec, kjer se jim mora zagotoviti ves potrebni standard, razen izvajanja pouka.

Minister je vsem poslal tudi okrožnico, ki pa jo, kot je videti in slišati, šole in vrtci ignorirajo.

Zato pozivam vse starše, da pošljejo otroke v vrtce in šole in tako pokažejo, da nočejo, da se pohlep JS prenese na pleča otrok in njihovih staršev, ter pokažejo svojo pokončno držo.

Vsem staršem tudi v vednost, da po zakonu, vrtci ne smejo obračunati dneva, ko je potekala stavka, v kolikor otrok zaradi tega ni prišel v vrtec.

Starši poglejte račune, da ne plačate tistega, kar vam ni treba.

Okrožnica je na povezavi.

http://www.mizks.gov.si/fileadmin/mizks.gov.si/pageuploads/okroznice/vrtci/Okroznica_stavka_13_4_12.pdf



gorgona torek, 17. april 2012 ob 12:14

pravični lepo počasi...to kar govori vlada in novinarji je samo natolcevanje novinarji se tak ve da delajo zgodbe pa nebi zaj o tem...dejstvo je da brez javnega sektorja ni realnega sektorja in obratno,ne stavka proti ljudem navadnim ampak proti vladi rs,ker glej kaj je naredil janša...namesto da bi sprejel pahorjeve predloge so jih zavračili pa nebi bili tak drastični ampak je pač pretek že določen čas,Js(javni sektor)ni samo blagostajne da hodimo neven kake izlete pa neven kam...eni ja!večina ne;delam v enem zmed domov javnih zavodov v pomurju,in mam osnove 400eur šele dodatki mi nanesejo 540eur niti ne minimalne plače,v najnižjih slojih JS so ravno tako odpuščanja in premeščanja in neven kaj vse,za540 eur moram delati vse vikende praznike in nedelje...ker pač naši novinarji nemorejo ločiti javne uprave(občine,uprave javnih zavodov ipd)kjer se res cedi mleko in med,kjer se res hodi na izlete in neven kaj vse,v tem primeru se tudi jas strinjam da jim je treba vzeti polovico dohodkovm,tisti ki pa dobimo od540pa do tisočaka se bo 15postov poznalo precej,in če meni vzamejo 15postov neven če de se mi splačalo še delati...pa še odgovornost mam dosti večjo kot kdo drug ker delam z ljdumi in ne z papiri ali neven kaj drugim...pravični takih kot si ti je več da vidijo sam gospodarstvo,tudi v gospodarstvi so in še uprave podjetih lepo živeli ganz enako je prinas...dajmo se enkrat upret sisteme skupaj,ne pa da se neke skuša pa že negdo drugi reče ne jas pa ne ker nisem tisto...vsi na splošno stavko ko bo,če bo,čez čas pa da vidimo kdo pa bo te delal...ziher janša al pa vizjak...pa tudi kot se za policaje zaj govori,vprašanje če bi se ti za 700eur šel na tekmo v pretep al pa se po sloveniji ubadal z kriminalom in ob tem bila že ispostavljena tvoja družina

pravični torek, 17. april 2012 ob 15:46

Gorgona, se popolnoma strinjam s teboj.

Dejstvo je, ker sindikati zavajajo ljudi in večina sploh ne pozna ukrepov, ki so nujno potrebni.

Vlada je povedala, da je najprej potrebno uskladiti plače.

To pomeni, da se tistim z najnižjimi zviša in tistim z najvišjimi zniža.

Zato so tudi tisti z najvišjimi dohodki tako glasni, ker bi se njim znižale plače za več kot 15%, kar je tudi prav.

Se povsem strinjam s teboj, da je plača, ki jo prejemaš sramotno nizka.

Še posebej v primerjavi s tvojim šefom, ki dobi 3.632,00 EUR in njegov pomočnik, ki dobi 2.961,00 . Šokiran Žalosten Mislec Hudi

( Vir: Državni portal RS, E-uprava, podatki o izplačilih februar 2012 )

Sicer, če bo kaj časa objavim lestvico najbolje plačanih v Ljutomeru.

Nekatere so kar presenetljive za delo, ki ga opravljajo.

Prilagam še graf iz katerega se lepo vidi, da tisti z najmanjšimi ne bi izgubili nič.



TUNČEK torek, 17. april 2012 ob 15:56

To bi bija ta provi način znižaja ploč, se tisti reveži spoder ne dobijo niti za fse položnice !

To ja

Dejan torek, 17. april 2012 ob 16:04

Seznam:
http://e-uprava.gov.si/ispo/javneplace/urejenSeznam.ispo?num=all&from=from_detajl&organ=

V Lotmerki:
ZDRAVSTVENI DOM LJUTOMER Strokovni direktor/strokovni vodja 4.531 €
ZDRAVSTVENI DOM LJUTOMER Direktor ZD 3.718 €
DOM STAREJŠIH OBČANOV LJUTOMER Direktor DU PSVZ 3.632 €
REPUBLIKA SLOVENIJA UPRAVNA ENOTA LJUTOMER Načelnik UE 3.468 €
OSNOVNA ŠOLA IVANA CANKARJA LJUTOMER Ravnatelj OŠ 3.367 €
OBČINA LJUTOMER Župan V 3.309 €
OBČINA LJUTOMER Direktor/tajnik OBC UPR 3.113 €
SPLOŠNA KNJIŽNICA LJUTOMER Direktor KNJ 3.007 €
DOM STAREJŠIH OBČANOV LJUTOMER Namestnik direktorja 2.961 €
CENTER ZA SOCIALNO DELO LJUTOMER Direktor CSD 2.936 €
GIMNAZIJA FRANCA MIKLOŠIČA LJUTOMER Ravnatelj SŠ 2.906 €
GLASBENA ŠOLA SLAVKA OSTERCA LJUTOMER Ravnatelj GŠ 2.835 €
VRTEC LJUTOMER Ravnatelj VRT 2.770 €
LOKALNA TURISTIČNA ORGANIZACIJA PRLEKIJA LJUTOMER Direktor JZT 2.103 €

Neke bi se trebalo spremeniti, šparati bi se trebalo, samo tan, gi se lehko vzeme. Ne ka se vzeme tistin, ki že zej nimajo nič. Tisti graf bi bija kar dober, či bi to bilo izvedljivo.

đoužek torek, 17. april 2012 ob 21:01

TUNČEK je napisal/a:
To bi bija ta provi način znižaja ploč, se tisti reveži spoder ne dobijo niti za fse položnice !

To ja


Mislec
A ne delaš v zdravstvu (javni sektor)?
Kolikor me spomin ni zapustil, ste se v javnem sektorju od leta 2001 že 2x odpovedali višanju oz. usklajevanju plač z inflacijo. Pa tudi takrat, ko je bilo treba na umeten način znižati inflacijo, ste se samo v javnem sektorju odpovedali dvigu plač, pa neko pokojninsko varčevanje imate, ko iz njega živi samo država in po mojih podatkih (pogovarjal sem se z dvema, ki sta letos šla v penzijo, pa sta ven dobila le cca 40% sredstev, vse ostalo pa je pobrala država).

Sam ne poznam nobenega v javnem sektorju, ki bi imel 25.000 EUR neto mesečne plače, kot si jo nekateri nadzorniki gospodarskih družb izplačujejo, pa tukaj so še odpravnine v vrednosti nekaj deset tisoč EUR, pa regresi npr elektro firm v vrednosti 1200 EUR.

Ja, kaj tukaj se pa ne bo nič naredilo. Kaj mora biti res samo javni sektor za vse kriv?

Štrukelj se itak bori samo za svoje šolnike, pozablja pa, da so bili šolniki deležni že vseh povišanj, ki so jih dosegli z ad hoc sprejetim zakonom. Upam samo, da ta šolnik ne bo celega JS v drek spravil.

TUNČEK torek, 17. april 2012 ob 21:44

Delan v zdravstvi ja, samo so toke razlike f pločah da te boli glova. Če ne dežuraš ali delaš ponoči dobiš malo, razen doktorof ke nosijo domu dosta in še fsoki dela po ambulantah privat ali mo kakšo svetovoje... raja na podni pa dobi po 400 - 500 € in dela nedele in svetke - f kühji, čistilke in drugi pomožni personol.

Pločo so nan prikrito znižali s plačüvanjen nočnega dela, doktoron pa so dežurne vzdignoli na nadvüre, zato tüdi nedo štrajkali. Napredovoje momo zamrzjeno že neke let, tistih 30 € v pofprečji ke nan gre v penzijsko zavarovoje je pa pesek v oči kak proviš.

Lidje do štrajkali, mi mo pa delali, se človeka na aparatih in pri nezavesti nemreš pistiti...

Zake mečejo fse v en koš, zake ne odpistijo pol držovne uprove in administracije, se nede nibene škode, le penezi za jihove ploče do ostali?
Zake ne vzemejo tistin ke zaslüžijo prek na primer 3000€ - se jih je dosta?
Zake ne poberejo dofka tan ge so penezi in se dela bres račünof : frizerke, kozmetičarke, gostilnci...?
Zake ne poberejo bogostva tajkunon in drügin bogatošon, če nemajo dokoza, da so premožeje dobli na pošteni način?!

Zake držova vdori skos po tamalih in srednen razredi ke ga tak skoro nede več?
Zake držova ne izvoja zokonof, če jih že sprejema, se bi na toki način dobila f kremple dosta lopovov ?!

Žalosten Šokiran Vuuhuu

Zvončica torek, 17. april 2012 ob 22:19

Javni sektor ma med soboj na žalost ogormno agencij pa delovnih skupin za "traženje ruda i gubljenje vremena"...od politikantov naretih...z v glovnen svojimi lidmi zaposlenih...tote nej skenclajo..prek 120 jih je pa se nič ne ve kaj delajo za veke peneze kej jih dobijo...šolniki štrejkamo za vse lidi...ne ven kej se vsak opiči samo v to ka nan je ne najbole za nižaje ploč...že itak nan mirujejo leta in leta (to de se poznalo fajn pri penzijah). Bistvo je v ten ka se socialne pravice močno in drastično krčijo (mejša porodniška doba, porodniško plačilo, mejši otroški dodatek, plačilo za 2. otroka za vrtec, mejše podpore socilne....ka ne gučin keko do naši bogi deca na slabšen gda do prvič prišli v vrtec ali šolo pa do oddelki ali razredi natrpani...sen dola to skoz gda sen v šolo hodila pa se ne spotin ka bi gda učitelca mela kej cejta viška ka bi med vüro keremi lehko dodatno pomogala gda mu je ne šlo....gnesden je tüdi dosta dece ke sploh ne funkcionirajo dobro v skupini vrstnikov...kej mo s takšimi?? Bodo šli v kot stot kak negda lai kej?? S strokovnimi raziskavami po sveti in prinas je blo pred leti dokozano ka deca bojše funkcionerajo v mejših skupinah /razredih....dobijo več izkušenj, znanja.itd. Pa mejše šole so bojše kak vekše---in kej se zej dela???? Ka o osebnen pristopi k vsakemi posamezniki ne gučin....Vlode po celen sveti so kak zgleja naštelane ka se čimveč lidi ne šola...ka ostonejo neizobraženi ka do jih leži "vozili" pa delali z jimi kak "potrošno robo"...zato ak do se elitneži lehko bogatili. Bedno kon gremo....počepnili so naši politiki kak store küre....

Zvončica torek, 17. april 2012 ob 22:22

Pa še to....v Pomurji (pa venda skoro po celi SLO ke je ne ke na Gorenjsken) šolniki še kak podpiramo držovo pa gospodarstvo venda tüdi....kakša je že brezposelnost v naši regiji?? Neje malo familij ka sta dvo mloda duma pa eden od staršov pa tisti ke je na srečo v držovni slüžbi financira vse....to pa nihče neje pomisla kak takše familije živijo. Tüdi dovlejo svojo žrtev na oltor žrtvovanja ke so b ga spovale banke pa glupi politiki.

zobl sreda, 18. april 2012 ob 01:21

Ne glede na to da je tema stavka v javnem sektorju, ne morem da ne bi omenil da je Jugoslavija pri razpadu leta 1991 imela zunanji dolg 14 miljard $, Slovenija februarja 2012 ima zunanji dolg 42 miljard $, dolg dalje raste.
Minister za finance Šuštaršič bo naslednji mesec šel v ZDA da proda slovenske obveznice v višini 1,2 miljarde $ da bo se lahko država "servisirala" - (izplačevale pokojnine, plače v javnem sektorju in ostali stroški, ker država enostavno premalo dobi v kaso od raznih dajatev da bi vse lahko pokrivali vsi podvigi), edino ne vem kako bomo uspeli te visoke cifre poplačati...
V Sloveniji smo FAKE, živimo na umetnem standardu katerega nismo dolgi in široki glede na produktivnost v tej državi, zdaj pa je začelo pokati po šivih in težko da bo šlo na boljše.
Mediji namerno mešajo močnik in v isti koš mečejo šolstvo, policijo, zdravstvo in javno upravo.
Dejstvo je to da je birokratska "mašinerija" v javni upravi prevelika in vsaka vlada ki pride na oblast poveča javno upravo za vsaj 20%, izmislijo razne nove agencije, zaposlijo svoje strankarske člane po ministrstvih na izmišljena delovna mesta raznih svetovalcev, referentov od katerih ni nobene dodane vrednosti, ampak samo še večja utež proračunu.
Pod nujno bi trebalo razpustiti večino novonastalih občin in jih združiti nazaj kot so bile prej, župan več ne bi bil profesionalna funkcija ampak častna za katero se ne bi sprejemalo plačilo kot zdaj, upravne enote združiti v eno večjo celoto, v državnih podjetjih zmanjšati direktorjem in nadzornikom plače za 50% ker imajo vsi po 10.000 eur in več, kar je za te čase občutno preveč.
Da ne ponavljam Tunčekove misli, država bi morala začeti red delati v realnem sektorju, pri raznih frizerjih,gostincih,gradbenikih in podobnih keri skrivlejo dobiček in ga ne prijovlajo, zaposlene izkoriščajo da jim delajo na črno.

Najbojša Janševa poteza bi bila, ko bi uradno zaprosil da Avstrija sprejme Slovenijo pod svoje okrilje.



đoužek sreda, 18. april 2012 ob 05:53

Khmm
zobl, kar praviš je sicer po eni strani res, a nekaj je treba pa vedeti:
kot praviš, vsaka vlad, ko pride na oblast zaposli nekatere svoje - a naj torej ostali javni sektor odgovarja za to? Ali naj se zaradi tega zmanjša število policistov, ušiteljev, zdravnikov, da bodo family friends lahko imeli plače?
Javni sektor se je 2x odpovedal dvigu plač in s tem pripomogel k umetnemu stanju inflacije, da smo vsi skupaj lahko prišli v EU?
Ali smo mi vsi krivi, da je vlada zapravljala več, kot bi smela? Kdo ji je dovolil, da dokapitalizira banke, ki so dajalle ugodne kredite za tajkune? Ali smo se strinjali, da se kupijo patrije - naj jih sedaj uporabijo vsaj za oranje njiv v naših krajih.
Vlada primerja finančno stanje v naši državi s tistim v Grčiji: a Grki imajo 160% BDP primanjklaj, mi pa 6%.
Grki so šli na ulice, ker se jim je minimalna plača znižala iz 850 EUR na 520 EUR, ker so jim ukinili 13. plačo pa velikonočni dodatek - da, bogato so živeli.
Pri nas pa mislijo tistim z 520 EUR znižati plačo še za 10%, pa mu regres pobrati, pa potne stroške znižati, pa nove davke mu naložiti - cene življenjskih potrebščin pa spraviti na EU raven.
Ja ni kaj, tudi nam, ki nismo javni uslužbenci bi se moralo že enkrat ob tem strgati.

Lovec

Progress sreda, 18. april 2012 ob 06:22

Glupa politika. Naj le stavkajo ! Podpiram policijo in nižje javne uslužbence. Mi smo trije brezposelni, brez dohodkov, prosili smo za socialni "kredit" pa so nam izračunali, da z hišo, starim avtom, nekaj zemlje presegamo 13.000 € za podporo. Od kod podatek in izračun mi ni jasno, katastra je za 4 € mesečno, prihodki v zadnjih treh mesecih pred izračunom 900 €....in kako naprej ?

MHA sreda, 18. april 2012 ob 10:14

Takak ste eni že rekli, že neke let mote zamrzjene ploče, napredüvaja nega, 5 let sen dela v dome, pa sen skos bija v isten 21. pločnen razredi, s ten ka so negovalci v 16. razredi. Prepolovili so nan dodatke, ze ne ven točnih podatkof, mislin pa ka je ša praznik z 100% na 75%, nedelska z 90% na 50% in nočna z 60% na 30%. Na mesec sen dela 3 vikende, fčosih tüdi 4, meja sen od 7 do 11 nočnih, plus malica plus potni stroški pa sen meja kak odgovorni tehnik 800-830€, s ten ka negovalec za isto delo dobiva 590-630€. Ostale delafce v domi, pa tak bojše ka ne omenjan. Na 80 nepokretnih lidi smo bli skozi teden en tehnik pa 6 negovalcov, v soboto en negovalec meje, v nedelo in praznike en tehnik pa dvo negovalca plus eden do 13h. Odvečera smo bili samo en tehnik pa dvo negovalca.

Držova bi mogla šparati, takak je zobl reka. Fse tote jihove raznorazne agencije ukiniti, pol občin ukiniti, na ostalih pa zmenšati za polovico delafcof. Glih fčera sen se z enin pogovorja, v Avstriji je primerja občino, ki je isto veka kak Beltinci. V Avstriji v omenjeni občini mojo 3 zaposlene + župan, v Beltincih pa je 19 lidi + župan. Ploče politikon pa ostalin rekorderon zmenjšate, ne pa pri takših ki so itaki že na minimumi.

Dejan sreda, 18. april 2012 ob 11:25

To je itak dejstvo, ka mamo 20x preveč občin pa 100x preveč zaposlenih v totih raznih zavodih, agencijah, ... ki so sami sebi namen. Ne ven, zake se tü ne naredi en konretni rez, to so vreče brez dna. Obdavčiti cerkev pa tiste milijone, ki se jin fsakšo leto dovle, dati to, ge se nücajo, pa mo še preveč penez meli. Zej pa de se v šolstvi šparalo, ka de si držova ustvarila trop neizobraženih ovc, ki še jih leži žedne prek vode ženeš.

Pa to, ge se zej namenijo penezi jimati, ka se porodniške krejšajo, ka je samo pol leta porodniške, ka drügi otrok nima vrteca brezplačno, ... Kak še te sploh nej deco moš, či še se som več neš moga preživlati? Zej za enega pločamo prek 200€/mesec, potli gda ta dvo, bojše, ka sta duma, mi pa na zavodi. Držova itak lenühe pa bogate tajkune ščiti pa podpira, tiste vmes, ki pošteno delajo pa na fsakšen vogli obdavčijo.

Prezaduženi pa je itak celi svet, številke penez so samo nekše virtualne številke.

TUNČEK sreda, 18. april 2012 ob 12:57

MHA je napisal/a:
Takak ste eni že rekli, že neke let mote zamrzjene ploče, napredüvaja nega, 5 let sen dela v dome, pa sen skos bija v isten 21. pločnen razredi, s ten ka so negovalci v 16. razredi. Prepolovili so nan dodatke, ze ne ven točnih podatkof, mislin pa ka je ša praznik z 100% na 75%, nedelska z 90% na 50% in nočna z 60% na 30%. Na mesec sen dela 3 vikende, fčosih tüdi 4, meja sen od 7 do 11 nočnih, plus malica plus potni stroški pa sen meja kak odgovorni tehnik 800-830€, s ten ka negovalec za isto delo dobiva 590-630€. Ostale delafce v domi, pa tak bojše ka ne omenjan. Na 80 nepokretnih lidi smo bli skozi teden en tehnik pa 6 negovalcov, v soboto en negovalec meje, v nedelo in praznike en tehnik pa dvo negovalca plus eden do 13h. Odvečera smo bili samo en tehnik pa dvo negovalca.

Držova bi mogla šparati, takak je zobl reka. Fse tote jihove raznorazne agencije ukiniti, pol občin ukiniti, na ostalih pa zmenšati za polovico delafcof. Glih fčera sen se z enin pogovorja, v Avstriji je primerja občino, ki je isto veka kak Beltinci. V Avstriji v omenjeni občini mojo 3 zaposlene + župan, v Beltincih pa je 19 lidi + župan. Ploče politikon pa ostalin rekorderon zmenjšate, ne pa pri takših ki so itaki že na minimumi.


Tak je , pret so ble opčine glih zadosta veke, zej pa mo fsoka fara svojo opčino neglede na število prebivolcef kak stoji v zokone. In neke čes 40 opčin je samozadostnih, drüge pa se napojajo z Lublane - kon to vodi ?

Progress četrtek, 19. april 2012 ob 06:35

Se še spomnite, ko smo svoj delež plače dajali za dobrobit in gradnjo proizvodneh hal in zato po 10 % imeli majnše plače, pa šparali pri bencinu (par-ne par), pa kava, pralni itd...pa kaj smo imeli od tega ? Nič na bojše smo ne prišli, stalno je šlo še na dolj.
Je vprašanje, če nam bo zaradi vladnih predlogov kaj boljše v prihodnosti??? Mislim, da ne in podpiram stavko, ker naslednja poteza bo najnižji delavski razred.

zobl četrtek, 19. april 2012 ob 08:48

Progress je napisal/a:
Se še spomnite, ko smo svoj delež plače dajali za dobrobit in gradnjo proizvodneh hal in zato po 10 % imeli majnše plače, pa šparali pri bencinu (par-ne par), pa kava, pralni itd...pa kaj smo imeli od tega ? Nič na bojše smo ne prišli, stalno je šlo še na dolj.
Je vprašanje, če nam bo zaradi vladnih predlogov kaj boljše v prihodnosti??? Mislim, da ne in podpiram stavko, ker naslednja poteza bo najnižji delavski razred.


samo ka so zdaj dve različni situaciji.

bencin (par-ne par) , kava ,pralni, to so zahodne države jugoslaviji zavedle ekonomske sankcije in kak država nisi mogel nič uvoziti ker ti niso prodali ,da te ekonomsko oslabijio.

gnes pa država nima penez in zato misli s takšnimi ukrepi na eni strani prišparati ka de zaposlenin vzela pa uvedla ne ven kakšne še dajatve, po drugi strani pa država ma zaposlenih 101 svetovalca, razne zmišlene agencije za luft mešati od kerih nega nič, penezi pa trošijo tak kak se led topi na soncu in jih je vse manj, na konci pa boš na enen falati prišpara 400 miljonov, na drugen pa potroša 500 več pa si skorok na isten.

TUNČEK četrtek, 19. april 2012 ob 13:07

Nibeno šparaje v obliki zategovoja je še ne prneslo napretka. Šparati je treba in vzeti tan ge so penezi in to je pr bogatoših, ne pa pr delovni raji, ke nema za živleje zadosti !
Napredek prnesejo nova delovna in küpna moč lidi - če jin pa vzemeš še tisto malo, nemajo s čin küpovati, izvos pa tüdi fsega ne poküpi in ostoneš v stagnaciji pa ne napredüvleš ali otplačüvleš obresti ot dugof držove, se same glovnice nemreš plačevati... in tak greš pomalen ali pa hitro v maloro. Vuuhuu Jaaa

Zvončica četrtek, 19. april 2012 ob 22:16

Kapitalisti svetovnega kova (naši politiki pa so jihovi podrepniki ke ne vejo kak bi se jin v rit porinili) uvajajo novodobno suženjstvo....za to pa more biti folk čimbole zabit, apatičen, ubogljiv kot ovca, pa seveda odvisen od toga kej do "oni gori" blagovolili vrčti za jesti.....Nej gre k vragi tota EU pa vse vküper....smo mislili ka do malo "oni tan" red naredli....prinas pa že 20 let politiki držovo vničovlejo....zej pa jomrajo...to pa ne ka bi svoje agencije pa svetovalce itd. malo ukinili pa ploče spravili na jürja neto mesečno...me zanima keri jihov frend bi še tan sedja....NOBEDEN... v EU pa so isti...samo poglente kakše ploče mojo poslanci v parlamenti!!! Pa EU tüdi pomalen ide zugrund...

pravični četrtek, 19. april 2012 ob 22:54

Ja, Zvoničica, saj vlada hoče ravno to, da se razne agencije in svetovanja ukinejo in seveda večini malo znižati plače.

Če bi si kaj še kje drugje prebrala in ne bi tako vneto poslušala Štruklja in njegovih privžencev, bi vedela za kaj gre.

Lepo si povedala, da bi imeli jurja plače. Ampak je žalostno, ker se ravnatelji in nijim podobni najbolj derejo, ki imajo 3 + jurje na mesec.

Glede EU pa toliko.

Če ne bodo ljudje v Sloveniji imeli sami toliko pameti, da bodo spoznali, da je treba sedaj nekaj narediti, bo res prišel čas, da nam bo morala EU narediti red.

Ampak takrat bo hudo bolelo.

Na žalost pa tega nihče ne jemlje resno.

In še hujše, kot sem nedaleč nazaj povedal, če bi se nam zgodilo, da pademo iz EURO območja in imamo spet svojo valuto.

To bi bila pa katastrofa in novih 20 let, da se poberemo.



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.