prlek1825 četrtek, 29. januar 2009 ob 18:19

to pa sem čujo gnes neke po radij!
to nemreš vervati ke se dogaja!
za drugo je zej ne, kak pa pospraviti dva metra pod zemlo! ke je šo svoje hčerki tak živleje vničjo! Policej Strelec Pipko

tota četrtek, 29. januar 2009 ob 19:23

Dejan je f forumi o drogah napisa, ka narkoman neje člen v drüžbi, ki more obstajati ali nekej podobnega. Glih to mi je te palo na pamet, ka tüdi morilci, posiljevalci pa pedofili pašejo f toto kategorijo govna, ki kloči naš svet, pa bi blo bojše, ka bi ga od spodik glejali. Dvo metra pod zemlo s takšimi odpelanci. Za moje pojme pa toti res niso lidje, pač pa pošosti.

Tamii četrtek, 29. januar 2009 ob 19:31

jas bi toto gamad vse spostrelala. Strelec Hamer Toti pa res niso vredni živeti. Vrag

Dejan četrtek, 29. januar 2009 ob 19:46

Ka se tak sprovla nad svojo lastno deco. Kej še je lehko hüjšega? Hjooj Bogi deca nejč duma nimajo mira, gi bi nej bilo varno zavetje pred takšnin vedno bol gnilin sveton, kak je gnesden. Otroki vzeme otroštvo pa vniči živleje.

erof četrtek, 29. januar 2009 ob 19:47

Na Ptuju naj bi oče nekaj let zlorabljal svojo mladoletno hčerko - potem ko je z njim zanosila, pa naj bi jo zaprl za zidove domače hiše. Hčerka, ki obiskuje eno od štajerskih osnovnih šol, je bila tri mesece odsotna od pouka, a šola njenega izginotja ni prijavila.

Imamo slovenskega Fritzla-Oče zlorabljal hčerko

Slovenija je priča zločinu, za katerega smo mislili, da se pri nas ne more zgoditi in močno spominja na zgodbo avstrijske pošasti iz kleti – Josefa Fritzla.

Nekje v osrčju Ptuja naj bi oče zadnja leta zlorabljal svojo mladoletno hčerko. Potem ko je z njim zanosila, pa naj bi jo - da bi zlorabo skril pred javnostjo - proti njeni volji zaprl za zidove domače hiše. Ni je sicer zaprl v klet, je pa nadzoroval vsak njen korak.

Hčerka, ki obiskuje deveti razred ene od štajerskih osnovnih šol, naj bi bila od pouka odsotna tri mesece, a šola njenega nenadnega izginotja ni naznanila policiji. Oče naj bi ji namreč že pred meseci pisal opravičila za športno vzgojo, ko pa je bila nosečnost vidna, naj bi jo pod pretvezo, da šolo obiskuje v rodni Nemčiji umaknil iz klopi.


Deklica obiskuje deveti razred osnovne šole.

Ostale informacije so zaenkrat skope - noseča deklica naj bi očeta prijavila med čakanjem na porod v mariborski bolnišnici.

Policija se je zaradi resnosti primera do konca preiskave zavila v molk, prav tako molčijo na tožilstvu, spregovorili pa so na ptujskem centru za socialno delo, kjer so za družinsko tragedijo izvedeli šele pred tednom dni, ko naj bi jih o primeru obvestil neki občan.

Policisti so dekličinega očeta nemudoma pridržali, priprt je v mariborskih zaporih. To pa ni edino kaznivo dejanje, ki mu ga bodo poskušali dokazati. Preiskujejo namreč, ali je oče zlorabljal tudi drugi dve hčerki.

Naslednji korak je znan. Kljub temu, da naj bi 15-letnica priznala, da je njen oče tudi oče njenega otroka, sledijo genske analize. Za krvoskrunstvo mu grozi do dve leti zaporne kazni.

VIR

Dejan četrtek, 29. januar 2009 ob 20:00

Toti na 24kür pa opet pretirovlejo 100 na vüro. Zej momo že Fritzla. Keko jas ven je Fritzl meja hčerko zaprto v kleti 24 let pa z jo meja 7 dece. Ne vidin nikše drüge povezave, kak samo incest. Samo teko ka je nekši senzacionalistični naslov, ka se klika pa gleja...

Legionar četrtek, 29. januar 2009 ob 20:35

Fritzl gor ali dol, tistega ki kej takšnega dela, na prvo drevo za jajca obesiti pa tan pustiti, ali pa pred zid pa Strelec

MILAN četrtek, 29. januar 2009 ob 21:30

Kul
deda doj slešti te pa mlodega iceka kcoj ka de ga ceca

prlek1825 četrtek, 29. januar 2009 ob 22:59

bravo milan to pa je zej bila dobra smešna idejam ki se človik lehko nasmeji pa še hasek bi naredjo z temNasmeh

MHA petek, 30. januar 2009 ob 21:45

Dejan je napisal/a:
[b]Milan Kerin s centra za socialno delo je pohvalil usklajeno delovanje vseh pristojnih služb: "Če ne bi reagirali tako hitro in delo opravili timsko, bi bile posledice lahko še hujše." Poleg tega, pravi Kerin, dobro sodelujejo tudi z družino deklice oz. njeno materjo.


Heh dobro sodelovanje ja Hjooj Jas sen čüja ka toti stori neje tega prvič nareda, ka je že pre meja eno dete z svojo drügo hčerko, kera je splavila.

prlek1825 petek, 30. januar 2009 ob 22:14

gnes so neke celo pravili ke ma 6dece pa dve je neke zlorablo, tretja pa de mo te zej rodila!

jaz bi ga postavjo pred zid pa z drvjačo po glovi, ke je škoda metka!

Legionar sobota, 31. januar 2009 ob 09:14

prlek1825 je napisal/a:
gnes so neke celo pravili ke ma 6dece pa dve je neke zlorablo, tretja pa de mo te zej rodila!

jaz bi ga postavjo pred zid pa z drvjačo po glovi, ke je škoda metka!
Metek si nej son ploča, takak na Kitajsken.Kafe

Zvončica četrtek, 5. februar 2009 ob 22:41

Je resen ka si vse našteto zaslüži.....se mi je pa zodjič na Odmevih dopadnilo ka so novinari končno malo na vest lastno potrkali....že od kej je blo to s toto bogo deklico s Ptuja v cejtingah sen si mislila ka je svijarija ka so v cejtingah objavili ka čoka na porod v ptujski porodnišnici....boga sirota, pret jo je stori duma montra zej pa je tan deležna tistih hinavskih pogledov pa oprovlaja za hrbton....resen svinsko so to novinarii spelali bi lehko puco zaščitili....no, zato se mi je vidlo ka so na odmevih začeli toto tematiko pa ka se je oni Matoz odločja ka de medije ke so jo razgalili tožja (za đabe).

Legionar petek, 6. februar 2009 ob 00:27

Matoz je tüdi svojih penez vreden; na račün tote reve de si zej še malo rejting zviša! Se pa strinjan, ka mediji gnes den že marsikdo predaleč grejo. Resen je sicer ka obstajajo neke pravice do govora, tiska pa obveščenosti, samo tote ne bi smele biti pred pravico tote boge puce do zasebnosti pa do mira. Meni se fčosih zdi, ka mamo celo preveč nekših pravic pa fsega ke je s ten povezano!

Dejan petek, 6. februar 2009 ob 13:14

Ptuj: O članku že obveščeno tožilstvo

V pripravi tudi predlog za prijavo na novinarsko razsodišče

Slovenija, pred dvema urama
Ljubljana - MMC RTV SLO

Zaradi spornega poročanja o domnevnem incestu na Ptujskem bo imelo delo tudi tožilstvo, pojavljajo pa se vprašanja, koliko je slovensko novinarstvo sploh etično.

Spomnimo, da je eden izmed brezplačnikov, potem ko je izbruhnila novica, da naj bi 15-letna deklica nosila otroka svojega očeta, objavil ime očeta in hišo, kjer družina živi. Varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik je kmalu potem opozorila, naj mediji o dogajanju poročajo korektno in v skladu z etičnimi standardi.

V uradu varuhinje so se odločili še za korak dlje. Njen namestnik, Tone Dolčič, je za MMC povedal, da je že v pripravi predlog za novinarsko častno razsodišče, obvestili pa so tudi že državno tožilstvo. Tožilstvu predlagajo, naj presodi, ali obstajajo znaki kaznivega dejanja.

Kazen za razkritje identitete
In kot meni Katja Filipčič s pravne fakultete, se utegne zgoditi, da je za kaznivo dejanje tudi šlo. Od lanskega novembra namreč velja nov kazenski zakonik, ki v 287. členu, torej členu o kršitvi tajnosti postopka, opredeljuje tudi poročanje o otrocih. Kršitev se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do treh let.

Z namenom, da se zavaruje identiteta otroka v sodnem upravnem ali kakšnem drugem postopku, je prepovedano objavljati podatke in informacije, ki bi identiteto utegnili razkriti. Filipčičeva pri tem razlaga, da sta objava imena očeta in fotografije hiše, v kateri naj bi se kaznivo dejanje zgodilo, informaciji, ki razkrivata identiteto otroka.

Vse hujši pritiski na novinarje
Zakaj sploh prihaja do takega poročanja, smo povprašali Melito Poler Kovačič, predavateljico novinarske etike na Fakuleteti za družbene vede. Za tovrstne objave v medijih vidi Poler Kovačičeva več razlogov. Kot navaja, so tržni pritiski na novinarje vedno hujši, oglaševalci želijo čim številčnejše občinstvo, lastniki pa dobiček. Novinarji se temu težko uprejo, sploh zaradi neurejenega socialnega položaja, pogodb za določen čas, majhnega plačila, težava pa je tudi s kadrovsko podhranjenostjo, še meni predavateljica s FDV-ja.

Med etiko in dobičkom
Po njenem mnenju si novinarji zato, v skrbeh za lastno preživetje, težko privoščijo ravnanje po svoji vesti in podlegajo zahtevam delodajalca. Vzrok pa ni le v takem položaju, po mnenju Poler Kovačičeve se take objave dogajajo tudi zaradi splošne etične krize sodobnega časa, ko se novinar enostavno ne zaveda, da lahko s svojim ravnanjem prizadene človeka, ali pa mu je malo mar.

Novi sistemi medijske odgovornosti?
Zdi se ji, da ostrejše sankcije ne bi povečale etičnosti novinarjev, vseeno pa predlaga, da bi veljalo razmisliti o dodatnih sistemih medijske odgovornosti, denimo medijskem svetu, ombudsmanu, interni samoregulaciji v medijskih hišah, nagrajevanju etičnih praks, spodbujanju izobraževanja in vzgoji javnosti.

Na vprašanje, koliko je etičnosti v slovenskem novinarstvu, ne more posplošeno odgovoriti. Kot razlaga, obstajajo novinarji, ki nimajo zadržkov pri neetičnem poročanju, taki, ki svoje neetično ravnanje upravičujejo s služenjem javnemu interesu, in pa tudi novinarji, ki vztrajajo pri zavezi etičnemu sporočanju. Pri tem je upoštevanje novinarskega kodeksa dokaz, koliko novinarji svoje delo jemljejo "kot profesijo".

Sabina Zonta/Ana Mušič

MHA petek, 6. februar 2009 ob 14:35

Tak jin treba!

tota petek, 6. februar 2009 ob 14:45

Samo, eni resno nimajo nobene morale. Šli bi prek fseh meja okusa, samo ka se poveča naklada al pa gledanost.

Dejan nedelja, 17. maj 2009 ob 18:33

Pred dnevi sen čüja, ka pre v Polenšaki župnika sumijo pedofilije Hm

erof nedelja, 17. maj 2009 ob 21:11

Bomba Več je takih grešnikov od popov do navodnih smrtnikov se marsikej godi samo nihče neče direkt povedati ka nebi ke po sodiščih hodjo zadeve pa so preverjene da se dogajajo svinjarije in packarije.Vrag Bič

prlek1825 nedelja, 17. maj 2009 ob 22:44

nem nič reko je vse možno ke je resen!
samo je glupost ke se je to pojavlo opet v našem konci slovenije!
te pa nej reče kdo ke če!
še enkrat rečen ne poznam nikoga pa nemren reči če je resen al ne, samo mi je po vsem sumlivo ke glih pa na našem konci!
pa vsi ostali so bli z našega konca, indi pa nega tega?



Za dodajanja objave se prijavite.
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.