37 stanovalk in stanovalcev na tekmovanju

Prvenstvo DOSOR-ja v bocci - dvoranskem balinanju

Filip Matko, sobota, 26. september 2015 ob 12:17
Prvenstvo DOSOR-ja v bocci

Prvenstvo DOSOR-ja v bocci

Ekipa iz 1. nadstropja DOSOR-ja, oddelek demence (Helena Rudaš, Terezija Ternar in Ana Lotrič) je z rezultatom 3 : 1 25. septembra dopoldne premagala v finalni tekmi ekipo 3. nadstropja - levo (Jožefa Mulec, Jožef Glažar in Alojzija Klaneček) ter postala prvi prvak doma v dvoranskem balinanju oziroma igri boccia. V dvoboju za 3. mesto sta se pomerili ekipi 1. nadstropje - desno in 4. nadstropje. Zmagala je slednja (Nada Bregar, Jože Urankar in Valentin Sevšek) z rezultatom 6 : 0. Ekipe, razvrščene od prvega do tretjega mesta, so prejele nagrade donatorjev: Slaščičarne in kavarne Tropicano Radenci, Slaščičarne Tamara Radenci in gostišča Englis Lion Pub Radenci.

Ves letošnji mesec avgust je v DOSOR-ju bil »mesec boccie« oziroma dvoranskega balinanja. Igra je bila predstavljena vsem stanovalkam in stanovalcem po nadstropjih in oddelkih, konec avgusta pa je bilo opravljeno tudi žrebanje razporeda ekip za domsko prvenstvo.

V mesecu septembru so se priprave na domsko prvenstvo izvajale v domski telovadnici, kjer je 25. septembra dopoldne to tekmovanje tudi potekalo. Udeležilo se ga je osem ekip, z vseh domskih oddelkov, s skupno 37 tekmovalkami in tekmovalci. Tekmovanje se je pričelo nekaj po 9. uri, zaključeno pa je bilo ob 11.30.

V četrtfinalu je zaigralo vseh osem ekip, po razporedu žreba s konca meseca avgusta. Rezultati četrtfinalnih tekem: Pritličje : 3. nadstropje - levo 1 : 2; 4. nadstropje : 2. nadstropje - levo 3 : 2; 3. nadstropje - desno : 1. nadstropje - desno 0 : 3 ter 1. nadstropje - levo : 2. nadstropje - desno 4 : 0. Sledili sta dve polfinalni tekmi: 3. nadstropje - levo : 1. nadstropje - desno 7 : 0 ter 1. nadstropje - levo : 4. nadstropje 2 : 1. Tem dvobojem pa sta sledila še dvoboja za tretje oziroma prvo mesto.


Več v Družabno