»Tujci za seboj pustijo razdejanje, a se jih ni potrebno bati«

Predstavnik za odnose z javnostmi na PU Maribor, Miran Šadl, je v torek zvečer v Središču ob Dravi podal izjavo za javnost

Prlekija-on.net, sreda, 21. oktober 2015 ob 10:20
Miran Šadl

Miran Šadl

V torek zvežer je v Središče ob Dravi iz Čakovca prispel vlak s skoraj 1.500 prebežniki. Od tega jih je bilo 300 odpeljano v sprejemni center Središče ob Dravi, 500 v sprejemni center Gruškovje, okoli 700 pa v več sprejemnih centrov na območju PU Murska Sobota.

V sredo ob 6. uri, se je v sprejemnem centru Središče ob Dravi nahajlo še 363 prebežnikov, v sprejemnem centru Gruškovje pa 439 prebežnikov. V nastanitvenem centru Šentilj se je takat nahajalo 1.868 oseb, pozneje je pripeljal še vlaka iz Dobove z dodatnimi 895 prebežniki, tako da je v nastanitvenem centru Šentilj nastanjenih 2.763 oseb.

Velike logistične težave ob nenapovedanih prestopih meje
V torek zvečer je predstavnik za odnose z javnostmi na PU Maribor, Miran Šadl, v Središču ob Dravi podal izjavo za javnost, kjer je povedal, da imajo situacijo pod nadzorom, nekaj težav so imeli le v ponedeljek zvečer, ko je veliko število tujcev prečkalo zeleno mejo, kamor so jih nenapovedano vozili hrvaški organi. Kot je povedal, jim to predstavlja veliko logistično težavo, saj je bilo potrebno te tujce, ki so se ob meji razkropili na več kilometrih vzdolž meje, zbrati na enem mestu ter prepeljati v namestitvene centre.

Tujci za seboj pustijo razdejanje, a se jih ni potrebno bati
O begunski krizi
vse na enem mestu:
Begunska kriza
Šadl je dejal, da so na terenu vse razpoložljive sile, vpoklicana je tudi pomožna policija, v sredo pa pride na pomoč tudi nekaj vojakov, ki bodo pomagali pri neoperativnih nalogah. Glede tujcev je povedal, da ti ljudje praviloma ne izvršujejo kaznivih dejanj in prekrškov, res pa je, da za sabo pustijo razdejanje, a niso nevarni za življenje. Občane pa je pozval, da na policijo javijo vsakršno opaženje oseb, ki bi se gibale ob mejah ter pomiril ljudi, da ni razloga za preplah., situacija pa je zaenkrat na območju Ormoža pod nadzorom.

Izjavo glede situacije na Ormoškem, si lahko ogledate spodaj.

Prebežniki v Središču ob Dravi:
Vlak v Središče ob Dravi pripeljal 1.500 prebežnikov
Iz Središča ob Dravi z vlakom in avtobusi vozijo prebežnike, nekaj so jih pospremili peš
Na meji ograja in večje število policistov
V Središče ob Dravi pripotoval še en vlak s 1.200 prebežniki
V Središče ob Dravi z vlakom prispelo 1.200 prebežnikov


Več v Črna kronika

Motorist je padel, foto: PGD Ljutomer

Motorist se je pri padcu huje poškodoval

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 07:44
Prometna nesreča

Motorist padel in se poškodoval

nedelja, 14. julij 2024 ob 22:34