MHA četrtek, 24. november 2011 ob 11:41

Na območju Ljutomera so neznani storilci starejšemu moškemu na domu prodajali kuhinjsko posodo in mu pri tem iz denarnice odtujili 650 evrov.

PU MS

Dere što ke tak pride odovat, ga jas nejč notri ne pistin, rečen me ne zanima, pa adijo.

TUNČEK četrtek, 24. november 2011 ob 20:17

To delajo Romuni na Primorsken zlo pogosto.

MILAN petek, 25. november 2011 ob 08:03

Mislec so pa po navodi toti prodajalci fest nasilni po fsoj sili čejo v kučo

Legionar petek, 25. november 2011 ob 08:57

Kda se mi kakši madžarski ali pa romunski cigo pred dvermi nacrta s toto posodo, ne samo ka ga odslovin, ampak tüdi takoj zoven policijo. Brez pardona.

MHA petek, 25. november 2011 ob 10:32

V Murski Soboti so policisti obravnavali tri tatvine denarja ali denarnic v trgovskih centrih. Tako je v nakupovalnem centru neznanka pristopila oziroma se je zaletela v oškodovanko in ji pri tem iz torbice izmaknila ovojnico, v kateri je bilo 3400 evrov, ki jih je oškodovanka pred tem dvignila na banki.

Policisti ob tem opozarjajo, da v trgovskih centrih oziroma v trgovinah denarnic, torbic in drugih vrednejših predmetov ne puščate v nakupovalnih vozičkih ali nenadzorovano na drugih mestih.


PU MS

Pa ke te sploh teko penes nosi sebo? Pa da bi te bor taško mela doj zapreto, či že nosi takše peneze.

Ivek petek, 25. november 2011 ob 15:23

Kda gren na bankomat al f banko po peneze, te poglednen okoli, no si proban zapuniti lidi, ki jih vidin. Kda ot tan priden na drügo mesto poglednen, či mi je kdo znoni ot pret. Či je, mon pasko na jega dokič ga vidin.
Na splošno pa treba sploh meti pasko, kda delaš s penezi. Kdo te gleja, kdo lehko vidi ka f tošli moš več kak por evrof.

TUNČEK petek, 25. november 2011 ob 23:07

Ivek, tüdi jas naprovin podobno, se nigdor ne veš gdo te opazüvle in potli okrodne.
Previdnost je mati modrosti ! Jaaa

Progress sobota, 26. november 2011 ob 07:58

Nikoli ne pomislim, da bi me kdo okradel. Na bankomatih dvigam, kjer se giba veliko ljudi in ne polagam pozornosti na okolico.

MHA sobota, 26. november 2011 ob 10:40

Jas mon redko kda več f priftošli kak 20€ jas rejši fse s kortico plačüvlen.

iTux ponedeljek, 28. november 2011 ob 01:12


Nekdanji tožilec Robert Stojko obtožen jemanja podkupnine

Stojko je osumljen jemanja 25.000 evrov podkupnine. Dobro leto po aretaciji je tožilstvo proti njemu le vložilo obtožbo.


Ljubljana - Po kazenskem zakoniku uradni osebi ali javnemu uslužbencu, ki stori kaznivo dejanje podkupnine, kot ga Stojku očita obtožba, grozi kazen od enega do osmih let zapora in denarna kazen.
V skupini tožilcev za pregon organiziranega kriminala (ta se je pred kratkim preoblikovala v specializirano državno tožilstvo) so nam potrdili, da so obtožbo na mariborsko okrožno sodišče vložili pretekli četrtek. Obtožba še ni pravnomočna, saj lahko obdolženi proti njej ugovarja.

Naj spomnimo, Stojka so prijeli 4. novembra lani, in to ravno v trenutku, ko je od tajnega policijskega sodelavca prejel 25.000 evrov podkupnine.
Preiskava, ki jo je vodila skupina državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala pri vrhovnem državnem tožilstvu v sodelovanju s preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada, se je začela približno mesec dni pred aretacijo.
Preiskovalci so v predkazenskem postopku uporabili prikrite preiskovalne ukrepe: tako nadzor elektronskih komunikacij kot tajno opazovanje in tajno policijsko delovanje ter označen denar. Opravili so hišno preiskavo na tožilčevem domu in njegovem delovnem mestu in zasegli dokumentacijo.

Ker je tožilstvo za Stojka zahtevalo pripor, je o tem (glede na to, da je šlo za tožilca) odločalo mariborsko višje sodišče.
Potem ko so višji sodniki dovolili pripor zaradi ponovitvene nevarnosti in nevarnosti vplivanja na priče, se je zagovornik pritožil, zunajrazpravni senat mariborskega okrožnega sodišča pa je pritožbo zavrnil.
Tožilec, ki se je vmes odpovedal službi državnega tožilca, nato ga je vlada razrešila, je ostal v priporu zaradi nevarnosti vplivanja na priče. Po zaslišanju prič so mu pripor po približno dveh tednih odpravili.

Zasvojen z igrami na srečo?

Mediji smo takrat poročali, da je tožilec zaradi domnevne zasvojenosti z igrami na srečo zabredel v precejšnje dolgove. Da potrebuje denar, je menda izvedel eden od odvetnikov obtoženih na sojenju za domnevno preprodajanje kopaliških vstopnic Term 3000 in svojemu varovancu predlagal, naj tožilca zvabita v past.

Eden od obtoženih se je menda dogovoril s tožilcem, da mu prinese denar, da bi ta v zameno zavlačeval sodni postopek, obenem pa naj bi ga prijavil Komisiji za preprečevanje korupcije, so takrat v javnosti zakrožili neuradni podatki, zagovorniki obtožencev in obtoženi pa so kmalu zatem kakršno koli vpletenost zanikali.

V tej zadevi so bili trije ljudje obtoženi, da so v letih 2002 in 2003 s poneverbo in zlorabo položaja pri naročanju in prodaji 26.000 kopaliških vstopnic Terme 3000 oškodovali za 200.000 evrov.
Senat soboškega okrožnega sodišča je za krivega spoznal le Boštjana Serca. Ta je bil v letih 2002 in 2003 prodajni referent Term 3000 ter je tudi naročal in od tiskarne prevzemal kopališke vstopnice.
Dosodili so mu dve leti in pol zaporne kazni ter vračilo povzročene škode, torej malo več kot 200.000 evrov, Termam 3000.
Ervina Železna, ki je po podatkih v obtožnici pomagal Sercu pri nelegalni prodaji kart, in Branka Ošlaja, ki je bil v tistem času obema nadrejen, je sodišče zaradi dvoma o njuni dejanski vpletenosti v posel z vstopnicami oprostilo.
Sodba še ni pravnomočna.

vir: Delo.si

Klopcic se odvija! Nasmeh

iTux torek, 29. november 2011 ob 11:02

Po nasilnem ropu v Šiški umrl 59-letni zlatar

Policisti prosijo za informacije, 29. november 2011 ob 09:07 V ponedeljek zvečer sta neznanca oropala zlatarno v Šiški v Ljubljani. Poškodovala sta 59-letnega moškega, ki je ponoči za posledicami poškodb umrl.

vir: rtvslo


zacenja se veseli december, penez pa od nige Tiho

MHA torek, 29. november 2011 ob 11:14

Či sta ga že oropala, te bi ga bor živeti püstila. Da bi bor nejšli toti dvo lopova.

iTux torek, 29. november 2011 ob 11:19

tude ka jih najdejo, na konce jima nedo sodile za uboj al pa za umor ampak zaradi neksih zelo hudih telesnih poskodb. Ce sta cista odpret vsaki dobi kaksih sest let. J***** takso sodstvo Jaaa

gorgona torek, 29. november 2011 ob 11:49

čeduže več de tega ker lidje nemajo penez niti za preživetje več te pa se zatečejo k skrajnosti

zobl torek, 29. november 2011 ob 16:00

Redno se je povišalo število ropov na zlatarne, pošte, bencinske v toti državi.
Čeduže slabše je, in samo lehko čokamo ka mo brali v črni kroniki članke kak so sred belega dneva maskirani roparji oropali banko, odnesli več tisoč evrov gotovine, ustrelili uslužbenca banke in podobne scene , kere se dogajajo v bolgariji,romuniji pa v drugih ex yu državah kjer je takšen tip kriminala na vrhuncu.
Žalosten

kobreti torek, 29. november 2011 ob 17:33

mislin ka smo ni ne daleč fkraj od totih Balkancof, samo še si zatiskamo oči pred resnico, ka se to pri nas ne dodgaja

iTux torek, 29. november 2011 ob 17:41

saj so v lotmerki tude ze oropale zlatarno, keko vem so jo dvakrat. Je pa resen ka so ne nikoga poskoduvale. Ce me spomin dobro sluze so jo vedno izven delovnega cejta. Taka se takse stvari nazalost tude pri nas dogojajo.


TUNČEK torek, 29. november 2011 ob 20:25

Zlo žalosto in tüdi zaskrblujoče, da že lidje merjejo na račün ropof. Sen misla, ke smo še ne na nivoji Amerike, zej pa toga več ne mislin . Žalosten

MHA torek, 29. november 2011 ob 21:39

iTux je napisal/a:
saj so v lotmerki tude ze oropale zlatarno, keko vem so jo dvakrat. Je pa resen ka so ne nikoga poskoduvale. Ce me spomin dobro sluze so jo vedno izven delovnega cejta. Taka se takse stvari nazalost tude pri nas dogojajo.





Kdej pa te to blo?

iTux torek, 29. november 2011 ob 21:59

MHA je napisal/a:
iTux je napisal/a:
saj so v lotmerki tude ze oropale zlatarno, keko vem so jo dvakrat. Je pa resen ka so ne nikoga poskoduvale. Ce me spomin dobro sluze so jo vedno izven delovnega cejta. Taka se takse stvari nazalost tude pri nas dogojajo.





Kdej pa te to blo?


Na ulici Cirila Juresa priblizno med 2001-2003. Na avtobusne pa dobrih deset let nazaj.
Vem ka je blo, ne vem pa tocne letnice Nasmeh



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.