Minister za javno upravo se je sestal z načelniki upravnih enot Pomurja

Načelniki so na sestanku izpostavili problematiko pri izvajanju materialnih predpisov s področij dela upravnih enot, ki povzročajo preglavice občanom in zaposlenim na upravnih enotah

Prlekija-on.net, sreda, 16. september 2015 ob 11:36
Srečanje ministra z načelniki UE Pomurja

Srečanje ministra z načelniki UE Pomurja

Minister za javno upravo Boris Koprivnikar se je v okviru regijskega obiska v Pomurju že v torek, 15. septembra, v prostorih Upravne enote Ljutomer sestal z načelniki upravnih enot Gornja Radgona, Ljutomer, Lendava in Murska Sobota, s katerimi je spregovoril o pomembnosti storitev, ki jih za državljane opravljajo upravne enote in o učinkovitosti upravnih enot. Pogovor je tekel tudi o uspešnosti in času reševanja upravnih zadev, finančni, prostorski in kadrovski problematiki, s katerimi se soočajo upravne enote, kakor tudi o vprašanju informacijske podpore.

Načelniki so na sestanku izpostavili problematiko pri izvajanju materialnih predpisov s področij dela upravnih enot, ki povzročajo preglavice občanom in zaposlenim na upravnih enotah.

Eden izmed teh je nova Uredba o dopolnilnih dejavnostih na kmetiji, ki med drugim tudi določa kot dopolnilno dejavnost turizem na kmetiji. V Pomurju je namreč veliko število dopolnilnih dejavnosti turizma na kmetiji, ki je gostinska dejavnost. Obstoječi nosilci dopolnilnih dejavnosti morajo za opravljanje teh dejavnosti uskladiti način izvajanja z določbami nove uredbe najpozneje do 1. januarja 2016. Pri izvajanju tega predpisa se pojavljajo nejasnosti glede zagotavljanja predpisanih lastnih količin surovin za opravljanje dejavnosti.


Več v Gospodarstvo